Saw IV

Jag tänker inte ens recensera de tre första filmerna. Har man inte sett de tre första Saw filmerna kan man sluta läsa min recensioner, per omgående.

Jigsaw är död, och hans assistent Amanda lika så, men hans arv lever vidare. SWAT-ledaren Rigg blir kidnappad och tvingad in i en dödlig lek där han har 90 minuter på sig att ta sig igenom diverse dödliga fällor, om han vill rädda livet på en gammal vän... eller möta de dödliga konsekvenserna. Samtidigt är FBI agenterna Strahm och Perez i hälarna på Rigg och försöker reda ut vad som egentligen försigår.

Fjärde delen i Sågen-serien är en riktigt bloddrypande och våldsam historia. Den är dock i samma anda som de tre första filmerna och jag blev riktigt imponerad. Den var faktiskt BRA. Det trodde jag faktiskt inte precis innan jag satte igång den.

Och ja, jag är efter i min tid. Den här filmen borde jag ha recenserat för länge sen, men jag har haft så mycket annat skit att titta på.. men nu har jag iaf sett den, och skriver en recension, så lägg ner gnället.

Något man bör ha i åtanke när man ska se den här, är att man bör ha sett de tre första, annars lär den här filmen bli riktigt förvirrande, och man bör kanske se om de tre första också för att friska upp minnet lite. Det gjorde dock inte jag, men jag hängde med bra ändå. Så det så.

Min vän H har, självfallet, också recenserat den här filmen. Och som i vanlig ordning hittar ni hans recension här.

Jag kom att tänka på en sak precis innan jag satte igång den här filmen. Saw-serien kommer troligtvis bli den här tidens Friday The 13th. Alltså att de gör film på film på film, tills det är ett x antal uppföljare som egentligen bara blir sulligare och sulligare att förstå sig på.

Aja, men nu är det bara invänta Saw V, och vi får hoppas att den inte sviker.

http://www.imdb.co.uk/title/tt0890870/

Boogeyman 2 (2007)

Jag har sett den första originalfilmen från 80, och det är en riktigt fin gammal skräckfilm, uppföljarna ifrån 83 och 94 har jag dock inte sett, och kan inte kommentera dem. Första nyinspelningen ifrån 2005 har jag också sett, och den gillar jag inte alls. Nyinspelningen ifrån 05 är en tråkig och seg skräckfilm som inte föll mig i smak alls. Iaf, här är nyinspelningen på andra Boogeyman filmen.

Kvällen samma dag som Laura fyller 8 år bevittnar Laura och hennes äldre bror Henry hur deras föräldrar blir mördade av en mystisk man som aldrig åker fast för dådet. Minnet hemsöker både Laura och Henry i flertalet år och de är bombsäkra bägge två att det är "the boogeyman" som tog deras föräldrar.

10 år efter händelserna skrivs Henry ut ifrån en psykavdelning, och ska bege sig iväg till San Francisco för att gå på en arbetsintervju, och Laura skriver in sig på samma psykavdelning för att försöka bli kvitt sina mardrömmar och vanföreställningar. Under ledning av Dr. Jessica Ryan (Renée O'Connor) och Dr. Mitchell Allen (Tobin Bell, Jigsaw i Saw filmerna) börjar Laura sin bearbetning av det förflutna. Men snart börjar de andra ungdomarna på avdelningen dö under mystiska omständigheter. Är det inbillning, eller är The Boogeyman tillbaka för att slutföra det han har påbörjat?

Den andra nyinspelningen av Boogeyman filmerna är en ganska duglig film. Inte speciellt läskig, och ganska klichéfylld. Skådespelarna är väl typ i stil med vanliga slasherfilmsskådisar, och att få se Tobin Bell i en mindre roll som Dr. Allen var en upphöjning och som vanligt var han bra. Effekterna var inget häpnandsväckande men är klart godkända. Storyn är något tunn, men funkar något så när.

Har man ingenting bättre i filmhyllan att se, kan man nog ta och glo igenom den här halvdana skräckfilmen.

http://www.imdb.co.uk/title/tt0900357/

Kataude mashin gâru (aka The Machine Girl)

Övervåldsam japansk splatterfilm.

När Amis lillebror Yu och hans vän Takeshi blir mördade av ett gäng ligister ledda av Sho, sonen till en yakuza-ninja, får hon jordens psykbryt och beger sig iväg för att fimpa de ansvariga för broderns död. Hon blir dock tillfångatagen av Sho och hans familj, och blir torterad av Shos farsa och morsa (som för övrigt är helt psykotisk). Hon lyckas fly, efter att ha blivit en arm kortare och lyckas ta sig till Takeshis föräldrars verkstad. Suguru och Miki (Takeshis föräldrar) tar hand om Ami, och Miki och Ami sluter ett avtal om att slåss tillsammans för att förinta Sho och hans familj, och de som är ansvariga för Yu och Takeshis död.

Den här filmen är riktigt jävla rå, och riktigt jävla underhållande. Skådespelarna är grymt bra och våldet flödar på i rejäla strömmar. Blodet sprutar åt alla håll och humorn är inställd på mycket svart, sjuk och riktigt jävla underhållande och rolig humor.

Kataude mashin gâru är en trevlig splatterfilm som underhåller från början till slut.

Finns inte så mycket mer att säga. Är man intresserad av att se extremt våld, så kan man alltid ta och införskaffa den här fina filmen. Jag själv kommer troligtvis se om den flertalet gånger igen iaf.

En sak som bör tilläggas, är att det var min vän H som rekommenderade den här, och han har självfallet recenserat den. Och recensionen, hittar ni som i vanlig ordning, här.

Det här, kallar jag underhållning.

http://www.imdb.co.uk/title/tt1050160/

Overkill

Svensk action/komedi.

Per Värsh kommer över en diskett med ett datorvirus efter ett attentat mot ett ställe där han jobbar. Han vänder sig till sin vän Axel Wadd för hjälp. De beger sig iväg till farbror Jompa för hjälp, men samtidigt tar B.R.O.T.T. (typ maffian) Axels syster, Alex Wadd, som gisslan och hotar att döda henne om de inte får disketten. Per och Axel bestämmer sig för att rädda Alex och sätta stopp för B.R.O.T.T.

Den här helskruvade svenska action/komedin är, som namnet tyder, overkill. De öser på med en jäkla massa våld och ett och annat riktigt störtskönt skämt. Skådespelarna är imponerande bra för att vara en svensk lågbudget produktion.

Storyn är lite tunn, men den hålls uppe av skådespelarna. Effekterna tyckte jag var ganska imponerande med tanke på att det är en svensk film. De sparar inte direkt på blodet och våldet, så att säga.

Helt klart sevärd svensk film, som inte riktigt känns svensk heller.

http://www.imdb.co.uk/title/tt0438299/

The Cave

Vissa platser är inte menade för människan att besöka.

Storyn är lite luddig för mig, men jag ska försöka förklara den. Ett gäng dykare blir inhyrda för att ta sig in i några grottor i Rumänien. När de väl har tagit sig in i grottan upptäcker de att det finns en passage som går under vattnet till en annan grotta. De tar sig in där och efter en underlig olycka blir passagen täckt av stenar. Och kort därefter upptäcker de att de är inte ensamma i grottan.

Den här filmen duger. Den är varken bra eller dålig. Utan den duger. Den innehåller en hel del skitscener som drar ner betyget rejält, men samtidigt har den en hel del scener som tynger upp för skitscenerna. T ex under nästan alla actionscener (där något händer alltså) slängs kameran fram och tillbaka och man ser absolut inte ett jävla dugg. Men mot slutet av filmen när monstrena börjar visa sig lite mer blir det hela mer intressant.

 Det här är ingen film jag kan rekommendera, egentligen. Som jag skrev, den duger, men den är varken bra eller dålig. Till och från satt jag faktiskt och funderade om jag skulle såga den helt och hållet, men pga de positiva scenerna vägdes filmen upp. Dialogen var duglig, skådespeleriet var väl ganska ok.

Monstrenas utseenden var riktigt nice, det lilla man fick se av dem. Jag tycker att de lätt kunde ha tryckt in fler scener med monstrena där man skulle fått se dem ordentligt istället för att slänga kameran som en jävla jojjo fram och tillbaka så fort de skulle dyka upp. Men, aja, det är tydligen inne med sådant nu för tiden.

http://www.imdb.co.uk/title/tt0402901/

The Prowler

Slasher ifrån tidigt 80-tal.

Under studentnatten 1945 blir två unga människor brutalt mördade av en okänd man i soldatkläder, i den lilla hålan Avalon Bay, New Jersey. 35 år senare, 1980, tas åter studenten upp efter att ha blivit inställd i alla år. Men någon tycker inte att studenten ska firas och återigen är det någon som klär sig i soldatkläder ifrån andra världskriget, och beger sig ut för att se till att studenten det här året, blir en student som byborna i Avalon Bay sent kommer glömma...

