Wishmaster 2: Evil Never Dies

Andra filmen, av fyra. Djinnen är återigen tillbaka och våldet fortsätter.

Under ett inbrott lyckas inbrottstjuvarna klanta till det så att larmet går. Vakter kommer och skottlossning följer. En gammal staty blir sönderskjuten och en bit av statyn ramlar loss. I biten sitter en rubin som en av tjuvarna tar med sig. Ett par ögonblick senare tappar tjuven som tagit rubinen, rubinen på golvet vilket resulterar i att den spräcks till fyra delar (har jag för mig iaf), ett ögonblick senare blir en av tjuvarna skjuten och den andra skjuter vakten. Sedan blir det lite gråt och skvätt. Tjuven som klarade sig pyser därifrån med benen på ryggen och sätter sig i säkerhet i sin lägenhet, typ.

Lite grötigt att fatta kanske men, ja. Vi fortsätter.

Under tiden hon sitter i lägenheten (ja, alltså, det är en tjej, igen, som ska kämpa mot Djinnen) tar sig Djinnen ut och blir anhållen av polisen som kommer dit. Han tar på sig skulden för inbrottet samt dom döda som hittats på platsen. Han hamnar på kåken, där han börjar samla in själar på löpande band. När själarna är slut drar han vidare, dvs ut, för att leta reda på tjejen som befriade honom, för att uppfylla dom 3 önskningarna han måste uppfylla.

Andra filmen är, faktiskt, bättre än första filmen. Den innehåller fortfarande samma svarta humor och en hel del slaskscener och effekterna är fortfarande på toppklass. Att det är Andrew Divoff som återigen axlar rollen som den onda Djinn gör filmen bara bättre (ni kommer förstå när jag skrivit recension på 3an).

Finns inte så mycket mer att säga om den här filmen. Gillar man ettan, gillar man troligtvis också tvåan. Så, ta och se båda.

http://www.imdb.com/title/tt0156182/

Wishmaster

Första filmen i en serie av fyra.

Efter en olycka nere vid hamnen där en man blir krossad av en staty (spelad av Ted Raimi) hittar en av hamnarbetarna en röd rubin som han senare lämnar in på en pantbank. Rubinen visar sig innehålla en ond ande, en Djinn.

Pantbanksägaren lämnar in stenen på ett ställe där dom kollar värdet på ädelstenar etc. En av dom anställda åtar sig att kolla stenen och lämnar den till en vän som ska kolla upp den, vilket resulterar i att Djinnen släpps lös.

Djinnen uppfyller önskningar åt människor, mot deras själar...och Djinnen behöver 1000, så han börjar sakta men säkert arbeta sig framåt. När Djinnen uppfyllt 1000 önskningar och fått 1000 själar måste han uppfylla 3 önskningar åt den som var ansvarig till att han kom lös, dvs kvinnan som åtog sig att kolla upp värdet på stenen.

Den här filmen är riktig hygglig och innehåller en del riktigt slaskiga scener, samt en del svart humor som man kan sitta och småskratta åt. Att flera välkända skräckfilmsskådisar är med är också rätt skoj och att samtliga får på pälsen är nästan ännu roligare.

Kane Hodder (aka Jason Voorhees eh?) får veta hur det känns när någon, bokstavligt talat, "går igenom en", Robert Englund får veta hur en bläckfisk känner sig och sist, men inte minst, Ted Raimi får veta hur köttfärs blir framtaget på ett ganska maskulint sätt.

Effekterna är riktigt bra i den här filmen och är riktigt påkostade, även om det här är i grund och botten en B-film.

Öhm, vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om den här filmen. Det är en hygglig skräckfilm som faller nog dom flesta i smaken som gillar skräck.

Mycket nöje.

http://www.imdb.com/title/tt0120524/

Killer Klowns From Outer Space

Oj, det var ett par år sen jag såg den här för första gången. Under åren jag har haft den här på VHS har jag sett den så att kassetten snart har gått sönder, damn.

Storyn är som vilken monster-från-rymden-invaderar-vår-planet-för-att-slakta-oss-alla-film. En liten sömnig skithåla mitt ute i ingenstans, en lugn fredagskväll. Ett ungt par ligger i bakluckan på en kombi och hånglar uppe på en kulle där fler par gör samma sak. Rätt vad det är ser dom en meteor slå ner inte allt för långt därifrån. Dom åker för att leta reda på den, men hittar inte en meteor, utan ett...cirkustält?! Dom går in i ren nyfikenhet och det visar sig att cirkustältet är ett enormt rymdskepp.

Dom blir upptäckta av skeppets ägare (som är clowner, fyndigt va?) och blir jagade ifrån platsen. Dom åker till polisstationen och berättar vad dom varit med om och vad dom har sett. Under tiden börjar skeppets ägare gå mot den lilla staden.

Den här filmen är helt hysterisk! Filmen driver, men samtidigt hyllar, 50-talets stora våg med såna här filmer. Den är riktigt underhållande pga att den är riktigt rolig och ganska snurrig från och till så man kan inte låta bli att dra på smilbanden och träna skrattmusklerna.

Effekterna är svinbra och det blir egentligen aldrig någon stund då man lyfter på ögonbrynet för att effekten ser dålig ut. Filmen är alldeles lagom med sina ca 90 minuter och underhåller ordentligt. Skådespelarna gör ett bra jobb och håller igång manuset från början till slut. Men den här filmen är även en så kallad B-film, dvs "en andra klassens film", inget Hollywood-mumbo-jumbo alltså.

Kort sagt; samla gänget, ställ fram chipsskålarna och läsken och bänka er i soffan för en 90 minuter lång underhållning.

Det sista jag har att säga om den här filmen är att det här är ingen barnfilm pga att den innehåller även våld (även om dosen av våld är väldigt låg, så finns den där).

Så, ha en trevlig filmkväll!

http://www.imdb.com/title/tt0095444/

Friday The 13th: Mother's Day

Jag är imponerad...riktigt jävla imponerad! Den här filmen är baserad på den första boken i Camp Crystal Lake serien som består utav fyra böcker och är en inofficiell fan-film.

Filmen utspelar sig ett par år efter Jason Goes To Hell: The Final Friday (dvs del 9 i serien, för dom okunniga). Med Jason i helvetet har Crystal Lake varit en lugn plats ett tag och folk har vandrat runt i skogarna kring sjön utan att ha försvunnit spårlöst. Filmen inleds med att vi får se en jägare (tydligen vid namn Joe Travers) som ska skjuta ett djur, men klantar till det big time och hittar Jason Voorhees mask och väcker även hans onda ande till liv.

