Oneechanbara: The Movie

Efter att mina spelrecensionspolare berättat kring den här filmen blev jag småintresserad, då den är baserad på ett spel som egentligen enbart är till för att visa T&A (Tits & Ass) och våld.

Efter att företaget D3 Corporation har gjort experiment på de döda för att försöka väcka dem till liv bryter en zombie-epidemi ut. Snart börjar de döda att vakna till liv och epidemin sprider sig över världen.

Aya, en bikini- och cowboy-klädd tjej, försöker att leta reda på sin syster Saki som är ansvarig för deras fars död, tillsammans med Katsuji, vars syster blivit bortrövad av Dr. Sugita (som Saki för övrigt jobbar för). Efter att Aya och Katsuji tagit hand om en större grupp zombies stöter de på Reiko, vars dotter blev dödad av de odöda. Tillsammans beger de sig iväg för att eliminera Dr. Sugita och Saki. Samt försöka stoppa zombie-epidemins ursprung.

Den här action/skräck-filmen är något av det mest vedervärdiga jag någonsin har sett. Effekterna ser ut ungefär som att en mediastudent har fått 50 spänn för att göra dem. Storyn är lövtunn och rena ursäkten för att visa lite värdelösa våldsscener, blod, brudar som är lättklädda, skottlossning som är värdelöst framfört och svärddueller. Utöver det här, får vi även se samma zombie bli dödad flera gånger, vilket påminner lite om House Of The Dead. Yay.

Verklighetsfaktorn slår igenom golvet. Manami Hashimoto's avkapade dubbelpipiga hagelgevär verkar vara automatiskt, innehåller fler patroner än två och skjuter tydligen pistolskott. Dessutom behöver den inte laddas om heller för den delen. Kul.

Skådespelarna är i särklass med porrskådisar. Det förvånar mig att det inte var någon scen som skulle kunnat vara med i en porrfilm. Isåfall hade effekterna, skådespelarna och storyn kunnat ursäktas. Men istället får vi en massa skräp utan att få se något av intresse.. för oss som har pitt, alltså.

Det enda intressanta i filmen är att titta på Eri Otoguro (som, enligt IMDB, enbart varit med i remaken av Shutter tidigare) när hon springer runt i bikini. I övrigt är filmen otroligt ointressant, tråkig och dåligt framförd.

Recension på spelet finner ni här.

De som gjort den här filmen borde fundera på att antingen sadla om och bli porrfilmsmakare eller kanske bli städare på en nedgången skitig bordell i ett avlägset land som ingen jävel känner till.

http://www.imdb.com/title/tt1192613/

Feast III: The Happy Finish

Kort efter att jag recenserade Feast II: Sloppy Seconds släpptes faktiskt den tredje filmen. Här kommer recensionen på den. Recension på första filmen hittar ni här.

Filmen tar vid minutrarna innan andra filmens avslutning. Överlevarna på hustaket tar sig in i polisstationen efter att en främling rammat dörren. Efter flera, lagomt bisarra, händelser kommer överlevarna i kontakt med den underlige profeten Shot Gus Bus, som verkar ha en förmåga att styra monstrena.

Tillsammans med Shot Gus Bus beger sig överlevarna ner i kloakerna för att ta sig till en större stad. På deras väg genom kloakerna möter de Jean-Claude Segal, en karatesparkande ung kille som förlorat sin familj till de vedervärdiga monstrena. Med enade krafter försöker de att ta sig ur kloakerna och undan monstrena en gång för alla, men givetvis stöter de på mer problem än vad de räknat med.

Den tredje och troligtvis sista delen bjuder på våld, blod och en del humor. Som föregångarna. Den är inte lika grisig som andra filmen men det våld och blod som erbjuds duger nog bra för splatterfantasterna.

Många av de skådespelare och karaktärer som var med i den andra filmen var även med i den här filmen. Vilket är typ.. bra. Effekterna var ganska lika första filmens, utöver några få scener där det användes usla datoreffekter. Storyn funkade, fastän den var lite tunn och krånglig att förklara. De återanvänder även de komiska "informationerna" kring karaktärerna, som de gjorde i första filmen. Vilket är ett plus.

Ett stort minus i filmen är mot slutet av filmen då de har valt att trycka in en irriterande sekvens där de använt sig av stroboskopeffekten. De rör sig men det ser ut som allting hackar. Och flera delar av sekvensen stannar de upp och det ser mer ut som någon tagit ett fotografi. Detta medför att man ser i princip inte ett skit vad som händer i filmen. Irriterande.

Lite trivia, vad jag vet iaf, är att den andra och den tredje filmen spelades in mot varandra. Men den tredje filmen släpptes alltså inte förrens ett tag efter att tvåan hade premiär.

Jag gillade den här filmen bättre än den andra hur som helst, bortsett ifrån den där irriterande sekvensen. Gillar man de två tidigare gillar man säkerligen den här.

Sevärd, omän sämre än originalet.

http://www.imdb.com/title/tt1104836/

The Stuff

Larry Cohen film från 1985.

Industrispionen och föredetta FBI agenten David 'Mo' Rutherford hyrs in av några chefer inom glassindustrin för att luska ut vad receptet för den succéfyllda yoghurt-liknande deserten The Stuff är. På något sätt blir dess konsumenter beroende av produkten och konkurenterna vill veta formeln.

Efter lite snokande möter han Nicole, en designer som gjort The Stuff's reklamkampanj. De slår sig ihop och upptäcker ganska snart att The Stuff är någonting helt annat än en delikatess. Under tiden försöker Jason, en pojke som vägrar att äta The Stuff, att ta sig ifrån sitt hem för att komma undan... The Stuff.

Jag tyckte den här filmen var ganska märklig. Den är kategoriserad som skräck/komedi, men den är varken skrämmande eller speciellt rolig. Några enstaka grejer fick mig att flina till lite snabbt. Hela idéen är rätt löjlig egentligen och det hela spårar slutligen ur.

Skådespelarna var bra. Effekterna var desto sämre. Stundtals såg man lång väg att det var en greenscreen (ni vet en sån där skärm de använder i t ex komediserier när skådespelarna sitter i en "bil"). Andra effekter såg ganska leraktiga ut. The Stuff-grejen såg rätt bra ut dock när det enbart var den i bild. Annars var de flesta av effekterna väldigt cheesiga. Storyn var rätt ok, men spårar som sagt ur mot slutet.

Jag brukar ha en förkärlek till halvcheesiga filmer, men den här var lite väl cheesig. Plus att den inte var speciellt kul heller. De få skämt (som jag märkte av iaf) var halvtorftiga och inte något vidare skojiga.

Jag personligen tycker inte filmen är speciellt sevärd, men helt ok. Funkar att titta på om man inte har någonting kvar i cheese-hyllan att titta på.

Roligare kan man ju ha det.

http://www.imdb.com/title/tt0090094/

Zombie Island Massacre

Troma release som är mest känd för att blåsa tittaren på titeln.

