Dead Space: Downfall

Den animerade prequelen till det nya actionspelet Dead Space.

När en grupp kolonister hittar en gigantisk artefakt på den öde planeten Aegis 7 i solsystemet Cygnus skickas skeppet USG Ishimura för att hämta artefakten. Men kort efter att de har bärgat den händer något i kolonin.

En av kolonisterna lyckas fly och tar sig upp till Ishimura, med en fripassagerare i bagaget. Snart bryter samma sak ut på USG Ishimura som bröt ut nere på kolonin och det blir upp till säkerhetschefen Vincent och hennes grupp att försöka förgöra hotet och rädda besättningen.

Är man ute efter våld, se den här. Är man ute efter en snabb och intensiv story, se den här. Är man ute efter att slå ihjäl runt en timme med en film, se den här.

Redan efter några sekunder in i filmen visas det blod, så jag förstod att det skulle bli saftigt med blod igenom filmens gång. Jag hade rätt... jag hade mer än rätt. Större delen av filmen går ut på våld, blod, slakt och diverse andra riktigt råa grejer. Mycket sevärt!

Storyn var riktigt bra och den for som en kula från en pistol från början till start, utan några direkta andrum för att pusta ut inför nästa scen med våld. Animeringen påminde mig lite om The Animatrix (något av avsnitten från den filmen).

Kort och gott en förbannat sevärd och förbannat blodig, rå och våldsam animerad film som är (som tidigare nämt) en prequel till det nya actionliret Dead Space. Nu ska jag slänga mig över Dead Space och se fortsättningen på storyn.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt1267379/

ZombieWestern: It Came From The West

Ja! Lite splatter igen.. med dockor till och med! Hittade dock inget bättre cover, så sluta gnäll.

Virgil lever ensam med sin högljuda far Jack och den stumma bartendern Johnny och han blir alltid retad av de två tuffa cowboysen Eddie och Hank. Tack vare The Dark Butcher som har terroriserat en lokal indianstam, ser de ingen annan utväg än att återuppväcka de döda genom att genomföra The Forbidden Rituals. Snart attackerar zombiehorderna saloonen där Virgil, Jack, Johnny, Eddie och Hank befinner sig.

Den här danska kortisen med dockor är helt klockren. Den är ganska rolig och de har inte sparat på våldet och blodet för fem öre. Det var ett riktigt snyggt arbete med dockorna och deras akterande också.

Helt klart en störtskön kortfilm som man bör se.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt1117542/

Scanner Cop II

Andra spin-off-filmen till Scanners och dessutom den sista filmen i serien.

När Karl Volkin (Patrick Kilpatrick), en ondskefull scanner, kommer till Los Angeles efter att ha rymt ifrån ett mentalsjukhus börjar han suga livskraften ur scanners. Kommisarie Samuel Staziak (Daniel Quinn) sätts på fallet för att försöka gripa Volkin. Frågan är bara om Staziak kommer hinna i tid innan Volkin har blivit allt för stark..

Det är typ storyn. Inte speciellt originell, men funkar. Vissa av skådespelarna hade jag god lust att skjuta när de "akterade" framför kameran, men vissa funkade. Att Robert Forster (Jackie Brown) och Kane Hodder (Jason i flera av Friday The 13th-filmerna) dök upp i varsin biroll var lite coolt dock. Effekterna var bättre än de flesta skådespelarna i filmen, tyvärr.

I överlag en duglig film. Tråkigare har man ju haft när man tittat på film.

http://www.imdb.com/title/tt0114344/

Scanner Cop

Första spin-off-filmen till Scanners-filmerna.

Samuel och hans far är så kallade scanners. När fadern inte har fått medicin på flertalet dagar börjar han få kraftiga hallucinationer och får kraftiga utbrott. Hyresvärden kallar på polis som dyker upp. Strax efter polisernas ankomst blir fadern skjuten till döds och Samuel blir senare adopterad av en av poliserna.

15 år senare tar Samuel studenten och inträder i poliskåren. Polisen som adopterade honom, Peter Harrigan, är nu ett överbefäl inom poliskåren. När en plötslig mordvåg, där offren enbart är poliser, dyker upp ber Peter Samuel att "scanna" en av mördarna för att de ska få svar på vad som egentligen försigår och vem som egentligen ligger bakom alltihop.

Samuel säger nej till Peter, som accepterar hans beslut. Men kort därefter blir Samuels partner skjuten vilket leder till att Samuel bestämmer sig för att hjälpa till i fallet.

I ärlighetens namn är det här den bästa (hittils) av uppföljarna till Scanners (om man ska se den här som den fjärde filmen, alltså). Skådespelarna är bra, men som vanligt så är det självklart en och annan idiot som egentligen hade något framför kameran att göra överhuvudtaget. Effekterna är bra, om man bortser från ett par sekvenser då effekterna skriker B-film. Och storyn är givetvis bra och faktiskt ganska spännande. Dialogerna framfördes på ett bra sätt och de flesta skådespelarna lyckades göra en bra insatts för att få storyn att röra på sig.

I överlag en jäkligt bra film. I min mening iaf. Troligtvis kommer jag se om den fler gånger.. skulle jag tro.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0111082/

Scanners III: The Takeover

Tredje filmen i serien.

I försök att dämpa de olika sidoeffekterna hos så kallade scanners har mediciner framställts under namnen EPH-1 och EPH-2, men som har misslyckats och gett kraftiga biverkningar.

Under julen råkar Alex av misstag ha ihjäl sin bästa vän medans han framför ett trick med sina krafter inför några andra vänner. Skulden över hans väns död driver honom iväg till Thailand för att bosätta sig på ett kloster för att han "inte passar i den yttre världen".

Över 1 år efter att Alex har stuckit iväg till klostret provar hans syster, Helena, den experimentela medicinen EPH-3, även kallad F3, som deras far arbetar på (givetvis vet inte han om något). Biverkningarna blir förödande.. Helena får en glupsk aptit efter makt och ganska snart fixar hon så att hon tar över sin fars företag. Hennes plan är att skapa ett TV-nät där hon kan manipulera, kontrollera och förgöra vem hon, var hon vill.

Den enda personen som är tillräckligt stark för att stoppa henne och hennes planer är Alex. Frågan är bara om han hinner i tid.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om den här filmen. Den duger, helt enkelt. Den är visserligen sämre än den första filmen, men samtidigt så är den väl i klass med den andra. Duger, alltså.

Skådespelarna duger att se, men flertalet av dem spelar över något fruktansvärt till och från så det hela bara blir skrattretande mer än skrämmande. Effekterna är bra, åtminstone de flesta av dem. Storyn är ganska löjlig egentligen och känns mer som en ursäkt för att bygga vidare på Scanners-storyn.

Mycket mer än så finns det inte att säga. Duglig film. Finns bättre, finns sämre.. helt enkelt.

http://www.imdb.com/title/tt0105322/

Scanners II: The New Order

Uppföljaren till Cronenberg's mästerverk.

När David Kellum kommer till storstaden, för att läsa till veterinär, använder han sig av en speciell förmåga, som han har haft ända sen han var liten, för att stoppa ett butiksrån. Polischefen Forrester visar genast intresse för David och sammanför honom med en forskare som behandlar andra människor med liknande förmåga, så kallade Scanners. Han tror att han nu ska få hjälp. Men egentligen är David bara en kugge i Forresters plan att skapa en polisstat styrd av en armé av Scanners.

Den första uppföljaren är högljudare, våldsammare, intensivare (till och från).. men ändå tråkigare. Att fortsätta en story som egentligen bara räckte till en film känns bara idiotiskt. Att de dessutom till och från drar ut på vissa scener, som är så otroligt onödiga och tråkiga att de bara förlänger och trögar ner filmen, gör filmen tråkig. Vissa scener hade de lätt kunnat korta ner med 2-3 minuter.. eller tagit bort helt och hållet vilket hade gjort filmen kortare och kanske mer intressant.

Skådespelarna är helt ok, sämre än den första filmens, men ok. Men självfallet har den även de skådespelare som inte borde fått vara med.. eller varit med i något annat heller för den delen. Effekterna och det intensiva slutet är dock stora plus, vilket höjer filmen från att totalkrascha.

Helt ok film som duger att se, även om den har en del brister vilket gör den sämre än den första filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0102848/

Scanners

Skräckmästaren David Cronenberg's mästerverk.

Scanners är individer som besitter en stark psykisk kraft vilket gör att de kan kontrollera andra individers hjärnor, handlingar och dessutom kan de utgöra stora smärtor/skador på sina offer.

Dr. Paul Ruth har ett hemligt program i en organisation där de försöker utveckla den här kraften till ett vapen, dessvärre har han bara en scanner - Cameron Vale. När Ruth's program blir hårt angripet av den kraftfulla scannern Darryl Revok förstår Ruth och hans kollegor att de har förlorat och börjar förbereda Vale för att infiltrera Revok's grupp av kriminella scanners.. och förgöra dem.

Storyn är väl ungefär något sånt där. Cronenberg filmer är nästan alltid lite knepiga att begripa, men han lyckas i princip alltid med de filmer han gör. Scanners är inget undantag. Jag har sett den flertalet gånger under mina levnadsår och jag gillar den mycket. Skådespelarna är riktigt bra, fast den enda jag kände igen var Michael Ironside. Effekterna var vad man kan förvänta sig av en Cronenberg film... riktigt bra för sin tid alltså.

