The Hand

En lite udda, men riktigt bra, thriller med en, då, 48 årig Michael Caine.

Efter en trafikolycka förlorar serietecknaren Jon Lansdale (Caine) sin högra hand, som försvinner spårlöst. Snart börjar dock underliga saker hända, och kort efter det börjar personer försvinna omkring Jon.

Vad är det egentligen som försigår?

Den här (som sagt) udda thrillern är riktigt bra gjord. Den väckte mitt intresse och jag tyckte inte den var speciellt tråkig, även om det var lite dötid emellanåt. Caine var mycket bra i rollen som tecknaren Jon, och Caines insatts i filmen är riktigt övertygande.

En sak som märks, ganska långt in i filmen visserligen, är att manusförfattaren har koncentrerat sig mycket på storyn och inte slängt in tonvis med blod och annat, som visserligen är trevligt men hade troligtvis inte passat in i den här filmen.

Jag gillade iaf den här filmen. Den väckte intresse ganska snabbt och intresserade från början till slut.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0082497/

Hell Night

Slasher ifrån början av 80-talet.

Fyra ungdomar blir inlåsta i en gammal kåk, där dom ska övernatta en natt, för att dom ska få vara med i en förening (eller nåt åt det hållet). Snart visar det sig dock att legenderna om det gamla huset stämmer, att familjen som bodde där 12 år tidigare bor där fortfarande.. och dom tycker inte om att få objudna gäster på besök.

Den här lilla skräckfilmen från 81 är en ganska duglig slasherfilm, men dock ganska udda. Den har, tyvärr, en del dötid som är riktigt segt att titta på.. men den har en och annan riktigt trevlig scen där det bjuds på blod. Spännande är den väl till och från, men den har som sagt en del dötid som känns rent utsagt onödigt.

Skådespelarna är som vanligt i slasher-stuket, och blir godkända. Men även om skådespelarna är bra, så kämpar dom ändå mot ett ganska tunnt (och trögt från och till) manus.

Filmen i sig är en ganska ok film, men det finns bättre slasherfilmer att titta på självfallet. Det här är inget jag vill rekommendera, men har man absolut ingenting annat att titta på kan man ju alltid kika på den.

http://www.imdb.com/title/tt0082511/

The Brain

En riktigt cheesig sci-fi skräckis.

Jim Majelewski, en ung kille som har för sig en massa djävulskap på skolan, blir tvungen att gå till den kända läkaren Dr. Blake för att inte bli avstängd från skolan, och därmed inte få ta studenten. Samtidigt har flertalet ungdomar mördat folk i deras närhet, och strax därpå tagit sitt eget liv.

Det visar sig dock snart att Dr. Blake använder en utomjordisk organism, som han kallar för The Brain, för att kontrollera sina tittare som tittar på hans program Independent Thinking. Jim blir utpekad som en kallblodig mördare och blir snart jagad av polis, och vårdare på Dr. Blakes företag.

Den här lilla filmen ifrån 88 är ett riktigt fynd. Den är spännande, tempofylld och innehåller få dö-scener och innehåller en och annan blodig scen. Storyn är ganska flummig och lite småtöntig egentligen, men personerna framför kameran agerar bra och driver på storyn i ett jäkla tempo så man blir egentligen inte direkt uttråkad av filmen.

Effekterna var rätt bra, faktiskt. Hjärnan är kul att se och är imponerande konstruerad, jag tycker dock det är synd att man fick se lite väl lite av den.

I långa drag, en underhållande sci-fi skräckis som håller ett högt tempo och har en drivande story. Jag gillade den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0094794/

Night Of The Creeps (Theatrical Version / Original Version)

En fin liten zombiefilm som fick två olika avslutningar.

År 1959, lyckas en förädare på ett rymdskepp med utomjordingar skicka iväg en kapsell med ett experiment, som senare kraschlandar på jorden. Ett ungt par ser när kapselln störtar ner mot jorden och kraschar. Dom sticker iväg för att undersöka, och snart blir killen övertagen av en sorts parasit och tjejen blir brutalt mördad av en tokig yxgalning.

27 år senare får två töntar i uppgift att gå in i skolans labb (eller nåt sånt) för att sno ett lik och lägga det på trappan till ett av husen (ja, alltså på colleget dom är på heter husen Beta House osv, ni fattar). När de fått ut liket ur tuben där kroppen är vaknar det till liv... och snart sprider sig parasiterna över colleget, och tar över fler och fler.

Den här filmen fick två slut av en enkel anledning. Filmbolaget som skulle släppa filmen var inte nöjda med originalavslutningen, pga att den såg töntig ut i ett tidigt skede. Så dom begärde att avslutningen skulle skrivas om. Bioavslutningen gick snabbt, medans originalavslutningen var lite längre. Så, egentligen är det bara avslutningarna som är olika, mycket mer än så är det inte.

Så, då hade vi rett ut det. Jag tycker den här filmen var skitbra. Den var riktigt slaskig, men samtidigt jävligt rolig att titta på. Garvade till i flertalet scener och filmen väckte intresse. Man var liksom inte uttråkad när man tittade på den.

Karaktärerna i filmen var intressanta att titta på, och kändes inte som en bunt idioter som bara springer runt och skriker och fjantar sig. Och skådespelarna gjorde ett bra jobb för att hålla karaktärerna intressanta. Effekterna var riktigt bra, och riktigt slaskiga emellanåt. Sminkningen var grymt bra också.

Ja, det här är en skitbra film, helt enkelt. Mycket mer än så kan man egentligen inte säga. Den är slaskig samtidigt som den är rolig, vilket ger ett litet extra plus i kanten.

Utöver dom delade avslutningarna, så får Night Of The Living Dead en liten känga. Vad jag har förståt det så är det här både en parodi av den filmen, men samtidigt en hyllning till den. Ungefär som Return Of The Living Dead.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0091630/

Superhero Movie

Hur kan man tycka den här filmen är dålig?

Efter att den, grymt, klantiga studenten Rick Riker blir biten av en genetiskt förbättrad slända blir han en superhjälte, och går under namnet The Firefly. Men samtidigt lurar ondskan runt hörnet, och skurken Hourglass sätter sina planer i verket för att bli odödlig.

Jag hade hört mycket om den här filmen, mestadels riktigt dålig kritik kring den. Jag kan bara säga att i mitt tycke så är det helt åt andra hållet. Jag satt och skrattade så jag höll på att hosta ihjäl mig, tänderna höll på att lossna och hjärtinfarkten stod inne i farstun.

Leslie Nielsen (behöver nog ingen större presentation, right?) är klockren som vanligt och levererade en hel del rejäla gapskratt. De övriga skådespelarna var riktigt bra dom med och gav en hel del skratt med.

Varför den här filmen fått så dålig kritik förstår jag inte. Jag skrattade nästintill konstant från första rutan till sista, och flertalet gånger fick jag lov att kipa efter luft. Anyway, har man riktigt jävla dålig humor (som mig) så rekommenderar jag den helt klart!

Dålig humor is the shit!

http://www.imdb.com/title/tt0426592/

Mortal Kombat: Annihilation

Andra filmen med Mortal Kombat, som tar vid där första slutar.

Liu Kang och dom andra good guysen har vunnit Mortal Kombat-tävlingen. Men härskaren i Outworld, Shao Kahn tänker inte låta sig bli besegrad så lätt. Han går förbi reglerna i Mortal Kombat-tävlingen, och med hjälp av en trollkarl börjar dom ta över vår värld.

Liu Kang och resten av gänget tänker dock inte låta det ske, och beger sig iväg för att stoppa Shao Kahn och rädda jorden.

Andra filmen är en ganska bra uppföljare. Med ännu mer slag på käften och strider utan några direkta "regler". Skådespelarna är återigen åt B-filmshållet, och flertalet är utbytta.

Mycket mer än så kan jag väl inte direkt säga faktiskt. Jag gillar andra filmen, men den har ju även fått en hel del kritik av dom som älskar den första filmen. Visst, den har sina brister, men det har ju även första filmen.

Dessutom, båda filmerna är ju faktiskt B-filmer.

http://www.imdb.com/title/tt0119707/

Mortal Kombat

Pga att jag i princip aldrig tittar på Martial Arts-filmer (alltså, karate/ninja/kung-fu/whatever) så tänker jag inte göra en ny kategori, utan trycker ner den här filmen i Action-facket. Iofs tror jag inte den behöver någon närmare presentation egentligen.

Liu Kang, en kung-fu (eller nåt) krigare. Johnny Cage, en martial arts-skådis. Och Sonja Blade, en polis. Dessa tre personer blir inbjudna till en mystisk ö, där dom får reda på att dom ska delta i tävlingen 'Mortal Kombat'. På ön får dom hjälp av åskguden, Rayden, som förklarar att härskaren i dimensionen 'Outworld' har vunnit nio stycken Mortal Kombat-tävlingar på raken (genom sina män, just det), och om han vinner ytterligare en tävling kommer han få tillträde att gå in i vår värld och ta över den. Liu Kang, Johnny Cage och Sonja Blade måste slåss med enade krafter för att slå tillbaka mot härskaren i Outworld, och hans onda trollkarl, Shang Tsung.

Jaaaa. Jag såg den här för första gången för många, många år sen. Och jag gillade den då. Och jag gillar den nu. Det här är en underhållande film med en hel del slå-på-käften-scener samt bra musik. Skådespelarna är väl åt B-filmshållet (of course!), men gör bra insattser.

Att dom lyckats bygga en story utifrån Mortal Kombat-spelen är ganska imponerande och dom har lyckats ganska bra, tycker iaf jag.

