Pulp Fiction

Från B-skräckfilmer till en riktig klassiker.

Fyra historier som vävs ihop till en enda. Jules (Samuel L. Jackson) och Vincent (John Travolta) jobbar för den fruktade maffiabossen Marsellus Wallace (Ving Rhames). De får uppgiften att hämta en väska som blivit stulen från honom, men stöter på hinder på vägen. Wallace är inte i stan, och har bett Vincent att ta med sig hans fru Mia (Uma Thurman) ut för att roa henne. Allt går bra, tills en av dom gör ett stort misstag. Wallace i sin tur gör affärer med boxaren Butch (Bruce Willis), som går ut på att Butch får pengar för att lägga sig i nästa match. Butch blåser Wallace och av misstag dödar han sin motståndare. Detta resulterar i att han måste pysa från stan illa kvickt, men först ska han hämta sin döda fars guldklocka. Utöver dessa händelser, bestämmer sig Ringo (Tim Roth) och Yolanda (Amanda Plummer) att råna restaurangen dom äter på. Men dom stöter dock på oväntade problem.

De som ser våldsfilmer ofta vet mycket väl vad det här är för film. Utöver de nämda skådespelarna medverkar även Harvey Keitel, Peter Greene, Christopher Walken samt filmens regissör och ena manusförfattare Quentin Tarantino i den här något bizarra och våldsamma, men dock äckligt underhållande, gangsterfilmen.

Utöver att den är våldsam och bizarr, så är den även jävligt rolig. Delvis för att Tarantino använder sig av sin egen stil, med snabba dialoger och ett jävla käftande mellan vissa av karaktärerna. Att se Jackson och Travolta slänga käft med varandra är riktigt underhållande och framkallade flertalet höga gapskratt hos mig.

Självklart har jag redan sett den här filmen tidigare, men det var över 10 år sen också.. och när en polare hade införskaffat den, då kunde jag helt enkelt inte låta bli att sno åt mig den och återigen titta på den.

Jag tror egentligen inte jag behöver skriva så speciellt mycket mer om den här filmen. De som är vana filmtittare vet ju troligtvis redan vad det här är för film och hur jävla bra den är. Så.. har ni inte sett den, skäms! Har ni sett den, se den igen.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0110912/

Snakes On A Train

Snakes On A Plane.. fast på ett tåg.

En kvinna med en förbannelse över sig, som gör att hon är fylld med ormar, måste ta sig till Los Angeles där hennes pojkväns farbror, som är en shaman, kan trolla bort förbannelsen. Hon och hennes pojkvän smiter ombord på ett tåg och kort därpå börjar hon kräkas ormar..

Vilken bedrövlig film. Nu i efterhand funderar jag på vad dom egentligen tänkte på när dom gjorde den här skiten.

Skådespelarna var ganska ok, men dialogerna var så korkade och tråkiga att bara det sabbade filmen rejält.. och att dessutom 80% av filmen var enbart dialoger gjorde ju inte filmen bättre.

Effekterna var något av det löjligaste jag har sett på länge. En del av ormarna såg plastiga ut, och ormen på slutet var dessutom datoranimerad.. på ett jävligt illa gjort sätt. Vilken idiot som helst med lite kunskaper i ett vanligt 3D-program hade kunnat göra en bättre effekt än den skiten. Blodet i filmen såg ut som saft och slimet (eller vad det nu skulle vara) påminde mig om sån där sörja man kunde köpa i en burk på marknader förr.

En annan rolig sak med filmen är postern, som lyder: "100 trapped passengers.. 3000 venomous vipers!". För det första så är det inte 100 passagerar på tåget, utan snarare 10.. högst 15. Och för det andra så är det knappast 3000 ormar, utan snarare.. ehr, kanske.. 100, på sin höjd.

Det här är lätt en av de sämsta filmer jag har sett på länge, och dessutom en av de tråkigaste. Med tanke på att ingenting speciellt intressant händer förns efter 1 timme. Läskig blir den aldrig, utan enbart tråkigare och löjligare ju längre den fortskrider.

Och nej, jag gillar för det mesta inte skräckfilmer med ormar. Inte för att jag är ormrädd, utan för att de flesta filmer med ormar är antingen kassa eller enbart tråkiga.. den här är båda delarna.

Vill man se något med ormar, se Snakes On A Plane igen.. den här ger absolut inte ett skit, utan snor enbart er tid i ca 90 minuter.

Vill ni läsa mer om den här skiten, så har även min vän H recenserat den här stinkande sörjan. Ni hittar hans recension, alldeles precis, här.

http://www.imdb.com/title/tt0843873/

Lucky

En serietecknare. En hund. En bakgård full med döda kroppar.

När den misslyckade, och alkoholiserade, serieförfattaren Millard Mudd åker till spritbutiken och sedan fyllestyr hemöver råkar han av misstag köra på en liten hund. Han får skuldkänslor för att han har kört på hunden och tar den med sig hem för att försöka ta hand om den så att den överlever. Han upptäcker en namnbricka på hunden som säger 'Lucky'.

Ett mirakel inträffar och Lucky återhämtar sig.. för att sedan börja prata med Millard telekinetiskt. Lucky hjälper Millard att börja skriva manusskript som blir succéer och säljer. Kort därpå möter Millard sina drömmars kvinna. Och snart vill Lucky ha något i utbyte för de tjänster han har gjort Millard. Lucky vill att Millard ska döda.. och snart hittar Millard kroppar i sin bakgård.. och kort därefter låter han sin mörka sida ta över.

Den här grymt bizarra skräck/komedin är ganska bra.. men samtidigt så är den ganska pratig och det händer inte jättemycket i den, men det är ganska intressant att titta på hur huvudkaraktären ändrar på sig genom filmens gång. Effekterna var bra, dom som var med iaf.

Men utöver en bizarr story så bjuds det även på t ex nekrofili, sex och tortyr i den här filmen.

I långa drag är det en ganska underhållande film, även om den är ganska konstig och bizarr. Kommer man över den här filmen och gillar lite udda filmer kan man ju alltid ta och kika på den.

http://www.imdb.com/title/tt0299014/

Ice Cream Man

Ytterligare en Clint Howard film.

Gregory blir vittne till när den lokale glassförsäljaren blir brutalt nerskjuten och blir inspärrad på Wishing Well Sanatorium i flertalet år. När han blivit utsläppt startar han upp den gamla glassfabriken för att göra alla barn glada.. men utöver de vanliga ingredienserna man har i glass använder Gregory till exempel kackerlackor och ögon som en liten extra touch i glassen.

Jag gillar de flesta filmer Clint är med i, och att han är lillebror till Ron Howard (som t ex har gjort The Da Vinci Code) blev jag lite överaskad att få reda på.

Åter till filmen. Filmen i sig är svinbra, tycker jag. Den är underhållande och man får ett par riktigt rejäla gapskratt. Den klassas som skräck/komedi, men egentligen finns det inget skräckmoment i filmen, utan jag ser den mer som en våldsam vuxenkomedi... så därför trycker jag in den i Komedi-facket.

Skådespelarna, utöver Clint, är duktiga och fängslande i sitt agerande.