Jag gillar de flesta Cronenberg filmer, även om de flesta är knepiga att begripa. Och Scanners är, som sagt, inget undantag. Den är helt enkelt grymt sevärd!

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0081455/

Dance Of The Dead

Zombies.. med en gnutta humor.. igen.

Studentdansen nalkas och alla försöker skaffa sig en partner till dansen, men samtidigt händer det något på den lokala kyrkogården. Inte allt för långt ifrån kyrkogården ligger ett kärnkraftverk belaggt som läcker ut kärnkraftsavfall i avloppssystemen under staden.

Kvällen då studentdansen är börjar de döda att kliva upp ur sina gravar för att äta de levande och det är upp till en grupp ungdomar (till större delen tönt-klassade) som inte har fått någon partner till dansen att ta upp kampen mot de odöda innan de har slukat hela staden.

Jag har sett många Of The Dead-filmer kan jag säga. Och större delen av dem har varit skräp. Men emellanåt dyker det faktiskt upp en sån film som faktiskt är underhållande på alla möjliga vis. Det här är en av dem.

Efter att min käre vän T berättade att han hade tittat på den här och sa att han har sett sämre filmer så slängde jag mig över den i ren nyfikenhet vad det kunde vara för något. Och Dance Of The Dead ger mig delvis en hel del skratt och delvis en hel del våld, som är lågbudget men som samtidigt är välgjort. Dessutom känner man lite medlidande för karaktärerna i filmen och hoppas på att flera av dem inte ska dö genom filmen.. vilket det självfallet gör. Skådespelarna var trovärdiga och jag satt inte och suckade stup i ett för att jag bara ville skjuta dem. Storyn var bra, även om den var lite tunn.

Mycket mer än så har jag inte att skriva egentligen. Det är en jäkligt bra film som underhöll mig under den tiden den rullade på, vilket jag blev nöjd med.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0926063/

Quarantine

Remaken på den riktigt fina filmen [REC] (recenserad här).

Angela och hennes kameraman befinner sig på en brandstation en natt för att spela in ett reportage om Los Angeles Fire Department. Brandmännen får ett larm om att det hörts skrik i en av lägenheterna i ett hyreshus. Brandmännen, Angela och kameramannen (som heter Scott) sticker iväg. Väl på plats möts de av polisen och strax därpå bryter de sig in i lägenheten där skriken ska ha hörts ifrån. Väl inne i lägenheten hittar de en galen kärring som attackerar och biter en av poliserna. Strax därefter upptäcker de att hela huset omringats av en specialstyrka som blockerat alla utgångar och placerat hela huset i karantän. Vad är det som pågår egentligen?

Det här är nog en av de mest idiotiska remakesen jag någonsin har sett. Dessutom är den till större delen en ripoff också. Kameran slängs som en jävla jojjo och karaktärerna är en bunt idioter. Skådespelarna spelar över något rejält. Effekterna är bra, men vad gör dom för nytta om man knappt ser dom pga att kameran skickas som en jävla matslev i en gryta?!

Den här dyngan lirar ungefär i samma liga som Cloverfield (recenserad här). Den här filmen är bara dum, korkad och kasst gjord. Och att större delen av filmen har scener direkt tagna ur [REC] gör inte saken bättre. Hela filmen är dessutom filmad av en idiot som inte verkar veta hur man ska hantera en videokamera.

Det enda som kunde ha varit bra, utöver effekterna (som man knappt ser) är de få scener som är nya i filmen. Men självklart så har ju filmskaparna varit kreativa och förstört dessa scener genom att veva med kameran fram och tillbaka. Jag vill inte ha realistisk filmning, jag vill se vad fan som händer i filmen.

Summering blir alltså att slänga-kameran-som-en-jojjo-grejen och taskig belysning sänker den här filmen rakt ner till botten. Utöver det så är skådespelarna en grupp idioter som aldrig mer borde få ställa sig framför kameran, speciellt Jennifer Carpenter som spelar över mer och mer ju längre filmen tuggar. Och slutligen så är den här remaken/ripoffen/Hollywood fuck-upet helt onödig och borde aldrig ha blivit gjord.

Idioten som kom på att göra den här skiten borde få testkopian uppkörd där solen inte skiner.. jävla nolla.

http://www.imdb.com/title/tt1082868/

Death Nurse 2 (aka Criminally Insane 4)

Den fjärde och sista (tack och lov) delen i Criminally Insane-serien.. och den andra fristående filmen i serien.

Filmen tar vid direkt efter Death Nurse och fortsätter följa Edith's och hennes bror Gordon's blodiga framfart.

När jag trodde att det inte kunde bli värre... så blev det värre. Det här är något av det värsta jag någonsin har sett. Horribelt skådespeleri. Horribla effekter. En story som räcker 15 minuter, om man klipper bort alla scener de har återanvänt från de tidigare filmerna.

Det här är ett klart exemplar på att vilken jubelidiot som helst kan skriva ett manus, regissera en film och sedan få skiten släppt oavsett hur värdelös filmen än är.

Så.. det sista jag vill säga är att jag ångrar mig starkt att jag sett de här skitfilmerna. Jag har förlorat ca 4 timmar av min tid till att titta på något av det sämsta genom tiderna.. och den tiden kommer jag aldrig få tillbaka, vilket känns ungefär som att ha bråttom till bussen, när man kommer till busshållplatsen ser man hur bussen börjar åka och rätt vad det är halkar man ikull i en pöl med hundpiss.

http://www.imdb.com/title/tt0257525/

Death Nurse (aka Criminally Insane 3)

Den första fristående uppföljaren till skräpet Criminally Insane, som dessutom släpptes samma år som Criminally Insane 2, som var sämre än ettan.

Edith, en mordisk överviktig sjuksköterska, och hennes bror Gordon driver en medicinklinik i deras förortshus. De mördar sina patienter för att staten ska betala deras räkningar. Hur som haver börjar en inspektör att snoka runt hos dem vilket hotar Edith's och hennes brors verksamhet.

Ett ord: skräp. Det räcker nog med att skriva det för att beskriva den här skitfilmen. Att jag ödslar min tid på det här skräpet begriper jag knappt själv. Värdelösa skådespelare. Värdelösa effekter. Värdelös story. You name it. Dessutom återanvänder de en jävla massa scener ifrån de tidigare filmerna och vissa scener används flertalet gånger. Sämre skit får man alltså leta länge efter.

Mycket mer än så tänker jag inte skriva om den här.. filmen.. eller vad man nu vill kalla den.

http://www.imdb.com/title/tt0092856/

Criminally Insane 2

Tolv år efter den horribla skräpfilmen kom den första, och enda riktiga, uppföljaren till den. Det är samma cover tack vare att jag inte hittade något annat cover.

Det psykotiska matvraket Ethel skickas iväg till ett hem för psykpatienter pga att sjukhuset hon varit inlåst på har fått rejäla nedskärningar i budgeten och hennes matvanor är så pass kostsamma att de inte kan ha henne kvar där.

Inte allt för långt efter hennes ankomst till hemmet tar hon upp sin gamla hobby som hon påbörjade för 14 år sedan; äta och mörda folk.

Att jag orkar förstår jag knappt själv. Första filmen var horribel.. den här filmen går inte ens att beskriva med ord hur värdelöst dålig den är. Filmens händelseförlopp går knappt att begripa. En massa jävla tillbakablickar från första filmen slängs in stup i ett och påminner mig om den löjligt värdelösa Silent Night, Deadly Night Part 2 (recenserad här).

Jag vill inte gå in på något egentligen. Storyn är kass. Skådespelarna värre. Effekterna är.. nej. När jag hade tittat klart på ettan trodde jag att jag hade sett den sämsta filmen i världen.. det hade jag inte.

Att sitta och titta på när Priscilla Alden (hon som spelar Ethel) moffar i sig en massa skit är bara vidrigt och inte speciellt intressant. Dessutom visste jag inte att grisar gick på två ben.. men nu vet jag det däremot.

Ta inte i den här skiten om ni så har skyddshandskar och en stor jävla tång.

http://www.imdb.com/title/tt0088959/

Criminally Insane

Nu, något från 1975!

Efter att ha suttit på en mentalvårdsanstalt och fått elshocksbehandling återvänder Ethel med sin mormor/farmor (whatever..) till hennes tvåvåningshus i San Francisco.

Hur som helst så har doktorn sagt åt Ethels mormor/farmor att hon måste se till så att Ethel går ner i vikt. I ren oro över hennes barnbarns hälsa stuvar hon undan all mat i kylskåpet och låser igen skafferiet. Detta gör Ethel vansinnig vilket resulterar i att Ethel hugger ner sin mormor/farmor.

Snart börjar hon döda allt och alla för att dölja sin mörka hemlighet.

Jag vet ärligt talat inte om jag kan stoppa in den här filmen i Splatter-facket, men jag gör det ändå.. tack vare den här mycket bizarra filmen.

Det här är nog en av de gräsligaste filmer jag någonsin har sett. Och då menar jag inte på ett bra sätt. Den här filmen får Brutale Scheisse (aka Violent Shit) filmerna att likna bra.