Har inte så mycket mer att säga om den här filmen faktiskt. Den är bra, nuff said. Den är underhållande och driver på fint igenom hela filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0113855/

The House On Sorority Row

Ytterligare en slasherfilm ifrån 80-talet, med en enkel men effektiv story.

19 Juni, 1961. En gravid kvinna går igenom flertalet psykiska belastningar. 24 år senare, har kvinnan blivit husmor till ett föreningshus. En grupp med studenttjejer spelar henne ett spratt, men något går fel och kvinnan dör. I panik gömmer dom undan liket.

Men är hon verkligen död? Eller såg någon vad dom gjorde?

Den här slasherfilmen är faktiskt riktigt bra, fastän storyn är så simpel som den är. Och den innehåller en och annan blodig scen dessutom. Utöver det så är skådespelarna bra och filmen känns inte speciellt träig.

Den hade dock en del dötid, emellanåt, som kunde ha klippts bort vilket hade gjort filmen ännu bättre.

Uhm, finns inte så mycket mer att säga om den här filmen egentligen. Den är bra, helt enkelt. Sen vet jag inte om den är speciellt känd eller inte.

Gillar man slashers, lär man gilla den här.

http://www.imdb.com/title/tt0085694/

Hospital Massacre

En av många slashers som kom under 80-talet. Releasen jag såg var släppt under aka-titeln X-Ray.

1961. Susan och hennes kompis leker på Alla Hjärtans Dag. Plötsligt knackar en pojke på dörren och springer sedan iväg efter att ha lämnat ett rött kuvert. Susan öppnar dörren och hittar kuveret. Hon ser vem som har lämnat det och knycklar ihop pappret och hånskrattar åt Alla Hjärtans Dag-kortet pojken lämnat. Strax därpå går hennes vän en grym död till mötes.

19 år senare. Susan har nu vuxit upp och har en egen flicka. Hon är frånskild och har en ny kille på gång. Hon besöker ett sjukhus för att få svar på några prover hon har tagit. Men snart börjar personal försvinna spårlöst och provsvaren visar märkliga svar. Snart börjar Susan dock ana att någon fipplat med provsvaren, och att någon vill henne illa, den här Alla Hjärtans Dag, 19 år efter händelsen i hennes barndomshem...

Den här slasherfilmen är trög. Dom kunde lätt klippt bort ca 20-30 minuter av filmen, och den skulle ändå bli begriplig. Vissa scener är rent utsagt onödiga och långtråkiga. T ex kunde dom kortat ner (eller tagit bort den helt) en undersökningsscen. Slutet är utdraget och är inte speciellt spännande, vilket tråkade bara ut mig ännu mer.

Dom har dock inte sparat på våldet i den här filmen, och vissa saker för mina tankar till Halloween II och My Bloody Valentine. Men våldet räddar tyvärr inte den här filmen. Tiden mellan varje mord är alldeles för utdragen och långtråkig. Dessutom är filmen förutsägbar och man vet egentligen redan på förhand vad som ska komma.

En sak man inte kan räkna ut dock (iaf inte jag) var vem mördaren var typ 15 minuter in i filmen, vilket är en bra sak. Men utöver det och våldet, så är den här filmen en av många slashers som inte förtjänade att bli ihågkommen, iaf i mitt tycke.

Elizabeth Hoy spelar för övrigt den unga Susan, vilket hon gör bra. För er som inte har den blekaste vem Hoy är/var, så kan jag tala om för er att hon medverkade i den gamla fina slasherfilmen Bloody Birthday, ifrån 1981, som är en riktigt nice film, som jag kanske kommer recensera när jag har torka på filmer.

Iaf, om ni vill se en slasherfilm, så se inte den här. Den kommer enbart göra dig/er besviken. Den gjorde mig det iaf.

http://www.imdb.com/title/tt0082527/

Revamped

En liten vampyrfilm, mitt uppe i alltihop. Som är lite rolig också!

Efter att ha sett en reklam på tv om att man kan ringa ett nummer och hyra in en agent, som gör så att man blir odöd, träffar Richard Clarke, en framgångsrik affärsman, vampyren Lilith. Lilith suger allt blod ur Richard, vilket resulterar i hans död.

Fem år senare väcks han till "liv" igen och han upptäcker snart att mycket har förändrats. En grupp med specialtränade poliser har satts ihop för att utrota alla vampyrer. Och inte nog med det, så finns det två grupper med vampyrer, en grupp som försöker "leva" som vanliga människor utan att dricka blod. Och en grupp med vampyrer som hatar dom levande och vill utrota dom.

Det är typ, "storyn" i filmen. Filmen är störtlöjlig, och skådespeleriet är ganska dåligt till och från. Effekterna är riktigt löjliga också, bland annat så ser man typ inga skotthål i personer som blir skjutna, pålar som avfyras försvinner när dom "träffar" vampyrerna.. ah well, you get it.

Men den här filmen har faktiskt ett par ljusa sidor också! Den är grymt rolig, till och från. Men när filmen har rullat ett tag blir det bara längre och längre mellan skämten, vilket drar ner betyget ännu mer.

Den här filmen är inte bra, men ganska underhållande en dötrist dag. 

Jag trycker ner den här i "Komedi"-facket, med tanke på att den är inte det minsta läskig, men jävligt rolig till och från (som jag skrev tidigare!).

http://www.imdb.com/title/tt0918558/

Deadline

Holländsk lågbudget kortfilm, med zombies.

Efter att en kärnreaktor har smullit skickas ett tvteam ut för att undersöka saken. Teamet tar sig in i Powersoft-byggnaden för att leta svar. Dom hittar ett kontor som ser mer ut som ett slagfält. Mitt i kontoret hittar dom en överlevande, som berättar vilka fruktansvärda saker som har hänt de senaste timmarna. Men är han så ensam som han verkar?

Jaaa. Enkel och simpel story. Skådespelare som håller måttet. Effekter som är grymt snygga fastän dom knappt hade någon budget alls till filmen.

Den här filmen var riktigt bra. Jag läste lite om den innan jag såg den, och jag kan bara konstatera att den är värd dom 21 minutrarna den rullar på. Jag har sett zombiefilmer som har sämre effekter, men med en större budget, än vad den här hade. Vad jag har förståt det så hade dom bara 4000 euros att utgå ifrån, och dom spelade in den under 12 nätter, tydligen.

Ja, dom har iaf gjort ett jäkligt bra jobb måste jag säga. Iaf med tanke på den korta tiden dom gjort den och hur deras effekter ser ut, hur skådespelarna agerar osv.. riktigt imponerad faktiskt!

Får ni tag i den, så kika på den. Den är värd det.

http://www.imdb.com/title/tt0287979/

Dark Floors

"Skräckrockar"-bandet Lordis film.

När Ben och hans autistiska dotter Sarah är på sjukhuset där Sarah vårdas bestämmer sig Ben för att sticka därifrån pga att personalen på sjukhuset menar på att dom ska göra olika undersökningar på Sarah, vilket Ben inte vill. Väl inne i hissen på väg ner till utgången, händer något och ljuset släcks. När Ben, Sarah, sjuksköterskan Emily, en säkerhetsvakt (som jag inte minns namnet på), en kostymnisse med nallebjörnar och en luffare (han ser iaf ut som en sån), kommer ut ur hissen ligger sjukhuset öde.

Sällskapet märker dock snart att saker och ting inte stämmer överhuvudtaget, utöver dom tysta gångarna inne på sjukhuset.

Jaaa.. till att börja med vill jag säga att jag tyckte filmen var bra, fram till det totalt värdelösa slutet. Men samtidigt som den var bra, spännande osv, hej och hå, så blev det lite grötigt till och från och jag började fundera vad manusförfattaren egentligen tänkte på när han skrev manuset.

Varför? Ja, t ex så hoppade dom väldigt mycket mellan olika saker i filmen. Emellanåt blev det hål i storyn som inte fylldes igen i slutet, vilket gjorde mig besviken. Och slutet, som jag skrev innan, var totalt värdelöst och fick mig att sitta och stirra på filmen och säga "Ja...ha?" och se ut som århundradets frågetecken. Filmen slutade alldeles för tvärt och flertalet hål fylldes, som sagt, inte igen. Man fick ingen förklaring på vissa saker, helt enkelt.

Skådespelarna var väl halvdana, men dom gjorde ganska bra ifrån sig och dom kändes inte allt för träiga iaf.

Effekterna var riktigt bra, och sminkningen var riktigt nice. Samt att hela Lordi-bandet (vad jag vet iaf) medverkade i filmen var ganska nice. Dom fyllde en ganska viktig funktion i filmen.

Filmen i helhet blir godkänd, men jag tycker dom kunde ha gjort bättre ifrån sig med slutet och inte bara klippt av filmen så som dom gör. Man blir bara förvirrad och fundersam vad dom egentligen tänkte med när dom gjorde slutet.

http://www.imdb.com/title/tt0985025/

Nightmare At Noon

Mardrömmar uppstår tydligen inte enbart om nätterna.

En grupp oidentifierbara regeringsagenter förgiftar vattnet intill den lilla hålan Canyonlands. Snart börjar dom som druckit vattnet förändras till zombie-liknande dårar, och strax därpå bryter kaos ut i den lilla staden.

En feg, och gnällig, advokat och en hard-as-hell liftare slår sig ihop med sheriffen och hans biträde (som råkar vara hans dotter också) för att stoppa agenterna och återställa invånarna i den lilla staden.

Jag är faktiskt ganska imponerad. Jag hade inte några jättestora förväntningar på den här filmen, men jag blev glatt överaskad när jag såg den här lilla fina skräck/actionfilmen. Effekterna var bra, och den innehöll ett och annat nattsvart skämt som jag garvade till av.