Filmen i sig är också fängslande, och effekterna är riktigt nice och känns inte speciellt lågbudget, vilket den här filmen egentligen är.

Ice Cream Man är en sevärd, udda, skräck/komedi som kan göra att man inte känner sig sugen på glass på ett tag.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0113376/

Clockwork

Sam Raimis (Evil Dead-filmerna, Spider-Man-filmerna) andra film.

En hemlös seriemördare börjar terrorisera en rik ensam kvinna som bor mitt ute i ingenstans.

Ja, med tanke på att det är Raimi's andra film som han fick släppt och att den dessutom är från 78 så får man ju ha lite överseende med det hela. Iaf.. den här kortfilmen är ganska nice faktiskt. Effekterna är riktigt imponerande och dom två personerna som är med i filmen gör ett ganska bra jobb även om dom inte säger nånting.

Helt klart sevärd. Är man ett Raimi-fan, som jag, så tycker jag man ska sniffa upp den här och kika på den. Den är värd det.

http://www.imdb.com/title/tt0077344/

Abomination: The Evilmaker II

Ja, uppföljaren till den totalt värdelösa skitfilmen The Evilmaker. Coverbilden säger Abomination enbart, men den fulla titeln är Abomination: The Evilmaker II. Så det så.

Kathy, en synsk tjej, beger sig iväg för att ta reda sanningen om sin yngre gothsyster Rachels (som var med i första filmen) död. Hon beger sig iväg till det gamla huset där hennes syster och hennes tre vänner var. Snart börjar underliga saker hända och hon märker snart att hennes systers död kanske inte har naturliga förklaringar.

Jag är gråtfärdig. Den här filmen påminner mig en hel del om den totalt värdelösa Silent Night, Deadly Night Part 2, där idioterna som gjort filmen använder tillbakablickar större delen av filmen. Inledningen på den här filmen består av, i princip, enbart tillbakablickar från den första (totalt värdelösa) filmen.

Skådespelarna är, precis som i första filmen, rena skämten. Vissa av skådespelarna låter ungefär som att dom läser rakt upp och ner ifrån manuset också. Dialogerna är dessutom skittråkiga och väcker noll intresse.

Effekterna är mer bedrövliga än i första filmen också.. även om jag knappt kan tro det själv. Ett bra exempel är att dom använder något som liknar havregrynsgröt som spy- och gore-effekter. Några direkta blodeffekter används inte. Dessutom så hör man ljudeffekterna före dom t ex klipper till någon.

Jag tror inte jag behöver skriva så mycket mer om den här skiten. Den är värre än första filmen helt enkelt.. på i princip alla punkter.

Jävla dynga.

http://www.imdb.com/title/tt0349063/

The Evilmaker

Från Troma till något helt annat, men fortfarande lågbudget skräck.

Serena återvänder hem efter att ha brutit upp med sin pojkvän. Hon och tre kompisar från high school sticker iväg över en helg till stranden för att ta det lugnt och umgås med de gamla vännerna. Deras bil pajar, självfallet, mitt ute i ingenstans intill ett övergivet gammalt hus och det som började som en trevlig helg med vännerna blir ett helvete under tre dygn medan kvinnorna försöker överleva.

Jag läste lite grann om den här filmen, och jag har läst både att den ska vara bra.. och totalt värdelös. Mitt tycke är av den andra karaktären. Filmen är så jävla seg och händelselös att det blir enbart bedrövligt och löjligt.

Hur man kan tycka den här filmen är läskig kan jag inte begripa.. för det händer ingenting som ÄR läskigt.

Dessutom är skådespelarna bedrövliga, och har troligtvis enbart haft småroller i andra filmer. Stephanie Beaton (hon som spelar Serena) har i princip enbart varit med i lågbudget/skräpfilmer.. dessutom verkar hon vara en sån där "skådespelerska" som visar tuttarna i varje film hon är med i. Det är visserligen inget fel i det, men ändå.

Effekterna är, som ni troligtvis redan räknat ut, värdelösa. Och som i en del andra filmer jag har recenserat (lågbudgetfilmer alltså) så har dom självfallet använt sig av en hemma-kamera för att filma den här högen med diaré.

Att den dessutom fått en uppföljare är nästintill obegripligt.. och självfallet kommer jag recensera även den!

John Bowker (han som regisserade, skrev manuset och producerade den här stinkande högen med getskit) borde byta yrke och bli en städare på ett skabbigt hotell i Thailand.

Fy fan.

http://www.imdb.com/title/tt0220451/

Dead Dudes In The House

Originaltiteln är Dead Dudes In The House, men releasen jag såg hette The House On Tombstone Hill. Just det ja, det här är en Troma release dessutom.

Sju vänner sticker till ett gammalt hus, som en av dom har köpt, för att renovera det. Vid deras ankomst hittar dom en grav på baksidan av huset. En av dumskallarna slår sönder gravstenen, vilket resulterar i att Abigail (husets gamla ägare) vaknar till liv.. och snart får de levande kämpa för livet.

Den här filmen är trög.. riktigt, jävla, trög. Dessutom är ljussättningarna helt åt helvete så emellanåt ser man knappt vad som händer. Ljudet är även det helt åt helvete, emellanåt är det så jävla högt att det bara skriker i högtalarna, och emellanåt är det så jävla lågt att man får lov att dra upp volymen så man hör men i nästa scen är det återigen skithögt. Vad i självaste helvete?!

Skådespelarna vill jag knappt gå in på. Det är ett gäng inkompetenta idioter som inte vet vad ordet skådespela innebär. Dessutom är karaktärerna något grymt korkade och tråkiga att se.

Som om det inte vore nog så är dialogerna riktigt trista att titta på.. bland annat för att karaktärerna är (som sagt) grymt korkade och tråkiga.

En sak jag kan ge creds för dock är gore-effekterna. Vissa av dom är riktigt schyssta, otroligt nog.

Men i långa drag är det dock en kass film. Den är trög, tråkig, uselt spelad och känns enbart dum.

http://www.imdb.com/title/tt0101670/

La Dolce Casa Degli Orrori (aka The Sweet House Of Horrors)

En av fyra skräckfilmer som Lucio Fulci (respektive Umberto Lenzi) gjorde för TV.

Efter att ett par blivit brutalt mördade av en okänd mördare återvänder dom från andevärlden för att hemsöka deras hus för att kunna hjälpa deras barn och se till att dom har det bra. Men samtidigt måste dom utkräva hämnd på den som mördade dom. Som om inte det vore nog, måste dom även se till att deras hus inte säljs.

Det första jag vill säga är att jag älskar Lucio Fulci's filmer.. men även han har ju gjort undantag (som jag kanske kommer recensera senare). Den här filmen är på gränsen mellan undantag och filmer jag älskar som han har gjort. Alltså, en halvdan film.

Den är ganska trög, men samtidigt så har den en del gore-effekter, vilket stöttar upp det tröga. Skådespelarna är väl i samma stuk som de flesta andra Fulci-filmer. Dialogerna är lite småtöntiga till och från, och känns emellanåt bara överspelade (troligtvis pga dubbningen till engelska).

Men i långa drag är det en ganska ok Fulci-film, även om han har gjort betydligt bättre.. men samtidigt så har han ju gjort betydligt sämre filmer än den här.