Det här är en mycket bra slasherfilm, tycker jag. Den är spännande och jäkligt våldsam, samt att man inte räknade ut vem mördaren var förns mot slutet av filmen. Är man en inbiten slasherfantast lär man gilla den här filmen.

Jag hade inte hört så mycket om den här filmen förns jag fick tag i den, så jag hade inga direkta förhoppningar på den, utan såg den utan några förhoppningar och önskningar om att den skulle vara bra. Den överaskade mig mycket och jag är glad över det. Jag skulle tro att detta är en av de slashers som hamnade i skymundan för storheter som exempelvis Friday The 13th och A Nightmare On Elm Street under den stora slashervågen under 80-talet.

Detta är dock, även om den kan ha hamnat i skymundan, en av de bättre slasherfilmerna. Storyn kändes inte helt hjärndöd, effekterna var riktigt bra och skådespelarna var i klass med bra slasherfilmsskådisar, precis som det ska vara.

Jag läste lite på imdb om den här filmen, och upptäckte (till mina stora glädje) att Tom Savini har medverkat och stått för effekterna i den här filmen. Detta kan nog förklara varför effekterna var så pass bra som de var.

Jag rekommenderar den här filmen om man är sugen på något ganska våldsamt och spännande.

http://www.imdb.com/title/tt0082951/

The Thing Below

Återigen en film av Jim Wynorski (han som gjorde Sorority House Massacre II och Bare Wench filmerna). Han har dock spelat in filmen under namnet Jay Andrews.

Ett specialteam skickas till en oljerigg där hemliga militära experiment har genomförts. Deras uppdrag är att ta reda på vad som har hänt där, pga att militären har tappat kontakten med riggen efter en storm. Väl på oljeriggen upptäcker teamet att riggen är övergiven. De börjar rota i vad som har hänt där och upptäcker snart att de inte är ensamma...

Det här är nog en av de sämsta skitfilmer jag någonsin har sett. Effekterna är något av de löjligaste jag någonsin har sett och skådespeleriet skulle troligtvis gjorts bättre av ett gäng tioåringar. Dialogerna är hjärndöda och jag tror att en femåring skulle kunna skriva ett läskigare manus. 

Idéen är bra, men genomförandet är fruktansvärt. Hade de haft rätt skådespelare, haft en fx-kille som vetat vad han sysslat med och om de haft en mindre hjärndöd dialog, hade troligtvis det här kunnat bli en riktigt hygglig B-sci-fi/skräckis. Men istället för en duglig film, får vi en film som kan liknas vid en säck med hundskit.

Den här filmen bör undvikas till varje pris. Den här filmen är inte ens bra för att den är kass, utan den är så jävla tråkig och värdelös så jag tror inte ens ett barn skulle bli rädd för den utan snarare somna till den.

Jag kommer troligtvis aldrig förlåta mig själv för att jag har sett den här skitfilmen, ärligt talat. Den här filmen borde bli nergrävd någonstans i en öken och bortglömd av mänskligheten för alltid.

Håll era tasar ifrån den här förbannade jävla skiten!

http://www.imdb.com/title/tt0382443/

Bare Wench 2: Book Of Babes

Andra filmen i Bare Wench serien.

Efter att tjejerna och deras guide försvunnit spårlöst i den första filmen, beger sig sex andra tjejer och deras guide (som guidade de andra tjejerna i första filmen) ut i skogarna kring Bareasseville, Delaware, för att leta reda på de försvunna tjejerna. Med hjälp av en kamera dokumenterar tjejerna och guiden allting som händer i deras sökande efter de försvunna personerna.

Andra filmen i Bare Wench serien är, i princip, samma jävla filmjävel som första. Storyn är lite ändrad, sure. Men direkt i början återanvänds scener och en hel del av de skämt som användes i första (de få skämt som dök upp alltså). I resten av filmen återanvänds flertalet scener, där dom har ändrat lite på replikerna, typ.

I den här filmen parodiserar de inte enbart The Blair Witch Project, utan även t ex I Know What You Did Last Summer, vilket ökar humorn lite grann. Filmen känns dock nästan lika jävla trög som första, tyvärr. Iofs är killen som spelar guiden förbannat rolig till och från, precis som i första filmen. Han levererar ett och annat storflin och några fnissningar, men det räcker dock inte för att rädda hela filmen.

Återigen är klänger tjejerna på varandra stup i ett, vilket är enbart svintråkigt att titta på. Ett litet plus dock, är att tjejerna visar en hel del hud, precis som i första. Att jag ens sett den här filmen förstår jag knappt själv. Dessutom, när jag tittar på en uppföljare, då vill jag inte se originalfilmen under en annan jävla titel, för det är just vad det här är.

Den här skiten är även känd som The Bare Wench Project 2: Scared Topless.

Slutbetyget blir: se något annat än det här skräpet. Jag har inget mer att säga om den här filmen, eller den här filmserien. Finns tydligen fyra stycken Bare Wench filmer, och jag tänker inte se fler än de första två. Jag tänker inte plåga mig mer än så.

http://www.imdb.com/title/tt0292951/

The Bare Wench Project

Mjukporr/parodi version av The Blair Witch Project. Ärligt talat vet jag inte ens om jag kan placera den här i Komedi-facket, men i och med att jag inte recenserar varken mjuk- eller hårdporr, så får jag trycka ner den här filmen med lite överseende i Komedi-facket. Punkt.

1998 går fyra kvinnor och deras guide ut i skogarna kring Bareasseville, Delaware, för att dokumentera om myten kring Bare Wench häxan. En vecka efter att de har stuckit in i skogarna hittas deras inspelningar.

Precis som i originalfilmen The Blair Witch Project sticker ett gäng personer ut i skogen för att ta reda på om myten om en häxa i skogen kring en liten håla verkligen är sann. Skilnaden är väl att i den här filmen visas det en hel del tuttar, "skräckkänslan" som (inte) fanns i originalfilmen finns inte överhuvudtaget i den här (även om den inte ens fanns i originalet), dialogerna är skitlarviga och allting handlar egentligen enbart om att kvinnorna i filmen ska visa så mycket hud som möjligt utan att träda över gränsen mellan mjuk- och hårdporr.

Finns inte så mycket mer att säga om den här filmen egentligen. Den är ganska tråkig, men ett och annat skämt fick mig att flina till men några större gapskratt saknades. Att det är en hel del hud som visas är visserligen ganska trevligt, med tanke på att jag är av manligt kön.

Jag vill dessutom fastställa att jag inte tittar på sånt här skit i vanliga fall. I tron om att det här var en rejäl parodi (med en del naket) fick mig att införskaffa den. Men ack vad fel jag hade. Skämtena är utblandade mellan en massa mjukporrscener där brudarna klänger på varandra vilket bara tråkade ut mig.

Kort och gott, håll er ifrån skiten och ska ni se på porrfilm, eller en komedi, kan ni lika gärna titta på något annat. Den här tråkar bara ut tittaren.

En sista grej angående den här filmen är att samma regissör som gjorde den här, har gjort den totalt värdelösa slasherfilmen Sorority House Massacre II, som jag tidigare recenserade.

http://www.imdb.com/title/tt0233289/

Sorority House Massacre II

Föreningshusmassakern II är nog en av dom största skitfilmer jag sett på länge. Även om den är bitvis rätt trevlig.

Fem unga tjejer köper ett gammalt fallfärdigt hus för att rusta upp det till deras nya föreningshus. Efter att ha spelat på ett ouijabräde börjar underliga saker hända. Vem är det egentligen som vill dem illa? Och varför smyger deras underlige granne omkring runt huset? 

Detta är storyn. Typ. Jävligt tunn, ja. Och skådespeleriet ska vi inte ens prata om. Det var nog några av de sämsta insatserna i en film jag sett på väldigt länge.. även för att vara en slasherfilm. Otroligt va?

Något jag blev ganska jävla irriterad över är att filmmakarna har valt att sno ett par scener ur den fina slasherfilmen Slumber Party Massacre (recenserad här) och sedan byggt på en story utifrån det. Vad i helvete liksom?! När jag upptäckt det här, antog jag att jag lika gärna kunde vänta mig att filmen bara skulle störtdyka rakt ner i botten med ansiktet först.

Hade jag rätt? Ja, tyvärr. Filmen tar död på sig själv, och vänder helt och hållet i slutet och blir någon sorts jävla spökskräckis. What the fuck liksom?!

Den här filmen är egentligen ren dynga, men den hade sina ljusa stunder med. T ex att det var en del sköna damer (även om de var totalt inkompetenta som skådespelerskor) som visade hud. Mycket trevligt!

Ja, kort sagt. Ska ni se dessa filmer, så räcker det med att se den halvdana första Sorority House Massacre filmen, för andra kommer inte ge er ett jävla dugg.

http://www.imdb.com/title/tt0100663/

Sorority House Massacre

Ytterligare en "Massacre"-film.

Laura kommer som ny till ett föreningshus där det bor några andra brudar. Ganska snart efter att hon har flyttat in börjar hon se underliga syner och börjar drömma underliga drömmar. I samma veva rymmer en galning ifrån det lokala mentalsjukhuset.