Skådespelarna var riktigt bra, och det var rätt kul att se George Kennedy (Naked Gun-filmerna) i en av de viktigaste rollerna. Storyn var bra och filmen höll ett högt tempo och några direkt tråkiga scener fanns egentligen inte. Men den innehöll också en del scener som var rent utsagt löjligt förutsägbara, tyvärr.

I helhet en riktigt jävla bra film. Gillar man filmer med en del våld, en story som har högt tempo och som innehåller en och annan garv-scen, så go for it!

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0100261/

Jason X

Tioende filmen i serien. David Cronenberg dyker dessutom upp i en snabb roll i den här filmen, och får dessutom smisk av Jason! Dessutom, skippa nioende filmens story, och slut. Återigen sullade manusförfattaren till det, hoho!

Året är 2008. Jason Voorhees har äntligen blivit tillfångatagen, och i väntan på att bli nedfryst pga att regeringen inte vet hur dom ska ta död på honom, lyckas han ta sig fri och dödar flertalet personer. En forskare lyckas dock lura in honom i nedfrysningskapselln. Jason blir grinig, och slår ett hål i kapselln, så att hela stället blir nedfryst.

Ca 400 år senare, kommer ett rymdskepp med ett gäng studenter och deras lärare, förbi för att undersöka den övergivna planeten. Dom hittar forskaren och Jason, och tar dom ombord. Dom tinar upp forskaren och hon berättar vem Jason är. Men Jason har vaknat till liv. Och han är inte snäll även om det har gått 400 år.

Den tioende filmen har blivit sågad av väldigt många, även dom som gillar de övriga filmerna i serien. Varför förstår jag inte riktigt. Nog för att manuset är något grymt tunnt, men den är ändå underhållande. Att Jason dessutom "uppgraderas" senare i filmen är riktigt nice.

Kane Hodder gör återigen ett bra jobb som Jason, och slaktar folk till höger och vänster vilket jag inte kan låta bli att jubla över. Länge leve Jason Voorhees! Woho! Eh.. ja..

Iaf, tioende filmen är underhållande (i mitt tycke) och den bjuder på en hel del våld, och några riktiga gapskratt också (om man har dålig humor som mig).

Så, nu är samtliga Friday The 13th-filmerna recenserad. Hoooh.. svettigt! Anyway, jag vill rekommendera hela serien, faktiskt. Samtliga filmer är sevärda, och det är imponerande att dom lyckats komma så här långt.

Mycket nöje!

http://www.imdb.com/title/tt0211443/

Jason Goes To Hell: The Final Friday

Nioende filmen i Friday-serien. Skippa dessutom åttonde filmens story, och slut. Han som skrev manus såg troligtvis inte den filmen (eller nåt).

Efter att FBI letat reda på Jason och sprängt honom i småbitar visar Jason sitt rätta jag. Han förflyttar sig mellan olika kroppar i jakten på sin systerdotter och hennes barn, för att bli återfödd. Den enda personen som vet hur man tar död på honom en gång för alla, som fortfarande är i livet, är Creighton Duke, en mystisk prisjägare.

Kommer Jason återigen bli född? Eller kommer dom hinna stoppa honom innan han kan fortsätta sin hobby?

Den nioende delen skiljer sig ifrån dom andra filmerna i serien. Här får vi knappt se Jason i hans vanliga kropp, utan han knallar runt i större delen av filmen i andras kroppar. Men bli inte besviken över det, våldet har dom inte sparat på för fem öre! Jason är lika jävla förbannad i den här filmen som i dom övriga. Och flera grejer kan man faktiskt börja fnissa lite åt också, vilket är lite kul.

Om man vill se den här filmen oklippt, får man ta och införskaffa en importversion av den, på dvd (eller vhs, om man har tur). Jag har iaf inte hittat den på svensk dvd-release iaf, men det spelar ingen roll egentligen. Filmen är underhållande och duger som den är.

Kane Hodder får dessutom göra två roller (om man nu kan kalla ena för roll) till, utöver Jason-rollen, i den här filmen.

Dessutom, det var den här filmen som fick folk att börja prata om en konfrontation mellan Jason och Freddy.

http://www.imdb.com/title/tt0107254/

Friday The 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan

Åttonde, och nog den mest korkade delen i serien.

Efter en något makaber återuppståndelse beger sig Jason iväg i en båt (ehm?), ifrån Camp Crystal Lake. I samma veva ska en klass med studenter åka till New York i en stor lyxkryssare.

Rennie, en av dom firande ungdomarna, har dock barndomsminnen om att någon försökte dränka henne, och därmed har hon svårt att vara i vatten. Men snart dyker Jason upp, och hennes lilla problem med vatten är nog inte så viktigt längre.

Ja, alltså. Den åttonde delen är underhållande, sure. Men den är grymt korkad också. Vissa scener är ganska underliga, typ. T ex går Jason ner för en trappa, och en brud står och spelar elgitarr i typ maskinrummet (eller nåt) ihop med en stereo som spelar en låt (eh, ja..). Tjejen upptäcker Jason, och börjar springa. Och så helt plötsligt står Jason framför henne. Han måste vara en sjuhelvetes till löpare den där killen, gosch...

Men som sagt, åttonde filmen är underhållande, på ett korkat sätt. Man får till och med ett och annat gapskratt. T ex när dom anländer till New York, och när Jason går runt på gatorna. Riktigt underhållande!

En rolig sak med den här filmen är postern också. Från början var det en bild med Jason som sliter sönder en tröja (eller nåt) där det står "I love (egentligen ett hjärta) New York". Den blev dock indragen, och dom fick lov att göra om postern.

http://www.imdb.com/title/tt0097388/

Friday The 13th Part VII: The New Blood

Sjunde filmen i serien.

Tina Shepard är en speciell tjej. Hon har telekinetiska krafter vilket gör att hon kan röra på saker (osv) med tankekraft. Men den här gåvan är också hennes förbannelse, pga att hon orsakade sin fars död på bryggan ut i sjön i Crystal Lake. Tina, hennes morsa och hennes underliga läkare (som vill använda Tina för att bli känd) drar upp till Crystal Lake för att Tina ska "läka", enligt sin läkare. Intill deras stuga ligger en annan stuga, som är hyrd av en grupp ungdomar, som ska fira en kille som fyller år. Snart råkar Tina väcka Jason ifrån hans blöta grav, och snart börjar ungdomarna bli färre och färre...

Jaaaa... sjunde filmen duger väl. Inte den bästa i serien, men inte heller den sämsta. Det här är också första filmen där Kane Hodder spelar Jason, men det var inte heller den sista gången. Han fortsatte ända upp till den tioende filmen, som Jason Voorhees.

Den här filmen är en av de våldsammare Friday-filmerna, vad jag kan minnas iaf. Den skippar all humor som den sjätte filmen hade, och spär på med våld och skrikande ungdomar... och en och annan nakenscen! Woho!

Iaf, gillar man serien bör man se den.

http://www.imdb.com/title/tt0095179/

Friday The 13th Part VI: Jason Lives

Sjätte delen i serien.

Tommy Jarvis åker till kyrkogården där Jason Voorhees är begravd för att göra sig säker på att Jason är död och begraven. Men han klantar till det (självklart) och väcker upp Jason istället, som är riktigt jävla pissed. Tommy lägger benen på ryggen och sticker fort som faaan. Jason beger sig iväg till Crystal Lake, som dom har bytt namn på.

I samma veva har återigen lägret öppnas, och glada barn och ungdomar stökar runt för fullt där, vilket Jason inte tycker om. Tommy i sin tur springer in på polisstationen och gapar om att Jason lever, vilket polischefen inte gillar och arresterar honom. Men snart får polischefen klart för sig att Jason i allra högsta grad är på benen... och är grymt jävla förbannad.

Ja, vad kan jag säga? Sjätte filmen i serien är en höjdarfilm! Den är underhållande, rolig (ja, dom har laggt in ett par riktigt mörka skämt i den) och ganska våldsam. Våldet har dom dock sparat lite på, av någon underlig anledning, i den här delen. Den är inte alls lika våldsam som dom tidigare filmerna, vilket är lite tråkigt.

Men i långa drag, en riktigt bra del i serien! Mycket underhållande och bra!

http://www.imdb.com/title/tt0091080/

Friday The 13th Part V: A New Beginning

Nej! Fjärde filmen blev inte den sista!

Efter flertalet år av psykavdelningar blir Tommy Jarvis flyttad till en instution mitt ute i ingenstans för att vårdas på bästa sätt, pga hans hemska upplevelser och hans möte med Jason Voorhees, när han var yngre. Men efter att en kille på instutionen blir brutalt nerhuggen av en annan intagen, börjar dom intagna bli färre och färre. Är Jason tillbaka?

Den femte filmen blev en stor besvikelse för dom flesta Jason-fansen (varför säger jag inte). Men min personliga åsikt är att den är riktigt jävla bra, faktiskt. Den är våldsam as hell, och den innehåller allt en Friday-film SKA innehålla! Mycket trevlig del i serien, även om den som skrev manuset hade skallen i arslet, till en viss del.

Mer än så tänker jag inte säga om den här filmen. Gillar man Friday-filmerna, see it. Gillar man inte Friday-filmerna, see it anyway.

http://www.imdb.com/title/tt0089173/

Friday The 13th: The Final Chapter

Första Friday-filmen med en undertitel.

Efter att Jason har vaknat till liv (igen) på bårhuset återvänder han till Camp Crystal Lake. I samma veva hyr en grupp ungdomar en stuga intill Camp Crystal Lake. Och snart får dom besök av Jason. Men Jason hade inte räknat med Tommy Jarvis, en ung kille med intresse för mördare, skräck och diverse annat. Har Jason mött sin överman?