I samma veva som detta händer planerar ett gäng ungdomar att sticka iväg och festa i två dagar. Platsen där dom ska festa? Just det, Crystal Lake. En av tjejernas mamma är överbeskyddande och vill knappt släppa iväg sin dotter, men låter henne åka ändå. Gruppen av ungdomar anländer till Crystal Lake och ställer upp sina tält i närheten av det välkända Camp Blood (alltså, Camp Crystal Lake). Allt eftersom börjar dom minska i antal, en efter en..efter en..efter en, för det är det Jason är bäst på och det är vad Mamma vill.

För dom som inte har fattat det är det inte den "riktiga" Jason Voorhees som slaktar ungdomar i den här fan-filmen, utan en jägare som är besatt av Jasons ande (om alla har varit duktiga pojkar och flickor och sett Jason Goes To Hell så kommer ni veta att även samma sak hände där).

Filmen är en riktig B-/lågbudget/amatör-film, men den fångade ändå mitt intresse pga att den kändes som en riktig Friday The 13th-rulle. Effekterna var medelmåttiga och är helt klart godkända. Aktörerna? Ja, har man sett en Friday The 13th-film, då vet man på ett ungefär hur aktörerna är även i den här filmen. Storyn då? Precis som i vilken annan Friday-film, dvs medelmåttig slasherfilm.

Gillar man dom övriga Friday The 13th filmerna kan man allt ta och slänga ögonen över den här, även om det inte är en "riktig" Friday-film så är den helt klart sevärd. Det var några scener då det var "NU SKA VI ALLA HOPPA TILL!" och som vanligt så verkar Jason vara rena sprintern eller, så.. alltså, han hinner före ungdomarna även om dom har typ 20 minuters försprång eller så..och det här är inget gnäll. I fuckin' love it! Det är just så Jason ska agera.

Ska jag vara ärlig tycker jag dom har lyckats riktigt bra med den här filmen, även om det är en amatörfilm. Helt klart sevärd om man gillar slasherfilmer...och om man inte tänker så mycket på att ljussättningen var helt åt helvete (ok, lite gnäll blev det ju ändå) och att det inte är 5-stjärniga skådisar och svinbra effekter.

För er som undrar "Vart i helvete är IMDB-länken?!", den här filmen är som sagt en inofficiell film, därav finns det ingen IMDB-länk att ge, tyvärr.

Dead Moon Rising

Det finns bra zombiefilmer och det finns dåliga zombiefilmer...och så finns det zombiefilmer man undrar hur i helvete dom ens kunde få göra skiten för att dom är så jävla dåliga.

Det här är en av dom av det tredje slaget.

Storyn? Obegriplig. Men ska försöka förklara. Storyn är typ, ungefär, om att ett virus har brutit ut och alla i hela världen har blivit smittade (ovanligt va?) och ett fåtal överlevande återstår (ovanligt, igen, va?). Man får följa gruppen av människor som slåss mot zombies och försöker överleva. Eh, ja, det är typ....storyn..?

Filmen suger röv, men samtidigt har den ett par scener då jag inte kunde låta bli att dra på smilbanden eller lägga av ett rejält gapskratt, men till största delen suger filmen röv pga att den bl a är filmad dåligt, vissa scener är totalt osammanhängande och effekterna ska vi inte ens snacka om. Ljudet är fruktansvärt, ibland börjar man fundera om ljudkillen var full under inspelningen eller att han bara somnade pga tristess.

Filmen innehåller flertalet flashbacks som egentligen inte ger något speciellt syfte till filmen utan mest förvirrar. Vissa av flashbacksen hänger iofs ihop med storyn, men är totalt onödiga och kunde lika gärna ha berättats av en av karaktärerna muntligt istället för att slänga bort 5-10 minuter helt onödiga flashbacks (iofs är 91 minuter, av 91 minuter, av filmen helt bortslängda för tittaren, men ändå).

Allt som allt, filmen är skit, se något annat...varför inte se om Shaun Of The Dead igen? Om man nu är sugen på att se zombies och gapskratta alltså.

http://www.imdb.com/title/tt1067069/

Ritual

Jag minns än idag att jag älskade Tales From The Crypt när den gick på TV4 för många år sen (under namnet Kalla Kårar). Jag minns även när jag såg min första Tales From The Crypt film också, Demon Knight, som jag även den älskade. Andra Tales From The Crypt filmen jag såg var Bordello Of Blood, som även den gick in på kärlekslistan. Ritual däremot, är något jag troligtvis kommer glömma bort så småningom.

New York läkaren Dr. Alice Dodgson får sparken och indragen doktorslicens efter att hon använt ett läkemedel på en patient - som senare dött - som inte varit godkänt. Hon beger sig till Jamaica, där hennes doktorslicens inte behövs. Hon blir inhyrd av en rik amerikan för att se till hans yngre bror som tror att han är en zombie. Alice begriper ganska snart att ett virus har börjat sprida sig på Jamaica och efter att ett par mystiska mord inträffat måste hon försöka luska ut sanningen för att rädda sin patient innan det är försent.

Den här filmen är inte speciellt intressant och är överdrivet lång för en Tales From The Crypt film. Från och till började jag undra om han som har skrivit manuset varit intresserad överhuvudtaget att göra en bra film. Dialogerna är löjligt långa ibland och skapade tristess från och till. Våldet var väl rätt dugligt, när det väl var våld.

Ritual är även en remake av en film från 1943, I Walked With An Zombie - som får sig ytterligare en remake nu, fast under samma titel som originalet.

Men hur som helst så gillade jag inte filmen speciellt mycket, även om det var en Tales From The Crypt film.

http://www.imdb.com/title/tt0250698/

Shrooms

Ytterligare en slasherfilm. Jag gillade den här filmen ganska skarpt, bl a pga det vändande slutet.

Ett gäng ungdomar far ut i den irländska skogen för att käka svamp och trippa. Väl ute i skogen berättar en av killarna en spökhistoria om en skola, som ligger inte alls långt ifrån platsen där dom är, för pojkar som var driven av munkar. På skolan råkade många av pojkarna ut för hemska öden pga dom svarthuvade munkarna.

Ganska snart efter dom har laggt sig för att sova, börjar underliga saker hända. Som om inte det räckte börjar dom skymta en mörkhuvad gestalt smyga runt i skogen...

Den här filmen är en vanlig slasher, egentligen, men dom har kryddat den med att ungdomarna trippar på svamp vilket gör så att man inte vet om det är verklighet eller halloucinationer dom har.

Skådespelarinsattserna var helt ok och kan jämföras med i princip vilken duglig slasherfilm som helst. Effekterna var väl lika bra som vilken annan slasherfilm som helst, som har budget.

Jag gillade den här filmen rätt starkt för att jag fick flertalet gånger obehagliga vibbar av den, bl a pga att jag började fundera om det var JAG som hade halloucinationer eller om det verkligen hände i filmen (och nej, jag tog inga droger när jag tittade på filmen, vilket jag troligtvis skulle ha ångrat isåfall). Till och från var filmen rätt kuslig och till och från fick jag lov att tänka en extra gång för att få ihop vad som egentligen hände.