Storyn är ungefär lika intressant som en skål med havrefras. Skådespelarna agerar ungefär som om de enbart vill göra narr av hela filmen. Effekterna vill jag inte ens gå in på. Det här är helt enkelt en horribel film som egentligen aldrig borde ha fått göras...

Hade den haft en större budget, skådespelare som faktiskt kan skådespela och dessutom en lite bättre story (men själva grundkonceptet kvar) så hade den här filmen kunnat bli en riktigt hygglig film. Men istället får vi något som kan liknas vid en stor gödselstack.

Undvik!

http://www.imdb.com/title/tt0072831/

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle Of Life

Uppföljaren till Lara Croft: Tomb Raider... med en löjligt lång titel!

När den adliga brittiska gravplundraren Lara Croft dyker för att leta reda på ett sen länge försvunnet tempel hittar hon en orb som visar vart Pandoras box finns. Men en ökänd gerillaboss lyckas sno orben av Lara och snart har Jonathan Reiss, en ond forskare som säljer mördarvirus, orben. Reiss plan är att sälja det mystiska innehållet i boxen.

MI6 ber Lara om hjälp att återta orben och stoppa Reiss. Lara säger ja och beger sig iväg och hämtar upp Terry Sheridan, en ex-marin som börjar jobba som legosoldat, som sitter fängslad i ett fängelse i Kazakstan. Tillsammans beger de sig iväg för att stoppa Reiss, ta tillbaka orben och se till att Pandoras box inte öppnas.

Andra filmen är också helt ok, även om storyn är ännu tunnare och innehåller dessutom en del grejer som man sitter och funderar över hur i helvete det kunde gå till. Skådespelarna är i klass med första filmen och Angelina Jolie gör återigen en bra insatts.. även om hon får lov att arbeta mot några riktigt korkade och otroliga (overkliga, ogenomförbara i verkliga livet) händelser.

Men uppenbarligen har de vägt upp den tunna storyn med en hel del skjutande och folk som faktiskt blir skjutna (det var inget sånt i första, vad jag såg iaf). Effekterna visades ungefär som i första filmen, dvs alldeles för lite. Dessutom fick man sitta och gnugga röven ända fram mot slutet av filmen. Så är man sugen på effekter kan man lika gärna sätta på någon annan film.

I överlag en ok film, sevärd vet jag inte.. jag lär inte se om den på ett par år. Duger, helt enkelt.

http://www.imdb.com/title/tt0325703/

Lara Croft: Tomb Raider

Nu blir det en film baserad på ett spel, igen.

Solsystemet är på väg in i en viss bana (vilket bara inträffar vart femtusende år) och en hemlig grupp som heter Illuminati är ute efter att hitta två delar som ska bilda en talisman som gör att den som har den i sina ägor kan kontrollera tiden. Problemet är att de har bara en vecka på sig tills det att solsystemet står i rätt bana och de måste ha hittat en speciel klocka/nyckel innan dess, annars måste de vänta i femtusen år till.

Lara Croft, en familjemedlem i en brittisk aristokratisk familj, är en gravplundrare som har som hobby att åka världen över för att leta skatter på diverse olika ställen. Av en ren slump hittar hon en undangömd klocka som senare visar sig vara klockan/nyckeln för att hitta talismanens delar. Kort efter att hon hittat den blir den stulen av en grupp legosoldater.

Snart hittar hon ett gammalt brev som hennes, sen länge, försvunne (och troligen döde) far har skrivit till henne där han skriver om Illuminati's syfte med talismanen. Lara beger sig iväg för att ta tillbaka nyckeln, hitta och förstöra talismanen innan Illuminati kan lägga vantarna på den.

Jag tycker den här filmen är ganska bra. Problemet med filmen är dock att det är lite mycket snack och liten verkstad. När de dammar på effekterna är de riktigt coola och riktigt snyggt gjorda, men de scenerna är alldeles för få. Skådespelarna är bra och Angelina Jolie passar mycket bra i rollen som Lara Croft. Storyn duger fram till det att den underhåller så pass att jag inte stänger av filmen iaf. Men något jag stör mig något fruktansvärt på är att de hela tiden går tillbaka och tjatar om Lara's försvunna/döda far hela tiden..

Vad jag kan komma ihåg såg jag faktiskt den här filmen på bio när den kom till Sverige och jag gillade den riktigt mycket då. Nu när jag har sett den igen tycker jag att den är bra, men den har brister vilket försämrar tycket om den.

Helt klart sevärd, men inget jag vill rekommendera.

http://www.imdb.com/title/tt0146316/

Zombies! Zombies! Zombies!

Från påkostade monster-från-yttre-rymden-filmer till lågbudget-zombie-film. Hoppas det smakar.

Efter att en pundare har snott ett nytt, otestat, läkemedel som en forskare håller på att ta fram för att bota cancer med, snor en prostituerad det av honom och intar det. Inte långt efter förvandlas hon dessvärre till en zombie och snart börjar smittan att ta över fler och fler.

En grupp strippor, en hallick och hans flickvän, en kille som är tänd på en av stripporna, brodern till en av stripporna, DJen på strippklubben och dörrvakten barrikaderar sig inne i strippklubben för att försöka överleva natten.

Detta kanske låter som en riktigt intressant och skojig film. Det är det inte. Inte det minsta. Jag satt mest och suckade mig igenom filmen och när "effekterna" med exploderande zombies, skallar som blir bortskjutna och lite annat sånt där kul som faktiskt kan vara kul att titta på enbart var en enda svintråkig röra suckade jag bara ännu högre.

Jag har absolut ingenting emot lågbudget-filmer.. bara dom är något så när bra gjorda. Den här filmen känns mer som ett skolprojekt än som en film som man kan köpa/hyra (vem fan som skulle göra det iofs). "Effekterna" i den här filmen är så horribla att jag kände hur tårarna inte var långt ifrån att komma. Skådespelarna spelade antingen över som fan eller så verkade dom inte veta överhuvudtaget hur man skådespelar.

I en scen försöker dessutom manusförfattaren (som verkar vara en komplett idiot) göra hallick-karaktären rolig och har skrivit i manuset att han ska säga "I'm tired of these motherfucking zombies in this motherfucking stripclub!". Mycket lustigt, inte sant? Utöver den scenen så var hallicken en sån jävla stor nolla att jag hade med rent nöje klippt till honom.

Vill man se zombies, tuttar, våld, blod, ROLIGA scener och lite annat kul så kika på Zombie Strippers istället (recenserad här).. den har allt som den här skitfilmen inte har.

http://www.imdb.com/title/tt0906788/

Alien: Resurrection (Theatrical Version) / Alien: Resurrection (Special Edition)

Fjärde och sista (för närvarande iaf) Alien-filmen, om man bortser ifrån Alien vs. Predator-filmerna.

200 år har gått sen Ripley offrade sig själv för att förinta de utomjordiska monstrena. Men tack vare kloning lyckas forskarna ombord på USM Auriga, ett medicinskt forskningsskepp som ägs av företaget United Systems Military, att skapa en klon av Ripley.. och drottningen som fanns inuti henne. Och tack vare kloningsprocessen verkar Ripley ha fått en del av monstrenas egenskaper.

Kort efter detta kommer en grupp smugglare till skeppet med en last människor som ska användas för att skapa monstrena. Monstrena lyckas ta sig ut ur fångenskapen och börjar slakta allt som kommer i deras väg.

Med hjälp av smugglarna måste Ripley ta sig ifrån skeppet och samtidigt se till att monstrena inte tar sig till skeppets huvudbas... jorden.

När den här filmen kom (1997) jublade jag och en av mina polare högt över att äntligen få se en ny Alien-film. Vi såg den och jublade ännu mer. Sen såg jag den så pass många gånger att jag visste exakt vad som hände i varje scen.. i princip.

Nu, flertalet år efteråt, tycker jag bioversionen är en ok film. Mycket mer än så tycker jag inte. Till och från dök en del frågor upp så som "Varför hände det?" och "Hur kunde de göra så?". Effekterna är grymt bra och vissa av skådespelarna lika så. Men storyn känns mer som en ursäkt för att mjölka pengar på alien-konceptet.

Special edition versionen är i princip samma film som bioversionen, om man bortser ifrån att den innehåller några få scener som de har förlängt. Utöver det var det bara några enstaka, i princip obetydliga, nya scener som inte tillförde storyn i filmen ett förbannde dugg. Helt ärligt kunde de lika gärna visat den här versionen på bio, för så pass lite tillför den utöver vad bioversionen gav. För speciellt "special" är den inte. Helt klart den svagaste special edition versionen av de fyra filmerna.

För att runda av Alien-serien vill jag bara säga att jag gillar alla fyra filmerna, självklart, även om jag tycker fyran är den svagaste delen i serien. Och den slutliga domen på fjärde Alien-filmen blir att båda versionerna är bra. Men de klarar sig precis över linjen till att bli rekommenderade tack vare den ganska tunna storyn, som dock blir upplyft av några riktigt bra skådespelare och en hel del riktigt grymma effekter.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0118583/

Alien³ (Theatrical Version) / Alien³ (Special Edition)

Och så fortsätter vi med den tredje delen i Alien-serien.