En grupp turister åker iväg på en guidad tur på en Karibisk ö för att få se en lokal voodoo ritual. Strax efter finner de att de är strandsatta på ön och kort därpå börjar de en efter en att bli dödade av okända gärningsmän.

Jag visste redan innan jag slog igång filmen att jag hade en riktig grade-z kalkon framför mig, utan zombies och usla skådespelare. Hur som helst slog jag motvilligt igång filmen och tittade faktiskt otroligt nog klart på den.

Till en början verkade filmen vara en halvdan cheese-rulle som skulle duga att fördriva tiden med, men ack så fel jag hade. En liten stund in i filmen började stänga-av-fingret att klia rejält och efter ungefär halva filmen blir det ännu värre. Och slutet var något av det mest töntiga jag har sett på länge.

Skådespelarna var rätt ok till en början, men tvärvände när det var ca 30 min kvar av.. filmen. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det hela, men jag har sett bättre skådespelarinsatser i t ex Björnes Magasin. Effekterna var halvok. Jag räknade aldrig med att få se hyperbra effekter, så jag brydde mig inte så noga i hur de såg ut. De var hur som helst halvok. Storyn var ganska tråkig och på slutet dyker en urlöjlig twist, som sabbar filmen ännu mer (hur nu de lyckats med det).

Varför de valt den här titeln förstår jag inte. Den är vilseledande och gör bara tittaren förbannad, då titeln innehåller "zombie" så räknar man ju säkerligen med att filmen ska innehålla zombies (detta är förutsatt att man inte har läst på om filmen).

Nu förstår jag iaf bättre varför så många sågat den här skitfilmen. Jag vill tillägga att det finns bara två goda anledningar till att se den här filmen och de hänger från Rita Jenrette's bröst.

http://www.imdb.com/title/tt0088454/

His Name Was Jason: 30 Years Of Friday The 13th

Tack vare att remaken av den klassiska skräckfilmen Friday The 13th släpptes för ett par dagar sen släpptes den här dokumentären strax innan premiären. Dessvärre har jag bara lyckats få tag i disc 1 av dokumentärdvdn, så ni får nöja er med en recension av den.

Genom dokumentären får vi se diverse olika klipp från alla filmerna. Ingenting är redigerat, utan vi får se blod, tuttar och en jävligt pissed Jason. Yay! Utöver det får vi en massa intervjuer med många av de som gjort de här filmerna. Dokumentärens host är Tom Savini och mellan "ämnena" de tar upp får vi se korta cutscenes där någonting händer och Mr. Savini babblar lite. Lite halvkul, faktiskt. Dessvärre innehåller inte dokumentären så värst mycket nytt för oss hardcorefans av serien, utan den här passar troligtvis mest för en person som inte vet så mycket om serien, Jason och alla som står bakom.

Utöver originalserien (och Freddy Vs. Jason) är de in en snabbis på remaken av Friday The 13th. Jag vet inte riktigt vad jag har att säga om det de säger, men de låter otroligt självgoda vilket gör att "skitfilmsalarmet" ringer utav bara helvete hos mig, tyvärr. Hur som helst kommer jag se den och dömmer den efter att jag har sett den. En av bristerna i den här dokumentären är att de pratar väldigt mycket om att Friday The 13th filmernas goda sidor och utesluter nästan allting som är dåligt med dem. Jag säger inte att filmerna är usla, men de är inte heller felfria.

En liten rolig sak de nämner i dokumentären är spelet till Nintendo 8-bitar, där de tagit med klipp ifrån Angry Video Game Nerd's recension av spelet (James Rolfe själv skymtar förbi lite snabbt med).

De få grejer jag inte visste om som de tar upp i dokumentären var ganska intressanta, men då jag visste mer än hälften av allt de pratade om redan kändes det mest som att dokumentären friskade upp minnet lite grann bara.

Den här dokumentären är troligtvis mest menad för de som inte kan så mycket om serien och vill lära sig mer. Eller rent av bara ha något att titta på som har med Jason att göra.. eller nåt.

Sevärd, men kan vara mindre intressant för hardcorefans till serien.

http://www.imdb.com/title/tt1282052/

Are You Scared 2

Förra sommaren recenserade jag en Saw-ripoff som hette Are You Scared?. Här är uppföljaren.

Fyra ungdomar, som utgör Team DNA, är på resande fot för att hålla på med Geocaching (förklaring finns längre ner, på engelska). Men när de anländer till en utsatt plats i en övergiven byggnad blir de tillfångatagna av en hänsynslös galning som vill spela ett spel med dem, som han sänder ut på internet.

"Geocaching (www.geocaching.com), a fast-growing community of adventure-seekers who play hide-and-seek around the globe using GPS devices and clues and coordinates posted on the website. In 2000, with advances in GPS technology, Geocaching began with a simple idea: hide a container out in the woods and note the coordinates with a GPS unit. Anyone can join in the game and search for caches in their area or in a far-flung corner of the world."

Att göra en film med det här innehållet bäddar enbart för att det ska bli en horribel skitfilm. Vilket den här filmen också är. Runt 40 minuter in i filmen började jag få ihop alla pusselbitar vad filmen egentligen gick ut på. Skådespelarna var urusla, utöver Tony Todd (Candyman). Filmen innehåller en del blod, men skrämmande blir det aldrig. Spännande blir det aldrig heller. Filmningen är usel och kan typ jämföras med en sån där billig kamera man brukar ha för hemmabruk. I början av filmen är händelseförloppet så jävla obegripligt att jag hade starka funderingar på att spola framåt i filmen.

Till skillnad från den halvdana ettan så finns det inga fällor i den här filmen. Istället får vi se en maskerad galning springa efter ungdomarna, som försöker att se till att de inte tar sig därifrån levande. Visserligen är det inget fel med det.. men hur många gånger har vi inte sett det förr?

Karaktärerna är helt hjärnskadade också. Bland annat verkar de helt jävla blinda och ser inte en kamera som är helt synlig och som sitter precis framför dem. Dessutom överger tre av dem den fjärde för att de är en bunt fega skitskallar. Och senare menar de tre kvarvarande på att de är ett team. Glömde de bort den fjärde eller..?

Störningar i kamerorna, en idiot som ställer ett kylskåp framför en dörr som öppnas utåt.. ja.. är ett par av grejerna som inträffar i filmen, vilket får mig att fundera vad i helvete filmskaparna tänkte med egentligen.

Filmen suger, är totalt oläskig, tråkig, kass och helt onödig. Se den inte.

http://www.imdb.com/title/tt1043694/

Silent Rage

Lite mer Chuck Norris då.

När den mentalt instabile mannen John Kirby tappar sitt förstånd tar han fram en yxa och hugger ner två av sina familjemedlemmar. Strax därpå anländer sheriffen Dan Stevens upp med sitt manskap. Dan lyckas fängsla John, som senare lyckas ta sig loss och blir därpå skjuten.