Filmen i sig är helt klart godkänd och jag gillar den. Jag hade inga större förhoppningar på den när jag slog igång den, måste jag erkänna...men jag blev överaskad.

http://www.imdb.com/title/tt0492486/

Evil Breed: The Legend Of Samhain

Ja, dags för lite filmer som inte ingår i filmserier. Först ut är Evil Breed: The Legend Of Samhain. Samhain för övrigt var tydligen någon sorts irländsk ritual, eller nåt i den stilen.. det var så jag fattade det iaf när jag såg filmen.

Storyn är som vilken ungdoms-skräckis som helst. En grupp elever och deras lärare far iväg på en resa för att komma ifrån klassrummet och studera på annat håll ett par dagar. Dom åker till Irland (dom är amerikaner, eh, ja) för att besöka olika platser och studera olika saker, typ ritualplatser osv.

Dagen efter dom har anlänt berättar en underlig figur vid namn Gary om campare som försvunnit och menar på att det är varelser som inte tillhör våran värld som offrar sina offer till olika Gudar. Ja, ni fattar.

Filmen rullar på och eleverna och läraren sticker iväg till en plats där det är en massa stenar. Läraren berättar om en gammal legend om ett par som försvann in i nå grottor och sågs aldrig mer. Men legenden säger att dom kidnappade människor och åt dom för att överleva. För att deras släkte skulle fortleva fick dom lov att införa incest i familjen.

När dom återvänder till huset, börjar saker och ting hända..

Det här är en ganska typisk skräckfilm, fast den är ganska mycket våldsammare än vanliga skräckisar. Den har en nypa humor också och dom skämtar lite med hela skräckfilmsgenren.

Sam Raimi och Ted Raimi nämns också, vilket jag flinade till åt. Chasey Lain och Jenna Jameson blir slaktade och..det är kul, eller så.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om den här filmen, faktiskt. Den är helt ok och jag kan väl inte direkt gnälla nå vidare mycket på den. Effekterna är faktiskt riktigt bra. Skådespeleriet är väl som i vilken annan slasherfilm som helst. Det här ÄR en slasherfilm i grunden, även om mördaren är lite...udda, så att säga.

Helt klart godkänd film iaf. Gillar man slasher med lite extra mycket våld och blod, go for it. Ogillar man slashers, så kan man lika gärna låta den här filmen vara.. man får ändå inget ut av den isåfall.

http://www.imdb.com/title/tt0318040/

Nikos The Impaler (aka Violent Shit 4: Nikos The Impaler)

Det här är en fristående uppföljare till Våldsamt Skit-serien.

Filmen är jävligt snurrig och jag begrep inte riktigt "storyn", men jag ska göra ett försök att förklara den iaf. Filmen inleds med att man får se en barbar (Nikos alltså) som ska bli avrättad 1002 f.Kr. Han säger att han är odödlig och kommer komma tillbaka för att ta ut sin hämnd på släktingar till avrättningsmobben.

Tiden spolas fram till typ nutid. Det ska vara en utställning med romänska tavlor och annat joks och en historielärare ska dit och hjälpa till. Några av hans elever dyker även upp. Efter en "något" makaber återuppståndelse börjar Nikos slakta folk till höger och vänster.

Den här filmen är inte bra, överhuvudtaget och det är, självklart, Andreas Schnaas som står för regin även den här gången, samt så tar han självfallet hand om titelrollen. Varför den kallas för "Nikos The Impaler" förstår jag inte riktigt... han pålar nämligen inte en jävel igenom hela filmen.

En sak jag tyckte var lite lustig var att Lloyd Kaufman dök upp i en snabb roll som sig själv och som nästan alltid fick han på pälsen. En annan grej jag tyckte var lite lustig var att dom hade tryckt in en scen i filmen där dom är på en biograf, filmen som visas är Zombie Doom... ja, alltså, Violent Shit III då. Om man tittar i bakgrunden i en snabbscen får man även se postern för VS3 (samma bild som jag har på min recension om den filmen), samt att man får se en annan bild på filmen i en videobutiks skyltfönster (det står Zombie Doom på fodralet).

Återigen försöker Schnaas driva med Tysklands f.d diktator och slänger in en, lite för fet, kopia av Adolf Hitler i slutet av filmen, som får skallen avhuggen.

Effekterna är som vanligt. Storyn är ganska tråkig, visserligen händer det väl lite saker och så, men den känns ändå lite halvdöd och jag kände efter ca 50 minuter att jag inte riktigt var sugen på att se klart den, men bestämde mig för att se klart den likförbannat för att slippa skiten sen.

Sen var det en grej jag reagerade på och satt och funderade på större delen av filmen efter jag märkt det; varför reagerar inte en jävel ute på gatan när Nikos knallar runt? Hade jag sett Nikos kuta runt med ett så jävla stort svärd som han har, så hade iaf inte jag stått och tittat på. Jag hade nog laggt benen på ryggen rätt kvickt.

Även om ni har sett dom tre första Våldsamt Skit-filmerna, så tycker jag ni kan låta bli den här, bl a pga att den inte har ett skit med föregående filmer att göra, samt att den är trist. Några gapskratt fick man dock, men det var pga filmen var så halvdåligt gjord så man kunde inte låta bli.

Eh..ja. Det var det. Mycket nöje med Våldsamt Skit-filmerna.

http://www.imdb.com/title/tt0309916/

Violent Shit III: Infantry Of Doom (aka Zombie Doom)

Tredje delen i Våldsamt Skit-serien. Karl The Butcher är tillbaka, tillsammans med hans son, Karl The Butcher Jr.

Tre män landstiger en till synes öde ö, men märker ganska snart att ön dom har landstigit tillhör Karl The Butcher och hans son Karl The Butcher Jr. (spelad av Andreas Schnaas, igen), samt Dr. Senius och en arme med tokiga hantlangare. Dr. Senius håller på att framställa ett sorts serum för att skapa en arme av dom levande döda som ska hjälpa Karl att erövra världen.

Dom tre männen tas tillfånga och får se när flertalet män, som inte lytt order eller misslyckats med något, bli avrättade på diverse brutala sätt. Två av männen släpps iväg med en av männen som inte lytt order (ja, alltså, den tredje blev slaktad), men snart upptäcker dom att det inte är bara Karls män som är ute efter deras huvuden, utan även dom levande döda som börjar kravla sig upp ur backen.

Den här filmen är...konstig. För det första, varför landsteg männen ön? För det andra, varför släpptes dom tre männen iväg? För det tredje, varför i helvete har dom sullat in zombies i storyn?!