De överlevande, Ripley, Newt, Hicks och androiden Bishop, är på väg hem till planeten Jorden efter att ha utrotat de slemmiga monstrena på planeten LV-426. Men på något sätt har ett av monstrena överlevt och av misstag utlöser den ett alarm vilket resulterar i att samtliga blir ivägskjutna i en räddningskapsel.

När Ripley vaknar upp får hon reda på att de har kraschlandat på planeten Fiorina "Fury" 161, som är hemplaneten för ett fängelse med tidigare maximal bevakning som ägs av Weyland-Yutanis (företaget som ägde Nostromo och kolonin), och att Newt och Hicks dog i kraschen och Bishop blev totaldemolerad.

Kort efter att Ripley kommit på benen upptäcks en svår olycka i luftschakten och kort därpå försvinner två av de intagna. Snart går det upp för Ripley att monstret från det förflutna är tillbaka, men i en ny variant.

Jag läste lite kommentarer på IMDB kring den här filmen. Och i princip alla kommentarer var enbart en massa gnäll om effekter, skådespelare, story och så vidare. Men jag tänker faktiskt inte gnälla allt för mycket på den här filmen, faktiskt. Jag gillar tredje filmen i Alien-serien och det har jag alltid gjort. Visst är den svagare än de två första filmerna, men den har en viss charm för det.

Jag begriper ärligt talat inte varför folk gnäller på den här filmen. Det är en uppföljare och med uppföljare ska man absolut inte tro att alla är storfilmer. Men uppenbarligen tycker ju folk att uppföljare till storfilmer måste vara storfilmer. Idioter.

Dessutom var det en specifik kommentar kring filmen jag blev ganska irriterad över. Troligtvis tänkte inte personen vad den skrev, eller så var den bara dum i huvudet. I kommentaren kring filmen skrev personen att den här filmen är "alldeles för mörk". Jag förstår inte riktigt vad personen tänkte. De två första är minst lika mörka, om man bortser ifrån att i tvåan är det ett par repliker som man kan garva till åt. Nolla.

Vad anbelangar bioversionen så tycker jag den är ok. Jag stängde av hjärnan och försökte bara bli underhållen, vilket jag blev. Men till och från dök lite frågor upp pga hål i storyn. Dessa hål (iaf en del av dem) fylls igen i special edition versionen av den här filmen. Men samtidigt som den är ok, så är den löjligt blek i jämförelse med special edition versionen.

Att titta på special edition versionen av filmen är som att se en helt annan film, samtidigt som det är samma film. Filmen innehåller många scener som förklarar både det ena och det andra som inte förklaras i bioversionen, vilket gör att hålen i storyn täcks igen.

För att runda av recensionen så vill jag bara säga att tredje filmen är bra, även om bioversionen är den svagaste av de fyra bioversionerna. Special edition versionen är dock mer sevärd än bioversionen, tack vare att den ger lite mer än vad bioversionen ger. Så.. bioversionen är ok, medans special edition versionen...

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0103644/

Aliens (Theatrical Version) / Aliens (Special Edition)

Andra delen i Alien-serien.

Efter 57 år hittas Ripley's räddningskapsel av ett bärgningsskepp. Weyland-Yutanis, företaget som ägde Nostromo, förhör Ripley om varför hon sprängde Nostromo. Hennes förklaring anses som rent nonsens och struntprat vilket leder till att de drar in hennes flygcertifikat. När Ripley säger åt dem att undersöka planeten får hon förklaringen att planeten de landade på, som heter LV-426 numera, är befolkad sen 20 år av anställda med deras familjer.

Men rätt vad det är bryts all kontakt med LV-426. Ripley får chansen att få igen sitt flygcertifikat om hon följer med en grupp stenhårda marinkårsoldater och en anställd till LV-426, som rådgivare, för att ta reda på vad som egentligen har hänt. Hennes värsta farhågor besannas ganska snart..

Jag älskar den här filmen, precis som första. Skillnaden mellan första och andra är dock att i den här är det krig. Det skjuts, det dödas, det skriks och så är det en massa styggingar också. Mycket underhållande.

Skillnaderna mellan bioversionen och special edition versionen är faktiskt ganska många. I special edition versionen är det flertalet scener som är delvis viktiga för storyn, men som samtidigt inte behöver vara med för att man ska fatta något av filmen. Det är just de scenerna som är borta i bioversionen.. vilket jag visserligen tycker är väldigt synd, bland annat för att en del av de här scenerna lyfter upp filmen ännu mer och en del förklarar lite djupare om vissa saker som händer i filmen. Men som sagt, de är inte grymt nödvändiga för att man ska begripa filmen.

Effekterna är råbra. Skådespelarna är råbra, med bland annat Bill Paxton som den gapiga Hudson, Michael Biehn i rollen som Hicks, Sigourney Weaver återigen i rollen som Ripley och Lance Henriksen som Bishop. Storyn är även den bra. Den är dessutom berättad på ett hektiskt och snabbt sätt vilket gör att tittaren sitter som på nålar framför skärmen.

I mitt tycke har James Cameron lyckats mycket bra med båda versionerna, men special edition versionen ligger närmast mitt hjärta. Bland annat för att den ger mig mer än vad bioversionen ger mig.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0090605/

Alien (Theatrical Version) / Alien (Director's Cut)

Nu har jag tänkt mig göra ytterligare en special recension, fyra gånger om faktiskt. Först ut är mästerverket Alien, som jag tänkt recensera både bioversionen och director's cut versionen av.

På väg hem till planeten Jorden snappar besättningen på det stora bärgningsskeppet Nostromo en möjlig SOS-signal. Tack vare en lag om att man måste ta reda på vad det är för signal, annars blir man utan betalning för det arbete man har gjort, landar de på den outforskade planeten. Tre i besättningen beger sig iväg för att leta reda på signalens härkomst och när de återvänder har en av dem en möjlig parasit i ansiktet. När parasiten släpper taget och dör tror besättningen att allt är lugnt. Men det lilla problemet var bara en försmak på vad som komma skall.

Givetvis är det samma story i både bioversionen och director's cut versionen, skillnaden är att bioversionen är 1 minut längre än director's cut versionen. Vad jag har förståt det var Ridley Scott, regissören bakom Alien, så pass nöjd med filmen att det var knappt något han ville ändra i filmen egentligen. Så skillnaderna är små mellan de två versionerna, även om båda är kick ass.

Vad mer kan jag egentligen säga? Storyn är bra, mörk och smått otrevlig. Skådespelarna är riktigt bra och håller intresset uppe genom hela filmen. Storyn innehåller en liten twist mot slutet också, yay! Och effekterna är ju självfallet underbara att titta på.

För att summera bio och dir cut versionerna av Alien så tycker jag att man kan se båda. Inte för att man får speciellt mycket mer av dir cut, men båda är lika bra och är sevärda många gånger om.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0078748/

Due occhi diabolici (aka Two Evil Eyes)

Två stycken Edgar Allan Poe historier regisserade av skräckmästarna Dario Argento och George A. Romero.

Den första storyn (regisserad av Romero) heter 'The Facts In The Case Of Mr. Waldemar' och handlar om den snuskigt rike Mr. Ernest Waldemar som ligger inför döden. En psykolog, som har en affär med Ernest hustru Jessica, hypnotiserar Ernest för att få honom att skriva under papper så att Jessica kan hämta ut hans pengar. Men under hypnosen dör Ernest och hamnar mitt emellan vår värld.. och "deras" värld.

Andra storyn (regisserad av Argento) heter 'The Black Cat' och handlar om den försupna fotografen Roderick Usher som bor i en stor gammal kåk tillsammans med sin yngre flickvän Annabel. Allt är frid och fröjd till den dagen då Annabel tar hem en svart hemlös katt..

I ärlighetens namn tyckte jag till en början att den första storyn var trög, tråkig och helt ointressant.. till ungefär de sista 20 minutrarna då storyn började röra på sig rejält. Fast att sitta i 30 minuter och tycka att något är trögt är inte det roligaste man kan göra iofs. Jag är lite besviken på Romero, ärligt talat.

Argento gjorde bättre ifrån sig med sin story. Den följde originalstoryn ganska bra, men i en modernare tappning. De flesta filmer jag har sett där Argento haft ett finger med i spelet har varit våldsamma eller haft en del äckeleffekter. Den här delen av filmen är absolut inget undantag.

Med det sagt så kan jag säga att rollistan inte såg speciellt lovande ut helt ärligt. Utöver Harvey Keitel (som har huvudrollen i andra storyn) så är det mest B-skådisar och mindre kända människor som är med. Det var dock lite kul att se Adrienne Barbeau i en annan film än Creepshow (som Romero har regisserat också). Om man är ett skräckfilmsfan känner man ju också igen Tom Savini som dyker upp i en snabb scen i andra storyn.

När det kommer till effekterna har jag inget att klaga över. Det är Romero och Argento vi pratar om, så mycket mer än så behöver jag troligtvis inte säga. I loved it, helt enkelt.

Så, kort och gott.. jag tyckte filmen var helt ok. Första storyn var trög till en början, men lättades upp mot slutet av den. Andra storyn var betydligt snabbare och det hände något betydligt snabbare än i första storyn. Dessutom gillar jag 'The Black Cat'-berättelsen också. Den finns iofs i typ 100 olika filmversioner, men ändå..