Klart sevärd och underhållande, men inget jag tänker rekommendera.

http://www.imdb.com/title/tt0097221/

Sexbomb

Nej, det är inte en porrfilm... fast den innehåller en del lättklädda damer.

När lågbudget-producenten King Faraday sparkar Lou Lurrod får Lou kontakt med Faradays, betydligt yngre, sexiga fru Candy. Efter att ha haft sex med Candy berättar Candy om hennes innersta tankar om sin man: hon hatar honom och vill se honom död. Candy har gjort upp en plan om hur hon ska mörda sin man, men behöver Lou's hjälp för att genomföra den. Hennes plan är enkel; dom ska använda filmerna hennes man jobbar med som täckmantel för mordet.

Candy lyckas övertala sin make att återanställa Lou, vilket inte blir något problem.. King kommer inte ens ihåg honom. Lou får jobbet som manusförfattare och 48 timmar på sig att skriva ihop ett halvdant manus till nästa film. Samtidigt måste han motstå Candys krav om att mörda hennes man. Kommer han lyckas?

Egentligen finns det inte så mycket att säga. Det här är en B-film.. och den försöker inte vara något annat heller. Storyn är en ursäkt för att visa en massa tuttar. Dialogerna är så överspelade att man emellanåt bara vill skratta åt dom. Effekterna är riktigt töntiga. Skådespelarna är B.

Se inte det här som gnäll dock, för det är det inte. Sexbomb försöker inte vara något annat än en B-film, och jag gillar det. Även om filmen bara bjuder på några gapskratt och några fnissanden så är den underhållande.

Gillar man B-filmer där hela filmen egentligen går ut på att visa halvnakna brudar och löjliga dialoger så tycker jag man ska se den här.

http://www.imdb.com/title/tt0244786/

The Bunker

Skräck i andra världskriget-miljö.

1944, den Tysk-Belgiska fronten, sju tyska soldater klarar sig ifrån ett amerikanskt anfall och låser in sig i en bunker för att skydda positionen. Medans fienden närmar sig och med lite ammunition går två av soldaterna ner i gångarna under bunkern, som sägs vara en viloplats för många bybor som föll offer för pesten i en by som låg inte allt för långt därifrån.. och offer som hade pesten, men som blev ihjälslagna. Kort därpå upptäcker de övriga soldaterna det, och går ner efter dom... vilket dom inte borde ha gjort.

Den här filmen är en ganska ok film. Den har bra skådespelare och en fin stämning. Men till en början är den lite trög och det tar lite tid innan något börjar hända.

Det här är ingen blodfest, utan den kör på den psykologiska skräcken.. skräcken om det man inte vet något om, typ.

Ehr.. ja.. det var väl det jag hade att säga. Det är en ok film, helt enkelt. Lite trög till en början, men flyter på bra efter det.

http://www.imdb.com/title/tt0252963/

Postal

Uwe Bolls filmatisering av de omtalade spelen Postal.

En loser i den lilla hålan Paradise, Arizona, tackar ja till sin Farbror Dave att hjälpa till på en stöt där planen är att ta 2000 Krutchy Dolls, sälja dom och betala igen en stor summa pengar som kulten har ådragit sig. Men Al-qaida är också ute efter dockorna.

Snart går det dock upp för losern, som blir känd som Postal Dude efter stöten, att egentligen är inte kulten ute efter att sälja dockorna, utan för att skapa domedagen. Kulten föråder Farbror Dave och dödar honom och Postal Dude får lov att ta saken i egna händer och går.. eh, ja.. en liten postal.

Ja, vad kan jag säga? Jag älskar den. Boll har verkligen den här gången gjort en riktigt bra film!

Storyn är helt skruvad, skådespelarna är roliga att titta på.. speciellt Zack Ward, som är klockren som Postal Dude. Filmen är verkligen Postal upp i dagen; den innehåller rejält med sjuk humor, en hel del skjutande, Postal Dude förstås och en hel del läckra brudar.

Uwe Boll är också med i den här filmen, och driver med sig själv dessutom.

Ja. Det skriker Postal över hela filmen, och jag vill rekommendera den varmt.. speciellt för er som har lika dålig humor som jag har.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0486640/

The Mummy Trilogy

Jag tyckte det var dags för en ny trilogi-recension.. så varsegod.. här har ni The Mummy-triologin.

Efter att Farao Seti I's högste präst Imhotep (Arnold Vosloo) och faraons älskarinna Anck Su Namun (Patricia Velasquez) gått bakom ryggen på honom och påbörjat en kärleksaffär mördar dom honom. Anck tar sitt liv, och kort därefter stjäler Imhotep hennes kropp och beger sig iväg med sina präster till Hamunaptra, de dödas stad, för att återuppliva henne. Imhotep och hans präster blir dock tillfångatagna av faraons livvakter som förföljt dom dit, och prästerna blir dömda till mumifiering, levande, medans Imhotep blir dömd till det värsta straffet; Hom-Dai, vilket involverade att de skar ut tungan på honom, mumifierade honom och begravde honom med en sorts köttätande insekt.

3000 år senare söker den franska Främlingslegionen efter den försvunna staden. Den gamla faraons livvakters ättlingar går till attack mot legionen när de börjar närma sig ingången till den gamla staden. Legionen blir besegrade, och endast två överlevande kunde gå ifrån striden; Richard 'Rick' O'Connell (Brendan Fraser) och Beni Gabor (Kevin J. O'Connor).

3 år senare hittar Jonathan Carnahan (John Hannah) en gammal artefakt som han visar för sin syster, Evelyn (Rachel Weisz), som öppnar den gamla artefakten. I den hittar dom en karta som beskriver vägen till Hamunaptra. Dom beger sig iväg till ett fängelse, och hittar där O'Connell, och ber honom visa dom vart staden ligger. Strax därpå lyckas Evelyn övertala fängelsedirektören att släppa O'Connell, mot att han får 25% av skatterna dom hittar.

De fyra personerna beger sig iväg för att leta efter den försvunna staden, men stöter på ett gäng amerikaner som är ute efter samma sak. När de väl har tagit sig till platsen där staden sägs ligga tar dom sig in i en gammal krypta och börjar kolla runt. Amerikanerna hittar snart den gamla boken Imhotep använde. Ättlingarna till faraons livvakter attackerar lägret och varnar dom, att om dom inte pyser därifrån illa kvickt så är dom så gott som döda. Natten därpå snor Evelyn boken amerikanerna hittade.. läser ur den.. och snart bryter helvetet lös.

Den är lika bra som första gången jag såg den, vilket var när den släpptes på vhs. Effekterna är, fortfarande, makalösa och filmen rullar på i ett rasande tempo och man märker knappt att man suttit och tittat på film i två timmar när den väl slutar. Skådespelarna är bra, och för en trovärdig dialog. Filmen innehåller, utöver ett rasanade tempo och makalösa effekter, en hel del humor, vilket jag inte alls mindes.