Självfallet är det helg, och Laura och de andra tjejerna bestämmer sig för att stanna kvar i huset. Självfallet dyker också några killar upp, som tänkt vara kvar där med tjejerna. Men det är någon mer som har tänkt komma på besök den här helgen. Men vem är han egentligen? Och varför ser Laura honom i sina drömmar?

"Föreningshusmassakern" är en hyffsad slasherfilm som är en av många av de slasherfilmer som strömmade in under 80-talet, men som hamnade i skymundan. Filmen i sig duger att kika på, men i ärlighetens namn tycker jag att de kunde skippat de 25 första minutrarna i och med att allt som händer under de 25 minutrarna är mest en massa trög dialog och ointressant kackel.

När väl mördandet börjar går det förjävla fort, och vips är det enbart 2 stycken kvar. Jag satt och funderade vad egentligen manusförfattaren tänkt sig. Den här slashern skiljer sig faktiskt en del ifrån den övriga skaran av slashers, pga att större delen av skådespelarlistan rensas ur under några få minuter... iaf under typ 10 minuter.

Har man absolut ingenting annat i filmhyllan att titta på, kan man alltid titta på den här filmen. Den duger åtminstone till att döda lite mer än 70 minuter med.

http://www.imdb.com/title/tt0091990/

Conan The Barbarian

Jag har valt att skapa en ny kategori, även om jag inte är speciellt mycket för denna typ av filmer. Äventyr/Fantasy heter den nya kategorin, och jag inleder den med filmen Conan The Barbarian, Arnold Schwarzeneggers debutfilm.

Som ung blir Conan vittne till hur Thulsa Doom och hans anhängare mördar hans föräldrar. Conan tas till fånga och blir slav.

Årena går och Conan växer sig stor och stark. Conan blir tvingad till att slåss som gladiator i flertalet matcher och hans vinster är oräkneliga. Till slut släpper hans "ägare" honom fri, och han beger sig iväg. Han slår sig snart ihop med Subtoi, en prickskytt och tjuv. De börjar sammarbeta och blir goda vänner.

Snart beger de två männen sig in i ett av Thulsa Dooms torn, och stöter på Valeria, en mystisk kvinna som är ute efter samma sak som de. De bestämmer sig för att samarbeta och beger sig in i tornet.

Snart får kungen reda på vilka dessa personer är, och ber om deras hjälp. Han erbjuder så mycket ädelstenar och guld de kan bära, om de hämtar hem hans dotter som har gått med i Thulsa Dooms klan. Conan och hans vänner antar kungens erbjudande, och beger sig sedan iväg. Conan är dock inte enbart ute efter att rädda prinsessan, utan är också ute efter hämnd.

Jag är väldigt delad när det gäller tycke om den här filmen. Delvis tycker jag den är svinbra, när det väl händer något. Och delvis tycker jag den är förbannat trög och tråkig, när det väl inte händer något alls. Schwarzenegger är bra i rollen som den vuxne Conan dock, vilket jag var lite oroad över när jag precis satt igång filmen.

Effekterna är väl som de är. Kan inte klaga mycket mer än så skulle jag tro, pga att den faktiskt är ifrån början av 80-talet. Något jag dock fick lov att släppa ett leende för var att de hade inte sparat på våldet i scenerna där de slåss.

Hade de gjort storyn lite mer intressant hade jag troligtvis varit mer positiv till den här filmen, men i och med att handlingen är ganska tråkig och seg från och till, så sjunker betyget. Att det knappt finns någon direkt dialog alls i filmen gör det hela ännu mer segt. Och när det väl är dialog, då är det mest en massa snack om en massa ointressanta saker.

Jag vill varken hylla eller såga den här filmen, det är en ok film, men det är inget jag kommer se de kommande 5 åren igen, skulle jag tro. Ledsen Arnold, bättre kan du.

http://www.imdb.com/title/tt0082198/

The Mist

Baserad på Stephen King berättelse.

Efter en storm i en liten håla mitt ute i ingenstans dyker en underlig dimma upp. Utöver dimman har all el, telefoner och allt sådant nödvändigt blivit utslaget i hela området.

David Drayton och hans son far till en affär för att handla det nödvändigaste de behöver dom kommande dagarna. Väl inne i affären störtar en äldre man in och säger att något i dimman tar folk. Och snart måste människorna inne i affären slåss mot det som finns i dimman.

Jag vill först och främst säga att H också har recenserat den här filmen, men hans recension på den här filmen är en ren sågning. Iaf, är ni sugna på mer läsning, så hittar ni hans recension här.

Jag tyckte den här filmen var bra, iaf till en viss del. Jag tänkte inte så noga på effekterna, så de tänker jag inte gå in på utan överlåter detta till H, utan försökte koncentrera mig mer på själva storyn. Men, jag har lite gnäll också.

För det första kunde dom klippt bort minst 90% av allt jävla kackel som hallelujah-kärringen kläckte ur sig. Visserligen mynnar allt jävla kackel ut i en konfrontation som är viktig för storyn, men herrejävlar. Kunde dom inte kört ner en potatis i halsen på kärringen så man slapp höra hennes förbannade kackel?! Förbannade kärringjävel.

Och, jag kan faktiskt hålla med H om en sak, en del scener bör ha klippts bort pga att de är helt överflödiga. Istället för att bara möla på och göra en riktigt intensiv skräckfilm, får vi en och annan riktigt jävla trög scen som gör att man sitter och väntar på att något intressant ska börja hända.

I helhet tycker jag filmen är bra, men vissa saker bör de ha skippat helt och hållet och vissa saker borde de ha ändrat på innan de släppte den här filmen, tycker jag.

Mycket nöje.

http://www.imdb.com/title/tt0884328/

Jaws: The Revenge

Fjärde och sista delen i Jaws-serien.

När Sean Brody blir attackerad och dödad av en haj återvänder Mike hem från Bahamas varma stränder. Väl hemma i sitt barndomshem i Amity träffar han sin förkrossade mor som menar på att hajen kom och tog honom, att han var ute efter honom.

Mike, hans fru och deras dotter ber Mikes morsa att följa med till Bahamas över jul och nyår. Sagt och gjort far dom iväg till Bahamas för att avnjuta julen och det nya året i värmen. Men det har någon, eller snarare, något annat också tänkt göra. Något med stor munn och fenor.

Fjärde filmen om mördarhajarna är totalt värdelös och rena skämtet och helt enkelt rena förnedringen av den klassiska skräckfilmen Jaws.

För det första, storyn är skriven av en komplett idiot. För det andra, hajar gillar inte varma vatten och simmar inte ner till vatten kring bland annat Bahamas. Och för det tredje, hajen i filmen är ute efter hämnd på familjen Brody. För vad fan då? För att dom fimpat ett par hajar tidigare?

Storyn är riktigt töntig och jag förlåter mig aldrig själv att jag har sett den här filmen 2 gånger nu.

Något som irriterade mig något så förbannat var att man fick se hajen precis innan han skulle attackera, samtliga gånger igenom hela filmen. Snacka om att mörda spänningen. Den här filmen kan typ klassas som lika skrämmande som Björnes Magasin.

Dessutom undrar jag varför Lorraine Gary (spelade Ellen Brody i Jaws 1 och 2) tackade ja till den här skitfilmen. Och att se Michael Caine kämpa mot ett så här uselt manus är rent skrämmande. Och att Mario Van Peebles medverkar i filmen visar bara hur jävla mycket B den här filmen är.

Ska ni se Jaws-filmerna, så låt bli den här skiten. Den duger inte ens till att slå ihjäl nån timme med, för du/ni lär somna av den.

Jaws 3

Tredje filmen om skräckhajarna.

Mike (sonen till Martin i dom två första filmerna) har fått jobb på Sea World och jobbar där med bl a sin flickvän Kay, som är marinbiolog. När en man i arbetslaget försvinner spårlöst och delfinerna börjar bete sig underligt beger sig Mike och Kay ner under ytan för att försöka hitta den försvunna mannen. Men istället för att hitta honom hittar dom en haj.

Dom fångar senare in den, men den dör under en uppvisning. Och i samma veva hittar dom kroppen efter den försvunna mannen. Bitmärkena på kroppen visar att det är betydligt större haj som attackerat än den dom fångade...

Tredje filmen i Jaws serien är en ganska ok film, faktiskt. Iaf om man ska bortse från dom extremt töntiga effekterna som är i "3-D". Den här, liksom Amityville 3-D och Friday The 13th Part 3 har så kallade 3-D effekter, som i dagens läge ser mest töntiga ut. Jag började gapskratta varje gång de använde såna effekter.

Att de har bytt miljö till en vattenpark istället för den sömniga ön Amity förnyar konceptet lite, men grundidéen kvarstår. Tredje filmen är dessutom betydligt kortare än de två föregångarna, men den mättar iaf de ca 90 minutrarna den rullar på.