Kirbys kropp skickas till ett forskningsinstitut där två forskare provar en ny formel de tagit fram. Kirbys kropp utvecklas och sår han får läker inom loppet av några sekunder. Kirby, som varit död, vaknar till liv och han är sugen på hämnd.

Det här är en lite annorlunda Chuck Norris film. Chucken gör visserligen sitt; spöar skiten ur folk till höger och vänster, fäller en del one-liners, får fruntimmer på fall och blir slutligen en amerikansk hjälte. Självklart.

Men filmen känns inte riktigt som en Chuck Norris film då det inte är blytung B-action, utan lite mer åt thriller och skräckhållet (slasher-grenen, för att vara närmare bestämd). Filmen innehåller även en hel del goofs (fel i produktionen), exempelvis i en scen där Kirby flyger ut genom ett fönster ser vi någonting gult fladdrar till när han landar. Scenen efter, när vi får se han ligga på backen, finns det ingenting som är gult i närheten. Mycket underhållande. Utöver Chucken är det en fungerande skara skådespelare som är lagomt trovärdiga.

Något som fick mig att skratta högt var en scen där de sitter och knapprar på en dator som ska visa (vad jag begrep det iaf) Kirbys kropps utveckling. Det hela ser mer ut som något en LSD-påverkad person skulle se. Flummigt värre.

Den här filmen är en udda, men underhållande, Chuck Norris film. Jag tyckte den var riktigt bra iaf.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0084684/

Urban Justice

Sista Steven Seagal filmen jag har på lager just nu, där vi bland annat ser Seagal (givetvis), Eddie Griffin och Danny Trejo.

Efter att polisen Max Ballister blir skjuten till döds av en okänd skytt börjar hans far, Simon Ballister, att rota i det hela. Simon beger sig iväg till området där Max blev skjuten och upptäcker att två rivaliserande gäng krigar där. I sitt sökande får han hjälp av den unga hood-killen Gary, vars storebror ingår i ett av gängen, och tack vare denne kommer Simon mördaren på spåren.

Storyn är väldigt enkel, men effektiv. Seagal slår folk på käften och skjuter lite grann därefter. Griffin är bra som skurken och levererar några garv. Trejo skymtar bara förbi lite snabbt som gängledare, men gör det han ska. Som vanligt. De övriga skådespelarna är bra, typ.

Tack och lov försöker sig inte filmskaparna på sig en djupare story än vad de gjort, utan valt att rikta sig in på en enkel, effektiv och malande story som röjs undan rätt kvickt. Det är dåligt med långtråkiga dialoger och vi erbjuds en hel del skjutande eller slagsmål, vilket gör att filmen blir intressantare.

Jag gillade verkligen den här filmen. Gillar man Seagal filmer så lär man älska den här.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0910934/

Belly Of The Beast

Lite mer Steven Seagal.

När ex-CIA agenten Jake Hoppers dotter är i Thailand med några vänner blir hon och hennes tjejkompis kidnappade av terroristgruppen Abu Karaf. De begär att alla Abu Karaf-anhängare som hamnat i fängelse ska släppas omedelbart, annars avrättas flickorna inom en vecka.

Efter att Jake fått reda på att hans dotter blivit kidnappad beger han sig till Thailand för att leta reda på sin dotter. Men i sitt sökande, tillsammans med sin gamle vän Sunti som av misstag sköt en oskyldig under en misslyckad förhandling tio år tidigare, börjar saker och ting komma fram i dagsljuset och det står klart för Jake att det är fler än bara Abu Karaf som är inblandade i det hela.

Att titta på Steven Seagal filmer kräver ungefär samma sak som Chuck Norris filmer: ingen hjärna what so ever, typ. I den här filmen slår Seagal folk på käften till höger och vänster och skjuter stora hål i dom, vilket är jävligt underhållande i min mening. Det är ett högt tempo, en hel del slagsmål och en hel del skjutande. Me like.

Seagal är i toppform och de övriga skådespelarna är bra, typ. Action/slagsmålsscenerna är bra gjorda. Storyn är väl ganska ok, men det är själva händelseförloppet som är intressant. I slutet av filmen går Seagal och Byron Mann (han som spelar Sunti) loss som fan med pistoler och automatgevär och skjuter ihjäl massor med folk, sedan kommer de amerikanska styrkorna när det inte är en käft kvar att skjuta som i vanlig ordning. Seagal försöker sig på Chuck Norris-stuket: amerikansk hjälte. Och han lyckas nästan.

Belly Of The Beast är en underhållande hjärndöd actionrulle som gör det den ska.. underhålla.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0357474/

Today You Die

Dagen efter bloggens 1 årsdag så fortsätter vi med lite mer Seagal-film, den här gången något riktigt bra. Faktiskt.

Tjuven Harlan Banks bestämmer sig för att dra sig tillbaka från stölder och kriminallitet och tillsammans med sin flickvän Jada sticker dom ifrån Memphis till en annan stad där Harlan ska ta på sig ett jobb som chaufför.

Första kvällen som chaufför händer dock något. Det hela är fälla och efter en våghalsig biljakt försvinner 20 miljoner dollar och Harlan och Bruno (Harlans medarbetare) hamnar på kåken. Harlans arbetsgivare, Max, sägs vara död och Harlan har ett livstidsstraff att se fram emot.

Men med hjälp av en nyfunnen vän inne i fängelset, Ice Kool, rymmer Harlan från fängelset för att konfrontera de som satte dit honom.

Filmen inleds med att vi får se andliga inslag och sånt trist skit, vilket drog ner mina förväntningar till botten. Jag satt bara och väntade på att filmen skulle bli en dödstråkig snark-film utan dess like. Men en kort bit in i filmen öser filmen på utav bara helvete. Explosioner, skottlossning och riktigt skön humor bjuds vi på genom filmen och Seagal visar att han faktiskt har en humoristisk sida.

Seagal var på topp och de övriga skådespelarna var riktigt bra med, för att vara en direkt-till-dvd-film. Actionscenerna var bra gjorda, men slutet kunde ha varit lite längre. Det hela kändes lite snabbt överstökat, men hade nog troligtvis blivit segt och tråkigt om de fyllt på.. vad vet jag.

Hur som helst är det en riktigt schysst action/thriller, med en del humor. Som sagt. Gillar man direkt-till-dvd/vhs-action/thrillers så tycker jag att man ska leta reda på den här.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0431114/

Braindead

3 år efter att Meet The Feebles släpptes gjorde Peter Jackson den här splatterfesten.

1957. En zoologist tar med sig en speciell råttapa från Sumatra till ett zoo i Nya Zeeland. Den lokala killen Lionel Cosgrove är en ung och blyg man, som har svårigheter att komma över hans fars bortgång, som blir dominerad av sin elaka och possessiva moder Vera.