Är man en Romero- eller Argento-fanatiker som bara måste se allt de har gjort, lär man älska den här.

http://www.imdb.com/title/tt0100827/

Jackie Brown

Och så lite Quentin Tarantino-film, igen.

När flygvärdinnan Jackie Brown blir stoppad på flygplatsen av två poliser hittar poliserna 50 000 dollar i ett kuvert i hennes väska och de vet den exakta summan med. Väl inne på förhör hittar de även kokain i kuveret.

För att inte få fängelse och ett nersvartat ryckte inom flygbranschen går Jackie med på samarbeta med poliserna och sätta åt vapenhandlaren Ordell Robbie, samtidigt som hon gör upp planer med Robbie om hur han ska få över en halv miljon dollar utan att betala någon skatt för dom.

Men samtidigt gör hon upp planer med en tredje part för att sno pengarna framför näsan på Robbie och poliserna.

Det märks rätt lång väg att det är Quentin Tarantino som gjort den här filmen. Vissa sekvenser i filmen berättas ur flera vinklar, flera av replikerna är riktigt komiska och så innehåller den till en början en lite knepig story som reds ut allt eftersom.

Skådespelarna är riktigt bra, så som Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert Forster, Bridget Fonda, Michael Keaton och Robert De Niro. Sid Haig och Chris Tucker syns till på varsitt hörn också.

Storyn är bra och drivande ända fram till slutet. Enda jag har att gnälla på är väl att den här Tarantino-filmen inte är våldsam. Tarantino har ju gjort sig känd för att vara delaktig i filmprojekt där det är en hel del våld. Men den här filmen är ett undantag.

Men givetvis gillar jag den här filmen också. Gillar man Tarantino, då gillar man också den här.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0119396/

Courage Under Fire

Ett krigsdrama. Men filmen är mer Drama än Krig, så därför dimper den ner i Drama-facket.

Under en stridsvagnsstrid i Gulf Kriget ger Löjtnant Nat Serling (Denzel Washington) en order vilket resulterar i att en grupp soldater dör. Kort därefter blir han satt på att utreda om Karen Walden (Meg Ryan) är värd att bli tilldelad Medal Of Honor. Walden flög en helikopter som skulle rädda en grupp soldater som kraschlandat. Strax innan hjälp anländer beordrar hon hennes besättning att ta sig till helikoptern och sticka därifrån medans hon gav dem understöd.

Serlings intervjuar besättningen och får till en början den ovanstående storyn.. men sen dyker två andra versioner upp. Frågan är bara.. vilka ljuger och vem talar sanning?

Skådespelarna gör bra ifrån sig och fängslar genom filmen. Storyn är inget märkvärdigt egentligen, men tack vare bra skådespelare och en och annan twist så hålls stämningen uppe från början till slut. Att filmen dessutom är delvis Krig gör den ännu bättre, i min mening.

En sevärd liten film som duger bra att fördriva nästan två timmar med.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0115956/

The Shining (Original Version)

Here's Johnny...again!

Jack Torrance åker iväg till Overlook Hotel i de avskiljda bergen i Colorado för att gå på en arbetsintervju. Under intervjun berättar chefen för honom om en händelse 1970 som inträffade under vintersäsongen. En man som tog arbetet som fastighetsskötare över vintern mördade sin fru och sina två döttrar, för att sedan ta sitt eget liv. Jack bryr sig inte i händelsen utan tackar ja till jobbet som fastighetsskötare.

När Jack ska börja jobba åker han, hans fru Wendy och deras son Danny upp till hotellet. Under rundturen i hotellet träffar Danny köksmästaren Hallorann som upptäcker att Danny besitter förmågan att tala telepatiskt med andra.. Hallorann besitter själv den förmågan. Hallorann varnar också Danny för att gå in i rum 237.

En månad efter deras ankomst börjar mystiska saker hända. Danny börjar se saker, Jacks humör förvärras och Wendy blir mer och mer hysterisk. Vad är det som håller på att hända med familjen Torrance?

Givetvis har den här versionen samma story som den Europeiska versionen, skillnaden är att den här versionen är längre och innehåller en del scener som faktiskt är ganska viktiga för senare scener.. och en del scener som är borttagna är coola.

Jag gillar den här versionen också. Faktum är att jag gillar den här versionen mer än den Europeiska, bland annat för att den här tillför storyn mer med de scener som var borttagna i den Europeiska versionen. Vad jag tycker om skådespelarna och allt det kan ni läsa i min recension på den Europeiska versionen, som jag länkade ovanför.

Om man gillar den Europeiska versionen, lär man älska den här. Hela filmen kändes mer hel än vad den Europeiska gjorde.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0081505/

Blood: The Last Vampire

Återigen en animerad film.

Japan, 1966. Flickan Saya ingår i ett hemligt specialteam som förgör Chiropterrans-demoner. Saya blir inskickad under täckmantel till U.S Yokota Air Base's High School i Fussa-hi, Tokyo, strax innan Halloween, där det har inträffat flertalet mystiska dödsfall. Ledningen för teamet misstänker att det finns två Chiropterrans-demoner. Kort efter hennes anländande märker hon att två av eleverna i klassen beter sig väldigt underligt...

Den här riktigt råa animerade filmen är grymt bra. Men jag tycker de kunde ha gjort den längre än 48 min, vilket blir ett handikapp för filmen. Karaktärernas bakgrundshistoria borde ha blivit berättad bättre och hela filmen kändes otroligt snabb.

Jag kikade dessutom på IMDB och såg att under Trivia så stod det att den här filmen skulle egentligen blivit uppdelad i 3 stycken OAV delar, men tack vare brist på pengar och tid så blev bara mitten-delen (del 2 alltså) animerad och släppt.

Men utöver att storyn är lite snabb och bristen på bakgrundsberättande så är det en riktigt jävla bra animerad film. Våld och ett högt tempo finns det gott om i filmen, om man är ute efter det.

Allt som allt gillar jag den här filmen riktigt mycket. Sevärd!

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0275230/

The Mangler Trilogy

Nu är det dags för ytterligare en trilogi-recension. Den här gången är det The Mangler filmerna.

Efter att en äldre kvinna dött i en tragisk olycka då hon åkt in i den stora tvättmangeln på ett tvätteri börjar den försupne polisen John Hunton (Ted Levine) att utreda fallet.

Med hjälp av sin vän Mark Jackson (Daniel Matmor), som har kunskap om det okulta, börjar han närma sig sanningen kring tvätteriet, manglern och ägaren William Gartley (Robert Englund).

Den första filmen i trilogin är en klar favorit hos mig. Jag gillar den riktigt mycket bland annat för att den är blodig, Englund och Levine gör bra ifrån sig och storyn är helt urflippad, även för att vara en Stephen King-story. Att Tobe Hooper regisserade gör inte saken sämre.

Mycket sevärd, våldsam och blodig film. Gillar man sånt lär man sattsa sin veckopeng på den här.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0113762/

I ren ilska mot sin far som inte bryr sig ett skit i henne, några kamrater och skolans rektor laddar den datakunniga tjejen Joanne 'Jo' Newton ner det nya superviruset Mangler 2.0. Det Joanne inte vet är att Mangler 2.0 inte är ett vanligt virus som förstör datorer... utan förgör även människor.

Viruset tar sig in i skolans nya hyperavancerade säkerhetsdator som styr hela skolans säkerhetssystem och tar över hela systemet.. och snart börjar personal och studenter på skolan att minska i antal.

Den här uppföljaren är kass. Delvis för att skådespelarna är horribla och delvis för att framförandet av storyn är urusel. Dessutom får vi enbart se off-screen kills, vilket i min mening är helt meningslöst.

Storyn är svincool, tycker jag. Men som jag skrev så är den uruselt framförd genom att flertalet av skådespelarna (nästan allihop) är idioter som inte borde ha fått ställa sig framför kameran från första början. De enda som är sevärda i mina ögon är Lance Henriksen som rektorn och Philippe Bergeron som den ganska lustige kocken.

Tack och lov är den här filmen bättre än tredje filmen i trilogin iaf.. även om den här filmen har en hel del brister.

http://www.imdb.com/title/tt0260162/

En reparatör köper delar ifrån en gammal mangelmaskin och snart visar det sig att något ondskefullt följde med. Kraften i delarna besätter honom och tvingar honom att bygga en maskin.. och därefter tar kraften över honom helt och tvingar honom att kidnappa sina kunder och föra dom till maskinen för att mata den.

Den här tredje filmen följer upp den första filmens story.. men skillnaden är att den här suger så mycket röv att det finns inte ord att beskriva det med. Att den här filmen ens fått göras är otroligt och hela filmen är ett stort jävla hån mot The Mangler. Skådespelarna är urusla, storyn snuskigt tunn och maskinen ser ut ungefär som något en 7 åring skulle byggt ihop.

Hela den här filmen är 84 minuter waste of time. Stay away!

http://www.imdb.com/title/tt0449066/

Sammanfattningsvis så är den första filmen råbra och mycket sevärd. Andra filmen duger att se om man gillar filmer med nollor som inte kan skådespela och filmer där de sullar bort en riktigt cool story. Tredje filmen är inte värd att se överhuvudtaget. Den är enbart horribel, urusel, kass och helt enkelt värdelös.