Om man inte har sett den här filmen borde man skämmas, iaf om man är filmtittare. Och ja.. det här är helt klart en fullpottare, iaf på min lista.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0120616/

För femtusen år sedan fanns det en fruktad krigare endast känd som The Scorpion King (Dwayne 'The Rock'  Johnson), som ledde en arme som krigade mot hela världen. Efter ett långvarigt krig, under sju år, besegrades The Scorpion King och hans arme, och blev tillbaka drivna in i den heta öknen Ahm Shere. En efter en stupade hans krigare i hettan, tills enbart han själv var kvar. När han stod inför döden gav han den onda guden Anubis ett förslag; om Anubis skonade honom och gav honom kraften att förgöra sina fiender, skulle Anubis få hans själ. Anubis accepterade hans förslag och skonade honom, och gav honom kommandot över hans arme. The Scorpion King och Anubis arme skonade inga som kom i deras väg. När hans uppgift var klar tvingade Anubis The Scorpion King att tjäna honom för alltid, och Anubis armér försvann ner i sanden, där dom kom ifrån.

3000 år senare hittar Evelyn (Rachel Weisz) och Richard O'Connell (Brendan Fraser) The Scorpion King's armband. Samtidigt håller en grupp människor på att gräva fram Imhotep's (Arnold Vosloo) kvarlevor i den raserade staden Hamunaptra, de dödas stad. Gruppen av människor är ledda av Baltus Hafez (Alun Armstrong) och Meela Nais (Patricia Velasquez). Strax efter de har hittat Imhotep's kvarlevor beger de sig till London för att ta The Scorpion King's armband, och kidnappar samtidigt Evelyn.

De återuppväcker Imhotep, men upptäcker att armbandet är borta. Utan armbandet hittar de inte till den plats där Imhotep ska möta The Scorpion King, och förgöra honom.. för att sedan ta hans arme och styra över världen. Richard, hans son Alex (Freddie Boath), Jonathan Carnahan (Evelyns bror) (John Hannah) och Ardeth Bay (Oded Fehr) beger sig iväg för att ta tillbaka Evelyn.

Kort efter att dom lyckats frita Evelyn blir Alex kidnappad. Med Alex som vägvisare beger sig Imhotep och hans "undersåtar" iväg för att ta itu med The Scorpion King.. och strax bakom dom är Richard och hans vänner för att stoppa både Imhotep, The Scorpion King och rädda Alex.


Andra filmen är nästintill lika bra som första. En liten skillnad mellan första och andra, utöver att de är olika bra, är att andra har lite snyggare och lite bättre effekter. Skådespelarna är i samma klass, och storyn är visserligen lite mer sullig, men den funkar fint ju längre in i filmen man kommer. Andra filmen innehåller även den en hel del humor.

Har man inte sett den här heller, skäms! Och ja, den här är mot fullpottarhållet den med.. på min lista, förstås.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0209163/

För 2000 år sen fanns det en mäktig kejsare vid namn Han (Jet Li) som erövrade kungarikena runt omkring i Kina. Han hade allt och hade besegrat alla sina fiender, utom mot sin mäktigaste motståndare.. döden själv. Han skickade iväg sin högsta general, och sin bästa vän, general Ming Guo (Russel Wong) för att leta reda på Zi Juan (Michelle Yeoh), en häxa som bodde avskilt uppe i bergen. Hon följer med till kejsaren, och lovar att hjälpa honom att hitta källan till oändligt liv. Kejsaren säger till Ming att ingen man får röra henne pga att han ska ha henne. Så småningom blir Ming och Zi förälskade, vilket inte kejsaren tycker om. Ming blir dödad, medans kejsaren sticker en dolk i Zi, men innan dess har Zi laggt en förbannelse över Han och hans arme.

1946 gräver Alex (Luke Ford), son till Richard (Brendan Fraser) och Evelyn O'Connell (Maria Bello), fram den gamla kejsarens gravkammare och för kvarlevorna till ett museum. Samtidigt blir Richard och Evelyn, som har dragit sig tillbaka för att ägna sig åt annat än gravar och mumier, ombedda att föra ett antikt "öga" till museumet. Väl på museumet blir dom förådda av Roger Wilson (David Calder), chefen för museumet, som får betalt av General Yang (Anthony Wong Chau-Sang). Yangs mål är att återuppväcka Han, så att den uråldriga kejsaren kan återställa landet ifrån "kaoset". Kejsare Han återuppväcks.. och det är upp till Richard, Evelyn, Alex, Lin (Isabella Leong) (dottern till Ming och Zi) och självklart gamle gode morbror Jonathan (John Hannah) att stoppa kejsaren och hans planer.

Den tredje, och hittils den sista filmen, är riktigt bra den också. Den innehåller precis som föregångarna snygga effekter, en hel del humor, actionfyllda scener och ett högt tempo. Samt en story som fängslar. Och självfallet skådespelare som är bra.

Det finns dock ett litet minus i trean, det är att dom har gjort den lite väl kort, de första två är strax över två timmar medans tredje filmen är runt en timme och fyrtio minuter.. så storyn trycks ihop lite mer än i dom två föregångarna. Mycket mer än så vill jag inte gnälla över den här filmen.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0859163/

Sammanfattningsvis så har jag inte så mycket att tillägga egentligen, mer än att jag rekommenderar samtliga filmer i triologin och att jag tycker man ska se dom.

Mycket nöje!

The Ripper

Bedrövlig film.

Efter att en college professor hittat en gammal antik ring i en pantbank och provat den, börjar han få kraftiga mardrömmar där han mördar sin flickvän iklädd käp och en hög hatt. Han upptäcker snart att ringen var Jack The Rippers. Han beger sig iväg för att köpa ringen.. och snart börjar en mordvåg i Jack The Rippers stil.

Två ord. Bedrövlig film. Precis som jag skrev i början. Det här är en bedrövlig film. Mer än så behöver man egentligen inte säga, men för att såga lite mer så kan jag ju säga som så att skådespelarna är värdelösa, storyn är värdelös och tunn, effekterna löjliga, bilden är ungefär som att ta ett dopp i ett grustag.. behöver jag säga mer?

Den här filmen är totally fucking gar-bitch. Skräp, skräp, skräp.

Dom KUNDE ha lyckats med den här filmen, OM dom haft bra skådespelare, OM dom hade haft ett mindre uruselt manus, OM dom haft resurser till schyssta effekter och OM dom kunde gett fan i att använda en kamera för hemmabruk.. för det är just så bildkvalitén är genom hela filmen. Samt om dom kunde skippat den urtöntiga scenen med ett gäng 80-tals discodansare OCH att dom skippat dom löjligt långtråkiga "romantiska" kärleksscenerna som bara segar ut filmen ännu jävligare än vad den redan är.

Att dom ens fick släppa den här skiten förstår jag inte. Och att regissören fick göra fler filmer förstår jag inte. Blood Cult, en annan film samma regissör har gjort, syns till i en scen också.. och en av huvudrollerna säger "This is a good movie.", vilket jag tycker låter jävligt långsökt.. med tanke på den här skroten.

Just det ja. Tom Savini är ju med också i den här filmen, och han är den enda sevärda skådespelaren i den här sörjan, men inte ens han kan rädda den här skiten från total undergång. Och vad han tänkte med egentligen när han tackade ja till att spela i den här förstår jag inte.. även om han bara är med i 5 min, typ.