I en liten affär i närheten av hans hus möter Lionel det mycket vidskepliga affärsbiträdet Paquita Maria Sanchez, som tror att han kommer bli mannen i hennes liv. Paquita bjuder in Lionel att gå på zoo tillsammans med henne, men Vera följer efter dem och blir biten av den underliga Sumatranska apan.

Kort efter att Vera blivit biten dör hon och vaknar snart upp som en levande död. Lionel har inte hjärta nog att se till att hans mor förblir död, utan gömmer undan henne och de människorna som hon biter. Lionel får dock rejäla problem när hans morbror Les upptäcker att Lionel förvarar lik i källaren och pressar honom på huset.

Morbror Les fixar en stor fest i det stora huset.. och snart bryter kaoset ut.

Världens blodigaste film. Det borde egentligen vara det enda jag behöver skriva. Peter Jackson mölar på med våld, blod, slask, äckel.. allt vad man kan önska sig! Både våld och humor är på väldigt hög nivå, I love it. Skådespelarna är bra och vi skymtar förbi Jackson själv i en snabb roll som dödsgrävarens assistant. Effekterna är, som troligtvis alla vet, råbra.

Jag citerar ifrån IMDB: 300 liters of fake blood was used in the final scene of the film. During the lawnmower scene, movie blood was pumped at five gallons per second.

Mer än så har jag inte att skriva. Alla har troligtvis sett Braindead, eller vet åtminstone vad det är för film. Braindead var, är och kommer förbli en av de bästa filmerna som gjorts (enligt mig, givetvis), bland annat tack vare att den är en.. hjärndöd splatter.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0103873/

Meet The Feebles

Peter Jacksons kritikerrosade film från 89 där han driver stenhårt med Mupparna.

Heidi, den överviktiga hetsätande flodhästen och stjärnan i "Meet The Feebles Variety Hour", upptäcker att hennes älskare Bletch, valrossen, är otrogen mot henne. Inte nog med det har de andra stjärnorna i showen sina egna problem och affärer att ordna upp. Dessa problem inkluderar bland annat drogberoende, utpressning, rån, sjukdomar, droglangning och mord.

Under tiden detta pågår faller två stycken av stjärnorna i kärlek med varandra, men deras kärlek är hotad av Trevor The Rat, som vill ha flickan i paret till att medverka i hans porrfilmer.

Meet.. The Feebles.

Peter Jackson fortsatte sitt griståg med den här fina.. komedin. Storyn följer många karaktärer, men huvudstoryn cirkulerar sig just runt matinéshowen Meet The Feebles, typ. Som i Mupparna är det inga människor med i filmen, utan enbart skådespelare i dräkter och dockor.

Humorn är ganska rå och anspelar mycket på Mupparna. T ex så får vi se en heroinberoende groda, en skitätande fluga, en AIDS-smittad kanin som är kåt som en kanin och överviktig hetsätande flodhäst med ett maskingevär. På tal om maskingevär, enligt IMDB hittade inte Peter Jackson lösplugg för maskingeväret, så rundorna som används i filmen är riktiga.

Det räcker nog med att jag skriver det här. Jag tror att alla som inte sett filmen fått ett intryck av den och de som har sett den vet vad jag menar.

Det här är ingen film för barn.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0097858/

Bad Taste

Som utlovat kommer här första recensionen, av tre, för 1 årsdagen av bloggen. Innan Peter Jackson blev storfilmsregissör hade han varken budget, skådespelare eller utrustningen för att göra storslagna filmer. 1983 började han på den här lilla fina splatterfesten som en 15 minuter lång film för hemmabruk och 4 år senare, 1987, gjordes den till en 90 minuter lång spelfilm.

Kaihoro, Nya Zeeland. Efter ett nödanrop, där ringaren beskriver att Kaihoro har blivit invaderat av utomjordingar (som är hitsända av en intergalaktisk snabbmatskedja som har tänkt mala ner människor och göra hamburgare av dem), skickar Astro-Investigation and Defense Service (AIDS) in Grabbarna; ett gäng stenhårda killar som använder lite mer våld än vad som egentligen behövs.

Tillsammans måste de slå tillbaka utomjordingshotet, rädda utomjordingarnas blivande frukost och rädda världen.

Jag har alltid älskat den här filmen och kommer alltid att göra det. Storyn är löjligt simpel, men så jävla bra. Skådespelarna är, som sagt, amatörer med Peter Jackson själv i spetsen som utomjordingsutrotaren Derek. Jackson gör även en prestation som utomjordingen Robert. Samtidigt som han gör två roller, så slåss han även mot sig själv i en scen!

Humorn är på topp. Likaså är våldet. Det var med den här filmen Peter Jacksons filmkarriär började och den bör bli ihågkommen för det också.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0092610/

Bloggen firar 1 år och lite annan information

Idag, 10/2-2009, firar bloggen 1 år! Tack vare detta kommer det att komma upp ett par stycken recensioner på filmer som jag kan innan och utan. Bloggen börjar närma sig sin 500de recension dessutom. Jag har planerat att försöka göra något alldeles speciellt för bloggen då, stay tuned.

Jag vill också uppmärksamma den nystartade spelrecensionsbloggen Krockat Skithus, där jag och ett par stycken till skriver recensioner på spel; både bra och usla (precis som jag gör här, fast med spel då). Enjoy.


Kill Switch

Lite mer Steven Seagal.

Under sin tioende födelsedag bevittnar Jacob King hur hans tvillingbror blir brutalt mördad av en okänd man. Många år senare plågas han fortfarande av minnena av dagen då hans bror dog. Jacob har gjort sig ett namn inom poliskåren genom sina brutala metoder för att sätta åt brottslingar.

Jacob och hans kollega, och nära vän, Storm Anderson blir satta på ett fall där flertalet personer har blivit mördade och spåren pekar åt att det är samma mördare. Samtidigt kopplas FBI agenten Frankie Miller in för att medverka i utredningen. Samtidigt släpps även Billy Joe, en hänsynslös mördare, efter att ha överklagat sin dom och han är sugen på hämnd.

Återigen en Steven Seagal som är ganska sullig och smått obegriplig stundtals. Den är rätt senfärdig och stundtals är den rätt tråkig och händelselös. Fighting- och actionscenerna är ganska dåligt gjorda då det ser ut som hela filmen hackar och flera av dessa scener repeterar sig själva 2 - 4 gånger per scen, vilket bara blir irriterande.

Seagal, som även skrivit manus till den här filmen, är halvdan i huvudrollen.  Isaac Hayes (Chef i South Park) och Chris Thomas King (O Brother, Where Art Thou?) har varsin viktiga roller också.

Men den här filmen är en klar förbättring mot den usla Attack Force (recenserad här) han gjorde två år tidigare. Men bara för att den är bättre än Attack Force innebär det inte att den är bra..

http://www.imdb.com/title/tt1107859/

Attack Force

Nu var det väldigt länge sen jag recenserade en Steven Seagal film, så nu är det fanimej dags igen.