Våld är det (självklart) gott om i den här filmen. Men att dom tryckt in zombies mitt i alltihop förstår jag inte riktigt. Dom fyller nämligen knappt någon funktion i den här filmen pga att man får se zombies i, ja typ, 5 minuter eller nåt sånt. Känns lite som om Schnaas (ja, han skrev manus till den här filmen och dom två föregångarna också) tänkte "Ja, alltså, det skulle vara coolt om vi hade lite zombies med också.", slängde in lite zombies och sen "Ehm, äh, skit i zombierna, vi slänger in lite asiater som pratar på tyska istället.". Vad jag menar med "asiater som pratar på tyska" är följande; när zombierna attackerar dyker det helt plötsligt (utan någon som helst förklaring) upp två andra asiater (ja, alltså, den där mannen som fick följa med dom där två snubbarna som landsteg stället var asiat, just det) och börjar ha kramkalas och sparkas och fäktas med zombierna.

Den här filmen är fruktansvärt snurrig dessutom. Den går ifrån att vara splatter, till att vara zombiesplatter, till att vara kung-fu/jadi jadi jadi, till att vara action (?!).. och samtidigt slänger dom in splatter mitt uppe i alltihop. På ren svenska: rena jävla sörjgrytan.

Nu när jag sitter och skriver den här recensionen, så börjar jag fundera om inte Schnaas möjligtvis gick på tunga droger när han skrev manuset och även spelade in filmen, med tanke på hur han beter sig i den. Emellanåt spelar han över så att man kan börja fundera om han håller på att skita på sig.

Effekterna då? Dom är ungefär i samma stuk som andra filmen, dvs helt ok. Våld är det gott om, som jag troligtvis redan klargjort. Jag tappade intresset för filmen runt 15 minuter in i den, eller så, men såg klart den för att kunna skryta om att jag har sett den..eller, nåt.

Filmen är iaf inte något man hänger i julgranen. Den duger säkert att se om man (som jag) har sett föregångarna... eller bara vill slå ihjäl 1 timme och ca 20 minuter (vilket man visserligen kan göra genom att göra betydligt vettigare saker, som t ex att pilla navelludd eller sortera strumplådan).

Jo! En sista grej jag tänkte nämna om den här underliga filmen är att Dr. Senius ser precis ut som Hitler, bara det att han inte har slickat hår, men en precis likadan mustach som Hitler. Troligtvis försöker Schnaas skämta till karaktären (han är ju tysk trots allt).

Om ni vill se våldsam skit, så då ska ni ta och se dom här filmerna. För det här, det är våldsam skit, med ett stort V och ett stort S (speciellt första och tredje filmerna).

http://www.imdb.com/title/tt0203185/

Violent Shit II: Mother Hold My Hand

Andra filmen i Våldsamt Skit-serien.

Hela filmen är i princip en stor flashback som berättas av en journalist. Berättelsen handlar om "Karl The Butcher Jr." (spelad av Andreas Schnaas, som även spelade "Karl The Butcher" i första filmen), som hämnas sin döda far. Han fimpar alla som kommer i närheten av skogen där han och hans perversa surrogatmamma (hon bl a läser pornografiska noveller för Karl när han ska sova och ja, han är en fullvuxen man).

Storyn är, precis som i första filmen, tunn. Det som skiljer den första och den andra filmen åt är att tvåan är ganska hyffsad, även om den är betydligt brutalare än den första filmen. Effekterna är väl lite bättre och dialogerna är betydligt fler än i första filmen. Något jag störde mig på (ännu en gång) var dom förbannade scenerna där dom envisade sig med att köra allting i slowmotion, vilket man blev lite sömnig av (ja alltså, dom körde det mycket i första filmen.. skrev jag inte det i den recensionen? Aja, då vet du/ni nu iaf).

Tvåan, precis som ettan, är en lågbudgetsplatter (även om det känns som om dom har haft större pengar att lägga på den här filmen). Manuset är i princip lika hjärndött som första, men den här har lite mer charm på något vis.

Flera av mordscenerna (snarare slaktscener) var riktigt vidriga. Några exempel på detta är; en man får sina testiklar piercade med en krok, Karl skjuter häftstifft in i en kvinnas könsorgan, samt flera andra sjuka grejer.

Utöver dom här exemplena så är Karls och hans surrogatmammas relation lite väl intim. I en scen vill t ex mamman att Karl ska ge henne oralsex.

Är filmen frisk? Nej, inte någonstans. Är den underhållande? Ja, om man tycker om att se på splatter och riktigt snurriga filmer.

Violent Shit II: Mother Hold My Hand är sjuk ja...men vem förväntar sig inte det av en uppföljare till en film som handlar om...ja, våldsam skit?

http://www.imdb.com/title/tt0105759/

Violent Shit (aka Brutale Scheisse)

Öhm.. ja, vad ska man säga? Dom flesta som tittar på skräck- och splatterfilm vet precis vad det här är för film.

Karl Shitter (fyndigt namn va?) är en störd pojke som inte kommer överens med sin mor så bra. En dag, när han kommer hem lite sent ifrån att ha lekt, hotar mamman med att bestraffa honom. Efter detta slaktar Karl henne med en köttyxa.

20 år går och den unge Mr. Shitter har vuxit upp till en tokig seriemördare, välkänd som Karl The Butcher (spelad av Andreas Schnaas, som står bakom den här filmen). En trio av män (som man aldrig skulle kunnat gissa var poliser om det inte stått "Polizei" på sidan av Volkswagen Minibussen dom åker i) kör Mr. Shitter igenom landsbyggden, troligtvis för att transportera honom till ett annat fängelse eller ett annat mentalsjukhus, eller nåt. Mitt ute i ta mej fan ingenstans pallnitar han som kör och passageraren fram hoppar ur och springer och ska pissa. Det här är Karls "startskott" för att gå berserk. Han fimpar polisen som satt bak med honom och dödar sedan han som kör. När han som varit och pissat kommer tillbaka upptäcker han blod på framrutan av minibussen och drar sin pistol. Karl kommer fram med en jävligt stor köttyxa, blir skjuten ett par gånger och ramlar ihop. Polisen går iväg och Karl ställer sig upp igen, underligt nog, och slaktar polisen.

Det här är inledningen på filmen, nu har ca 10 minuter av filmen gått. Resten av tiden (ca 1 timme) får man se på när Karl springer runt och slaktar människor till höger och vänster på olika brutala sätt. T ex får en man sitt könsorgan avhugget, en kvinna får sina bröst bortskurna och en annan kvinna får sitt könsorgan penetrerat med en kniv. En rolig sak med Karl är att han blir bara fulare och mer vanställd för varje offer han tar död på, ungefär som om han ruttnar för varje offer han slaktar.