Håll er borta från den här filmen ungefär som att den skulle vara pesten, för ni kommer få pest om ni tittar på den.. jag har redan börjat känna av skiten.

http://www.imdb.com/title/tt0089922/

Warning Sign

Biokemiska experiment som går åt skogen.. igen.

På en hemlig forskningsstation som går under täcknamnet "Biotek" bryter en dödlig bakterie ut i labbet efter en olycka med ett provrör. Säkerhetsvakten låser och stänger igen hela stationen, med alla anställda inne i byggnaden. Strax därpå anländer en grupp med agenter som ska stoppa smittan, och hålla den kvar i byggnaden.

Personalen inne i byggnaden börjar bli smittade och verkar till en början dö, men snart går det upp för dom överlevande inne i byggnaden, och agenterna utanför, att så är inte fallet.. något mycket värre är på väg att hända.

Jag vill göra en sak klart från ruta ett. Det här är INTE en zombiefilm, MEN, den är i samma stuk som 28 Days Later och 28 Weeks Later, dvs människor som är smittade som går berserk. Det finns dock ett par skillnader, vilka det är tänker jag inte ta upp.. det förstör en del om jag skulle göra det.

Filmen i övrigt är bra. Skådespelarna är bra, och vi ser bland annat G.W. Bailey (flera av Police Academy-filmerna) i en av rollerna. Sminkningen är bra, men några direkta effekter finns det egentligen inte i filmen. Storyn är bra, och den påminde mig (som sagt) mycket om 28 Days/Weeks-filmerna, vilket gjorde mig lite förvånad.

Får man syn på den här filmen i videobutiken, eller på nätet, så tycker jag man ska införskaffa sig den. Den är helt klart värd en titt.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0090293/

TerrorVision

Vem kunde tro att man kunde få kontakt med andra planeter genom att köpa ett parabolpaket?

På den avlägsna planeteten Pluton har de kommit på en lösning för deras skräpproblem: gör om det till energi och skicka iväg det som en blixt. Men något går fel, och familjen Putterman lyckas, av misstag, få signalen in i sin parabol. I vanliga fall hade det bara blivit en massa sopor, men just den här sändningen innehöll ett groteskt, och hungrigt, sopmonster, som snart börjar tugga på familjemedlemmarna, och dom som kommer på besök. Den enda i familjen som har någon aning om vad som håller på att hända är lille Sherman, sonen i familjen. Han försöker berätta för de övriga (som fortfarande lever dvs) i familjen om vad som håller på att hända, men ingen tror honom. Finns det något hopp för planeten Jorden?

Fy fan vilken snurrig film. Effekterna är riktigt B, men snyggt framförda. Skådespelarna är så B så det stinker lång väg om dom, men dom gör ett bra arbete och dom underhåller genom hela filmen. Storyn är snurrig och bjuder på en del gapskratt till och från. Kort sagt är det en bra skräck/komedi med en del slafs i.

Gillar man dålig humor och slabbiga effekter, är det här ett måste.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0092074/

Body Bags

Ytterligare en episod-film, den här gången regisserad av John Carpenter (Halloween) och Tobe Hooper (The Texas Chainsaw Massacre).

Även den här filmen innehåller en "story" emellan varje historia, den här gången heter den The Morgue, och jag räknar den som första storyn. Andra storyn heter The Gas Station. Tredje heter Hair. Och fjärde, och sista, storyn heter Eye.

Första storyn, The Morgue, är som sagt enbart mellansekvenser mellan berättelserna. The Coroner (John Carpenter himself!) stökar runt inne på likhuset och berättar om kvarlevorna han har fått in för tittarna, vilket blir skräckhistorier. Tom Arnold och Tobe Hooper syns även till i varsin roll i den här storyn.

Andra storyn, The Gas Station, handlar om en ung kvinna som börjar sitt nya jobb, på en bensinstation mitt ute i ingenstans under nattetid. Till en början verkar det bli en väldigt lugn natt, med några lite udda, men trevliga, kunder. Snart märker hon dock att någon tänkt ta sig ett besök på bensinstationen... men det är inte för att tanka bilen.

Tredje storyn, Hair, handlar om en man som har rejäl ångest över att han har börjat tappa sitt hår. Han provar flertalet olika metoder för att håret ska börja växa igen, utan resultat. Hans flickvän säger ständigt att det inte spelar någon roll om han har hår eller inte, men han tar det som att han är mindre värd på ett eller annat sätt. Han får slutligen nys om en ny metod som gör att håret återigen växer. Han beger sig iväg för att få behandling.. vilket han borde tänkt igenom en extra gång.

Fjärde, och sista, storyn, Eye, handlar om en baseball-spelare som råkar ut för en olycka på väg hem från en match, och förlorar sitt ena öga. Han får ett erbjudande av en läkare att gå igenom ett test; att göra en transplantation av ett öga. Han tackar ja och snart skrider läkarna till verket. Ganska snart efter operationen börjar han få huvudvärk och kort efter att han kommit hem börjar han se saker som inte existerar och hans humör börjar förändras drastiskt. Vart fick läkarna ögat ifrån egentligen?

Utöver John Carpenter, Tobe Hooper och Tom Arnold ser vi en hel bunt andra B-filmsskådisar så som Evil Dead-regissören Sam Raimi, George 'Buck' Flower, Stacy Keach, David Warner samt den gamle skräckfilmsräven Wes Craven framför kameran.

Så, då var det överstökat. Nu, till filmens innehåll.

Effekterna är riktigt nice, och det syns att det är Carpenter och Hooper som regisserat och donat. Filmen innehåller en del blod och våld, och en och annan lite halvvidrig scen. Men den tar aldrig steget över gränsen utan håller sig i Tales From The Crypt-stuket, bland annat för att The Coroner (Carpenter) gör en del halvroliga grejer när han är framför kameran.. som The Cryptkeeper brukar göra.

Berättelserna i filmen är fängslande och bra gjorda. Även om man kan tycka att t ex Hair-storyn är lite töntig så är den faktiskt inte det.. åtminstone inte avslutningen.

Skådespelarna är bra och man ser att dom vet vad dom sysslar med, även om det är en del namn jag inte sett på någon annan film.

Jag gillar den här filmen iaf. Och vad som bör tilläggas är att det här är andra gången jag ser den. Jag såg den när jag var ett antal år yngre än vad jag är nu, och jag gillade den.. och jag gillar den fortfarande.

Länge leve episod-skräckisar!

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0106449/

Die Zombiejäger

Svensk/tysk lågbudget zombiesplatter. Det kan inte bli mycket bättre, eller hur?

Göteborg har blivit invaderat av zombies efter att en smitta har spridits genom mjölk. Polisen tappar snabbt kontrollen över händelserna och begär förstärkning från Tyskland, som skickar in Die Zombiejäger, ett team som är specialutbildade på att utrota zombiehot.

Vid deras ankomst får de reda på att det för närvarande finns ca 150 stycken zombies i staden.. och situationen måste bli löst innan smittan sprider sig vidare.

Storyn är enkel, effektiv och underhållande. Effekterna är verkligen lågbudget men riktigt bra. En del av skådespelarna borde dock inte fått sätta sin fot framför kameran i filmen, vilket drar ner lite på betyget.