Fjärde filmen i serien är riktigt nice. Och Tom Savini återvänder här för att skapa blodiga och slaskiga effekter. Jag gillar den fjärde delen riktigt mycket, bland annat för att den är onödigt våldsam till och från, och storyn är egentligen rena ursäkten för att visa när Jason springer runt och fimpar kåta ungdomar till höger och vänster.

Avslutningen är riktigt trevlig, och ganska slaskig också!

Men självfallet slår inte den fjärde filmen första, tyvärr. Men den är helt klart sevärd! Och är man ett Jason-fan (som mig) så är det ett måste i samlingen... fast det är ju alla filmerna, inte sant?

http://www.imdb.com/title/tt0087298/

Friday The 13th Part 3

Tredje gången gillt.

Tredje filmen tar vid precis efter andra filmen. Dagen efter händelserna i andra filmen pallrar sig Jason iväg till en affär intill vägen där han snor nya kläder. I samma veva är Chris, och hennes vänner (självklart), på väg till hennes familjestuga, Higgins Haven. Chris har bestämt sig för att åka upp dit för att försöka komma över gamla hemska minnen hon har därifrån. Snart dyker dock problem upp, i skepnad av ett motorcykelgäng. Och kort därefter dyker något mycket värre upp...

Tredje filmen i serien är en riktigt underhållande film. Jaaa, jag tycker faktiskt det. Den är inspelad i "3-D" (precis som Amityville 3 och Jaws 3, hoho!) vilket gör filmen ännu mer underhållande och när "3-D" effekterna kommer igång får man sig några rejäla skratt för effekterna ser rent utsagt skrattretande ut.

Ja, det var väl det om den här filmen. Effekterna i övrigt (blod osv) är bra, och våldsamt, och skådespelarna precis som i dom tidigare filmerna. Storyn är lika tunn den med, precis som en Friday The 13th-film ska vara!

Just det ja, jag höll på att glömma. Jason får sin hockeymask i den här filmen också. Nice va?

http://www.imdb.com/title/tt0083972/

Friday The 13th Part 2

Kroppsräkningen fortsätter.

Två månader efter händelserna i Camp Crystal Lake-lägret, 1979, blir den enda överlevande mördad under mystiska omständigheter. Fem år senare öppnas en lägerledarutbildning intill Camp Crystal Lake, men snart börjar ungdomarna bli färre och färre. Vem är det som smyger runt i skogen som omger lägret egentligen?

Andra delen i Friday The 13th-serien är något sämre än första, faktiskt, men jag har egentligen inga direkta anledningar till att såga andra filmen, för den är faktiskt bra, även om den har en ännu tunnare story än i första filmen. Effekterna är fortfarande bra, och skådespelarna håller väl ungefär samma mått som första skulle jag tro. Och vissa saker får en att lyfta lite på ögonbrynen. Men i långa drag så får jag väl ändå ta och godkänna den här filmen ändå, det är ju trots allt en uppföljare till Friday The 13th.

http://www.imdb.com/title/tt0082418/

Friday The 13th

Helt i brist på saker att göra, så tänkte jag recensera hela Friday The 13th-serien. Den fristående filmen Freddy Vs. Jason kommer jag recensera efter A Nightmare On Elm Street-serien är recenserad, vilket lär bli rätt snart, för er som undrar.

1957 drunknar en pojke när han är på lägret Camp Crystal Lake pga att lägerledarna inte var uppmärksamma. Fredagen den 13de, 1958, blir två lägerledare brutalt mördade av en okänd gärningsman på lägret Camp Crystal Lake. 20 år senare ska lägret öppnas igen, men någon vill inte det, och snart börjar dom blivande lägerledarna försvinna, en...efter en...en efter en...

Den här fina gamla slasherfilmen var startskottet för en hel hög med slasherfilmer under 80-talet. Vissa bättre än andra. Vissa borde inte fåtts släppas, och vissa borde ha fått mer uppmärksamhet än andra. Men även om Friday The 13th inte är modern för slasherfilmer, så var det alltså startskottet för slashergenren. 

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett den här filmen, så pass mycket gillar jag den. Även om storyn är simpel och tunn, så är den ändå effektiv och funkar finfint med en bra skådespelarassamble, med bland annat en ung Kevin Bacon! Effekterna är riktigt bra av Tom Savini himself! Och att skräcklegenden Sean S. Cunningham regisserade gör ju inte saken sämre.

Ja, jag vill inte säga så mycket mer om den här riktigt bra slasherfilmen egentligen, mer än att man bör se den. Något man bör ha i åtanke dock, är att samtliga Friday The 13th-filmer, har klipp, även om dom är släppta på dvd. Det är dock klipp för att korta ner vissa scener och scener som egentligen bara var onödiga att ha med osv. Jag har sett dessa scener, och vissa scener var riktigt långtråkiga, och i min mening så tycker jag att vissa scener var bra att dom tog bort ur filmerna.

Anyway, se den här filmen! Rekommenderas starkt!

http://www.imdb.com/title/tt0080761/

Satan Claus

Vem har menat på att alla tomtar är snälla?

Natten innan julafton. Ett psycho, utklädd till tomten, börjar mörda folk på New Yorks gator och tar kroppsdelarna han hugger av för att bygga "den perfekta julgranen". En skådespelare, hans flickvän som är snut och en voodookvinna (som tydligen är flickvännens morsa) med skådespelaren tar upp jakten på galningen.

För att beskriva den här filmen med ett enda ord, skulle jag troligtvis använda ordet 'skit'. Skådespeleriet är helt värdelöst. Agerandet är skamlöst löjligt. Effekterna plastiga. Ljussättningen helt åt helvete. Kvalitén på bilden ett skämt, även om jag såg den ifrån en dvd (eh, typ).

Jag vill säga att den här filmen har grymt många brister. T ex, varför skiter polisen totalt i att åka och kolla på brottsplatserna? Och varför är filmen så jävla mörk?! Har dom dragit ner på elförsörjningen i New York eller? Herregud. Den här filmen får Granny att likna bra... nästan.

Effekterna är grymt lågbudget och det syns lång väg att dom knappt hade budget till filmen. Och att dom dessutom hyrt in en skådespelarskara som troligtvis skulle kunna agera bättre i ett avsnitt av Bamse eller Björnes Magasin gör inte saken speciellt mycket bättre.

Bildkvalitéen ska vi inte ens snacka om. Det är nog ett av dom största skämten jag har sett på väldigt länge. Antingen hade dom inte råd med ljus till filmen, eller så var det strömavbrott under inspelningen. Bilden är skitmörk och dom verkar inte ha några ljus inne på polisstationen, eller någon annanstans heller för den delen. Dessutom så zoomar kameran in helt oväntat, och den typ studsar, eller nåt, tillbaka för att den zoomar in för mycket. Vad i helvete...?!

Karaktärernas agerande i filmen är bara förvirrande. Exempelvis så skiter polisen högaktningsfullt i att åka ut och kolla på brottsplatserna och sitter bara på sina feta rövar och pratar i telefon.

Slutet på filmen är riktigt löjligt och obegripligt med, vilket gör filmen ännu sämre.

Nej, ska ni se någon film med en psykopat utklädd till tomte som fimpar folk till höger och vänster, så titta på Silent Night, Deadly Night istället. Den är betydligt mer underhållande, och betydligt mer välgjord.

http://www.imdb.com/title/tt0117553/

The Boneyard

Jag satt och funderade vad 'the boneyard' betydde egentligen, och tydligen är det ett smeknamn för 'bårhus'. Iaf så säger dom det i filmen.

Polisen Jersey Callum (Ed Nelson) och hans yngre partner Gordon (Jim Eustermann) kontaktar det utbrända mediumet Alley Oates (Deborah Rose) för att få hjälp i ett underligt fall där tre asiatiska barns kroppar hittats. Trion drar till ett bårhus där kropparna har blivit inlaggda, men kropparna har inte tänkt vila i frid...

Ja. Det är... storyn. Eller, nåt. Den här filmen är lite underlig. Den är fruktansvärt seg till en början. Det tar ca 50 minuter innan något riktigt intressant börjar hända, och man blir dessutom serverad en "Huh?"-flashbackscen, som ska typ förklara ett och annat i filmen. Jag tyckte inte den förklarade speciellt mycket iofs.

Filmen är ganska underhållande, när det väl händer något, men den är åt helsike för seg för att jag vill rekommendera den. Skådespelarna är ganska bra dock, men kämpar (som sagt) mot ett segt (och tunnt) manus.

Men hur folk kan klassa den här som en komedi förstår jag inte. Jag skrattade inte en enda gång... eller jo! Två gånger garvade jag till, men det var inte för att det var något "skämt" som dök upp, utan snarare två specialeffektsgrejer.

Jag vill inte rekommendera den här filmen, men samtidigt så kan jag ge den ett godkännande. Att den är seg till en början kan jag se mellan fingrarna, för den här gången, bland annat för att den faktiskt är ganska underhållande när den väl kommer igång.

Föresten, vem har sagt att pudlar är snälla?

http://www.imdb.com/title/tt0101497/

R.I.P. Stan Winston



Stan Winston

7 April, 1946 - 15 Juni, 2008

Må du vila i frid.

http://www.imdb.com/name/nm0935644/

The Hot Chick

Dags att introducera en av mina favoriter inom Komedi-genren. Rob Schneider!