Är filmen bra? Haha, nej, inte det minsta. Är den välgjord? Återigen, haha, nej, inte det minsta. Det här är en rejäl lågbudgetsplatter-film. Fantasin och engagemanget syns lång väg, men effekterna är riktigt löjliga och man har bara lust att gapskratta åt filmen. Men samtidigt så är det en sån där splatterfilm man måste ha sett när man är en splatterfilmstittare.

Filmen har fått en rejäl kultstatus och är riktigt välkänd bland folk som tittar på just sånt här. När jag slog igång filmen väntade jag mig inget annat än extremt ultravåld, möjligtvis halvtaskigt framfört, men det var ju det jag väntade mig. Vad fick jag? Jo, just det jag väntade mig!

Violent Shit gör rätt för sitt namn. Violent Shit ÄR violent shit. Filmen maler på i ca 1 timme och 10 minuter, med nästan enbart en massa halvtaskigt våld. Om man tittar på sånt här, bör man se den här. Hatar man sånt här, bör man hålla sig låååååååångt ifrån den här filmen.

Ni som väljer att se den, bered er inte på en storfilm ala Braindead, utan snarare en korsning mellan Within The Woods (Evil Dead prequel) och Bad Taste...fast med noll handling och enbart våld, för det här..det här är våldsamt skit!

http://www.imdb.com/title/tt0094271

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

Prequelen till Motorsågen var en riktig överaskning för mig. Jag ska dra storyn lite kort.

Filmen inleds med att man får se en kvinna (som är Thomas Hewitt, aka Leatherface, biologiska mamma) som jobbar på ett skitig slakteri. Vattnet går och går sedan över till blödningar och Thomas föds. Kvinnan dör och chefen för slakteriet dumpar Thomas i en sopkontainer.

En kvinna som rotar runt i soporna hittar Thomas och tar med sig honom hem till familjen Hewitt. Året är 1939.

Tiden dras fram 30 år till 1969. Thomas har blivit fullt vuxen och jobbar på slakteriet där han föddes. Men slakteriet sköts inte om ordentligt vilket resulterar i att det stängs ner, pga hygieniska skäl.

Thomas stannar kvar på slakteriet, men blir förolämpad av förmannen (tror jag det var) och ger sig iväg. Samtidigt får man se två bröder och deras flickvänner när dom förbereder sig för att åka iväg för att bröderna ska åka till Vietnam.

Sheriff Hoyt åker till familjen Hewitts hus och berättar att han har hittat slakterichefen död på sitt kontor och menar på att det är Thomas som har gjort det. Hoyt och en i familjen (spelad av R. Lee Ermey, som även var med i nyinspelningen) åker iväg och ska plocka in honom. När dom väl hittar Thomas händer det saker som fortskrider hela handlingen och ger förklaringar till en del grejer som var med i nyinspelningen.

Jag gillade faktiskt den här filmen riktigt mycket. Inte pga att den var läskig, utan för att den innehöll så pass mycket brutalt övervåld så att jag nästan ville titta bort flera gånger. Dom har verkligen fläskat på med våld och man blir egentligen aldrig uttråkad när man tittar på filmen.

Om man tyckte Hostel var sadistisk och våldsam, så kommer man tycka att den filmen var rena lekstugan jämtemot den här filmen. Här har dom bl a proppat in avskalning av armar, motorsågsslakt och knäskålar som slåss sönder av en slägga. I Hostel fick man lov att vänta 50 minuter (om det nu inte var mer) innan något våld av "värde" kom. I den här filmen behöver man vänta högst 10 minuter, sen är våldet igång for real. Det är inte bara människor som dör i den här filmen heller, nej nej. Även en ko får en minnesbeta som heter duga.

Något jag tyckte var riktigt bra gjort med den här filmen var att dom förklarade en del saker som dyker upp i nyinspelningen som är ifrån 2003.

Återigen försöker filmmakarna sätta snurr på storyn om att det ska ha skett en motorsågsmassaker i Texas. I slutet av filmen näms det att familjen Hewitt dödade 33 personer under åren 69-73, vilket fortfarande inte kan stämma med tanke på att originalet spelades in mellan den 15 Juli, 1973 till den 14 Augusti, 1973. Så, praktiskt taget kan inte den här massakern ha skett.

På imdb, under trivia för originalet står följande: "Some urban legends say that the the "real" Texas Chainsaw Massacre took place near Poth, (a small town about 50 miles south of San Antonio. This is false. The film is fictional and based loosely on the life of Wisconsin serial killer Ed Gein (as is the classic Psycho (1960))."

Filmen i stora drag är riktigt bra iaf. Blod- och slaskkänsliga tittare varnas dock, det här är inte en film för barn.

http://www.imdb.com/title/tt0420294/

The Texas Chainsaw Massacre (2003)

Yes, nyinspelningen av Motorsågen!

Storyn är förändrad i den här filmen (vilket dom flesta remakes är iofs). Filmen handlar om ett gäng ungdomar som är på väg till en konsert för att knarka och lyssna på musik (den utspelar ju sig ändå under 70-talet, inte sant?). Dom plockar upp en tjej som ser ut ungefär som ett roadkill, dvs förjävlig.

Hon verkar psykotisk och svamlar om att dom inte får "åka tillbaka dit". Hon gör ett utfall och försöker hoppa på han som kör men blir stoppad av dom andra (ja, alltså, dom åker ju i en van). Hon svamlar lite mer och plockar fram en revolver som hon haft mellan benen (?!) och säger sedan "You're all gonna die." och blåser sedan skallen av sig.

Gänget stannar till vid en butik längs vägen. Butiksbiträdet ringer sheriffen och säger sedan att dom ska möta honom vid ett ställe, som dom åker till. Väl där väntar dom och två av ungdomarna knallar iväg för att försöka hitta en telefon av någon anledning.

Sheriffen (spelad av R. Lee Ermey som spelat bl a Gny. Sgt. Hartman i Full Metal Jacket) kommer dit och inspekterar kroppen och kollar runt i bilen, hittar en rökt joint och misshandlar en av killarna och tar med honom i sin bil.

Sen minns jag inte så fruktansvärt mycket mer pga att det var ett tag sen jag såg den här filmen, men Leatherface (kallad för Thomas Hewitt i den här filmen) dyker upp och allting blir jätteläskigt.

Ska jag vara ärlig så gillar jag faktiskt den här remaken, även om dom har ändrat väldigt mycket på storyn och så. Skådespelarna är bra och storyn håller ganska bra. Konceptet är visserligen uttjatat; ett gäng ungdomar råkar ut för något, försöker ta kontakt med polisen och blir sedan fimpade på olika brutala vis. Effekterna är trevliga, bl a en hjärnsprängning och en avsågad arm och lite blod och så. Aldrig fel det.

Den här filmen är nog ganska bortglömd (som dom flesta remakes blir efter 3, 4 år) skulle jag tro. Men, gillar man tokiga människor och stora pojkar med stora motorsågar så kan man väl slänga ögonen över den här.