Vill man se de här filmerna så se ettan, fundera en extra gång över tvåan och håll långt avstånd ifrån den tredje filmen.

Tack för mig.

The X-Files

X-Files filmen från 1998. Coverbilden säger The X-Files: Fight The Future, vilket är en alternativ titel på filmen. Releasen jag såg hette enbart The X-Files, vilket är originaltiteln.

Efter fem år har X-Files stängts ner och agenterna Mulder och Scully har blivit omplacerade för mer "jordnära" uppdrag. Efter en bombning i Dallas blir Mulder och Scully beskyllda för fem personers död.

Mulder blir misstänksam och börjar rota i det hela och snart dras Scully och Mulder in i en mörkläggning kring ett virus som kan ha utomjordisk härkomst.

Den här filmen som kom mellan säsong 5 och 6 i X-Files serien följer mönstret från serien. David Duchovny och Gillian Anderson är råbra som vanligt, storyn är fängslande och de effekter som visas är riktigt schyssta.

Jag minns när den här filmen kom och jag läste recensionerna i tidningarna, som skrev att filmen inte var speciellt bra.. och dum som jag var lät jag bli att se den. Nu, 10 år senare, ångrar jag mig att jag inte såg den när den kom.

Jag gillar den och precis som med den nya X-Files filmen (recenserad här) så lär man gilla den här, om man gillar serien. Helt klart.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0120902/

Sin: The Movie

Animerad action baserad på det fina FPS-spelet SiN, som kom 1998.

I en inte allt för avlägsen framtid i staden Freeport börjar mystiska kidnappningar inträffa. Elitstyrkan Hardcorps, ledda av överste John Blade, sätts på fallet. Men under en utryckning dör en av Hardcorps medarbetare, JC, vilket leder till att hans syster Jennifer (som också kallas för JC) dyker upp och kräver att ta över fallet, samtidigt som hon anklagar Blade för att ha förorsakat JC's död.

Blade fortsätter utredningen och ganska snart upptäcker han att Elexis Sinclaire, dotter till en vetenskapsman, och det förflutna kan ha med de mystiska kidnappningarna att göra..

Storyn är snabb, men bra. Men den har en liten brist dock; den utesluter en del grejer som hade varit intressanta att veta. Filmen har fler brister också, men jag gillar den. Den är våldsam, snabb och skippar skitsnacket vilket höjer tempot i den, vilket jag gillar.

Söker man efter något storslaget i anime-väg kan man fortsätta kika runt. Sin: The Movie plöjer rakt igenom och någon direkt dötid finns det inte speciellt mycket av. Detta har medfört att jag har sett den flertalet gånger.. och fler kommer det troligtvis bli.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0253709/

Hell Ride

Och så ytterligare en Quentin Tarantino-producerad film.

De två rivaliserande motorcykelgängen Victors och The 666'ers står på varsin sida om en legendarisk skatt som kräver tre nycklar för att öppnas. Men girighet är inte det enda som driver dessa råbarkade rebeller till krig. 32 år tidigare skar någon halsen av Victorsledaren Pistoleros flickvän Cherokee Kisum och sen dess har han letat efter hennes son, Sonny Kisum, för att uppfylla ett löfte han gav Cherokee.

Den här fina lilla action/thrillern är vad man kan förvänta sig av en Tarantino-producerad film; våld, tuttar, några rejäla garv och en och annan stor skådespelare.

Larry Bishop, Michael Madsen och Eric Balfour är bra i huvudrollerna. Vinnie Jones är bra i en viktig sidoroll och Dennis Hopper ger några underhållande repliker och är som vanligt sevärd.

Det här är ingen film man ska se om man är ute efter något storslaget, utan om man bara vill se något relativt våldsamt men samtidigt underhållande. Jag kommer troligtvis se om den fler gånger iaf.

http://www.imdb.com/title/tt0411475/

Slumber Party Massacre Returns

Det här är en fan-edit av Jim Wynorski filmen Cheerleader Massacre (recenserad här). Om ni är intresserade av att se den hittar ni den här.

1982. En grupp tjejer blir attackerade och slaktade av en galning med en borr under deras pyjamasparty.

20 år senare, 2002. Ett gäng bestående av fem high school cheerleaders, deras coach och ett gäng kåta killar åker iväg för att medverka i en tävling. Mitt ute i ingenstans får de soppatorsk och de beger sig iväg till fots för att se om de kan få mottagning på deras telefoner. Ganska snart hittar de en stuga som de bestämmer sig för att övernatta i. Men efter mörkrets intrång börjar de minska i antal.. en efter en.

Storyn är i princip den samma som i den vanliga Cheerleader Massacre, men i den här fan-editen har det laggts in fler scener ifrån den första Slumber Party Massacre filmen. Dessutom är en hel del scener, som kanske inte var av det nödvändigaste slaget, borttagna vilket gör filmen enbart 40 minuter lång. Men detta medför också att vissa scener blir lite osammanhängande och man lyfter på ena ögonbrynet för man inte begriper vad som hänt egentligen.

Om man ska se den här borde man ha sett originalet först och främst, för att få en sammanhängande story genom den här fan-editen. Och slutet var lite väl hastigt också, tycker jag.

Utöver det så har jag inte så mycket mer att gnälla om. Helt ok fan-edit på en hygglig Wynorski-film.

http://www.imdb.com/title/tt0328945/

Desperation

Ytterligare en Stephen King baserad film.

Desperation, Nevada. En familj på semester, en författare på genomresa genom USA och ett ungt par blir arresterade av den lilla hålans sheriff. Gruppen måste samarbeta för att ta sig ifrån Desperation med livet i behåll och det blir familjens son David, som är djupt religiös, som blir den som leder dem.

Ytterligare en King-film överstökad. Och jag måste säga att den var bra.. tills det att den förbannade snorungen började kackla om Gud stup i ett. Ärligt talat tycker jag att de kunde ha skurit ner på hans repliker avsevärt. För övrigt så var skådespelarna bra och make-upen var riktigt schysst. Storyn var bra, men hade som sagt sina brister.

Inte den bästa av alla King-baserade filmer, men den går att se.. säkert flera gånger. Men jag tycker fortfarande att de kunde ha skurit ner snorisens repliker.

http://www.imdb.com/title/tt0129871/

The Deaths Of Ian Stone

Lev varje dag som om det vore din sista.

Varje dag vaknar Ian Stone upp på platser han inte känner igen, med en del nya ansikten.. men även gamla. Och varje dag blir han dödad på olika sätt av mystiska monster.

En dag när han är på väg till jobbet kommer en man fram till honom och ber om att få prata med honom. Mannen verkar veta något om det hela och säger åt Ian att han måste minnas.

Den här lite underliga skräckisen är ganska hygglig.. till en början iaf. Storyn var bra och så, men filmen fiser ur sig efter ungefär halva då man får reda på vad det är som försigår egentligen. Skådespelarna var bra och effekterna var riktigt schyssta.

I långa sträckor en hygglig film som går att se flera gånger.

http://www.imdb.com/title/tt0810823/

The Shining (European Version)

Here's Johnny!

Jack Torrance åker iväg till Overlook Hotel i de avskiljda bergen i Colorado för att gå på en arbetsintervju. Under intervjun berättar chefen för honom om en händelse 1970 som inträffade under vintersäsongen. En man som tog arbetet som fastighetsskötare över vintern mördade sin fru och sina två döttrar, för att sedan ta sitt eget liv. Jack bryr sig inte i händelsen utan tackar ja till jobbet som fastighetsskötare.

När Jack ska börja jobba åker han, hans fru Wendy och deras son Danny upp till hotellet. Under rundturen i hotellet träffar Danny köksmästaren Hallorann som upptäcker att Danny besitter förmågan att tala telepatiskt med andra.. Hallorann besitter själv den förmågan. Hallorann varnar också Danny för att gå in i rum 237.

En månad efter deras ankomst börjar mystiska saker hända. Danny börjar se saker, Jacks humör förvärras och Wendy blir mer och mer hysterisk. Vad är det som håller på att hända med familjen Torrance?

Den här klassiska skräckhistorien om en familj som är isolerade i ett gammalt hotell uppe i bergen under vintersäsongen är en klar favorit hos mig. Den är inte läskig, men stämningen gör mycket i den. Skådespelarna är ruskigt bra, speciellt Jack Nicholson som passar som handen i handsken för rollen som Jack Torrance. Shelley Duvall gör en bra insatts som den hysteriska morsan och Danny Lloyd är liten och ful, men gör en bra insatts som den telepatiska pojken.

Jag har självfallet sett den här ett par gånger innan. Första gången avskydde jag den, men då var jag väldigt ung och en skräckfilm som var bra (enligt mig, då) skulle innehålla massor med våld, blod och äckel. Någon stämning eller schysst story sket jag fullständigt i, bara det var våld med i filmen så var jag nöjd. Men man kan ju ändra åsikt kring mycket.

Att jag skrivit "European Version" i titeln beror på att den europeiska releasen av den här filmen är runt 27 minuter kortare än den amerikanska releasen. Jag kommer självfallet att försöka få tag i den fullständiga versionen på 146 minuter och recensera även den. När det händer, får vi se..