Jessica Spencer (Rachel McAdams), en ung och attraktiv tjej, får tag i ett par örhängen som sägs vara magiska och att en egyptisk prinsessa använde dom för att undvika sitt bröllop. Av misstag tappar hon ett av örhängena och Clive Maxtone (Rob Schneider), en småtjuv som är ganska duktigt klantig, hittar det. Samma kväll har Jessica ena örhänget i, och Clive sätter i det andra i sitt öra.

Dagen därpå vaknar Jessica upp som man, och Clive vaknar upp som kvinna. Jessica och hennes vänner försöker hitta Jessicas kropp och återställa henne till sitt rätta jag. 

Rob Schneider är verkligen på sitt essé i den här filmen och levererar gapskratt efter gapskratt på löpande band och underhåller väl genom filmens gång. Han lever in sig bra i hur en tjej i tonåren hade kunnat reagera om hon vaknat upp som man (visserligen något överdrivet). Utöver Schneider dyker även Anna Faris (Scary Movie-filmerna) upp i en väldigt viktig roll.

Utöver att filmen är skitkul och underhållande så är den väldigt varmhjärtad också, och har några klichéfyllda moment som alla romantiska komedier brukar ha, men man tänker inte så noga på dom.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0302640/

When Evil Reigns

Vem har sagt att regn är ofarligt?

När skolan har slutat för dagen, samlas Chris och hans vänner utanför skolan, varpå åskan börjar dundra ovanför dom. Strax därpå kraschar en bil in i en cyklist, och kort därefter bryter kaos ut på gatan. Chris och hans vänner pyser in i skolan igen och barrikaderar alla in- och utgångar. Utanför samlas horderna av de infekterade... och infektionen sprider sig...

Den här lågbudget-skräckisen är en riktig skitfilm. Den är så pass dålig att den blir faktiskt underhållande, otroligt nog. Skådespeleriet är tamt och nästintill träigt. Dialogerna är ganska korkade. Effekterna är skrattretande. Ja, ni fattar.

Storyn däremot är riktigt nice. Hade dom haft en större budget, bättre skådespelare och ändrat några grejer (så som slutet) hade det här blivit en riktigt bra zombie/infekterade dårar-rulle. Men som jag skrev tidigare, den är så dålig att den blir underhållande, och dessutom bra.

Jag gruvade mig en del över att se den här, pga de recensioner jag har läst om den, där recensenterna har sågat sönder filmen totalt och skrivit enbart klagomål. Och jag har väl visserligen förståelse över deras klagomål, för till och från är filmen lite underlig och slutet var ett av de sämsta jag har sett på väldigt länge. Slutet på filmen kändes lite som "nu gör vi klart den här skiten så vi kan börja på nästa skräpfilm.", ungefär.

Aja, vill man se något som är underhållande, men som i grunden är skräp, så varsegod.

http://www.imdb.com/title/tt0869162/

Granny

Vilken jävla dynga!

En grupp ungdomar som precis gått ut college träffas en kväll för att skola in en ny tjej i kompisgruppen. Problem dyker dock snart upp, gestaltat i ett psycho maskerad med en kärringmask som har en förkärlek till att se till att unga människor inte lever livet ut...

Den här filmen är riktig jävla dynga. Att jag ens tittat på den förstår jag inte själv. Dialogen är skitlöjlig och osammanhängande, effekterna skrattretande och storyn innehåller så många hål att man kan likna den här filmen vid en schweizerost.

Den här filmen kunde ha blivit en riktigt jävla grym slasherfilm, om dom inte sullat så jävla mycket med storyn och dialogerna. Att de dessutom anlitat ett gäng totalt pantade "skådespelare" gör ju inte saken det minsta bättre. En sak som jag vill dock godkänna är slutet, det var riktigt nice. Varför? Mja, bland annat för att filmen är ju slut då, men också att det blir en rejäl tvist som förklarar en del.

I helhet suger den här filmen rutten purjo, så håll tassarna ifrån den. Att den är enbart 58 minuter lång är ingen ursäkt för att se den, man plågas lika jävla mycket att se skiten som om den varit 90 minuter.

Håll er långt ifrån den här filmen!

http://www.imdb.com/title/tt0225899/

Screamers

Ytterligare en Peter Weller-film.

Året är 2078. För tjugo år sen upptäckte NEB (New Economic Bloc) lösningen på världens energiproblem, berynium, på planeten Sirius 6B. Men väldigt snart upptäckte de att berynium utgav dödliga mängder radioaktiva ämnen. The Alliance (en grupp gruvarbetare och forskare) krävde att NEB skulle avsluta utvinningen av berynium. NEBs respons var att förklara krig mot The Alliance. 

Konflikten mellan The Alliance och NEB fortskred och fortsatte även på planeten jorden, men de större striderna koncentrerades på Sirius 6B. Massiva NEB kärnvapenbombningar utplånade större delen av dom civila invånarna och förstörde den en gång så vackra planeten. Tusentals dog även i berynium-strålningar.

Nu, i det tionde året av krig, måste dom överlevande på Sirius 6B möta ett nytt hot. Ett hot som The Alliance skapade från början, men som sedan har utvecklat sig själva...

Screamers är en riktigt hygglig sci-fi/action-rulle med Peter Weller i spettsen, och diverse andra skådisar. Storyn är snuskigt djup i den här filmen, och kan vara något komplicerad att begripa sig på, men den driver på bra och filmen är riktigt spännande och väcker intresse. Utöver att den är spännande så har den även en hel del tvister, och slutet är riktigt nice. Filmen innehåller en del våld dessutom, bra va?

Något jag vill tillägga om den här filmen är att jag spelade in den när den gick på TV4 för många år sen, och har den fortfarande på VHS. Men som vanligt var jag för lat för att rota fram min gamla VHS-kopia av filmen, så jag införskaffade den på annat sätt och såg den återigen, efter flertalet år. Och jag kan nog bara säga som så, att den var bättre än vad jag mindes den, och jag gillade den förr med.

Ja, jag kan inte säga så mycket mer om den här filmen. Jag vill rekommendera den varmt iaf.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0114367/

Boo

En bloddrypande och slaskig spökskräckis.

Under Halloween-helgen tar sig fem ungdomar in på det övergivna och igenbommade Santa Mira sjukhuset. Sjukhuset blev nerstängt efter en våldsam brand där flertalet intagna och anställda dog. Det går även rykten om att sjukhuset ska vara hemsökt, och att den tredje våningen har invånare som inte är av denna värld.

Väl inne i sjukhuset upptäcker de fem ungdomarna väldigt snart att ryktena stämmer. Men vem är det egentligen som vill dom illa? Och varför?

Den här blodiga och slaskiga spökskräckisen är en ganska bra skräckfilm. Jag har sett den flertalet gånger och kan den i princip utantill vid det här laget. Den erbjuder emellanåt några chockscener där man hoppar till lite lätt, men samtidigt en hel del blod, slask och onödigt våld, mums!

Skådespelarna är relativt bra och förstör iaf inte filmen med träigt beteende och läsa-direkt-ur-manuset-agerande. Effekterna är bra, men emellanåt kan man lyfta lite på ögonbrynet lite grann och fundera hur dom egentligen tänkte när dom genomförde en scen där de använde effekter. Storyn är ganska kliché, men inte förutsägbar som många ungdomsskräckfilmer brukar vara. Storyn gör också en oväntad snurr mot slutet av filmen, vilket är lite kul.

Jag vill ta och rekommendera den här filmen, även om den inte ger tittaren något nytt och häpnandsväckande. Den underhåller bra och man somnar iaf inte av tristess när man tittar på den.

Mycket nöje.

http://www.imdb.com/title/tt0385560/

L' Ultimo Squalo (aka The Last Shark)

Filmen som fick Steven Spielberg att grina som en kärring!

I en liten kusthåla börjar en enorm vithaj attackera vindsurfare under en surfingtävling. När borgmästaren fortfarande inte gör ett skit för att stoppa hajattackerna sticker en författare och en hajexpert ut för att stoppa den, en gång för alla. Det är nu de verkliga problemen uppstår.

Öh, ja. Vad kan jag säga egentligen? Det här är en ren ripoff av Jaws och Jaws 2, och jag kan faktiskt förstå varför Steven Spielberg gick till domstol för att få den stoppad i USA. För er som inte begriper vad jag snackar om, så är det som så att den här filmen gick tydligen upp på bio i USA, men blev tillbakadragen pga att Steven Spielberg (Jaws-regissören) gick till en domstol för att få den stoppad pga att den innehöll scener som var i princip tagna ur originalfilmen, och ur 2an då.

Flertalet scener är identiska med Jaws och Jaws 2, men de är betydligt sämre och mer skrattretande. Den här filmen är inte speciellt läskig och man garvar mer åt den än vad man blir rädd för den. Hur som haver så är den ändå en underhållande film, även om jag gärna skulle laggt in den i kategorin Komedi.

Varför är den så skrattretande för då? Jo, bland annat för att när hajen kommer så låter det ungefär som ett jetplan kommer störtande, skådespeleriet ska vi inte snacka så mycket om, effekterna är dock godkända och till och från är det faktiskt en del avbitna kroppsdelar och grejer, mums! Men iaf, åter till sågandet. Något jag reagerade på var att nästan alla gånger hajen kom, så kom den rakt upp ur vattnet, och stod rakt upp och... ehm, morrade? Jag vet inte riktigt vad den sysslade med, men det såg fånigt ut iaf.

L' Ultimo Squalo, även känd som Jättehajen - Vindsurfarnas Skräck på svensk release, är en riktig kalkonfilm som bör ses för att få ett gott skratt, och inte för att bli rädd. Samtidigt som jag inte vill rekommendera den här filmen, så vill jag det likförbannat, för den charmar ändå fastän den är så dålig.