För övrigt, remakes innebär nyinspelningar för er som inte begripit det, så det så. Har inte så mycket mer att säga nu, se den om ni har lust, eller nåt.

http://www.imdb.com/title/tt0324216/

The Return Of The Texas Chainsaw Massacre

"This is THE REAL sequel to the original "The Texas Chainsaw Massacre". Written and Directed by Kim Henkel, this is the original, uncut and uncensored version." och "Genuinely Scary" står det på omslaget till den här filmen.

Den här filmen är hemsk, riktigt hemsk. När jag skriver hemsk, då menar jag inte hemsk som i läskig. Att dom ens har fått släppa den här sörjan förstår jag inte och att det skulle vara "den riktiga" uppföljaren till TTCM förstår jag inte heller, för den har egentligen inte ett skit med originalet att göra.

Att Kim Henkel har gjort den här skiten är skrämmande, iaf om man tänker på att han bl a skrev manus ihop med Hooper till första filmen. För att ni ska förstå VARFÖR jag hatar den här filmen så fruktansvärt ska jag skriva storyn och berätta några saker så att ni slipper se den här sörjan.

Filmen handlar om ett gäng ungdomar (bl a spelade av Renée Zellweger) som är på väg ifrån en studentbal och av någon underlig anledning kör helt åt helvete fel och hamnar mitt ute i urtidsskogen, kraschar sin bil och lyckas hitta en storbystad försäkringsagents kontor (mitt ute i ingenstans?!) som ringer efter en bärgare...tror dom.

Dom sticker iväg och försöker hitta stället där dom kraschat med bilen, men lyckas på något underligt sätt tappa bort varandra.

Leatherface och hans familj kommer och röjer runt lite med ungdomarna tills enbart Zellwegers karaktär är kvar. Dom tillfångatar henne och tar henne till deras hus. Dom håller på och käftar med varandra från och till och (gäsp, vad är klockan?) Zellwegers karaktär verkar ha någon sorts personlighetsstörning för hon är ena stunden livrädd och 10 sekunder senare hård som sten.

Anyway..jag orkar inte fundera hur filmen slutade, för jag minns inte. Jag såg den här Juldagen eller Annandag Jul förra året (2007) på TV1000, runt 3 på natten och jag kan säga som så att jag tror jag aldrig varit så nära att somna fastän jag försökte hålla mig vaken.

Filmens story är så jävla förutsägbar så att även om man inte sett filmen innan kan man förutsäga i princip hela filmen. Filmen är trist. Våldet är löjligt. Skådisarnas insattser är dugliga, men man kan fundera om dom verkligen ställde upp frivilligt på den här skiten eller om dom kan ha blivit hotade.

Jag kan nog fortsätta ännu mer om jag bara orkar. Nåja, jag hatar den här filmen. Den här filmen är nog en av tidernas sämsta filmer som någonsin gjorts, skulle jag tro. Vad jag har förståt det så släppte dom inte ens filmen när den var klar, utan väntade typ 3-4 år eller så innan dom släppte den. Jag tycker dom kunde väntat typ 30-40 år innan dom släppte skiten eller bara skitit i alltihop och laggt ner hela projektet.

Just ja, höll på att glömma det. Leatherface i den här filmen är transvestit. Bara det säger väl en del om den här sörjan, inte sant?

Nej, se dom 3 första filmerna igen istället, om ni vill se dom gamla TTCM-filmerna, för den här sörjan kommer ni bara bli deprimerade och självmordsbenägna av. En annan grej, Kim Henkel borde aldrig mer få bli involverad i ett filmprojekt, idioter som han borde inte få göra filmer.

Uwe Boll! Kom tillbaka! Snälla! Allt är förlåtet!

En sista grej bara, den här filmen är också känd som The Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation (därför det står så på bilden, duuuh..).

http://www.imdb.com/title/tt0110978/

Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre III

Andra uppföljaren till den gamla klassikern om en tokig kannibalfamilj med en familjemedlem som har en förkärlek till stora brummande motorsågar.

Ett ungt par åker igenom Texas för att dom ska lämna en bil hos tjejens far. Under tiden har Texaspolisen hittat en massgrav med 60 - 70 kroppar som är förruttnade till sörja.

Dom stannar till vid en bensinmack för att tanka och mackbiträdet är en aningen vriden i huvudet. Samtidigt som dom är där är en ung kille vid namn Tex (spelad av Viggo Mortenson ifrån Sagan Om Ringen-filmerna, yes) där och Tex börjar bråka med biträdet vilket resulterar i att paret sticker därifrån efter att biträdet har tagit fram ett hagelgevär.

När dom har åkt någon mil stannar dom till för att byta ena däcket. Dom hör ett gnisslande ljud i mörkret. Rätt vad det är kommer allas vår favorit Leatherface ut ur mörkret! Yaaay!

Dom lyckas fly ifrån Leatherface men efter bara några kilometer (eller så) dyker något upp på vägen (vad hann jag inte se, såg ut som Tex, eller...nåt) och dom väjer vilket resulterar i att dom nästan kör på en mötande jeep. Dom voltar med bilen, samma sak med jeepen. Ur jeepen kravlar sig Benny (spelad av Ken Foree som var med i Dawn Of The Dead från 78, nyinspelningen på Dawn Of The Dead och nyinspelningen på Halloween) ut, en överlevnadsexpert som först inte tror på paret som menar på att dom är jagade, men inser väldigt snart att det inte är ett skämt, utan blodigt allvar.

Blodigt allvar kan man lugnt säga från och till om den här filmen. Jag såg den här för många, många år sen, har för mig jag var 7 eller 8 år gammal då. Min käre far hyrde den på VHS och jag och mina föräldrar satte oss och tittade på den. Jag tyckte, iaf då, att den här filmen var totalt värdelös.

Jag misstänker dock att jag tyckte det pga att den troligtvis var totalt sönderklippt på VHS när den släpptes i Sverige, för den här filmen är ganska blodig och våldsam, även om det är en del "offscreen"-offer.

Filmen tuffar på ganska fint och man blir inte direkt uttråkad några längre stunder, för det händer nästan hela tiden något. Något vidare skrämd blev jag dock inte, även om det var flera "hoppa till"-scener, samt "nu är det läskigt"-scener. Skådisarna var sevärda och jag kände aldrig under filmens gång att jag ville stänga av för att filmen var trist och degig.

Ska jag vara ärlig tror jag att jag hade gillat den här filmen när jag var yngre, OM jag inte hade sett den klippta versionen (iaf tror jag att det var det, den var förbannat tråkig iaf), för det enda jag ville se i en skräckfilm var våld och blod.

Anyway, den här filmen är helt ok underhållning och helt klart godkänd! Gillar man föregångarna, se den! Gillar man inte föregångarna, se den ändå!

http://www.imdb.com/title/tt0099994/

The Texas Chainsaw Massacre 2

Uppföljaren till en av tidernas mest omtalade skräckfilmer.