Tills dess, se den här om ni inte redan har gjort det.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0081505/

South Park: Bigger, Longer & Uncut

Alla borde veta vad South Park är, så någon längre presentation skriver jag inte.

När de fyra pojkarna Stan Marsh, Kyle Broflovski (och hans styvbror Ike), Eric Cartman och Kenny McCormick går och ser den barnförbjudna filmen "Terrance & Phillip: Asses of Fire", anses de vara "förstörda" pga att de använder svordomar som de har hört i filmen.

Tillsammans med alla föräldrarna i South Park trycker Kyle's morsa Sheila på den amerikanska regeringen för att tillfångata Terrance & Phillip. Självfallet blir deras hemland, Kanada, skitsura över detta och bombar Baldwin familjen, vilket resulterar i att USA förklarar krig med Kanada och de bestämmer sig för att avrätta Terrance & Phillip.

Det är upp till Kyle, Stan och Cartman att rädda Terrance & Phillip innan de blivit avrättade så att Satan och hans älskare Saddam Hussein kan ta sig upp från Helvetet och ta över jorden.

Jag tror inte speciellt många inte har sett den här. Jag gillar den här filmen iaf, precis som jag gillar tv-serien. Humorn är extremt bra och rolig. Vissa skämt är klockrena och storyn är riktigt snurrig. Något som är lite störande dock är att de har slängt in en massa sångnummer.. jag avskyr sångnummer i filmer. Fast vissa av sångnumrena är iofs ganska underhållande.

Finns inte så mycket mer att skriva om den här filmen egentligen. Jag gillar den helt enkelt.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0158983/

Black Sheep

Violence of the lambs!

Glenolden Station, en avlägsen nya zeeländsk bondgård, har drivits av samma familj i generationer. Henry, 10 år, blir utsatt för ett spratt av sin äldre bror Angus, vilket resulterar i att Henry blir livrädd för får. Femton år senare återvänder Henry till gården. Angus har ärvt gården och ganska snart upptäcker Henry att Angus har utfört diverse olika experiment på fåren för att få en ökad ullproduktion.

Ett par djuraktivister lyckas frita ett av experimenten.. och helvetet står i farstun.

Emellanåt dyker det upp en titel som folk får upp ögonen för.. och då menar jag inte storfilmer, utan mer åt B-filmshållet. Black Sheep är en sån film och jag såg den här efter att ha blivit rekommenderad av H att se den. Och jag kan säga som så att jag ångrar mig inte att jag såg den. Att se ett av världens "gulligaste" djur springa runt och äta upp människor på löpande band, samt lite annat skoj som händer, är nästintill oslagbart. Den är rolig, stundtals riktigt blodig och har en del riktigt coola effekter. Storyn är väl ganska tunn och något man egentligen har sett förr.. fast kanske inte med får som experiment-offer.

Men har man inte sett den här filmen lär man ta och göra det.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0779982/

Boy Eats Girl

Zombies!

Jessica och Nathan har känt varandra i evigheter, men Nathan är hemligt förälskad i Jessica. En kompis till honom fixar så att de två ska träffas en kväll, då Nathan ska berätta om sina känslor för Jessica. Men Jessicas farsa tycker inte om Nathan och förbjuder sin dotter att gå ut. Nathan ringer hem till Jessica och farsan säger att hon blev hämtad av en snygg kille i en snygg bil.

Och av en ren slump får han syn på Jessica i en av skolans "tuffingars" bil. Han blir förtvivlad och går hem och super ner sig. Av en ren slump, och en hel del klantighet och otur, blir Nathan hängd. Hans morsa snor en bok ifrån en kyrkas källare där bland annat voodooritualer beskrivs.

Dagen efter vaknar Nathan upp ungefär som om ingenting har hänt.. förutom att han har en extremt stor hunger efter kött.. och han har ingen puls.. och han känner ingen smärta.. och snart bryter kaoset ut.

Jag gillar den här filmen. Den har en lagomt stor portion humor och en hel jävla del våld och blod. Skådespelarna är inte grymt mycket att hurra över, men jag tycker de duger och lyckas iaf underhålla så pass att man inte stänger av filmen efter 20 minuter.

Jag har sett den här en gång förut med, för typ 2 år sen eller något sånt.. jag gillade den då och jag gillar den fortfarande. Jag har dock svårt att bestämma mig vilket fack jag ska slänga in den i, så det får bli Skräck-facket, även om den troligtvis är menad som en romantisk komedi, med zombies och våld. Så det så.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0415679/

Il Fantasma di Sodoma (aka Sodoma's Ghost)

Jag har inte orkat fixa fram ett originalcover, så det som jag slängt upp får duga. Det här är för övrigt en Lucio Fulci-film.

13 Oktober, 1943. En grupp tyska officerare har en orgie med en grupp kvinnor i en stor villa ute på den franska landsbyggden. När det börjat lugna ner sig inne i huset faller bomber över huset.

1988. En grupp ungdomar är i Frankrike på semester (gissar jag på). Han som kör svänger av vägen och de hamnar mitt ute i ingenstans. Rätt vad det är hittar de en stor villa. Till en början verkar villan övergiven.. men snart står det klart för dom att de förra invånarna i huset är kvar och de vill fortsätta där de slutade.

Den här Fulci filmen är skit. Och jag kan garantera att jag älskar Fulci-filmer. Även om vissa av hans filmer är sisodär, så brukar jag tycka dom är ok. Men den här är rent skräp.

Filmen utger sig för att vara en skräckfilm, men den liknar mer en mjukporrfilm med några få våldsamma inslag med bland annat en kille som ramlar ner för en trapp. Spänning finns inte what so ever i hela filmen. Någon enstaka scen med äckeleffekter finns, men inte så pass mycket som jag hade hoppats på.

Fulci misslyckades big time med den här filmen. Vilken skit.

http://www.imdb.com/title/tt0095132/

Cuento de navidad (aka X-mas Tale)

Ett überpsycho, fem elaka barn och en tomteskrud. God jul!

Julen, 1985. En grupp på fem barn hittar en skadad kvinna, i tomtedräkt, i en grop i skogen. Två av barnen beger sig iväg till polisen för att hämta hjälp, men ser en efterlysningslapp med en bild på kvinnan. De två barnen beger sig tillbaka och berättar vad de har sett.

Kort efter får de reda på att hon rånade en bank väldigt nyligen och att bytet blev 2 miljarder pesetas. Barnen bestämmer sig för att inte ge henne någon mat tills det att hon ger dom pengarna.

Kvinnan tar sig dock snart upp ur gropen.. och det är ingen leksaksyxa hon har i säcken.

Den här lite udda skräckisen från Spanien var riktigt trevlig. Den var strax över en timme lång och var jäkligt intensiv, vilket jag tyckte var bra iofs. Storyn var drivande och höll ett ganska högt tempo, speciellt i slutet. Skådespelarna var riktigt bra och barnen som hade huvudrollerna var riktigt duktiga.

En liten rolig grej med den här filmen är att det är Paco Plaza som har regisserat den. Plaza är en av männen som regisserade en av mina favoritfilmer; [REC].

Med en liten fin avrundning av recensionen så kan jag säga att spänningen fanns där, men speciellt skrämmande var den inte.. tyvärr. Men söker man efter en ganska spännande film så kan man alltid titta på den här, det kommer jag göra fler gånger iaf.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0450827/

Komodo vs. Cobra

Och så ytterligare en Jim Wynorski-film.

En grupp med naturaktivister åker till en ö för att avslöja de hemliga experiment som utförs på djur där. Väl framme på ön upptäcker de ganska snart att de har kommit försent. Forskarna på ön har tydligen experimenterat på en komodovaran och en kungskobra, vilket har resulterat i att de har blivit större, dödligare och hungrigare..

De som läst mina recensioner ett tag nu vet att jag har sett flertalet av Wynorskis filmer och dessutom sågat nästintill allihop, utom någon enstaka. Det här är inget undantag. Den här filmen suger rejält. Effekterna är lika kassa som vanligt och hela filmen stinker dynga lång väg.

Filmen är i princip samma film som The Curse Of The Komodo (som är helt ok), men med sämre story, sämre skådespelare och löjligare dialoger. Om man bortser ifrån att det är en kungskobra med utöver komodovaranen, så skulle man nästan kunna säga att det här är en remake av ovannämd film.

Som vanligt verkar Wynorski sikta lågt och kraschlandar rakt ner i en hög med dynga med den här skräpfilmen.

http://www.imdb.com/title/tt0455583/

Terror Train

Klassisk Jamie Lee Curtis-skräckis, efter hennes genombrott med Halloween.

Det är nyårsafton och en grupp studenter har hyrt ett tåg för att ha maskerad och för att festa. Men utöver studenterna har någon mer klivit på tåget.. med helt andra avsikter än att festa.

Den här gamla klassikern är en riktig godbit enligt mig. Jag såg den för många år sen när jag var runt 8, 9 års ålder och jag gillade den inte något vidare då. Men jag kan säga att jag gillar den nu, helt klart. Den hade en riktigt bra stämning men den tillförde inte något speciellt i slasher-genren, tyvärr. Skådespelarna är riktigt bra och Curtis är som vanligt bra i en av huvudrollerna.

Gillar man slashers lär man gilla den här. Jag gjorde det iaf.. och jag kommer troligtvis se om den igen.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0081617/

Meet The Spartans

Jag tror alla har hört talas om den här filmen.