Så, slå ner röven i din favorit fotölj, upp med fötterna på tvrumsbordet, öppna påsen med chips och bered dig för ca 88 minuters skrattfest!

http://www.imdb.com/title/tt0081677/

Leviathan

Regissören till Cobra och Rambo: First Blood Part II levererar här en bloddrypande och slaskig under-vatten-Alien-klon.

Ett team i en gruvstation, placerad under vatten, hittar ett sjunket ryskt skepp med namnet Leviathan. En i besättningen hittar ett kassaskåp och tar det med sig in till stationen. Snart blir mannen sjuk och dör kort därefter. Strax därpå upptäcker teamet att de är inte ensamma på stationen. Något slemmigt, elakt och hungrigt är ute efter deras blod.

Den här Alien-klonen är en av de bättre klonerna, med en hel assemblé av B-filmsskådisar. Bland annat får vi se Peter Weller (Robocop 1 och 2), Richard Crenna (Rambo 1 - 3), Ernie Hudson (Ghostbusters 1 och 2) Hector Elizondo (Beverly Hills Cop III) bli jagade i den här fina sci-fi/skräckisen. Effekterna är grymt bra och storyn håller en hög nivå. Emellanåt får man till och med se lite slask och åt äckeleffekt-hållet. Den här filmen är lite som en korsning mellan John Carpenters The Thing och Alien, fast de har placerat händelserna långt under vattnet.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0097737/

Jack Frost 2: Revenge Of The Mutant Killer Snowman

Jack är tillbaka, och han är kyligare än sist.

Det har gått ett år sen Jack terroriserade en liten sömnig håla nånstans i Amerika. Sheriffen som Jack var ute efter lider fortfarande av de hemska händelserna genom svåra mardrömmar och inbillningar om att Jack fortfarande är i livet. Julen står åter för dörren och sheriffen och hans fru drar iväg på solsemester över julen, för att han ska kunna tänka på annat än Jack.

Men sheriffen anar inte hur rätt han har. Efter en något makaber återuppståndelse beger sig Jack återigen efter sheriffen för att göra livet surt för honom. Men den här gången är inte Jack ensam, och han har förändrats...

Andra filmen om den elake snögubben är en betydligt blodigare och något mer skruvad film än föregångaren. Flertalet skämt är riktigt brutala och jag började garva högt till och från. Riktigt underhållande! Att de placerat storyn på ett semesterparadis gör det hela ännu mer lustigt, med tanke på att snögubbar och värme inte hänger ihop.

Tvåan känns dock, tyvärr, lite som en upprepning fast med mer våld, blod och fler offer som Jack skördar. Det som skiljer sig ifrån första filmen är dock vändningen mot slutet av filmen, vilket jag tyckte var ganska skoj att se. Om man ska förstå vad jag menar så måste man se filmen.

Andra filmen om den elake snögubben rekommenderar jag med, men det är förutsatt att man har sett den första filmen också. Annars lär man inte begripa speciellt mycket.

Och, ja, jag har sett även den här förut, men den är fortfarande i samma klass nu som när jag tittade på den då.

http://www.imdb.com/title/tt0239496/

Jack Frost

Vem har sagt att snögubbar är trevliga saker?

Jack Frost, en psykopat som varit jagad över hela USA, är på väg till sin avrättning, men lyckas fly efter en krock med en bil med kemikalier. Efter smällen får han en massa kemikalier över sig vilket resulterar i att han smälter och försvinner i snön.

Strax därpå börjar folk dö under mystiska omständigheter i en närliggande håla. Sheriffen är förbryllad över händelserna men anar att han inte har sett det sista av Jack Frost, som han arresterade och såg till så att han blev dragen inför domstol och dömd till döden. Snart dyker en FBI agent och en annan snubbe upp och hjälper till med utredningen av de olika dödsfallen. De upptäcker ganska snart vattenpölar på flertalet av platserna där kroppar hittats. Vad är det som försigår egentligen? Och varför ler den där snögubben så elakt?

Det här är en riktigt skruvad, och skitkul, skräck/komedi i riktig B-anda! Emellan en del cheesigt våld garvar man högt och filmen underhåller riktigt bra, från början till slut. Att ens få idéen till en sån här film är inte riktigt klokt, fast förbannat underhållande.

Hela filmen stinker B lång väg, men den är inte dålig för det. Absolut inte. Den underhåller bra, skådespelarna är ganska bra, effekterna är imponerande bra för att vara åt B-films hållet och storyn är så pass vriden, underlig och snurrig att man kan inte mer än gilla den här filmen.

Något som bör tilläggas, är att jag har sett den här förr. Men den är fortfarande lika bra som första gången jag såg den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0116671/

Digital Man

Rejäl B-action!

När ett team terrorister snor avfyringskoder till 250 kärnkraftmissiler skickas en ny cyborg-prototyp, Digital Man (Matthias Hues), för att ta tillbaka koderna och förgöra terroristerna.

Efter att ha genomfört uppdraget blir Digital Man upphämtad. Under färden tillbaka till basen lyckas en sabotörcyborg (Clint Howard) kapa farkosten, men Digital Man aktiveras och skjuter sabotören, vilket resulterar i att skeppet störtar mitt ute i öknen intill en liten håla med ett löjligt namn. Pga detta skickas ett specialteam ut för att hitta Digital Man, ta koderna och stänga av honom. Men någon på högre ort vill stoppa dom.

Jaaaa, vad ska man säga? Det här är verkligen B-action när den är som bäst. Taskiga effekter, halvtaskigt skådespeleri och halvt hjärndöda dialoger. Mycket underhållande, helt enkelt!

Den här filmen känns typ som en korsning mellan Universal Soldier och The Terminator, fast betydligt sämre effekter då. Att Clint Howard är med i en kort roll började jag fnissa lite åt. För er som inte vet vem Howard är, så kan jag tala om för er att han har varit med i diverse olika B-filmer, men är alltid lika underhållande att se, bland annat pga hans utseende.

I helhet är den här filmen underhållande pga innehållet. Den här filmen hade kunnat bli en riktig storfilm, bara de haft rätt skådespelare och bättre effekter, och en något mindre hjärndöd dialog. Men, som sagt, en underhållande B-action som förnöjer en trög kväll.

http://www.imdb.com/title/tt0112867/

Body Parts

Ytterligare en Troma release.

Efter att en psykopat har slaktat flertalet strippor och chefen för strippklubben Club Body Parts, skickas inspektör Otello och hans partner Harris till brottsplatsen. De börjar utreda det hela och kommer över flertalet intressanta personer som kan vara möjliga mördare. De tar in dom en efter en och förhör dom och får deras story av vad som hände den där kvällen. Mördaren de söker efter finns närmare än vad de anar.

Den här, något udda, Troma releasen är faktiskt ganska bra. Till en början började jag fundera om de tänkt fimpa hela rollistan på 10 minuter, men så var ju inte fallet. Skådespelarna är väl så som man kan förvänta sig av Troma-filmsskådisar. Några direkta effekter är det väl inte egentligen, pga att det knappast är något direkt ultravåld i den här filmen.

Ja, det där sista stämmer. En Troma-film utan direkt ultravåld. Det låter knäppt, men så ligger det till. Men filmen blir inte dålig bara för att den inte har en massa onödigt och ohyffsat våld, nej nej. Den har en mer drivande story och en och annan scen man kan gapskratta åt, och lite våld på det.

Jag gillade den här filmen iaf, men jag vet inte om alla Troma-fans gör det pga att ser man på Troma vill man ha kvalité splatter. Vilket detta är långt ifrån.

http://www.imdb.com/title/tt0200497/

Chicago Massacre: Richard Speck

Ytterligare en film av Michael Feifer, mannen bakom Ed Gein: The Butcher Of Plainfield. Tydligen har han en förkärlek till att göra filmer baserade på riktiga psykopater.
 
Filmen är baserad på verkliga händelser som utspelade sig i Chicago, 1966. 8 kvinnor, som studerade till sjuksköterskor, hittas slaktade på ett boende för studenter. 1 överlevande hittas. Polisen börjar utreda det hela och kommer närmare och närmare mördaren.

I samma veva får vi se vad mördaren har för sig, dvs Richard Speck. Richard Speck är en fullblodad psykopat, med stora acnesår i ansiktet och en förkärlek till att misshandla kvinnor och dricka whiskey. Vi får följa hans väg när han försöker hålla sig undan lagens långa arm.

Den här filmen var något bättre än Ed Gein: The Butcher Of Plainfield faktiskt. Den var något våldsammare, och något råare. Men i samma stuk typ. Att Andrew Divoff (Wishmaster, Wishmaster 2: Evil Never Dies) och Tony Todd (Candyman filmerna) var med i varsin viktig roll var ganska kul tyckte jag. Deras insattser var riktigt bra och höjde filmen en del. Corin Nemec (The Stand) var riktigt bra i rollen som den totalt urballade Richard Speck.

Kort och gott en ganska bra film, något seg till och från, men helt klart duglig underhållning.

Jag skulle tro att de som gillar filmer som är baserade på massmördare, seriemördare och diverse psykopater som funnits på riktigt kommer gilla den här filmen.

Mycket nöje.

http://www.imdb.com/title/tt0995033/

Olika adresser

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag kommer ändra till .co.uk i adresserna till imdb. Jag har kollat upp imdb nu, och .com funkar återigen, så alla länkar borde funka.

Jag kommer fortsätta köra på .com igen, men låter samtliga länkar ligga kvar som jag har ändrat på.

Det gamla inlägget är dessutom borttaget, för er som undrar vart det har tagit vägen.