Hela filmen påminner mig en del om Bad Taste.. ett gäng hårdhudade snubbar skickas in för att rädda dan.. fast istället för utomjordingar är det zombies som ska röjas ur vägen den här gången.

Ja.. vad kan man säga mer egentligen? Det är en ganska välgjord lågbudgetsplatter med glimten i ögat som roar en ganska bra. Den vräker på med en del slaskiga effekter och en del gapskratt.. vad mer kan man begära av en splatterfilm?

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0480777/

Silent Night, Deadly Night 5: The Toy Maker

Femte och, förhoppningsvis, sista delen i Stilla Natt, Dödliga Natt-serien. Den här gången med elaka leksaker.

Derek bevittnar när hans farsa blir mördad av en anonymt sänd leksak, och går därefter in i ett trauma vilket resulterar i att han blir stum och livrädd för i princip allting. Kort därefter börjar en mystisk man snoka runt den lokala leksaksbutiken och Dereks hem. Samtidigt verkar Joe Petto, leksaksbutikens ägare, ha problem med sin son Pino.

Snart börjar det levereras julklappar med leksaker till Derek.. och snart visar det sig att dom är till för helt andra grejer än att leka med dem.

Den femte installationen är top-notch. Jag gillade den som fan. Efter den första filmen är det här klart den bästa av uppföljarna. Den är underhållande, lite småslaskig, har riktigt coola effekter och har ganska bra skådespelare som inte spelar över hela tiden.

Storyn är enkel, och man kommer fort in i vad filmen kommer handla om. Visserligen har filmen lite dötid emellanåt, tyvärr, men det lilla problemet kan ursäktas när det väl händer grejer.

Kort sagt; en helt klart sevärd film.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0105410/

Initiation: Silent Night, Deadly Night 4

Fjärde installationen i Stilla Natt, Dödliga Natt-serien. Dom har dock valt att välja ett annat tema i den här fjärde delen. Dessutom är den regisserad av en av mina favoritregissörer, Brian Yuzna.. mannen bakom bland annat Re-Animator-filmerna.

Efter att en kvinna slängt sig från ett hustak, brinnande, börjar reportern Kim att rota i händelsen. Snart upptäcker hon dock att något övernaturligt står bakom händelsen.

Storyn är tunn, ja, men filmen är ganska bra faktiskt. Effekterna är imponerande och emellanåt ganska äckliga. Skådespelarna är dock lite mer åt andra hållet, dvs inte speciellt imponerande.

Clint Howard, som jag har nämt i tidigare recensioner, är med i den här filmen och har en ganska stor roll. Maud Adams har även en stor, och viktig, roll. Övriga skådespelare är ganska ointressanta att nämna, så jag skiter i det.

Vissa av skådespelarna spelar dock över, tyvärr.. t ex huvudrollsinnehaverskan, Neith Hunter, spelar över i vissa scener så det blir löjligt. Men till och från får även hon till det, och gör vissa scener riktigt bra.

Den här filmen har ingenting alls med att göra med dom tre föregående filmerna, utan bygger upp en ny story. Det finns bara tre saker som den här filmen har att göra med dom tre föregående;
1. Dom går under samma titel. 2. Dom är skräckfilmer. 3. Dom utspelar sig under julen.

Kort och gott är det här en ganska bra film som duger att fördriva en trög söndag med.

http://www.imdb.com/title/tt0100618/

Silent Night, Deadly Night III: Better Watch Out!

Tredje gången gillt.

Richard (psykot från tvåan) ligger i koma. Efter att ha blivit sönderskjuten av polisen har läkarna lyckats "bygga" en ny hjärna åt honom.

Laura, en ung, snygg, blind tjej med en telekinetisk förmåga har ställt upp på flera experiment där man försöker att få en patient som ligger i koma att vakna till liv igen. Patienten dom gör försöket på är.. just det.. Richard.

Laura, hennes bror Chris och hans flickvän ska fara iväg till farmor/mormor (vet inte vilket av dom) över julafton och ska spendera julaftonskvällen där. Samtidigt vaknar Richard ur sitt koma, och på någon underlig vänster har han fått en telekinetisk kontakt med Laura.

Gissa vem som tänkt göra ett besök hos farmor/mormor...

Den här tredje filmen är en rejäl förbättring sen den totalt urusla andra filmen. Skådespelarna är mer trovärdiga och storyn är inte lika tråkig och seg som i andra filmen. Och tack gode gud att dom har bytt ut nollan som spelade Richard i tvåan till en annan kille..

Effekterna är typiska slasher, så dom behöver jag inte gå in på speciellt mycket mer.

Men samtidigt som trean är en relativt bra film, och en klar förbättring, så är det också en sån där slasher med en del "huh?"-ögonblick i sig. T ex, hur kunde dom väcka Richard till liv igen om hans skalle blivit bortskjuten? Var det inte lite väl lägligt att Richard vaknade upp kort efter Lauras besök? Ja.. frågorna kan bli många, men det här är ju också en sån där film man absolut inte ska se om man ställer frågan "Varför?".

Den här filmen är helt klart godkänd, och det kändes bra att se att dom inte klantat till det helt och hållet med serien.

http://www.imdb.com/title/tt0098331/

Silent Night, Deadly Night Part 2

Uppföljaren till den omtalade slasherfilmen från 1984.

Psykopaten Billy (från första filmen) är död sen flertalet år tillbaka och hans lillebror, Richard, sitter på mentalsjukhus. Richard berättar för psykologen Henry om Billy och vad han gjorde.. och hur Richard själv gick i Billys fotspår.

Storyn är.. kass. Skådespeleriet är överspelat. Filmen är tråkig. Dom använder dessutom tillbakablickar från första filmen, genom halva jävla filmen.

Att idioterna som gjort den här filmen använde tillbakablickar genom halva filmen var bara trist. Vill jag se första filmen ser jag väl ändå den, eller hur? Utöver det, är skådespelarna så jävla dåliga att det blir skrattretande att titta på dom när dom staplar runt som en bunt vedklabbar.

Och filmen är tråkig. Att se en massa tillbakablickar från den första filmen, som för övrigt sparkar röv, känns bara värdelöst. Tittar jag på en uppföljare förväntar jag mig att den ska bygga vidare (eller ha en fristående påbyggnad) på den föregående filmen.

Storyn är riktigt tunn, och riktigt tråkig. Samt så känns inte storyn alls genomtänkt överhuvudtaget.

Är nånting bra alls med den här filmen? Ja, otroligt nog. Morden är halvroliga att se och jag och min polare M garvade som satan flertalet gånger (inte pga att det var meningen att det skulle vara kul).

I andra delen av filmen börjar den rusta upp sig och bli bra... till en början. Ungefär 10 minuter efter att alla tillbakablickar är slut, då dyker det upp uruselt skådespeleri, babbel, tråkiga dialoger och lite mer tillbakablickar (som används som scener i en skräckfilm som visas på bio i filmen).

I dom ungefär 15 sista minutrarna av filmen börjar filmen rusta upp sig på nytt, och den blir konstigt nog ganska ok.. inte bra, men inte olidlig heller.

I långa drag så är den här filmen helt värdelös. Riktigt urusel och inte sevärd för fem öre. Håll er långt ifrån den här skiten.