Jaws 3 är dessutom känd som Jaws 3-D, så hittar ni en kopia som heter Jaws 3-D så är det alltså film tre i serien av Jaws, inget annat.

http://www.imdb.com/title/tt0085750/

Jaws 2

Uppföljaren till en riktigt odödlig klassiker.

Lugnet har åter laggt sig över Amity efter de hemska hajattackerna. Men lugnet bryts snart efter att flertalet underliga olyckor dyker upp ute i vattnet. Polischef Martin Brody (återigen spelad av Roy Scheider) misstänker återigen att det handlar om en haj, men den uppblåste borgmästaren vägrar tro på Brody och vevar återigen undan varningarna.

Brodys son Mike får seglingsförbud av sin far pga hans misstankar, likförbannat åker Mike och hans vänner ut på en segling. Den här seglingen lär dom dock aldrig glömma.

Den andra filmen om dom mordgalna hajarna är inte lika bra som den första filmen, dock är den helt klart sevärd. Den är lite seg dock, innan det börjar hända grejer, dessutom blev jag besviken över att man fick se hajen ganska mycket innan han anföll, vilket man inte fick se i första filmen.

Jag minns den här filmen ifrån min barndom också, och jag minns att jag älskade den precis som första. Jag tycker det är en ok uppföljare nu när jag blivit äldre. Tyvärr blir det inte mycket mer än så som betyg.

Ja, finns inte så mycket mer att säga om Hajen 2, mer än att ni som gillar den första bör se den andra.

http://www.imdb.com/title/tt0077766/

Jaws

Filmen som gjorde stränderna tomma.

Efter att ha hittat kvarlevorna efter en ung kvinna begär polischef Martin Brody (Roy Scheider) att stranden ska stängas pga att kvinnan kan ha blivit dödad av en haj. Varningarna från polischefen viftas undan av den uppblåsta borgmästaren som menar på att det kan ha varit vad som helst, t ex en båtolycka eller något liknande.

Misstankarna förstärks dock efter ytterligare ett olycksfall och en belöning för den som hittar och dödar hajen sätts ut. Folk beger sig ut för att hitta och förgöra hajen. Snart lyckas ett gäng gubbar hitta och förgöra en haj. Men snart händer ytterligare ett olycksfall vilket blir droppen för polischefen, som tar med sig en hajexpert och en fiskare, som har en hel del erfarenheter om hajar i bagaget, ut på havet för att hitta hajen och förgöra den en gång för alla.

Jag minns den här filmen så väl ifrån min barndom. Jag älskade den då, och jag älskar den än idag. Det här är en klassiker med rejäl kaliber. Skådespeleriet är grymt bra, effekterna är makalösa för att vara 1975 och storyn är ganska ruskig. Jag hoppade till och med till en gång under filmen, vilket jag tyckte var lite lustigt med tanke på att jag aldrig brukar göra det.

Jaws (eller Hajen, som den är mer känd som i Sverige) var, är och kommer troligtvis förbli, en klassisk skräckfilm och ett måste för alla skräckfantaster.

Jaws har även fått 3 uppföljare, samt en fristående femte del (som jag dock inte kommer recensera pga att jag inte har den i mina ägor, och hade jag haft det hade jag troligtvis inte ens sett den). Uppföljarna kommer recenseras inom kort, så håll er till grunda vatten tills dess...

http://www.imdb.com/title/tt0073195/

Feast

En trevlig liten film.

En snubbe kommer instormande på en pub mitt ute i ingenstans och säger att de måste barrikadera stället för inom loppet av några minuter kommer helvetet bryta lös där inne. Några få moment senare bryter helvetet lös och människorna som fortfarande är i livet måste slåss tillsammans för att överleva natten mot en ny, och okänd, ras av köttätande varelser.

Det här är film det här. Att den blivit producerad av Matt Damon och Ben Affleck förvånar mig dock, men att Wes Craven har haft ett finger med i spelet fick mig bara att fundera om filmen var värd att se egentligen, med tanke på allt skit Craven har laggt sina fingrar i senaste åren.

Filmen är en riktig smäll på käften, rent utsagt. Det är no bullshit, och straight action. En del scener är dock helt pajade pga vingel på kameran... ok, rent utsagt, dom slänger den förbannade kameran så man blir nästintill åksjuk. Detta gäller dock inte alla actionscener. Våldet har dom inte sparat ett dugg på, utan ungefär 5 minuter in i filmen (om det ens var det) så kommer det första blodet, och jag jublade förstås.

Skådespelarna är, som vanligt, inga kända... eller så har dom medverkat i någon såpopera eller liknande, vilket gör det hela ännu mer lustigt.

Dessutom har filmskaparna tryckt in en hel del riktigt sjuk humor, så man får sig ett rejält skratt också utöver allt våld.

Så, gillar man ultravåld, en hel del sjuk humor och något så när duktiga skådisar, så go for it! Om inte, se den ändå.

http://www.imdb.com/title/tt0426459/

Men Of War

Lite B-action nu då!

Nicholas Gunar (Dolph Lundgren) är en svensk f.d legosoldat som dragit sig tillbaka men har svårigheter att leva som civil. Han får ett erbjudande om ett sista uppdrag, där han ska bege sig till en ö som ligger i havet intill Kina och övertala befolkningen att sälja ön till ett företag som har en del planer för ön.

Till en början är han tveksam till uppdraget, men tackar sedan ja. Han letar reda på några gamla soldatpolare och beger sig sen iväg. Väl på ön försöker han övertala befolkningen att sälja ön. Men snart går det upp för Gunar vad det hela egentligen handlar om, så han ställer sig på öbornas sida och bestämmer sig för att försvara dom.

Några i gruppen beger sig iväg ifrån ön, och några stannar. Snart kommer Gunars gamla legosoldatpolare Keefer (Trevor Goddard) med ett antal andra soldater, plus deras överste som krigade med dom under deras tid som legosoldater, till ön för att ta ön med våld.

I helhet är filmen en ganska ok, men till och från lite trög. Action bjuds det väl rätt duktigt på, och det är en och annan riktigt våldsam scen. Skådespelarna är väl typ i klass med vad man kan räkna med när det gäller B-action. 

En rolig sak är att Lundgren även säger "Spring era jävlar." och skjuter sedan ett granatskott med en Carl Gustaf (svensk granatkastare), vilket jag började flabba åt. Riktigt coolt faktiskt.

Det här är en rätt hygglig actionfilm om man inte har något vettigare att titta på. Att Lundgren pratar på svenska och skjuter med en svensk granatkastare gör den ännu roligare för oss svenskar.

http://www.imdb.com/title/tt0110490/

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem

Andra filmen där två av filmhistoriens kändaste monster återigen slåss mot varandra.

Andra filmen tar vid i slutet av första AvP (vilken dom flesta borde ha sett som är fans av Alien-filmerna eller Predator-filmerna, eller både och). Rymdskeppet predatorerna åker i på väg hem till deras hemplanet kraschlandar, efter att en pred-alien visat sitt fula nylle för första gången, mitt ute i skogen intill ett ganska avskärmat samhälle.

En pappa och hans son är ute och jagar, gissa vad som händer? Alien-monstrena börjar föröka sig snabbt och snart utbryter kaos i staden. Och om inte det vore nog får människorna besök av en predator som kommit för att städa upp efter sina vapenbröder som misslyckats med sitt uppdrag. Samtidigt försöker en grupp människor ta sig levande ur staden, vilket är enklare sagt än gjort.

Ja, vad kan man säga? Jag gillade den, faktiskt. Jag tyckte, till och med, att Requiem var bättre än den första AvP filmen. Dom som gjort den här filmen har inte sparat på krutet när det gäller våldet. Storyn kan vara något seg till en början, men rullar på rätt fint när alien-monstrena bestämmer sig för att ha en utekväll i stan.

Något jag blev lite besviken över var dock att pred-alien-monstret var ganska osynligt till och från. Dessutom, när jag tittade på filmen kom jag på att det här måste vara den våldsammaste av både Alien och Predator filmerna, och den lär ha den högsta bodycounten i båda serierna, vilket är lite kul tycker jag.

Jag tycker iaf att den här uppföljaren till en halvdan film (som dom kunde ha lyckats riktigt bra med om dom inte haft ett så pass halvdassigt manus som dom hade) är riktigt schysst. Dom fyller på med våld, strider mellan predatorn och alien-monstrena. En massa människor som får smisk, av både aliens och predatorn. 

Gillar man första AvP, Alien filmerna eller Predator filmerna, eller allihop, så kan man allt ta och se den här. Kom ihåg bara, man måste ha sett första för att fatta början på den här.

Just ja, jag höll på att glömma. H har även skrivit en recension av denna, och den finner ni (självfallet) här. Och för en gångs skull har vi faktiskt skilda åsikter. Otroligt, inte sant?

http://www.imdb.com/title/tt0758730/

Ratatouille

Från och till ser till och med jag en tecknad, eller animerad, film som är gjord främst för barn, och nu är det dags för en recension på en sån film.