Efter att överste Marshall Lawson förlorar sin anfallsstyrka i en kallblodig och till synes slumpmässig attack skickas Lawson och hans kollega, och vän, Dwayne Dixon till Frankrike. Där försöker de luska ut varför Lawson's anfallsstyrka blev attackerade. De hittar snart ett spår som leder till en militärorganiserad organisation som tillverkar den nya partydrogen CTX; en otroligt beroendeframkallande drog som tillför kroppen stora mängder adrenalin vilket kan medföra att personen som är påverkad, och beroende, kan bli högst aggressiv.

Tillsammans med Tia, en f.d lärling till Lawson, beger sig de två männen iväg med en mindre grupp militärer för att sätta stopp för organisationen som tillverkar CTX.

Ok. Here we go. Steven Seagal är ju inte känd för att medverka i verkliga filmer och inte storfilmer heller för den delen, men vad Seagal gör i den här filmen begriper jag inte.

Filmen börjar ganska lovande, planar ut och blir rätt seg och tråkig och därifrån till runt 20 minuter innan slutet skiftar det mellan intressant, tråkigt och segt. De sista 20 minutrarna börjar det röra på sig. Under hela filmens lopp bjuds vi på halvusla skådespelarinsattser (inte ens Seagal verkar speciellt engagerad i sin roll ärligt talat), halvusla effekter och överdrivna och dåligt framförda actionscener.

Seagal's röst är lite underlig i den här filmen också. Stundtals låter han som Seagal och stundtals låter han ungefär som en 90 årig kedjerökande cancerpatient, vilket fick mig att börja fundera flera gånger om filmen var dubbad.. eller något.

Slutscenerna är halvintressanta och bevisar återigen att även om Seagal börjar närma sig 60 bast så är han rejält bad ass med sina martial arts kickar och slag. Yes!

Det här är iaf inte en av Seagal's bättre filmer. Varför han medverkar i den här soppan förstår jag inte. Fy på dig Steven.

http://www.imdb.com/title/tt0493424/

Saw V

Har man inte sett de fyra föregående Saw filmerna kan man sluta läsa min blogg per omgående, för jag tänker inte recensera de tre första filmerna, åtminstone inom den kommande framtiden. Fjärde filmen är recenserad här hur som helst.

Efter att ha råkat ut för en av Jigsaws fällor, men överlevt, blir polisen Peter Strahm sjukskriven och får lov att släppa Jigsawfallet. På egen hand fortsätter han dock att rota i det hela och han kommer kollegan Mark Hoffman, som var den tredje parten i Jigsawgruppen, på spåren. Samtidigt försöker fem stycken främlingar att ta sig igenom flera "lekar", som går bland annat ut på teamwork.

Jag vet inte riktigt vart Saw V tar vid egentligen, men jag skulle tro att det är strax efter Saw IV. Dock blandar Saw V in en hel del flashbacks från första, andra och tredje filmerna, samt fjärde givetvis. Detta medför ju självklart att man måste ha sett de tidigare filmerna för att begripa något, what so ever.

Skådespelarna är bra och Tobin Bell gör bra ifrån sig som vanligt som Jigsaw. Effekterna och fällorna/lekarna är lika bra och brutala som i de övriga filmerna i serien.

Filmen i sig är bra, men den har brister. Jag tycker det är alldeles för mycket hattande mellan dåtid och nutid vilket resulterar i att det hela blir ganska sulligt att begripa. Flashbacksen används dock mycket till att förklara lösa trådar som lämnats i de tidigare filmerna, vilket är bra. Slutet var en jävla cliffhanger, men det är ju tack vare att det är en sjätte film på gång och släpps troligtvis lagomt till Halloween (som de övriga filmerna.

I min mening är den femte filmen bra, men det är också den svagaste filmen (hittils) i serien då den envisas med att använda flashbacks vilket resulterar, som tidigare nämnt, i ett jävla hattande samt att det hela tiden skiftar mellan de två handlingarna; polis är polis på spåren och grupp måste överleva fällor. Detta medför att filmen blir halvjobbig att titta på.

Nu är det bara invänta Saw VI.

Sevärd och godkänd film, om än den brister i kanterna.

http://www.imdb.com/title/tt1132626/

Twelve Monkeys

Bruce Willis, Madeleine Stowe och Brad Pitt i en välkänd sci-fi thriller.

1996-1997. Ett kraftfullt virus bryter ut över världen och dödar 5 biljoner människor och endast 1% av jordens population överlever och går under jorden för att den mänskliga rasen inte ska utplånas helt.

2035. Fången James Cole (Willis) skickas tillbaka i tiden för att få tag i ett prov av viruset så att forskarna i hans egen tid kan utveckla ett botemedel. Av misstag sänds han till 1990, sex år före det året han skulle till, och blir gripen och instängd på ett mentalsjukhus där han möter psykiatern Dr. Kathryn Railly (Stowe) och den underlige mentalpatienten Jeffrey Goines (Pitt).

Ju klarare sanningen blir, desto mer börjar Cole att ifrågasätta sig själv. Håller han på att bli galen? Kommer verkligen mänskligheten nästintill utrotas? Och vad har De Tolv Apornas Armé med det hela att göra?

Storyn är knepig att berätta, men när man väl sitter och tittar försvinner tiden otroligt fort. Jag såg den här för många år sen med mina föräldrar när de hyrde den på den lokala videobutiken. Jag tror det var kring vhs-premiären, så jag mindes inte ett skit när jag satte mig för att titta på den.

Jag gillar den här filmen.. mycket. Den är intressant, twistig och spännande. Ett litet minus är att storyn hattar en del mellan dåtid, nutid och framtid. Samt att slutet var förutsägbart ungefär 30 minuter innan slutet. Skäms.

Willis är som vanligt råbra i huvudrollen, Stowe vet jag inte om jag har sett i någon annan film men jag tyckte hon mest var irriterande till en början då hennes karaktär hela tiden ältade att "så är det inte alls det" fastän tittaren redan visste att det visst var så. Gosch. Pitt är helflummig i sin roll och Christopher Plummer spelar Pitt's karaktärs farsa.

Jag är glad att jag såg om den här filmen. Den håller sig väldigt bra än idag, 14 år efter den gjordes. Jag kommer troligtvis se om den fler gånger.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0114746/

Class Of 1999 II: The Substitute

Uppföljaren till den fina B-actionfilmen från 90 om lärarrobotar som går berserk.

Jenna McKensie är en ung och attraktiv high school lärare som blir vittne när gängmedlemmen Sanders dödar en av hennes elever. Jenna vill vittna, men Sanders har andra planer. Så för att hålla hennes munn stängd, genomför Sanders och hans hantlangare diverse olika hot och går så pass långt att de försöker våldta henne. Rektorn kan inte stänga av Sanders utan några konkreta bevis på att han har gjort något fel, polisen har inga bevis och Jenna's pojkvän, Emmett, vill sätta åt Sanders på egen hand, givetvis vill inte Jenna det.