Mycket nöje.

Tales From The Darkside: The Movie

Jag såg om den här filmen på TV4 Film, och såg den för ungefär 9 år sen för första gången.

Filmen är, som i Necronomicon (recenserad här) en film med tre kortare historier, med en fjärde som knyter ihop dom. Första historian (den som binder samma samtliga historier) är om en tidningspojke som blir tagen av en psykotisk kannibalkärring som ska laga honom till middag, men för att fördröja sitt öde berättar han tre historier ur en stor bok. Den andra historien heter Lot 249, där en gammal mumie följer efter utvalda studenter. Tredje historien heter Cat From Hell (och är skriven av Stephen King), och handlar om en yrkesmördare som blir inhyrd av en äldre man för att ta hand om ett kattproblem. Fjärde, och sista storyn heter Lover's Vow, och handlar om en misslyckad konstnär som blir vittne till ett brutalt mord och måste lägga ett löfte till ett monster vad han sett för att inte själv bli dödad.

Utöver att Stephen King har varit inblandad i den här filmen, har även George A. Romero varit inblandad i Cat From Hell-avsnittet. Vad jag har förståt det så skulle de egentligen kalla den här filmen för Creepshow 3. För er som inte vet, så har ju Stephen King och George A. Romero jobbat tillsammans tidigare, med bland annat Creepshow och Creepshow 2, så troligtvis var det därifrån de fick tanken om att den här skulle heta Creepshow 3. Nu finns det ju dock en Creepshow 3, men varken Romero eller King har något överhuvudtaget med den att göra.

Omdömet om den här filmen är att den är ganska bra. Den ger inte tittaren något nytt, men den ger inte heller några tråkiga gamla saker. Det här är en underhållande short story skräckis som funkar ganska bra, och den mättar bra under de ca 90 minuter den rullar på.

Mycket nöje.

http://www.imdb.co.uk/title/tt0100740/

Donnie Darko

Ett mästerverk i drama-kategorin.

Donald Darko. En tillbakadragen, tystlåten och ganska underlig ung man. Efter att en jetmotor ifrån ett flygplan har kraschat ner i hans rum börjar han genomföra diverse underliga brott, som kan kopplas ihop med vissa studiesaker. Donald har också en vän, som bara han kan se; Frank, en kanin med järnmask.

Storyn är ganska rubbad i det här dramat, men samtidigt så är det svårt att förklara storyn för någon annan, man måste se den här filmen för att begripa sig på vad storyn är. Men samtidigt som storyn, och hela filmen, är skitknepig att begripa sig på, så tycker jag den här filmen är satans bra.

Karaktärerna är intressanta, skådespeleriet är bra, storyn är (som sagt) knepig men bra och gripande. Och bestämmer man sig för att se den här filmen, så kan jag säga som så att man måste hänga med från ruta ett till sista rutan, annars kommer man inte fatta ett skit av den här filmen. Jag har sett den två gånger nu (jag såg den förut själv, och nu med en polare och min kära mor), och det återstår fortfarande en del frågetecken även för mig.

Jag kommer troligtvis se den här många gånger till.

Rekommenderas!

http://www.imdb.co.uk/title/tt0246578/

The Children

Jag, som många andra, älskar Troma releaser. Men även Troma har släppt en hel del skit som inte ens borde ha fåtts släppas, men även en och annan film som är halvduglig, men som man troligtvis kommer glömma inom ett par dagar. Detta, är en sådan film.

Efter att en läcka i ett kärnkraftverk, vilket resulterat i att ett stort moln av radioaktiva ämnen släppts lös ut i det fria, försvinner några barn som åkte i skolbussen på vägen hem i den lilla hålan Ravensback, New England. Sheriffen Billy Hart hittar ganska snart den övergivna bussen, och inleder sökandet efter de försvunna barnen. Vad han inte vet är, att de kommer snart dyka upp... och de har förändrats.

Ja, vad kan jag säga egentligen? Filmen är en film som duger att slötitta på. Den är inte direkt skrämmande, men den är inte slaskig heller. Att det var en Troma film blev jag förvånad över, bland annat pga att jag inte har läst så mycket om den här filmen innan jag såg den.

Effekterna var riktigt sunkiga, vilket är ganska Troma-style iofs. Att filmen är ifrån 1980 märks ganska väl också, bland annat pga hur personerna i filmen går klädda. En av barnen (som ser mer ut som en ungdom) har byxorna uppdragna nästan till armhålorna. Härliga 80-talet, inte sant?

I stora drag så kommer jag troligtvis glömma bort den här filmen inom ett par dagar, men som sagt, den duger att slötitta på. Den underhåller något så när, skådespelarna är ganska trovärdiga och de verkar kunna agera och inte läsa direkt ur manuset, effekterna (som jag tidigare nämde) är riktigt sunkiga, men det är ju iofs en Troma release jag skriver om, så what the hell.

http://www.imdb.co.uk/title/tt0080527/

Ed Gein: The Butcher Of Plainfield

Baserad på verkliga händelser.

I den lilla sömniga hålan Plainfield hittas en övergiven bil ute på en landsväg. I bilen hittar polisen spår som är bevis på att något hemskt har inträffat. I samma veva som de hittar bilen börjar folk i den lilla hålan försvinna spårlöst. Polisen står handfallna inför försvinnandena och vet inte vad de ska ta sig till.

Utöver detta, får vi följa en man vid namn Ed Gein. En tillbakadragen, tystlåten och underlig man som bor en bit utanför den lilla staden. Men under den tillbakadragna och tystlåtna fasaden lurar ondskan.

De som är insatta i skräckgenren vet troligtvis vem Ed Gein var. Ska jag vara ärlig blev jag lite besviken över den här filmen, bland annat för att jag väntade mig en story om Gein, men istället får man både följa poliserna som utredde fallet och Gein, vilket gör filmen ganska långtråkig bitvis.

Kane "Jason Voorhees" Hodder är dock sevärd i rollen som Ed Gein (fastän han inte är speciellt lik Gein). Resten av skådespelarna dög väl, men de flesta namnen på listan kände jag inte igen, utöver Hodders namn.

Den här filmen har dock inte enbart mörka sidor, utan även en och annan ljus sida, så jag kan inte totalsåga den iaf.

Om ni är sugna på en Gein film kan jag rekommendera In The Light Of The Moon (har för mig den heter Gein på svensk release), som dock kan ses mer som ett drama. Men jag tycker den filmen utger lite mer hur Gein egentligen var. Den här filmen tror jag att jag trycker ner i Thriller-facket, för den är inte speciellt läskig men innehåller en del våld.

http://www.imdb.co.uk/title/tt0858437/

Blackwoods

Ja, för att göra allting mycket roligare skapar jag nu en ny kategori; Thriller. Varför? Jo, för den här filmen är en Thriller. Jag är inte speciellt mycket för Thrillers, så räkna inte med att den här kategorin kommer vara överfull med recensioner.

Matt Sullivan och hans flickvän Dawn ska iväg över helgen till Dawns föräldrar som bor intill Blackwoods, en skog som blir snuskigt mörk under nattetid. De checkar in på ett hotell, har lite rajtantajtan i sängen och sedan går Dawn iväg för att få lite frisk luft. Matt somnar och drömmer en av sina underliga drömmar, och strax därpå dyker en mystisk figur upp med en stor yxa. Vad är det som försigår? Och vart har Dawn tagit vägen?

Den här thrillern är gjord av allas vår totalt värdelöse regissör Uwe Boll, innan han gjorde den totalt värdelösa (men mycket underhållande, på ett korkat sätt) House Of The Dead. Den här filmen var ganska intressant, men samtidigt hade den självklart sina baksidor. Bland annat har de valt att lägga in underliga slowmotion sekvenser i flertalet scener vilket sabbar flera scener som kunde blivit något så när intressanta. Samtidigt så slängs kameran till och från i dessa sekvenser, vilket gör att filmbilden blir som ett förstört fotografi.

Ja, det finns inte så mycket mer att säga om filmen egentligen. Uwe Boll har lyckats något så när med den här filmen, faktiskt. Storyn är visserligen något tunn och skådespeleriet är väl halvdant. Men jag gillade den här filmen ändå. Det kändes inte riktigt som en Uwe Boll film. Så har man inget bättre att se kan man ta och titta på den här filmen.

http://www.imdb.co.uk/title/tt0279695/

Dracula 3000: Infinite Darkness

Jag kan bara säga "Ööööh?", om den här filmen.

Besättningen på rymdskeppet Mother III har fått nys om ett skepp som varit försvunnet i 50 år, och beger sig iväg för att leta reda på det. När de hittat skeppet tar de sig in i det och börjar gå igenom det. Snart hittar de ett x antal kistor, och snart klantar sig en av dom och börjar blöda när han öppnar en av kistorna. Utan att märka det råkar han skvätta ner sanden som ligger i en av kistorna, vilket väcker upp den välkände blodsugaren, och snart måste besättningen slåss för sin överlevnad.

Det här är nog den sämsta jävla vampyrfilmen jag har sett på satans länge. Om det inte varit för det urusla berättandet av storyn och att den är lika seg som ett gammalt torkat tuggummi hade den här filmen kunnat bli riktigt jävla bra, men neeeej.

Det enda intressanta i den här filmen är väl typ Erika Eleniaks (Under Siege) urringning. Vad Tommy 'Tiny' Lister (Under Siege) gör i den här skitfilmen förstår jag inte. Han har varit med i flertalet riktigt bra filmer, och han är en relativt bra skådis, så vad han gör i den här skroten förstår jag inte.