Efter att råttan Remy har blivit skild ifrån sin familj pga en tokig kärring med hagelgevär, tar han sig ifrån den franska landsbyggden till Paris, och upptäcker där att hans stora kockidol är död. Snart hittar Remy Gasteau's, en välkänd restaurang som var ägd av hans idol innan hans död. Remy råkar av misstag hamna inne i köket i restaurangen och snart får han kontakt med en av dom som arbetar där, Linguini, som föreslår att de ska slå sig ihop efter att ha sett Remys kunskaper i matlagning.

Dom teamar ihop sig och gör stor succé bland gästerna med deras maträtter (även om alla tror att det enbart är Linguini som fixar käket). Men succéer kan ha en baksida också, och snart sätts Remys och Linguinis vänskap på prov.

Det här är en varmhjärtad och riktigt snäll film, med en hel del humor som gjorde så att jag garvade högt och ljudligt. Storyn är smått sorgsam också, vilket inte är något ovanligt för en Disney film visserligen, men storyn har ett fint flyt och blandar både humor och sorg, samtidigt som det är en gnutta kärlek mitt uppe i alltihop.

Det här är en riktigt bra film tycker jag, och jag tror många skulle tycka om den, även om den följer det gamla vanliga Disney-spåret. Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0382932/

Mikey

Innan Ringu, Ju-on och alla dom andra skräckfilmerna med barn som skrämmer skiten ur publiken kom, bland annat, den här inte speciellt läskiga, men dock fängslande skräck/thrillern.

Efter att hela familjen blivit brutalt mördade utan att någon misstänkt har blivit gripen, blir Mikey, 10 år, adopterad till en annan familj. Allt verkar frid och fröjd tills det att vissa människor i Mikeys närhet börjar rota i hans förflutna. Det dom finner är betydligt mer skrämmande än vad dom hade kunnat ana.

Den här filmen är inte skrämmande, men dock (som jag skrev längre upp) fängslande. Brian Bonsall som spelar den 10 åriga Mikey är grymt bra och smått småläbbig från och till.

Några av replikerna i den här filmen kände jag igen ifrån en av mina favoritlåtar, Neophyte - Mikey, och jag fick lov att småle när jag hörde dom. Har funderat länge över vart Neophyte fått rösterna ifrån.

Iaf, åter till själva filmen.

Skådespelarna är bra och filmen är väl ganska drivande. Till och från kan dock seghet uppkomma, men det kan ursäktas genom det fängslande som sedan händer. Några större effekter finns det egentligen inte. Filmskaparna har valt att inte spä på med ultravåld och flera liter blod, utan går lite andra vägar, så som t ex en stereo i bubbelpoolen.

Kort och gott är det en fängslande film som inte är speciellt skrämmande men är underhållande, på sitt vis.

http://www.imdb.com/title/tt0104870/

Severance

Lite brittisk skräck/komedi då.

Ett gäng personer från försäljningsavdelningen hos vapentillverkaren Palisade Defence åker till Ungern för att ha en så kallad "teambuilding-weekend". Mitt ute i ingenstans får dom dock lov att hoppa av bussen och tvingas gå till fots till företagets lyxstuga. När de väl anländer till stugan visar det sig att den så kallade stugan är allt annat än lyxig och väldigt snart börjar underliga saker inträffa. Kan myterna om företagets historia ha någon som helst sanning i sig.. eller är det bara en tillfällighet?

Det här är en mycket underhållande brittisk skräck/komedi, tyckte iaf jag och min vän som var med och tittade. Filmen är av ganska typisk "personer ute i.. "middle of fucking nowhere, blir slaktade en efter en", filmskaparna vräker dock på med blodiga scener och en hel del riktigt sjuk humor. Filmen vägs upp av bra dialog och karaktärer som inte beter sig som idioter (som i t ex Cabin Fever).

Jag rekommenderar den här varmt och kommer troligtvis se om den inom en snar framtid. Det här kallar jag underhållning på hög nivå.

Om ni är sugna på lite mer läsning om den här filmen, så kan ni alltid kika in min vän H's recension på den här filmen (ja, alltså, det är han som rekommenderade den till mig). Hans recension hittar ni, självfallet, här.

http://www.imdb.com/title/tt0464196/

Hitman

 Ännu mer action!

En man, endast känd som Agent 47 (Timothy Olyphant), hyrs in av The Agency för att lönnmörda rysslands president. Strax efter att 47 skjutit presidenten till döds uppträder han i tv. 47 beger sig iväg för att ta reda på vad som egentligen försigår, och ju närmare sanningen han kommer desto fler kroppar lämnar han efter sig...

Hitman, som är baserad på Eidos succéspel där man spelar lönnmördaren som endast är känd som Agent 47, är en riktigt hygglig actionfilm. Skådespeleriet är riktigt schysst och actionscenerna mölar på rakt igenom.

Något jag blev irriterad över var att direkt i början får man veta att 47 klarat sig undan. Det förstör liksom hela spänningen i filmen och man sitter inte lika mycket på spänn som man hade gjort om man inte vetat om hur det ska gå för honom.

Actionscenerna, som jag tidigare skrev, mölar på rakt igenom, vilket jag tyckte var riktigt nice. Och en schysst actionfilm måste ju självfallet, utöver hjälten, ha en sexig brud också. Det har även den här filmen. Den kvinnliga huvudrollen spelas av Olga Kurylenko, som jag visserligen aldrig hört talas om förut... men hon är grymt snygg. Iofs, när jag tänker efter har jag aldrig hört talas om Timothy Olyphant heller för den delen. Dessutom tycker jag det namnet påminner om en tecknad elefant, eller nåt. Dock kan jag säga att Olyphant (sluta skratta) är riktigt bra i rollen som 47.

Hitman är en bra underhållningsaction, men mycket mer än så kan jag inte säga om den. Tack och lov är det någon annan än Uwe Boll som har regisserat den här, vilket gör den faktiskt riktigt underhållande... på ett bra sätt.

http://www.imdb.com/title/tt0465494/


Shoot 'Em Up

Ja, till och med jag kan se storfilmer utöver mitt vanliga utbud av B-filmer.

En man utan någon direkt identitet (Clive Owen) försöker rädda en gravid kvinna som blir jagad av en massa skjutglada bad guys. Kvinnan blir dock träffad och avlider, men har hunnit föda barnet. Mannen börjar luska runt i vad det är frågan om egentligen, och snart är han insyltad i något betydligt djupare än vad han egentligen hade kunnat ana.

Det här är action när det är som bäst. Snabba repliker, riktigt gott om skottlossning, bra skådespelare, schyssta effekter, en story med snabba vändningar, några riktigt svarta skämt och ja.. lite mer skottlossning.

Jag gillade den här filmen riktigt mycket, och Clive Owen (Children Of Men, Sin City) är suverän i rollen som den mystiske, men dock godhjärtade, mannen som försöker beskydda det lilla barnet. Paul Giamatti var riktigt bra som en av skurkarna, hans roll innefattade även en hel del roliga repliker som jag till och från garvade åt.

Filmen är riktigt actionfylld och flertalet gånger sa jag "Shit." till mig själv och började strax därefter gapskratta pga något som hände i filmen.

Jag kan inte mer än säga som så att det här är en riktigt bra underhållningsfilm, mer eller mindre. Filmen har dock sina baksidor och erbjuder lite underliga förklaringar till vissa saker vilket fick mig att lyfta på ögonbrynet både en och två gånger under filmens gång. Men det är också saker man egentligen bara kan flina till åt och skaka på huvudet... med tanke på vad filmen egentligen erbjuder utöver det.

Jag kan rekommendera den här för dom som vill ha en film med riktigt mycket ös i, och som vill se mycket skjutande, samt lägga av ett gapflabb då och då.

http://www.imdb.com/title/tt0465602/

We Were Soldiers

Jag har bestämt mig för att fixa en ny kategori. Den här gången är det Krig som är på tapeten. Jag personligen älskar krigsfilmer, bland annat för att dom flesta är riktigt bra och för att många av dom har en verklighetsbaserad story bakom sig.

I We Were Soldiers får vi följa överste Hal Moore (Mel Gibson) och hans bataljon under slaget i "Dödsskuggans Dal", under 3 dagar. Mer än så här kan jag nog inte skriva om storyn, det här är typ storyn.

Storyn kanske inte låter så intressant, men den är riktigt gripande och riktigt våldsam till och från. Folk blir nermejade av kulsprutor, en del blir grillade av napalm, en och annan blir sprängd av artellerield och granater. Det här är en ganska typisk krigsfilm, men den är riktigt bra, bland annat pga att skådespelarna gör ett bra jobb och filmen blir aldrig riktigt seg.

För dom som inte har sett den här filmen (vilket skulle förvåna mig om man gillar krigsfilmer), så kan jag rekommendera den varmt.

http://www.imdb.com/title/tt0277434/

Cobra

Lite mer Sylvester Stallone-action.