Skräp.

http://www.imdb.com/title/tt0093974/

Silent Night, Deadly Night

Jag nämde tidigare i min recension om den totalt nerpissade skitfilmen Satan Claus om den här filmen. Här kommer recensionen om den.

En sen julkväll bevittnar en ung pojke hur hans föräldrar blir brutalt mördade av en galning iklädd en tomtedräkt. Han blir skickad till ett barnhem som bedrivs med järnhand av en abbedissa.

Flertalet år senare, när han har vuxit upp, har han fått jobb på en leksaksaffär. Jul närmar sig och hans chef vill att han ska klä ut sig till tomte.. och snart slår det slint.

Gillar man julfilmer, kommer man älska den här.. eller kanske inte. Jag gillar den iaf, och temat om en tokig tomte som fimpar folk för att dom varit "stygga" är bara för jävla kul att se.

Skådespelarna är väl vad man kan förvänta sig när det gäller slasherfilm. Effekterna är trevliga att se, speciellt i den helt oklippta versionen (som jag sett, yay).

Den här fina lilla filmen fick inte bara en jäkla respons, så som sönderklippning i flertalet länder och även förbjuden i vissa, utan även fyra uppföljare.. som kommer upp senare här.

I jul kommer det också en nyinspelning på den här filmen, recension på den kommer så fort jag har sett den också.. så klart.

Vem fan har sagt att jultomten är snäll?

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0088117/

The X-Files: I Want To Believe

David Duchovny och Gillian Anderson är tillbaka i rollerna som Fox Mulder och Dana Scully i en ny del av X-Files.

Efter att en avhuggen arm har hittats under snön på en ödslig plats tillfrågas Dana Scully, som dragit sig tillbaka från FBI för att arbeta som läkare på ett sjukhus bedrivet av präster och nunnor, och Fox Mulder, som dragit sig tillbaka från FBI pga falska anklagelser, om dem kan hjälpa till att lösa det underliga fallet.

Till deras hjälp får dom den underlige Fader Joe, en dömd pedofil som jobbade som präst och som utger sig för att vara synsk.

Med Fader Joes hjälp kommer dem sanningen på spåret.. och snart upptäcker dem att fallet är betydligt mer underligt och bizarrt än vad dom till en början trodde att det var.

Med tanke på att jag älskar X-Files serien, så gillade jag den här filmen riktigt mycket. Den fängslade, intresserade och den gav en och annan twist där man fick lov att tänka till en sekund eller två för att få ihop filmens story.

Mycket mer än så här tänker jag inte skriva om filmen. Den är bra helt enkelt, och gillar man X-Files serien lär man gilla även den här filmen. David och Gillian har givetvis blivit äldre, det syns dessutom ganska klart och tydligt, men dom har inte tappat stinget när det gäller att agera som Mulder och Scully.. vilket jag var lite orolig över när jag slog ner röven i biofotöljen.

Just det ja. Mitch Pileggi gästar även filmen som Walter Skinner, vilket gav den ytterligare ett plus i kanten.

Men som sagt, gillar man X-Files lär man även gilla den här.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0443701/

Wild Wild West

En gammal barndomsfavorit.

Flertalet professorer har blivit kidnappade, och snart hittas en av dom ute i vildmarken.. halshuggen. Specialagent Artemus Gordon (Kevin Kline) och den forne krigshjälten James West (Will Smith) måste slå sig ihop för att lösa det hela, på order av president Ulysses Grant (Kevin Kline, igen).

Till en början misstänker dom den kallblodige General "Bloodbath" McGrath (Ted Levine), men dom kommer snart något helt annat på spåren och upptäcker att något betydligt större är i görningen än bara att några professorer blivit bortrövade. Och som om inte det vore nog måste dom skydda den vackra Rita Escobar (Salma Hayek)... som dom dessutom blir distraherade av.

Ja.. vad ska jag egentligen skriva? Jag älskar den här filmen. Jag såg den på bio när den hade premiär, och så har jag den givetvis på original vhs-kasset! För att skriva nånting om filmen så kan jag säga att skådespelarna är jävligt bra, effekterna är makalösa, storyn brakar på i ett jävla tempo och öser på med både skjutande och riktigt komiska scener, till och från.

Ja, Wild Wild West är helt enkelt fortfarande lika underhållande som när jag såg den första gången.. och den kommer troligtvis alltid vara lika underhållande.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0120891/

The Fun Park

Bobo - The Insult Clown!

Sent en natt 1980, hittades bevis om att Bobo - The Insult Clown - hade dött. Bobo var en psykotisk man som jobbade som clown, fram till att han tog livet av dommaren som fällde hans mamma till sluten mentalvård för resten av livet, vilket gjorde att Bobo sattes på en sluten mentalvårdsanstalt. Man hittade aldrig någon kropp, och rykten om att hans ande fortfarande går där i parken.

26 år senare (dvs 2006) beger sig sex stycken ungdomar till Family Fun Park för att upphäva myten om den döda clownen.. men upptäcker snart att myten är mer verklig än vad dom velat ana.

En av tjejerna vaknar senare upp på ett mentalsjukhus, och berätta sin historia. Ingen tror henne till en början, men hennes psykolog börjar rota i det hela.. och finner snart att sanningen är mer vriden än vad alla trodde från början.

För det första är storyn grymt sullig, tycker jag.. och utöver att den är sullig hoppar den emellan dåtid och nutid, vilket bara blir en enda röra allt eftersom filmen rullar på. Just det ja, storyn är inte bara sullig, utan även förvirrande. Vissa grejer förklaras inte ordentligt.. eller så var jag bara jävligt oengagerad när dom förklarade olika saker som hör till storyn.

För det andra så känns hela den här filmen som en usel kopia av The Texas Chainsaw Massacre.. bland annat för att ungdomarna blir tagna till en bunker där dom först blir målade som clowner.. och sedan mördade. Likheter, någon?

Det här är inget jag kommer se om iaf, det är ganska säkert. Den är långtråkig, för mycket snack, sullig story och skådespelarna är nästintill usla.

Det enda riktigt bra med den här filmen var några nattsvarta skämt som jag garvade till åt.. mycket mer än så var inte bra i den här usla filmen.

Bobo takes it up the arse!

http://www.imdb.com/title/tt0986231/

Twice Dead

Jävlas aldrig med andar.

Familjen Cates flyttar in i ett gammalt hus som fadern ärvt av sin farbror, som ägt det i över 50 år. Vid ankomsten upptäcker dom att huset är belägrat av ungdomsligister. Men som om det inte vore nog med ungdomsgänget, så har dom något mycket värre att frukta.

Huset är nämligen den kände skådespelaren Tyler Walkers f.d hem.. och det var även här han tog sitt liv. Ganska snart ger Tyler sig till känna för barnen i familjen.

Ligistgänget som var vid huset när dom kom till det gamla huset börjar förfölja och terrorisera dom båda syskonen.. men Tyler tycker inte om deras sätt att bete sig på, och beslutar sig för att ge sig in i leken.

Den här lilla filmen är en ganska seg film, till en början.. men ju längre den fortgår desto mindre döscener är det och spänningen ökar. Men att det tar nästintill en timme innan det sker, drar ner på betyget kraftigt.