Jenna möter ganska snart John Bolen, en tystlåten vikarie med stenansikte som har en mörk hemlighet. Rätt snabbt fattar Jenna tycke om John och hon känner att hon har hittat en vän som är villig att lyssna på hennes problem. När Sanders och hans hantlangare ger sig på Jenna igen dyker John upp i sista stund och avvärjer deras attack mot Jenna och snart börjar Sanders gäng att minska i manskap, för John är av den typen som tar lärandet väldigt allvarligt och de som inte sköter sig i skolan ser han till att de aldrig sätter sin fot i hans eller någon annans klassrum.. någonsin igen.

Ingen av originalskådespelarna är med, kan jag börja med att säga. Skådespelarna är cheesiga som fan, men funkar rätt ok. Storyn är ganska tråkig, men händelserik. Actionsekvenserna sparkar igång typ från första stund. Och hade det inte varit för att filmen visar ett par flashbacks från första filmen och att de nämner några karaktärer ur första filmen samt binder ihop.. ett par av karaktärerna till de i första filmen, så hade de lika gärna kunnat kalla den här filmen något helt annat. Så mycket har den egentligen med första att göra.

Hade det inte varit för slutet hade troligtvis hela filmen brakat ihop tyvärr. Slutet är ganska våldsamt och det bjuds på en del action. Men hela filmen känns fel. Man har inte fått med den där framtidskänslan att hela samhället har gått åt skogen och att det är gäng som styr stora delar av städerna. Slutet bjuder också på en liten twist, som egentligen förstör mer än förbättrar, tyvärr. Suck..

Men i långa drag är det en ganska ok film. Den duger iaf att döda lite tid med. Har man sett första kan man nog titta på den här. Har man inte sett första kan man nog också se den här, så pass få kopplingar har filmerna mellan varandra.

http://www.imdb.com/title/tt0109442/

Class Of 1999

Mark L. Lester, som gjorde bland annat Class Of 1984 (recenserad här) (som större delen av storyn är snodd av i den här filmen), film från 1990.

Under 1992 förekom det 543 767 fall av våld i amerikanska high schools. I vissa städer började områdena kring dessa skolor att tas över av våldsamma ungdomsgäng.

1997 hade fallen tredubblats. Gängen tog kontroll över stora områden av dessa städer och vissa skolor stängdes ner helt.

Året är 1999. De gängkontrollerade områdena har blivit så kallade "free-fire zones". Polisen beträder inte dessa platser. Det finns inga lagar där. Kennedy High ligger mitt i en "free-fire zone".

För att försöka få bukt på ungdomarna sätts en ny sorts android in i form av tre lärare som ska lära dom att hålla sig på mattan. Men kort efter att de nya androiderna har satts igång börjar det gå snett. Istället för att lära ut och diciplinera börjar de döda ungdomarna som inte lyder.

Cody Culp, ledare för The Black Hearts, börjar fatta misstankar efter att två av hans vänner har dött och börjar tillsammans med rektorns dotter, Christie, att rota i det hela. Och snart måste gängen slå tillbaka mot lärarrobotarna.

B-action all the way. Handlingen kanske inte är den mest originella, men den funkar tycker jag. Effekterna är bra stundtals och stundtals inte. Framför kameran ser vi bland annat Bradley Gregg (Indiana Jones And The Last Crusade), Malcolm McDowell (Halloween (2007), Doomsday), Stacy Keach (Children Of The Corn 666: Isaac's Return), Patrick Kilpatrick (Scanner Cop II, X-Files), Pam Grier (Jackie Brown, Mars Attacks!), John P. Ryan (It's Alive) och Joshua John Miller (Halloween III: Season Of The Witch). Det är många B-skådisar, men de gör det dom ska.

Mycket mer än så har jag inte att säga. Jag gillar den här filmen riktigt mycket fortfarande, fastän jag har sett den hur många gånger som helst. Men samtidigt så är det en sån där film man absolut inte ska se om man ställer frågor som "Varför gjorde han/hon det?", "Hur kunde det hända?" och dylika frågor. Det är ju trots allt B-action.

Läs även Helt Perfekts recension av den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0099277/

Code Of Silence

Och så lite mer Chuck Norris.

Under en aktion, ledd av Eddie Cusack, som går ut på att sätta dit Comacho gänget går något snett. En rivaliserande knarkliga, ledda av Tony Luna, beskjuter Comacho gänget från grannbyggnaden. Den enda som överlever beskjutningen är Victor Comacho, broder till gängets ledare Luis.

Luis tänker utkräva hämnd och gör upp en plan för att döda Luna's familj och kidnappa hans dotter, Diana. Cusack måste nu försöka att skydda Diana, ensam, då han var den ende som bröt "koden om tystnad" mot en av sina kollegor som sköt ihjäl en obeväpnad ungdom.

En ganska klassisk actionstory. Chucken hamnar mitt i ett gängkrig och måste ge de inblandade smisk för att de är stygga. Givetvis gör han det hela med en riktig bad ass stil och bevisar återigen att han är en amerikansk hjälte.

De övriga skådespelarna är bra och hela filmen rullar på i ett halvsnabbt tempo. Inledningen var riktigt bra gjord och såg väldigt lovande ut. Den resterande filmen följde i nästan samma spår och avslutningen var mycket underhållande.

Jag tyckte filmen var väldigt sevärd, men samtidigt blir filmen lite sullig, och småsnarkig fastän det halvsnabba tempot, när den följer två storys samtidigt. Huvudstoryn med gängkriget och en underliggande "intern" story, om en av Chucken's kollegor som dödat en obeväpnad ungdom, vilket är ganska ointressant när det kommer till Chuck Norris. Hade filmen koncentrat sig enbart på gängkrig-storyn hade jag troligtvis rekommenderat den, men tack vare de snarkiga momenten med polis-som-skjutit-obeväpnad-ungdom-storyn så blir det inte så.

Sevärd, givetvis.

http://www.imdb.com/title/tt0088936/

Lone Wolf McQuade

Chuck Norris bevisar återigen att han är the ultimate bad ass tack vare sitt rejäla skägg och 80-tals frilla.

J.J. McQuade är en Texas Ranger som inte följer reglerna till punkt och pricka, är upprorisk och föredrar att arbeta ensam vilket har gett honom smeknamnet Lone Wolf McQuade. Efter att hans dotter och hennes pojkvän blivit attackerade av några okända män upptäcker McQuade att en grupp vapensmugglare har stulit automatvapen ifrån en militärkonvoj.

Till en början försöker han att lösa fallet själv, men efter att en gammal vän och kollega och ett vittne blir eliminerade blir han fråntagen sin tjänst och måste slå sig ihop med en rookie och en FBI agent för att försöka stoppa vapensmugglarna.