Ett gäng dårar ledda av 'Nattslaktaren' mördar människor på löpande band och försöker få fram 'Nya Världen'. När ett vittne undkommer beger dom sig efter henne för att fimpa henne, för att inte riskera att hon förstör planerna inför 'Nya Världen'. Det dom inte räknat med var inspektör Marion Cobretti, aka Cobra.. vars metoder att bekämpa brott är något udda.. och våldsamma.

George P. Cosmatos leverar här en riktig höjdaractionrulle med Stallone som den stenhårde Cobra. Cosmatos har även gjort Rambo: First Blood Part II och Leviathan, även dom riktigt bra.

Stallone är riktigt bra i rollen som Cobra och det skjuts en hel del fram och tillbaka. En och annan rå scen och lite mer skjutande. Upptäckte även att Sound Enhancers har samplat ur den här filmen till deras låt The Strong Survive, vilket frambringade ett stort smil på mina läppar.

Det här är en underhållande och bra actionfilm i ungefär samma anda som Rambo-filmerna.. fast den här gången är det Stallone som jagar istället för att bli jagad.

http://www.imdb.com/title/tt0090859/

Hatchetman

Slasher som vilken annan slasher som helst. Säger väl det mesta antar jag.

Ett gäng strippor börjar bli jagade och slaktade av en bestalisk och brutal maskerad yxdåre. Hans kännetecken är att han kapar händerna på sina offer. Varför kapar han händerna på sina offer? Och varför är strippornas granne så underlig och tystlåten?

Den här filmen känns som en såpopera i stora drag.. med typ en tokig mördare och en del våld. Filmen är väl duglig att se, men den är fruktansvärt seg från och till. All dialog är riktigt tråkig emellanåt, och det enda som håller intresset uppe är att man inte kan räkna ut vem som är yxdåren förns mot slutet av filmen.. och ja, om man är av manligt kön så kan faktiskt scenerna där tjejerna visar vad Gud gav dom vara riktigt intressanta, eller så.

Den här filmen är som vilken annan seg slasher som helst, och varken ger eller visar något nytt överhuvudtaget. Den är dessutom inte ett dugg läskig då, i princip, varje gång mördaren ska träda fram blir man förvarnad om det.

Nej.. se Friday The 13th, Halloween eller A Nightmare On Elm Street igen istället. Här får ni ändå inget speciellt utom ca 95 min seg slakt av halvdana brudar.

http://www.imdb.com/title/tt0364396/

Alone In The Dark

Ytterligare en Christian Slater film, denna gången regisserad och producerad av Uwe Boll.

1967 hittar en grupp med gruvarbetare restar av en sen länge försvunnen civilisation, namngiven Abkani. Abkani trodde att det finns två världar i den här världen, en ljus och en mörk. När dom öppnade en portal mellan världarna för tiotusen år sedan lyckades något ondskefullt ta sig igenom portalen innan den hann stängas.

För 22 år sedan gjorde Regeringens Paranormala Forskningsbyrå 713, ledda av professor Lionel Hudgens, experiment på barn. Filmens handling dras fram till nutid, och vi får se ett av dessa barn som blivit en paranormal detektiv, Edward Carnby (Slater), som precis har fått tag i en Abkani artefakt i Syd-Amerika och blir jagad av en underlig man. När en gammal vän ifrån fosterhemmet försvinner spårlöst mitt i natten börjar Carnby rota i det hela och väldigt snart går det upp för honom att demonerna är på väg in i vår värld.. igen.

För att vara en Boll-film är jag faktiskt imponerad. Den här filmen var helt ok faktiskt! Den är fylld med action och om man ska räkna kroppar lär man tappa bort sig ganska fort när det väl smäller igång.

Utöver att det är en ok film, så kan jag kan inte kalla det här för skräckfilm, så det får bli action.. med tanke på att dom skjuter ganska duktigt i den här filmen, men skrämmande är den inte överhuvudtaget. Monstrena liknar dessutom monstrena i Alien-filmerna (lite grann iaf).

I stora drag är det här en helt klart godkänd film, faktiskt. Tro det eller ej, men Boll har lyckats med något halvdant som man inte vill stänga av efter 10 minuter.

http://www.imdb.com/title/tt0369226/

Pump Up The Volume

Christian Slater film från 1990.

Lonern Mark (Slater) träder in i rollen som Happy Harry Hard-on varje kväll klockan 22.00 och för ett illegalt sänt radioprogram där han spelar musik och pratar om diverse olika saker. Efter att en kille på samma skola som Mark går på skjuter sig själv börjar dom vuxna prata om att "Harry" är en farlig person och påverkar ungdomarna negativt. Mark fortsätter dock sända programmet och snart börjar dom vuxna ta till olika åtgärder för att sätta stopp för Happy Harry Hard-on och hans radioprogram.

Det här är en ganska stillsam drama/komedi som funkar rätt bra. Skådespelarna är bra och för fram storyn på ett bra sätt. Intresset hålls upp ganska stabilt, men svajar till lite då och då.

Den här filmen duger ganska bra att titta på med någon man håller kär, eller någon polare som inte gillar våldsammare filmer utan nöjer sig gärna med en lugnare komedi.

http://www.imdb.com/title/tt0100436/

Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV

Fjärde filmen om The Toxic Avenger, New Jerseys första superhjälte. Ja, jag vet att jag inte recenserat övriga filmer, så jag kommer dra en snabb resumé vad som hänt..

För femton år sen (räknat från 2000, dvs 1985) blev Melvin, en tönt som arbetade som städare på ett bad i Tromaville, lurad och sprattet fick oanade konsekvenser. Melvin ramlade ner i en tunna med giftavfall och snart förvandlades han till.. just det.. The Toxic Avenger! En superhjälte med supermänsklig styrka! Detta är första filmen..

Andra och tredje filmen är skit, så ingen idé att dra någon resumé på dom. Fjärde filmen inleds till och med ungefär med en sån här resumé, och Troma-teamet har till och med laggt in "Och där emellan kom det två värdelösa uppföljare som vi ber om ursäkt för." vilket jag tyckte var skitkul. Iaf, åter till storyn.

När den fruktade Blöj Maffian intar Tromavilles School for the Very Special måste Toxie ta hand om avskummet, ihop med sin medhjälpare Lardass. Efter en explosion slängs Toxie och två elever på skolan in i en paralell dimension, Amortville.

Amortville är den motsatta sidan av Tromaville, där Toxies dubbelgångare heter Noxie. Noxie har slängts över till Tromaville och kaos bryter snart ut. Samtidigt i Amortville börjar Toxie svabba upp bland avskummen. Kommer Toxie kunna ta sig tillbaka Tromaville innan det är försent? Hur kunde Toxies fru Sarah bli gravid med två barn från två olika fäder? Kommer Tito, den efterblivna rebelen, någonsin komma över sitt tonåringsbeteende och bli en produktiv medborgare?

I början på den här filmen kommer en text där det står: "This is the real sequel." Jag kan inte mer än hålla med! Skippa andra och tredje Toxic-filmerna, det är bara skräp. Fjärde filmen är suverän! Så här borde andra och tredje Toxic-filmerna varit. Jag satt och skrattade nästintill konstant och jag blev underhållen från det att filmen började tills det att den slutade.

Gillar man Troma, då kommer man älska den här filmen. Gillar man Toxic, då kommer man förlåta honom för andra och tredje filmerna.

Så ta fram moppen och boka dig framför en trevlig film med allas våran favorithjälte Toxie.. New Jerseys första superhjälte.

http://www.imdb.com/title/tt0090190/

Darkman Trilogy

Dags för den första trilogi-recensionen! Först ut av dessa triologi-recensioner är den fina triologin Darkman.

Dr. Peyton Westlake är på väg mot ett stort genombrott i sin forskning om syntetisk hud när ett gäng under ledning av den ondskefulle och hänsynslöse Robert G. Durant förstör hans laboratorium.

Med fruktansvärda brännskador och vanställd av ett medicinskt experiment, försöker Westlake bygga upp sitt laboratorium och återuppta sitt förhållande med ex-flickvännen Julie.

Men den svåraste kampen utkämpar han inom sig själv och han slits mellan sin önskan om ett nytt liv med Julie och sin hämndlystnad och detta resulterar i att karaktären Darkman uppträder i olika skepnader.

Den första Darkman-filmen är regisserad av en av mina favoritregissörer, Sam Raimi (Evil Dead-triologin, bland annat). Skådespelarna är bra och storyn är medryckande och det händer i princip hela tiden något. Effekterna är grymt bra och make-upen är även den grymt bra! Darkman är en riktigt bra film, mer kan jag nog inte säga. Dom som gillar lite udda action, lär gilla den här.

Rekommenderas starkt!

http://www.imdb.com/title/tt0099365/


Andra filmen om den svårt brännskadade doktorn.

Med hjälp av en allierad vetenskapsman, är Dr. Peyton Westlake slutligen på väg att upptäcka den hemlighet som gör att han kan återupprätta sitt gamla jag. Men genom en rad olyckliga händelser tvingas han återuppleva mardrömmen som vanställde honom, och Westlake gör den fruktansvärda upptäckten att Durant trots allt verkar vara vid liv.