Skådespelarna är helt ok, och jag tänker inte klaga allt för mycket på dom. Jag har sett sämre, men samtidigt så har jag ju självklart sett bättre.

Effekterna är ganska imponerande. Bland annat pga att det är en spökfilm, och det hela ser ganska äkta ut när spöket "träder fram" i filmen.. när saker och ting svävar runt etc. Utöver det, finns det faktiskt en och annan scen där det ingår våld, blod och lite trevligt gore, vilket höjer betyget.

I helhet är det en ganska ok film som man kan glo på en tråkig kväll.

http://www.imdb.com/title/tt0096319/

Death Tunnel

En, troligtvis för många, välkänd direkt-till-dvd-skräckis här i Sverige.

1932, Louisville, Kentucky. 63 000 personer dör i en pest som kallas för "the white plague". Ett sjukhus öppnas för att försöka framställa ett vaccin mot sjukdomen, och för att rädda människor. Men utöver det, används också människor som försökskaniner i vidriga experiment för att framställa ett vaccin. Detta kommer fram till allmänheten, vilket skapar ett jävla liv i pressen. Dom som har dött på sjukhuset bärs ner i en tunnel som är belaggd under sjukhuset.. tunneln fick namnet "The Death Tunnel".

Nutid. Fem unga tjejer blir bortförda för att medverka i en tävling om att få komma in i ett föreningshus. Vad är deras uppgift? Enkel. Dom ska bara spendera en natt på sjukhusets fem våningar.. tillsammans med de fem spökena som sägs härja där.

Vart ska jag börja såga tro? Jag kan ju börja med att säga att filmen i helhet är helt jävla obegriplig. Storyn nysstas visserligen upp mot slutet av filmen, men när jag tittar på film vill inte jag sitta som ett jävla frågetecken i över 1 timme innan jag fattar någonting överhuvudtaget om vad filmen egentligen går ut på. Idioterna som har gjort filmen slänger in klipp, som visserligen har med själva byggnadens historia att göra, men som inte har ett jävla dugg med storyn i filmen att göra. Dessutom är det så sulligt redigerat att emellanåt får man lov att gå tillbaka i samma scen för att hinna se vad som egentligen hände. Som om inte det vore nog, så skickar dom på "skrämselljud" när det inte ens är något som är meningen att vara skrämmande.

Skådisarna i filmen är åt såpopera-hållet, och troligtvis har ingen av dom haft någon annan roll än i en sån serie. Och nej, jag har inte orkat kolla IMDB för detta, det är bara något jag antar pga deras insattser i filmen. Det enda som är nice med dom är att det visas en del boobs, vilket aldrig är fel.

Är något bra med filmen då? Jo, otroligt nog så finns det några saker som faktiskt är bra. T ex är make-upen riktigt schysst, och effekterna är även dom fina. Och självklart så var det ju bra att den slutade också.

Kort och gott, skit i den här filmen om ni får syn på den.. det här är enbart en jävla skitfilm som inte borde fått göras egentligen.

Jag glömde att säga att sjukhuset dom är på i filmen finns i verkligheten, och att filmen är baserad på "verkliga" händelser... vilket jag tycker låter jävligt långsökt.

http://www.imdb.com/title/tt0418627/

The Terror Within II

Uppföljaren till den trevliga sci-fi/skräckfilmen.

Dom sista människorna i världen har barrikaderat sig i ett underjordiskt komplex och försöker motstå mutanternas attacker, samtidigt som dom försöker få tag i mer serum för att motstå att bli smittade av pesten som härjar.

Mutanterna tar sig dock snart in, och den slutliga striden mellan människa och mutant tar vid. Människorna får dock snart förstärkning.

Helt ärligt så tycker jag den andra filmen om mutanterna och att jorden är på väg straight down to hell inte är alls lika bra som första filmen.

Skådespelarna är sämre, om man bortser ifrån Andrew Stevens (som var med i första, skrev manus och regisserade den här) och R. Lee Ermey (just det, han från Full Metal Jacket).

Effekterna är rena skämten, och man har nästan lust att börja fnissa när man tittar på filmen. T ex när dom skjuter ser man att dom inte skjuter egentligen, utan bara skakar på "vapnet" som en annan galning.

Storyn är betydligt tunnare än i första, men den är helt ok i långa led. Men jag anser att dom kunnat skriva ett betydligt bättre manus, dialog och en intressantare, för att inte tala om, en mindre seg story.

Men det som skiljer andra filmen från första är att man får se boobs i den här! Yaaay!

Men vad R. Lee Ermey gör i den här filmen förstår jag inte. Han är så pass bra skådis att han inte behövt en sån här film i sin meritlista. Han var troligtvis full när han skrev under att han skulle ha rollen.

Nu tror ni säkert att jag hatar den här filmen, men där har ni helt fel. Filmen i sig är ok, men den ÄR sämre än första filmen. Dessutom saknar jag The Terror Within's fina känsla av en Alien-klon. Det glömde jag faktiskt att nämna i recensionen om den.

För att förklara mig lite bättre så kan jag säga som så att i The Terror Within är hela storyn och manuset väldigt likt Alien på sätt och vis. Ett exempel är att det är en grupp personer som är instängda på ett ställe, där dom inte kan fly.

Iaf, åter till uppföljaren.

Jaaaa.. som sagt var, uppföljaren är en ok film, men som tyvärr är något seg och sämre än den första, riktigt fina, filmen. Men har man sett första, kan man alltid ta och titta på den här om man inte har något bättre för sig.

http://www.imdb.com/title/tt0100765/

The Terror Within

Monsterskräck.. och George Kennedy (just det, han från The Naked Gun-filmerna).

Efter en "olycka" med biologiska vapen har nästan alla på jorden blivit förvandlade till mutanter, och endast en grupp människor, som är isolerade i ett komplex långt ute i öknen, har lyckats överleva genom att använda ett botemedel mot "sjukdomen". Dom lyckas rädda en kvinna från mutanter som blivit utsatta för dom biologiska vapnen, men som har lyckats befrukta henne. När dom genomför ett kejsarsnitt för att ta ut "babyn" lyckas den smita ut i ventilationstrumman.. och gruppen med människor får ett nytt problem att ta itu med.

George Kennedy är bra som vanligt, men den övriga skaran skådespelare är också bra i den här post-apocalyptiska sci-fi/skräckisen. Effekterna är 80-tal lång väg, och det märks att dagens effekter inte fanns då. Men vad gör det? Filmen är en riktig höjdarfilm och jag gillar den skarpt.

Om filmen hade gjorts 10-15 år efter det att den gjorts, hade troligtvis filmen varit mer spektakulär och haft bättre effekter, samt att monstrena i filmen hade troligtvis varit dataanimerade, vilket dom inte är i den här filmen.. utan som i vanlig ordning är det en snubbe i en kostym som springer runt.

Om ni kommer över den här filmen, se den. Det är den värd. Den är underhållande på ett våldsamt och delvis ett spännande sätt. Och som tidigare nämnt, skådespelarinsattserna och effekterna är bra (för att vara 80-tal så klart).

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0096246/

RSS 2.0