När den fruktade Xerxes skickar ett sändebud till Leonidas för att begära att Spartanerna lägger ner sina vapen och låter Xerxes styra över deras land förklarar Leonidas krig mot Xerxes och hans arméer. Leonidas och hans 13 män beger sig iväg till Hot Gates för att ta det sista ståndet mot Xerxes arméer som bland annat består av Rocky Balboa, dansande krigare och ett gäng ungdomar som drar din-mamma-vitsar.

Emellanåt dyker det upp en och annan parodi som driver hej vilt med storfilmer.. och många av dem blir sågade av i princip allt och alla. Utom mig. Och kanske några till.. eller nåt.

Jag tar (precis som jag tog Superhero Movie) Meet The Spartans i försvar och säger att det är en svinbra film. Meet The Spartans var inte riktigt i samma klass som Superhero Movie dock, men jag garvade rejält och högt flertalet gånger.

Sevärd parodi, om man inte har ledsnat på parodier.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt1073498/

Slither

En trevlig liten splatterfilm från 2006, som jag självklart har sett flertalet gånger.

Efter att en meteorit slagit ner i skogen strax intill en liten landsbyggdshåla hittar Grant den.. och kort därpå får han en enorm aptit för rått kött. Sheriffen Bill undersöker de mystiska händelserna som följer.. och den lilla hålan Wheelsy lär aldrig bli sig lik igen.

Att jag inte recenserat den här tidigare beror på att jag inte har sett den sen innan jag började recensera filmer, så jag ber om ursäkt för det.

Filmen i sig är råbra. Den innehåller massor med blod, slem, äckel och våld. Och så självklart en lagomt stor portion humor. Med tanke på att jag har sett den flertalet gånger så borde det berätta vad jag tycker om den.

Gillar man splatter är det här ett måste.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0439815/

EuroTrip

Och så en Trip-film till. Fast i Europa, den här gången.

Efter att Scott har blivit dumpad av Fiona super han sig nästintill redlös. På fyllan kollar han sin mail och läser ett mail från Mieke, en tysk mailvän han har. Mieke undrar om de inte kan träffas och i tron om att Mieke är en kille ber Scott Mieke dra dit pepparn växer, i princip.

Dagen efter berättar Scotts brorsa Bert att Mieke inte är en kille, utan en tjej. Scott bestämmer sig för att sticka till Berlin för att träffa Mieke och förklara misstaget. Han tar med sig sin vän Cooper och de beger sig iväg. Under resans gång möter de diverse underliga människor.

Den här helt galna komedin är nästan i samma stuk som Road Trip, men bättre än Boat Trip. Den innehåller de flesta ingredienser en ungdoms-komedi borde innehålla och gav mig flertalet gapskratt. Några skämt var riktigt hysteriska och jag garvade riktigt högt av dom, speciellt under sekvensen då en viss påves hatt börjar brinna...

För övrigt så har jag sett den här filmen en gång tidigare, men det var något år efter releasen av den. Så det var ett tag sen och nu har jag sett den igen.. och jag gillar den fortfarande lika mycket, om inte mer.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0356150/

Boat Trip

Ytterligare en Trip-film. Fast på en båt.

Sex månader efter att Jerrys flickvän brutit upp med honom drar Jerry och hans polare Nick iväg på en kryssning. Till en början verkar det bli ett par dagar av festande och skönt slappande ifrån vardagslivet.. men snart visar det sig att reseagenten de har vänt sig till har bokat in dom på en gaykryssning efter att Nick har bråkat med hans pojkvän.

Att se Cuba Gooding Jr. och Horatio Sanz i huvudrollerna är riktigt underhållande och de lyckas riktigt bra i sina framföranden av karaktärerna de spelar. Boat Trip bjuder på en lagom stor portion humor, men dock i en klichée-fylld sådan. Många skämt har vi sett förr, men många av dom kan man skratta åt flera gånger.

Med det sagt kan jag säga att jag har sett den här förr, men jag tyckte den var mer underhållande första gången jag såg den än vad jag tyckte nu, men jag gillade den självfallet fortfarande.

Gillar man halvmilda komedier som bjuder på lagoma stora portioner av gapskratt så kan man alltid ta och kika in den här rullen. Helt klart godkänd, även om Road Trip slår den med hästlängder.

http://www.imdb.com/title/tt0285462/

Road Trip

UNLEASH THE FUUUUURYYYY!!!!

Efter att ha haft sex med Beth förväxlar Josh's kompis Rubin ihop ett band som Josh ville att han skulle skicka till hans flickvän Tiffany med ett band där Josh och Beth har sex tillsammans.

För att förhindra total katastrof och för att inte sumpa det långvariga förhållandet han har haft med Tiffany beger sig Josh iväg för att få tag i bandet innan Tiffany ser det. I släptåget har han sina polare Kyle, E.L. och Rubin.

Kalla mig efter, men det här är faktiskt första gången jag såg den här filmen. För er som undrar hur jag kan vara så pass "efter", som man så fint brukar kalla det, så handlar det faktiskt mest om att jag inte är speciellt mycket för hyperkommersiella filmer och ser nästan hellre en mer okänd film än en känd film. Ja, ni fattar..

Iaf, åter till filmen. Jag gillade den här filmen faktiskt. Tom Green är helt sjuk i huvudet som vanligt och Sean William Scott är skitrolig som alltid. Utöver de två så är den övriga rollistan kantad av duktiga unga skådespelare (åtminstone när de spelade in filmen) som gör filmen sevärd och rolig.

Tror jag inte behöver skriva så mycket mer kring den här filmen, de flesta har troligtvis sett den redan. Så.. har man inte sett den, se den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0215129/

Kindergarten Cop

Schwarzenegger som förskolefröken!

Poliserna John Kimble (Schwarzenegger) och Phoebe O'Hara (Pamela Reed) skickas iväg för att leta reda på den misstänkte knarkkungen, och mördaren, Cullen Crisps (Richard Tyson) ex-hustru Rachel (Penelope Ann Miller), som de behöver för att sätta åt honom. Men för att hitta henne måste Phoebe jobba under täckmantel som förskolefröken.

Strax innan ankomsten till den lilla hålan Astoria, där ex-hustrun ska finnas, blir Phoebe sjuk vilket leder till att John måste gå in och ta hennes plats som förskolelärare. Enda problemet är att John har ingen aning om hur man hanterar barn.. och tar till polisknep för att få buckt på dom.

Den här riktigt underhållande komedin där Arnold visar att han både har en hård sida (som vi alla älskar), men samtidigt en mjuk och humoristisk sida, är helt suverän. Filmen bjöd på många gapskratt och hade en gnutta spänning också. Och utöver Arnold är de övriga skådespelarna i filmen sevärda och duktiga.

En varm och riktigt rolig komedi, som innehåller lite våld dessutom. Kanske inte lämplig för de minsta, men lite äldre kan allt ta och se den. Har man inte sett den bör man införskaffa den och se den. Det är den värd.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0099938/

Cloverfield

En ganska välkänd film med handkamera-temat.

Under en överaskningsfest, som ett gäng vänner fixat för en snubbe som ska åka till Japan, skakas Manhattan om rejält. Ur vattnet dyker ett stort monster upp som börjar trasha staden.

Staden börjar evakueras och gruppen med vänner beger sig till en början ut från staden.. men vänder snart för att hämta en vän som fastnat i en lägenhetsbyggnad som ligger mitt i krigszonen.

Innan jag såg den här hade jag hört väldigt delade åsikter kring den. Många sa att den var grymt bra, cool, häftiga effekter osv. Och några stycken sa att den var totalt värdelös, tråkig, kass, ointressant, trög osv. Dessutom läste jag H's recension på den (hittas här). Och bara för någon dag sen pratade jag med en person över programmet Skype som sa att han satt och tittade på den. Så jag bestämde mig för att införskaffa den en gång för alla.. för att få en egen uppfattning om den var kass eller bra.

Jag håller med H, faktiskt. Den var inte speciellt bra och jag förstår inte riktigt vad folk ser i filmen. Visst, effekterna var riktigt coola och bra. Monstret var riktigt nice gjort också, visst. Men hela filmen var bara a waste of my fucking time.

I 1 timme och 18 minuter (ungefär) slängs kameran fram och tillbaka som en jävla jojjo. Emellanåt skymtar lite fx-grejer förbi och idioten som filmar skriker stup i ett "Guys, did you see that?!". Dessutom slår nog den här filmen rekord i "Oh my God!"-repliker. Mot slutet tyckte jag att han som höll i kameran sa det i nästa varje mening när han öppnade käften. Irriterande pucko.

Skrämmande är den inte heller för den delen. Spänningen dör pga vevandet av kameran. Något man borde ha gjort med den här filmen var att klippa ner allt jävla svammel, ointressant kackel och idiotiska döscener (typ större delen av inledningen av filmen).

Så.. kort och gott är inte den här filmen bra, utöver effekterna. Hade det inte varit för effekterna hade jag troligtvis sågat filmen mitt itu. Jag begriper inte vad folk ser i den här filmen egentligen.

Det var allt jag hade att säga.

http://www.imdb.com/title/tt1060277/

RSS 2.0