En typisk B-action story. Och Chuck Norris är i toppform. Han sparkar, slår med knytnävarna och gräver sig upp ur marken med sin polisjeep. Det är vad jag kallar underhållning.

Chucken är som vanligt stenhård, skjuter först, skjuter lite till och när alla är döda ställer några frågor. Mycket underhållande. De övriga skådespelarna är av B-typ och funkar. Filmen gör vad den ska göra hur som helst; underhålla.

Filmen har ett ganska högt tempo och rullar på i bra fart. Och den slår troligtvis rekord i repliken "Shit", skulle jag tro.

Chuck Norris är förresten en amerikansk hjälte.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0085862/

The Octagon

Chuck Norris, igen!

Scott James, en tillbaka dragen martial arts kämpe, blir insyltad i en komplicerad soppa där en förmögen arvtagerska vill hyra honom för ett lönnmordsuppdrag som inkluderar en internationell terroristgrupp av ninjor och förstörelsen av deras träningsplats, The Octagon, där legosoldater och terrorister blir tränade i ninjans ädla konst. Gruppen är dessvärre ledd av Scott's adoptivbroder, Seikura.

Hans vän A.J. tackar ja till jobbet, men Scott gör sitt bästa för att övertyga honom om att inte göra det. Han lyckas inte få A.J. på andra tankar och beger sig därefter iväg sin vän som begett sig iväg för att leta reda på gruppen.

Det kanske låter som en sjuhelvetes till action/thriller med martial arts element, men nej. Genom filmen är det 4 (om jag inte räknat fel) scener där det avfyras skott, resten av "action"-scenerna involverar martial arts och det är sisodär.. ptja.. 6, 7.. kanske 8 scener. Resten av filmen är tråkig, seg eller rent av idiotisk dialog.

Vad tusan tänkte Chucken egentligen? Jag brukar gilla Chuckens filmer, men den här filmen var rent av vedervärdig. Hade det inte varit för de sista 20 minutrarna hade jag troligtvis slängt filmen åt helvete, men de sista 20 minutrarna räddar inte heller filmen helt.

När jag tittar på en film vill jag inte sitta och halvsova fram till slutet av den, vilket jag dessvärre gjorde med den här filmen. Chucken är ju givetvis bad ass med sina polisonger och sin mustach återigen och bevisar att han visst är en amerikansk hjälte, men inte ens han kan rädda den här filmen som i min mening bara är bortkastad tid.

20 minuter intressanta händelser i slutet av en film räcker inte för att få mig att tycka att filmen är bra. Tyvärr Chucken.

http://www.imdb.com/title/tt0081259/

A Force Of One

Chuck is back!

Efter att två narkotikapoliser har blivit mördade av en okänd karatekunnig mördare ber polisen om assistans av världsmästaren Matt Logan. Han ska lära poliserna karate, men blir snart indragen i fallet betydligt mer än vad han velat.

En gammal Chuck Norris rulle från 79, som faktiskt står sig ganska bra än idag. Fighting scenerna är rätt bra gjorda och Chucken roundkickar hela världen, som vanligt. Mycket underhållande. Utöver Chucken ser vi bland annat även Clu Gulager (Feast-filmerna) och Jennifer O'Neill (Scanners) framför kameran.

Storyn var den typiska poliser-blir-mördade-och-en-utomstående-person-kommer-in-och-räddar-dagen-story. Ungefär. Och så lite hämndaktion mot slutet också. Just det. Den här gången visar dock Chucken inte att man behöver ett rejält skägg och en rejäl 80-tals frilla för att vara bad ass. Nej, nej, den här gången är det rejäla polisonger och en redig mustach som får damerna att smälta. Och så roundkickar han hela världen och bevisar att han är en amerikansk hjälte.

Sevärd, om man gillar slå-folk-på-käften-filmer.

http://www.imdb.com/title/tt0079168/

Down

Remaken av De Lift, som är gjord av originalets manusförfattare och regissör Dick Maas. I rollistan ser vi bland annat Naomi Watts, Michael Ironside och Ron Perlman.

Efter att en grupp gravida kvinnor fastnat i expresshissen i Millenium Byggnaden i New York, nästan blivit kvävda till döds och flera av dem har fött barnen inne i hissen skickas hissreparatörerna Mark och Jeffrey dit för att kolla om det är något fel på hissen. De finner inga fel, men efter att två mystiska olyckor inträffar i samband med hissarna blir Mark misstänksam.

Mark slår sig ihop med journalisten Jennifer, som är ute efter en saftig story, och börjar rota i det hela.

Remaken, eller snarare uppdateringen, av De Lift är en riktigt hygglig film (så som jag mindes den). Filmen har i princip varenda scen ifrån originalet och större delen av replikerna är de samma (åtminstone om man ska gå efter den dubbade versionen). Remaken innehåller dock ett par nya scener och nya händelser, samt att de har ändrat på slutet.

Skådespelarna är bra i mitt tycke och effekterna har fått en uppdatering, i form av datoreffekter (bland annat).

Jag tycker det är bra att Dick Maas har gjort den här då han har återskapat originalet i en värdig form och håller sig fortfarande till samma stuk, men har även slängt in lite uppdateringar. Vilket inte är helt fel, typ.

Remaken är nästan lika bra som originalfilmen i min mening.

Sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt0247303/

De Lift (aka The Lift)

Holländsk skräckfilm om ett par hissar som börjar krångla riktigt ordentligt. Jag orkade inte leta rätt på ett originalcover, lev med det.

När en av hissarna i en affärbyggnad börjar krångla och stänger in fyra restauranggäster och nästan kväver dom till döds kallas en reparatör, Felix, dit för att undersöka hissystemet. Han finner inga fel och dagarna efter inträffar två dödsfall som är relaterade till hissarna.

Felix fattar misstanke om att något står fel med hissarna och tillsammans med en reporter börjar han rota i det hela.

Jag såg remaken av den här filmen (som kommer upp härnäst) när den kom till Sverige, vilket är runt 7-8 år sedan. Jag gillade remaken och gillar även den här filmen. Jag såg mellan fingrarna gällande vissa grejer.

Exempelvis är inte effekterna de bästa. I en scen där en vakt blir halshuggen (eller vad man ska kalla det) ser man klart och tydligt att det är ett dockhuvud som blir avkapat. Hysteriskt kul, enligt mig. Jag började gapskratta hur som helst.

Dessvärre såg jag den dubbade versionen av filmen och stundtals var dubbningen något fruktansvärd. Stundtals rörde sig inte munnen, men ljud kom. Och stundtals kom det inget ljud, men munnen rörde sig. Herregud...

Hur som helst. Det här är en bra film som har fått grundidéen ifrån JAWS och även om idéen med.. eh.. mördarhissar låter totalt ointressant och rent idiotiskt, så fungerar den faktiskt.

Sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt0087622/

Evil Ed

Det är egentligen inget fel på Edward, till den dag han går lös med censursaxen...

Efter att en av de anställda har sprängt sig i luften begär Sam Campbell, chef över Splatter & Gore avdelningen, av Culture avdelningen att de ska skicka över en klippare som ska ersätta denne. De skickar Edward, en lugn, vänlig och harmlös man.

Tack vare att Loose Limbs-serien ska släppas i Europa måste den klippas ner då flera scener i serien är för våldsamma för vissa länder. Edward får jobbet. Sam lånar ut sin stuga till Edward där han ska, i ensamhet, klippa Loose Limbs-serien. Men ju mer han tittar på våldet, blodet och slasket i filmerna desto sämre mår han. Han börjar se saker och kort därpå börjar han förändras.. sakta, men säkert.

Jag har alltid älskat den här filmen och lär alltid göra det. Den påvisar att även svenskar kan göra bra film.. även om de talar engelska rakt igenom filmen (bortsett ifrån en kort bit i början av filmen). Filmen är så svensk den bara kan bli, men ändå inte. Miljöerna dom är i skriker "SVENSK PRODUKTION!". Aktörernas agerande och tal (ni vet ju hur svenskars engelska låter) skriker samma sak. Och så givetvis en scen där en ambulans är med, där det står klart och tydligt "Sjuktransport" på bakdörrarna (som visserligen kan vara svårt att hinna se om man inte uppmärksammar såna grejer). Men samtidigt så sticker filmen ut. Den är och skriker svensk, men någonstans under allt det känns det inte som en svensk film.

Vi ser bland annat Gert Fylking framför kameran, som är klockren i rollen som SWAT-ledare och släpper one-liners som "Nice door.". Johan Rudebeck är bra och underhållande som Ed. Och så lite fler svenska, och utländska, skådespelare.

Effekterna är nice och gör sitt jobb. Det bjuds bland annat på skallsprängningar, blodduschar och en ful Gremlin-imitation som alltid får mig att gapskratta.

Och ja, filmen syftar mycket till Evil Dead filmerna. Sam Campbell, exempelvis. Evil Dead's skapare heter Sam Raimi och huvudrollsinnehavaren heter Bruce Campbell. Titeln pekar ju självklart ut Evil Dead's titel. Och så en bunt andra grejer genom filmen som syftar till Evil Dead, så som posters som syns i princip överallt.

Nu kommer jag säkerligen få smisk av H, men.. har man inte sett den här filmen, skäms! Det här är svensk produktion av bästa kvalité och givetvis kommer den att...

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0116247/


Pinocchio's Revenge

Pinocchio!

1991. Vincent Gotto blir gripen på bar gärning när han håller på att begrava en pojke.

1996. En vecka innan Gotto's avrättning försöker försvarsadvokaten Jennifer Garrick att få Gotto's dom ändrad, men får avslag och Gotto blir grillad i elektriska stolen. Samma kväll ska Jennifer's dotter, Zoe, ha ett födelsedagskalas. Zoe hittar en Pinocchio-docka, som var ett av bevisen som hittades när Gotto greps, som Jennifer haft med sig hem och tror genast att det är en födelsedagspresent.

Efter att flera mystiska olyckor inträffat påstår Zoe att det är Pinocchio dockan som genomfört dem. Hennes psykolog, som hon går hos efter att hennes far och Jennifers f.d man lämnat dem, tror givetvis inte på henne. Kort efter börjar Zoe att förändras och olyckorna övergår till mord.

Jag tyckte den här filmen var bra och den hade några riktigt coola sekvenser. Skådespelarna var helt ok och var av B-filmsstuk. Storyn var dock seg. Det tog lite väl lång tid innan de lyckats bygga upp storyn och slutet var ganska snabbt överstökat med en liten twist som förklarar allt som hänt i filmen. Vilket är.. bra, typ. De effekter som var med (de var få) var riktigt coola.

Många ser säkerligen den här som en Child's Play rip-off. Docka. Mördare. Och så vidare. Men det här är långt ifrån en Child's Play rip-off. De har få likheter och många skillnader.

Jag gillar den iaf. Sevärd skräck, även om den är lite seg till en början.

http://www.imdb.com/title/tt0117342/

Un gatto nel cervello (aka Nightmare Concert (A Cat In The Brain))

Lucio Fulci film från 1990 där Fulci själv spelar... sig själv. Coverbilden säger Nightmare Concert (och två "aka"-titlar), men originaltiteln är Un gatto nel cervello och filmens internationella titel är Nightmare Concert (A Cat In The Brain).

Den utbrände regissören Lucio Fulci håller på att gå in i väggen. Han börjar se vanföreställningar, monster och brutala mord. För att försöka reda ut sina mardrömmar och sina syner beger han sig till psykologen Egon Schwarz som, till synes, försöker att hjälpa Fulci med hans problem. Men Schwarz egentliga syfte är att skylla de mord han genomför på Fulci.


Filmens story är väldigt tunn, men den funkar ganska hyggligt tack vare att Fulci inte har snålat på gore-effekter och äckelsekvenser. Det här, som många påpekat innan mig, är Fulci's slaskigaste film. Helt klart. Men det är också en av hans tunnare filmer.

Filmen skiftar hela tiden mellan Fulci's syner och verklighet, vilket kan bli jobbigt och nästan ointressant i längden. Men som det trogna Fulci-fanet jag är satt jag klart hela filmen och mitt tycke är att det är en av hans bättre filmer efter hans storhetstid, men samtidigt når den inte upp i samma toppar så som House By Cemetery, City Of The Living Dead eller The Beyond.

Fulci har valt att ta filmsekvenser och klipp ur andra skräckfilmer som han och andra har gjort. Exempel på det är t ex den urusla Il Fantasma di Sodoma (aka Sodoma's Ghost) (recenserad här) som Fulci gjorde 2 år innan denna.

Tack vare att versionen jag såg var (troligtvis) dubbad så vet jag inte riktigt hur jag ska bedömma skådespelarna. Men om jag ska tycka till om hur de agerar med kroppen så tycker jag att huvudskådespelarna gör ett bra jobb, medans många av birollerna (bland annat de som blir slaktade) bara känns larviga eller överspelade. Och ja, Fulci gör en bra prestation. Tyckte åtminstone jag.

Effekterna tänker jag knappt gå in på. Det är Fulci, det räcker att säga det. Och som jag skrev längre upp, det är den slaskigaste filmen han har gjort. Nuff said.

Tack vare att jag gillar Fulci väldigt mycket så gillar jag även den här, även om den är sämre än hans storhets-tids-filmer. Men är man ett fan av Fulci's filmer (oavsett årgång) så gillar man säkerligen den här. Eller om man bara vill ha något riktigt blodigt och halväckligt att kika på.

Godkänd och sevärd film.

http://www.imdb.com/title/tt0099637/

RSS 2.0