Han ger sig av efter Durant på en hämndlysten jakt men upptäcker snart att hans ärkefiende är obehagligare och girigare än någonsin, och är fast besluten att bli den mäktigaste ledaren i den undre världen.

Andra filmen om Darkman är en något segare film, dessutom är den något snurrig med, med tanke på slutet på första filmen och hur Durant antogs vara död i den. Förklaringen till hur Durant klarade sig är rent utsagt ganska löjlig och rena bortförklaringen för att få göra en uppföljare.

Andra filmen duger att titta på om man inte har något bättre för sig, men mycket mer än så duger den inte till. Har man inte sett första lär man inte begripa mycket av den andra filmen, så har man tänkt se dom här filmerna bör man se dom i turordning för att få något hum överhuvudtaget om vad alltihop handlar om egentligen.

Effekterna är, som i första filmen, riktigt bra dock och skådespeleriet är väl ganska dugligt och så.. det är en hyffsad uppföljare om man tänker efter, men dom kunde ha gjort den betydligt mycket bättre än vad den är.

http://www.imdb.com/title/tt0109552/


Tredje och sista Darkman-filmen.

Darkman behöver pengar för att kunna fortsätta sina experiment på syntetisk hud, så han själ en bag med pengar ifrån knarkkungen Peter Rooker, vilket leder till Rookers uppmärksamhet.

Rooker är bestämd att hitta Darkmans superstyrka, och använder en vacker men ondskefull doktor för att lura Darkman in i en fälla. I tron om att doktorn ska hjälpa honom att få tillbaka känseln går Darkman rakt in i fällan och försent upptäcker han att dom har tagit ett prov av hans adrenalin, som dom ska sälja som supersteroider. Allt eftersom Darkman planerar sin hämnd mot Rooker och hans gäng börjar han sakta men säkert börja bry sig om Rookers fru och dotter. Han måste hitta en väg att hjälpa dom, men samtidigt stoppa Rooker innan han använder adrenalinet för att skapa kaos i stan.

Den tredje delen i Darkman-triologin är en riktigt bra film faktiskt.. iaf om man tänker på att det är en uppföljare. Filmen rullar på ganska fint och den känns inte speciellt seg vilket gör den lite mer intressant att titta på. Slutet är dock ganska klichéfyllt och drog ner betyget lite. Jag kan inte gnälla så mycket mer på den här filmen än så egentligen..

Tredje filmen är väl ungefär lika våldsam som dom övriga filmerna i triologin, och effekterna och make-upen är lika bra typ. Och precis som den andra filmen, måste man ha sett föregångarna för att begripa någontinga alls av den här filmen. Visserligen ges en kort resumé om vad som har hänt och vem Westlake är och så.. men har man inte sett dom två första filmerna kan det bli svårt att begripa ett par grejer i filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0116033/

Summering av triologin blir att det är en riktigt bra triologi. Sevärd, medryckande och intressant. Rekommenderas starkt om man vill se ett par bra/hyffsade filmer en seg kväll.

Mycket nöje!

Cheerleader Massacre

Det här är en fristående fjärde film i Slumber Party Massacre-serien.

Fem high school cheerleaderbrudar, deras coach och ett par stycken sexfixerade grabbar ska iväg till en tävling. Men mitt ute ingenstans får de soppatorsk och de beger sig iväg till fots för att se om de kan få mottagning på deras telefoner. Ganska snart hittar de en stuga som de bestämmer sig för att övernatta i. Men efter mörkrets intrång börjar de dock minska i antalet.. en, efter en, efter en..efter en..

Den fjärde (fristående) filmen i Slumber Party Massacre-serien är en riktigt hygglig slasherfilm även om den är gjord efter 2000. Den här filmen kom 13 år efter den tredje filmen (dvs 2003).

Precis som i dom tidigare filmerna får vi se en del naket och en del våld, precis som det ska vara i en slasher. Den här filmen håller måttet ganska bra och precis som i tredje filmen får man inte veta först vem som är mördaren, utan det läggs inte upp förns mot slutet av filmen.

För er snuskhummrar kan jag informera om att det är ett flertal mjukporr och porrstjärnor med i den här filmen, bland annat Nikki Fritz får vi se i en snabb roll.

Filmen duger som underhållning en seg kväll när man inte har något annat att titta på.

Mycket nöje gott folk!

http://www.imdb.com/title/tt0328945/

Slumber Party Massacre III

Pyjamasparty massakern fortsätter, dock med en klar förbättring.

Ett gäng ungdomar är på stranden och spelar volleyboll och uppmärksammar en skum snubbe som sitter och tittar på dom. Senare bestämmer sig tjejerna i gänget att ha ett pyjamasparty hos en av tjejerna som är ensam hemma för att föräldrarna är ute och tittar på nya hus. Snart dyker killarna upp. Allt eftersom festen fortskrider börjar dom bli färre och färre och utanför syns den där underliga killen från stranden till i skuggorna. Har han något med dom underliga försvinnandena att göra eller är det bara en slump? Och vad är det som surrar i mörkret?

Tredje delen i Pyjamasparty Massakern serien är en klar förbättring ifrån den totalt värdelösa andra filmen. Den här filmen har dock sina brister, självfallet. Bland annat dras betyget ner pga ett svinlöjligt dansnummer (precis som i andra filmen). En annan grej som drar ner på betyget är att vissa saker som händer i filmen är så pass obegripliga att man inte riktigt förstår varför dom tagit med det i filmen, t ex kör tjejerna "sanning eller kånka", där två av tjejerna börjar strippa inför dom andra tjejerna. Jag satt och skakade på huvudet och fattade inte vad manusförfattaren tänkt med det hela egentligen.. nakna tjejer är det visserligen inget fel på, men själva scenen hade egentligen inte ett skit med storyn att göra.

Det som skiljer den här filmen ifrån dom andra två är att mördaren den här gången har ett motiv (även om det är något skevt och smått obegripligt).

I långa drag är tredje filmen en klar förbättring ifrån den totalt skitvärdelösa tvåan som borde bli nergrävd någonstans där ingen någonsin kan hitta den filmen igen.

Kort sagt; se första och tredje filmen, och skippa tvåan.. den är ändå onödig och du slänger bort ca 75 minuter av ditt liv på ingenting.

http://www.imdb.com/title/tt0100639/

Slumber Party Massacre II

5 år efter att den första filmen kom den andra filmen om mördarna (ja, alltså, det byts mördare i varje film) som har en förkärlek till stora, snurrande och surrande borrar.

Lillsyrran som medverkade att stoppa mördaren i den första filmen har blivit äldre och är med i ett rockband bestående av 4 tjejer (henne inkluderad). Dom bestämmer sig för att åka till en av tjejernas familjs semesterhus typ mitt ute i ingenstans och bjuder även dit ett par killar. Snart börjar huvudrollstjejen se underliga syner och hör röster. Är det inbillningar eller verklighet?

Andra filmen om pyjamas massakern är totalt värdelös. Hade filmskaparna redigerat bort ca 50 minuter av filmen, då hade man haft ca 20 minuter sammanhängande film. Den här filmen är så pass osammanhängande och tråkig att jag blev så pass rädd för den... så att jag höll på att somna.

Filmen är totalt ointressant och manuset är segt. Dialogerna är totalt ointressanta och karaktärerna i filmen är förbluffande ointressanta så man tappar ännu mer intresse för filmen.

Att slänga in scener där tittaren mycket väl vet om att det enbart är halloucinationer som karaktären i filmen har, gör det hela ännu mer larvigt. Dessutom var slutet helt obegripligt. Satt och kliade mig i skallen och började fundera om dom som gjort filmen verkligen hade ansträngt sig med slutet.. eller om dom inte var speciellt nöjda med slutet men inte orkade bry sig i att ändra på det. Och slutligen så har filmmakarna slängt in helt onödiga och störttöntiga sångnummer och något som ska likna danser.. eller nåt.. vilket gjorde filmen ännu tråkigare än vad den redan var.

I långa drag så kan man lika gärna skippa den här jävla sörjan. Pyjamasparty Massakern II bör grävas ner ute i en öken och glömmas bort för all framtid.

En annan grej jag kom att tänka på var; det tog dom 5 år att göra en uppföljare till The Slumber Party Massacre, kunde dom inte gjort en lite mer värdig uppföljare då?

http://www.imdb.com/title/tt0093996/

The Slumber Party Massacre

Slasher ifrån 1982.

En 18 årig brud blir lämnad ensam hemma över några dagar och bestämmer med sin vänner att ha ett pyjamasparty. I samma veva rymmer en psykopat ifrån dårhuset. Gissa vem som har bestämt sig för att ta sig ett besök hos flickorna?