Filmen inleds med text som rullar upp som berättar vad som hände i första filmen och om Sally som överlevde massakern. Polisen har tydligen aldrig hittat den galna familjen ifrån första filmen, men det har tydligen, från 1973 och 13 år framåt, hänt ett flertal försvinnande och brutala mord med kopplingar till motorsågar.

Efter texten har sagt sitt börjar filmen och man får se två unga killar komma åkande varav en av dom sitter och skjuter med en revolver på skyltar och annat som finns längs vägen. Dom dricker öl och lyssnar på en radiostation som dom senare ringer till. Dom kör ett chickenrace med en pickup som nästan kör av vägen.

Dom fortsätter sin resa och ringer till radiostationen och snackar med radioprataren och drygar sig. Tiden spolas fram några timmar och det blir natt. Killarna ringer återigen till radiostationen och drygar sig, men den här gången blir deras väg blockerad av pickupen dom nästan prejade av vägen tidigare.

Efter lite saker hänt (som jag inte vill skriva här, för då förstör jag en riktigt trevlig scen) hittar polisen deras bil som kraschat.

"Lefty" Enright (spelad av Dennis Hopper), en f.d Texas Ranger, är övertygad om att bilkraschen är sammankopplad med motorssågsmorden, vilka han är besatt av pga att han förlorade sin brorson (Franklyn i första filmen) och hans brorsdotters mentala tillstånd (Sally i första filmen).

Radioprataren tar kontakt med Lefty efter att ha sett en artikel i tidning om att han har börjat luska i det hela. Lefty tackar nej till hjälpen först, men överväger senare att få hjälp av henne. Radioprataren spelar upp en inspelning av vad som hände från kvällen innan (allting spelades in igenom telefonsamtalet) och hon får senare påhälsning av 2 välkända figurer ifrån första filmen.

Det som händer efter det här tänker jag inte skriva, utan ber dom som inte sett den här filmen att se den, den är värd det.

Motorsågen 2 var riktigt underhållande och jag fnissade till ett par gånger till och med, vilket jag inte var beredd på att jag skulle få göra. Tobe Hooper lyckas göra en riktigt bra uppföljare på sin gamla klassiker (yes, det är Hooper som gjort originalet med) och att dom hyrt in Tom Savini för att göra specialeffekterna gör ju inte saken mindre bra! När man talar om Savini och effekter, så borde dom flesta som känner till den här herrn veta att det handlar om våldsamma effekter, vilket det även gör i den här filmen.

Gillar man föregångaren, bör man se den här. Gillar man inte föregångaren, bör man ändå se den här.

http://www.imdb.com/title/tt0092076/

The Texas Chainsaw Massacre

Jag har inte sett den här filmen på något år nu, men i och med att jag har tänkt recensera resten av serien så skriver jag något kortfattat om den här gamla kultskräckisen.

Efter att ha hört om gravplundringar på en kyrkogård där en släkting ligger begravd, beger sig Sally iväg med sin pojkvän Jerry, hennes invalida bror Franklyn och hennes två vänner Pam och Kirk för att kolla till graven.

Dom plockar upp en liftare som visar sig ha ett stort intresse för knivar och att skära sig själv och andra, så dom sparkar ut honom ur vanen dom åker i och fortsätter resan till släktingens gamla gård. Strax efter att dom har kommit fram börjar dom försvinna en efter en.

Filmen är en klassiker och jag tror ingen har undgått den här filmen. Den har fått tre uppföljare, fått en remake (som släpptes 2003) och även en prequel (släpptes 2006).

Har inte så mycket mer att säga om filmen egentligen med tanke på att dom flesta borde redan veta vad det här är för något. Filmen har upprört och chockat tittare världen över och ett rykte om att den är baserad på verkliga händelser är ju inte okänt heller.

Iaf, om man inte har sett originalet på The Texas Chainsaw Massacre bör man göra det, bl a för att se en bit klassisk skräckfilmshistoria.

http://www.imdb.com/title/tt0072271/

Leprechaun: Back 2 Tha Hood

Sjätte filmen i serien om dom elaka pysslingarna är en helt ok film, bättre än fjärde filmen men sämre än dom övriga i serien.

Filmen inleds med en kort animation ur en bok om pysslingar, där det berättas om att pysslingar är ett väsen som blivit framkallade av skogen för att skydda en kungs guld (vilken kung nämns inte). När kungen dör återvänder alla pysslingar till skogen och naturen...förutom en.

Direkt efter animationerna sparkar filmen igång. Man får se en präst på en lekpark då han slåss mot pysslingen och lyckas sända honom till helvetet och därefter dör av skadorna pysslingen gett honom.

Filmen spolar fram tiden ett år efter dessa händelser och man får då börja följa ett gäng ungdomar som har olika problem här i livet. När gänget bestämmer sig för att grilla på samma plats där prästen lyckades skicka pysslingen till helvetet ramlar en av tjejerna igenom marken ner i något källarliknande utrymme där hon råkar hitta en liten kista med...just det, guld.

Dom delar upp guldet ifrån kistan sinsemellan och börjar shoppa och köper allt dom kunnat drömma om. Samtidigt kommer pysslingen tillbaka ifrån helvetet för att ta tillbaka det som är hans.

Filmen är helt ok, men jag saknar dock den gamla varianten av pysslingen; skoputtsande och rimmande varelse som pratar med irländsk aksent.

Effekterna är helt ok, i stil med alla andra Leprechaun-filmerna (förutom fjärde, just det). Warwick Davis är fortfarande lika bra som pysslingen, även om han får lov att tampas med ett lite svagt manus.

En sak som förbryllade mig lite var att pysslingen tydligen har tappat sina krafter helt (eller så kanske han bara ville ha lite mer utmaning, vad vet jag), för han använder ingen magi någonting alls i filmen.

En annan grej jag reagerade på var hur dom laggt upp legenden om pysslingar i den här filmen. I den här filmen menar dom på att en pyssling enbart kan bli skadad av fyrklöver (precis som i ettan) och hans guld (typ om man förstör det..eller, nåt). Utöver det där, så menar dom på att pysslingar skapades ur naturen för att skydda en kungs guld, i dom andra filmerna menade dom på att en pyssling är någon typ av fallen älv, eller något sånt.

Utöver dom där förbryllande sakerna kan man återigen börja fundera om dom som gjort manuset är drogliberaler eller om dom kanske använder droger själva, vem vet? Pysslingen röker iaf på även i den här filmen (vilket han även gjorde i femte filmen, som kan läsas längre ner), vilket medföljer några komiska scener.