Jag höll nästan på att glömma det viktigaste, vilket jag ber om ursäkt för. Slutet måste vara det sämsta slutet genom tiderna. Antagligen var budgeten på typ en chokladkaka och en pissljummen colaburk. När slutet kom satt jag som ett jävla frågetecken och stirrade tomt framför mig på tvskärmen och sa, bokstavligt talat, "Ööh?" flertalet gånger.

Nästan alla skräckfilmer som utspelar sig i rymden är riktigt bra, men det här är ett rent jävla undantag. Att de ens fick släppa den här skiten förvånar mig.

Håll er långt ifrån den här filmen. Titta inte ens på fodralet om ni får syn på det. Om ni får den här filmen i present, titta inte på den utan bränn den på bål direkt. Det här måste vara ett av tidernas största skämt.

För er som undrar, "Dracula 3000: Infinite Darkness" är en aka-titel. Originaltiteln är enbart "Dracula 3000", men releasen jag såg hette "Dracula 3000: Infinite Darkness", men det spelar ingen roll, för jag tror ingen vill se den här skiten ändå så.

http://www.imdb.co.uk/title/tt0367677/

Dracula III: Legacy

Tredje, och sista, delen i Dracula 2000 serien.

Prällen och likkörarn ifrån den andra dyngfilmen sticker till Rumäninen för att leta reda på Dracula och förgöra honom en gång för alla. Men utöver att de måste slåss mot vampyrer, stöter de även på problem från annat håll, i form av rebeller som har startat ett inbördeskrig i landet.

Den sista filmen i den här serien har sina ljusa sidor, men samtidigt har den sina totalt värdelösa och riktigt jävla larviga sidor.

De ljusa är bland annat att den här filmen innehåller en betydligt högre body count än de två föregångarna och storyn är mer intresseväckande. Eh, typ.

De totalt värdelösa och riktigt jävla larviga sidorna av den här filmen är t ex att mot slutet går likkörarn ner i typ ett fängelsehålsliknande rum där det är typ jordens jävla vampyrgroupie, han knallar rakt in i högen med vampyrer och börjar dra i flertalet av dom, och de reagerar enbart med att fräsa åt honom. Liksom, jaha? Dessutom verkar gubben som spelade Dracula ha varit full under inspelningen, hans agerande är inte det bästa, så att säga. På tal om Dracula, i hela filmen fick man se honom i ungefär, 10 minuter, eller något sånt. De kunde lika gärna ha kallat filmen för enbart Legacy, tycker man.

Iaf, jag kan inte rekommendera någon av de här filmerna. Ettan och trean hade några ljusa sidor, men de är inte tillräckligt starka för att jag vill rekommendera de här filmerna. Man blir mest uttråkad när man tittar på dom, och den som säger emot det lär inte veta hur skräckfilmer ska vara.

Ja visst ja, Roy Scheider dyker upp i en snabb roll som prälle även i den här filmen.

http://www.imdb.co.uk/title/tt0303929/

Dracula II: Ascension

Uppföljaren till Dracula 2000.

En obdusent och en kille som kör lik till bårhuset kommer in med en kraftigt sönderbränd kropp. De upptäcker att kroppen de har framför sig är en vampyr och ringer till obdusentens kille som är typ en forskare (dessutom ringer en okänd person till dom och erbjuder dom en stor summa pengar för kroppen). De sticker till hans gamla föräldrars gamla kåk (som ser mer ut som ett slott) och lägger ner kroppen i ett badkar med blod. Vampyren vaknar snart upp och en i gänget dör. Strax därefter kommer en annan kille in (han som erbjöd dom pengar) och hjälper dom att stoppa vampyren.

Dom tar vampyren till ett övergivet badhus och fortsätter sin forskning där. Snart dyker dock en präst upp, som är en sorts "impaler", en vampyrdödare alltså. Men det är andra som har andra planer än att döda vampyren.

Andra filmen i Dracula 2000-serien kan suga min håriga bleka jävla röv. Den är så jävla patetiskt skitdålig så jag vill bara gråta över skiten. Hur i helvete kan man göra en uppföljare till en redan totalt värdelös film?! Och dessutom, GÖRA DEN ÄNNU SÄMRE?! VAD FAN?!

Slutet i den här skitfilmen får för i helvete slutet i The Amityville Horror att likna något i stuk med en storfilms avslutning. Jag satt och tänkte "Ja......ha???", och kände mig blåst på konfettin så att säga. Slutet är inget riktigt slut, utan snarare ett stort fuck you åt tittaren.

Skådespelarna var, konstigt nog, lite bättre än i första filmen och kändes inte riktigt lika jävla korkade. Men storyn var skitlöjlig, dialogerna var skittråkiga, några direkta blodscener fick man knappt se och dessutom gjorde inte Dracula nästan någonting utöver att han stod på nån underlig grej typ större delen av filmen och tittade på när dom andra sullade runt. Visst låter det som en lovande film?

Att dessutom Roy Scheider (Jaws, Jaws 2) var med i den här jävla sörjan är för mig ofattbart, även om han enbart är med i typ 1 minut i hela filmen, som en präst. Jag tror att det var det enda jag gillade med den här filmen. Att Scheider dök upp lite hastigt. Utöver det så skulle jag kunna strypa idioten/idioterna som skrev manuset till den här skitfilmen.

Ärligt talat så hade jag nog hellre sett Jaws: The Revenge eller The Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation igen, istället för att titta på den här skiten. Fy fan i helvete.

Ta inte ens i den här filmen med tång och handskar! Håll avstånd ungefär som om filmen vore rena böldpesten!

http://www.imdb.co.uk/title/tt0336325/

Dracula 2000

Dracula återvände år 2000.

Efter att ett gäng (korkade) tjuvar brytit sig in i ett valv hos Mr. Van Helsing, för att sno värdesaker så som tavlor, guld osv, hittar de bara en silverkista som de inbillar sig innehåller värdesaker. De snor kistan och pyser iväg. Senare lyckas de öppna kistan, och snart vaknar kistans invånare till liv. Van Helsing beger sig iväg för att leta reda på kistan, och utan att märka det har han sin unge vän Simon efter sig, som vill hjälpa till.

I samma veva som allt det här händer, börjar Mary, en ung kvinna i New Orleans, få kraftiga halloucinationer och mardrömmar. Hon anar dock inte hur verkliga hennes syner och drömmar kommer bli, väldigt snart.

Den här vampyrfilmen är nog en av tidernas mest korkade filmer. För det första så är karaktärerna så jävla frustrerande tråkiga att titta på, och för det andra måste den här filmen innehålla mest idioter någonsin i en film (kanske inte iofs, men man kan börja fundera iaf!).

I lite mer än 100 år (103 år för att vara exakt) har tydligen Van Helsing gubbfan försökt ta död på Dracula, han har provat "allt". Silver, heligt vatten osv. Det gamla vanliga, alltså. Utom solljus. Dessutom är filmen något jävla trög också för den delen. Actionscenerna är stentrista att titta på och man sitter bara och väntar på att något intressant ska hända, utan att det någon gång händer något sådant. Just ja, jag höll på att glömma det. Flertalet av skådespelarna är rena skämtena, och ser mest ut som fån när de för en dialog.

Och som vanligt, är ju självfallet gamle Wes Craven inblandad i den här skiten. På senare år har Craven varit inblandad i diverse dyngfilmer där han har varit exekutiv producent, vilket för mig är ganska obegripligt. Med tanke på hans gamla klassiska skräckfilmer, så som A Nightmare On Elm Street. Fast jag antar att han börjar bli som John Carpenter, alltså att han medverkar i filmprojekt som kan klassas mest som skräp.

Jag kan också informera om att jag såg den här, dyngfilmen, för några år sen när den gick på TV1000. Minns inte riktigt vad jag tyckte då, men jag tyckte troligtvis den var halvdan.

Kort och gott så blev jag nästan grinfärdig när jag tittade på den här filmen. Den är tråkig, korkad, trög och usel på diverse olika sätt. Håll avstånd!

http://www.imdb.co.uk/title/tt0219653/

Dead Men Walking

De levande döda tar inte bara över världen i filmvärlden, utan även fängelsen.

Efter att en infekterad man blir intagen på ett maximum security fängelse sprider sig smittan ganska snart ut i fängelset och fler och fler blir infekterade. De få som inte är infekterade tar upp kampen mot de odöda, och försöker hitta en väg ut ur fängelset, vilket är lättare sagt än gjort.

Först och främst kan jag säga att jag har sett den här filmen tidigare, och att jag tyckte den var svinbra då. Nu, något år efter första gången jag tittade på den här filmen, tittade jag på den igen med en polare. Åsikterna har ändrats något.

Effekterna är klart godkända, men vissa saker blev jag lite fundersam på. T ex, varför blir det ingen skada i ansiktet på en zombie som blir skjuten i ansiktet, på avstånd, med ett hagelgevär, men hela bakhuvudet blir bortsprängt? Skådespelarna är ganska sevärda och man somnar iaf inte av deras insatser. Storyn och dialogerna är snabba och rappa och inte sömngivande, vilket ger ett plus till de saker som är lite sämre. Kameran slängs dessutom inte runt i actionscenerna, så som den görs i 28 Weeks Later, även om zombierna springer (suck, tyvärr).

Dead Men Walking är en ganska trevlig film, med en hel del gore och våld, och en och annan tutte. Filmen är väl ganska sevärd, och duger som underhållning en trög kväll.

Jag trycker ner den här filmen i Splatter-facket, bland annat för att den inte är skrämmande överhuvudtaget och att den innehåller en hel del våld. Så det så.

Mycket nöje gott folk...

http://www.imdb.co.uk/title/tt0473348/

RSS 2.0