Filmen i helhet är en helt ok uppföljare. Den är komisk från och till och våldet är på ganska lagom nivå. Om man gillar dom övriga filmerna i serien (förutom fjärde då, tror ingen gillar den filmen) så kan man ju alltid slänga ögonen över den här för att fördriva ca 90 minuter.

Det var nog allt jag har att säga om Leprechaun-serien, mycket nöje!

http://www.imdb.com/title/tt0339294/

Leprechaun In The Hood

Femte filmen i Leprechaun-serien är en otrolig förbättring sen den totalt värdelösa fjärde filmen (som kan läsas om längre ner).

Femte filmen utspelar sig i "the hood" (som titeln menar på). Filmen inleds med att man får se Mack Daddy (spelad av Ice-T) som lyckas få tag i en gyllene och förtrollad flöjt som tillhör en pyssling, under 70-talet (eller när det nu var när alla var hippies). Hans korkade underhuggare tar av medaljongen (yes, den är tillbaka ifrån tredje filmen) från den förstenade pysslingen, samt mynt och andra värdesaker ur pysslingens kruka. I och med att han har tagit av pysslingen medaljongen vaknar denne till liv och dödar honom. Mack Daddy lyckas "ganska" mirakulöst få pysslingen förstenad igen.

Tiden spolas fram till ungefär nutid. Tre mörkhyade killar försöker få skivkontrakt men lyckas inte nåt vidare med det. Dom kommer i kontakt med Mack Daddy som tar med sig dom till hans kontor, lyssnar på en av deras låtar och totaldissar den, i princip. Vännerna blir förbannade och bestämmer sig för att bryta sig in på kontoret och ta så mycket värdesaker som finns där. En sak som bör tilläggas är att Mack Daddy har pysslingen han lyckades förstena tidigare i filmen på sitt kontor.

Killarna bryter sig in, tar en hel del värdesaker (mynt och andra värdesaker som egentligen tillhör pysslingen från början) ifrån kontoret och tar av pysslingen medaljongen. Under tiden kommer Mack Daddy in och en av killarna skjuter honom (nej, han dog inte, tyvärr) och alla tre killarna springer mot dörren när dom hör pysslingen börja tala bakom dom. Dom vänder sig om och två av killarna skjuter honom till schweizerost. En av killarna får syn på flöjten som sitter fast på Mack Daddys handled, tar loss den och efter detta springer alla tre iväg.

Resten kan nog dom flesta räkna ut vad som händer; pysslingen vill ha igen sin flöjt och nöjer sig inte med att be snällt om att få igen den, utan skördar ett antal offer.

Något jag blev lite besviken på var att ett offer är ett så kallat "offscreen-offer", dvs en person dött utan att man får se exakt vad som händer/hänt. Våldet är i övrigt från och till rätt slaskigt och ibland är det inte det.

Warwick Davis är återigen klockren som pysslingen och får återigen rimma en hel del. En hel del musik blir det också i den här filmen, med tanke på att storyn handlar om ett gäng killar som försöker få skivkontrakt. Vad är det för musik då? Mja, i och med att dom är i "the hood", så är nog det rätt lätt att räkna ut; hiphop och "gangstarap" (som dom säger i filmen).

Jag tycker filmen är riktigt underhållande, faktiskt. Musiken är rätt ok (kanske för att jag gillar en del hiphop), den som inte gillar (eller hatar) hiphop kanske ska se något annat, för det är en hel del sån musik i den här filmen, samt ett hiphop-nummer av Warwick Davis själv (utklädd till pysslingen, givetvis)!

Skådespelarna utöver Davis är helt klart godkända och jag kan väl inte direkt klaga på deras insattser) faktiskt. Men det är en sak jag tyckte fattades.. och det var den mörka humorn. Emellanåt kändes filmen ganska gravallvarlig och jag skrattade högst 3, 4 gånger under hela filmen, några flin kom väl visserligen, men jag saknade den där komiska känslan över filmen.

Det sista jag har att säga om den här filmen är att manusförfattarna antingen är drogliberaler eller så försökte dom skapa ett skämt. Nu undrar ni säkert med stor spänning att jag ska berätta vad jag menar. Beredda? Då så. Pysslingen röker på flertalet scener i filmen och blir tydligen stenad av att röka fyrklöver (vilket han gör när han blir lurad av två av killarna). Om ni minns ifrån första recensionen (om ni nu läst den) så skrev jag att pysslingar dör av fyrklöver. Är det någon mer än jag som inte riktigt får ihop det?

Iaf så är filmen helt klart godkänd och är (som jag skrev tidigare) en otrolig förbättring ifrån fjärde filmen. Mycket nöje.

http://www.imdb.com/title/tt0209095/

Leprechaun 4: In Space

Ska man gråta eller skratta? Jag tror att jag gör bådeoch. Jag kan ärligt talat inte förstå mig på dom som gjort den här filmen, vad dom tänkte.

Storyn är rena katastrofen. Den börjar med att en grupp med mariner ska söka upp och förgöra en utomjording (som tydligen är en pyssling) på en löjligt animerad planet som inte namnges. Där lyckas dom förinta pysslingen och ta med sig en kinappad prinsessa som däckar av efter en handgranatssmäll, av nån underlig anledning. En av marinerna pissar på kroppsdelarna av pysslingen och blir tydligen "infekterad" av det.

Senare tar sig pysslingen ut igenom marinens könsorgan och det som följer är ca 60 minuter (ja, alltså, nästan 30 minuter har gått vid det här laget) av dåliga animationer, halvtaskiga effekter och väldigt få gapskratt och ett antal scener då man lyfter på ögonbrynet.

Dom kunde lika gärna ha haft ett annat monster med i den här filmen egentligen. Varför? Jo, för det första säger dom "alien" när dom menar pysslingen. Dom säger inte ordet "leprechaun" EN ENDA gång under hela filmen.

För det andra sket filmskaparna fullkomligen i att ta med fyrklöver etc. som ska vara skadligt mot pysslingar. Visst, jag förstår jag med att det skulle vara lite underligt med tanke på att dom är i rymden, men det nämns inte ens.

Och för det tredje, pysslingen tänker inte på guld en enda gång i hela filmen, förens mot slutet när det är ca 15 min kvar.

En annan grej jag störde mig på var att dom ändrat pysslingens beteende också. Alltså, i dom tre föregående filmerna rimmade pysslingen, samt att han puttsar skor och pratar på irländsk engelska. Men i den här filmen varken puttsar han skor eller rimmade. Det tillhör liksom den här karaktären, tycker iaf jag.

Iaf, om man gillar dom tre första filmerna, så tycker jag att man kan bespara sig 90 minuter och skita i att se den här filmen. Den här filmen är inte värd besväret egentligen och att jag hade stora förväntningar på den här filmen (med tanke på vad jag tyckte om 3an) förstörde filmen ännu mer.

http://www.imdb.com/title/tt0116861/

RSS 2.0