Det här är en rätt ok slasherfilmer, mer eller mindre. Våldet är ganska måttligt, även om det finns där. Något som var ganska frustrerande var att i många mordscener bytte dom scen precis när man skulle få se godiset. Utöver detta duger väl filmen som underhållningsskräckis, mycket mer än så kan jag väl inte direkt påstå att den kan erbjuda.

Ja, finns inte så mycket mer att säga. Det här är en av dom många slasherfilmer som dök upp under 80-talet.. fast jag tror den här blev mer välkänd än många andra slasherfilmer som försvann i skymundan pga t ex Friday The 13th etc.

Jag märkte iofs en sak när jag tittade på den här filmen. Jag tyckte den var lite lik Halloween på ett sätt. Det är två hus på en gata, en tokig mördare och ungdomar som väntar på att bli slaktade. Låter ganska inspirerat ifrån Halloween eh? Fast det kanske bara är jag som inbillar mig.. whatever..

Boka er framför tvn och njut av lite 80-talsslasher med vännerna och se till att låsa in borren..

http://www.imdb.com/title/tt0084695/

Turok: Son Of Stone

Jag säger bara en sak: Wow!

Turok och hans bror Nashoba och deras vän Catori stöter på några stycken ur en annan indianstam som börjar mucka gruff. Turok får något ryck och fimpar allihop utan några större problem. Efter den här incidenten skadar han av misstag sin bror svårt och blir senare utvisad ur stammen.

16 år går och ett sista slag mellan stammarna ska utkämpas. Nashobas och Catoris son Andar letar reda på sin farbror och ber honom medverka i striden. Turok säger nej. Striden går fruktansvärt fel och Nashoba ligger inför döden när Turok hittar honom med hjälp av sin brorson. Turok svär att beskydda Catori och Andar med sitt liv och beger sig efter Chichak med Andar hack i häl.

Dom hittar Chichak i stammens läger där han rövar bort Catori. Turok och Andar beger sig efter och snart hamnar allihop i en bortglömd dal.. där dinousarier och underliga vidunder härjar och härskar. Båda parterna (Turok, Andar, Catori mot Chichak) stöter på oväntad hjälp dock.. och snart är det dags för den slutgiltiga striden mellan gott och ont.

Storyn är klichéfylld, sure, men den här filmen är riktigt bra. Vad som bör tilläggas är att detta inte är en film för barn, den är ganska våldsam. Filmen är upplaggd på ett riktigt snyggt sätt och man sitter lite på spänn och inväntar att Turok ska dänga nästa monster.

Riktigt bra underhållning och jag är mycket nöjd att jag såg den här filmen. Jag har dock inte läst några som helst serier om Turok, har dock spelat ett par av spelen som är baserade på Turok.

Gillar man serierna eller spelena, eller kanske både och, kan man ta och slänga ett öga över den här filmen.. samt om man gillar tecknat, förstås.

http://www.imdb.com/title/tt0968765/

Ticks

Oj oj, ytterligare en film jag såg för en herrans massa år sen.

Ett gäng ungdomar med två ledare far ut mitt ute i ingenstans för att umgås ett par dagar. Vad dom inte ens kunde ana i sina värsta mardrömmar är att en lokal marijuanaodlare använt steroider för att göra sin skörd större och kraftigare, och med detta har det resulterat i att fästingägg har fått steroiderna på sig.. och därmed muterat dom.. och dom är sugna på blod.

Den här B-skräckisen ifrån 1993 är en hyffsad film. Inte speciellt läskig, men innehåller en och annan riktigt blodig scen. Skådespelarna är väl typ vad man kan vänta sig av en B-skräckis. Effekterna är riktigt bra och manuset är ganska bra, och driver på filmen. Längden på filmen är alldeles lagom dessutom.

Råkar man komma över den här filmen så kan man ju ta och kika på den, men det är inget jag anser man behöver leta ihjäl sig för att få tag i.. man missar inte något speciellt egentligen.

Ha en trevlig kväll med fästingarna.

http://www.imdb.com/title/tt0108339/

Inseminoid

Alien-klon från 1981.

Ett arkeologteam befinner sig på en icke namngiven planet och hittar en grotta i ett berg. I en olycka i den nyfunna grottan blir två i teamet svårt skadade. I en av dom skadades händer hittar det övriga teamet ett par underliga kristalliknande stenar som dom sätter på analys. Snart får en av dom skadade männen en flip och försöker återvända till grottan, men får problem av de andra i gruppen att ta sig dit. Så småningom lyckas han ta sig ut. Mannen blir slutligen skjuten till döds. Strax efter dessa händelser blir en av kvinnorna i teamet våldtagen av en utomjording och hamnar i ett sorts traumatillstånd. Snart visar det sig att kvinnan är gravid och hon blir bara sämre och sämre. Slutligen blir hon vansinnig och börjar gå på jakt.. efter dom andra i teamet. Hennes barn kommer ju behöva föda.. eller hur?

Den här filmen är en riktigt hygglig skräckfilm faktiskt. Jag såg den här för många år sen på vhs.. klippt då, tyvärr. Jag märkte nu när jag tittade på den oklippta att väldigt mycket saknades i den klippta versionen av den här filmen. Flertalet våldsscener var helt bortklippta och gjorde den klippta versionen riktigt förvirrande. Den oklippta är betydligt bättre, bland annat för att den ger en mer helhet pga att den inte har några klipp alls i sig.. och så är det en och annan riktigt våldsam scen också, och det tackar man väl inte nej till, inte sant?

I helhet är filmen en underhållande våldsam film som är ganska intressant att titta på. Räknar man med storslagna effekter kan man dock leta vidare.. bara för att det här är en Alien-klon innebär det inte att den har effekter i världsklass. Effekterna är ganska bra gjorda, och make-upen är riktigt bra med, men vissa grejer är det nästan så man börjar gapskratta åt för dom ser riktigt löjliga ut. Men vad kan man räkna med när filmen är ifrån 81 och är en klon?

Iaf.. om man är sugen på en våldsam sci/fi/skräckis och har redan sett Alien-filmerna typ tre miljarder gånger.. slå till! Men, se den oklippta versionen. Skippa alla vhs-versioner och slå till på en 91 minuter lång dvd.. så får ni en och en halvtimme våldsam sci/fi-underhållning!

http://www.imdb.com/title/tt0084090/

Demolition High

Vem sa att skolan är säker?

En grupp terrorister tar över en skola i en liten sömnig håla i USA och hotar med att spränga ett närliggande kärnkraftverk om dom inte får sina krav uppfyllda. Dom hade dock inte räknat med Lenny.. en nyinflyttad elev, vars farsa är snut och han själv kan ett och annat knep i terroristbekämpning. Vad sägs om en brandsläckare med pennor i?

Det här är en rejäl B-actionrulle! Jag såg den för runt 9 år sen (dvs 1999) på TV6 Action, som i princip enbart visade B-action hela tiden (Class Of 1999 etc). Jag gillade den då, och gillar den även nu.. otroligt nog. Som underhållning uppfyller den kraven fullt ut och skådespelarna är ganska duktiga för att vara B-film.

Vi får även se Gerrit Graham (Child's Play 2, Police Academy 6: City Under Siege, It's Alive III: Island Of The Alive etc) som rektor.

Eh..finns inte så mycket mer att säga. Filmen är duglig som underhållning och kan säkert ses flera gånger. Gillar man action kommer man nog gilla den här filmen.

Mycket nöje.. eller så!

http://www.imdb.com/title/tt0116072/

Under Siege 2: Dark Territory

Casey Ryback (Steven Seagal) är återigen tillbaka för att slå folk på käften och skjuta hejvilt omkring sig.

Ett tåg som är på väg ifrån Denver till Los Angeles blir kapat av ett gäng terrorister som har för avsikt att använda ett nytt supervapen mot Pentagon och orsaka en katastrof. Ombord på tåget finns Casey Ryback (kocken och f.d Navy Seals-medlemen ifrån första filmen) med sin brorsdotter. Givetvis får Casey lov att visa för terroristerna att man inte kapar ett tåg ostraffat.

Andra filmen är faktiskt riktigt bra den med. Men några större namn kan man knappast räkna med i den. Det dyker upp en hel del B-filmsskådisar dock, och flera stycken är såna där skådisarna som man ser i flertalet filmer utan att veta vad dom heter.

Filmen är underhållande och driver på med en schysst story och bra skådespeleri även den här gången. Våldsamheterna har dom dock dragit ner på en del, men det finns en och annan grej som kan ses som direkt övervåld (precis som i första filmen).

Gillar man första, go for it. Har man inte sett första så tycker jag man borde göra det innan man ser den här.. annars tappar man en del av handlingen.

Mycket nöje!

http://www.imdb.com/title/tt0114781/

Under Siege

Steven Seagal slår först, skjuter lite och.. ja, skjuter lite till och skiter fullständigt i frågorna.

Under en överaskningsfest för kaptenen på ett krigsfartyg slår ett gäng terrorister till och kapar fartyget.. men dom räknade inte med skeppets kock, som kan betydligt mer än att koka potatis och steka hamburgare.

Det här är en ganska typisk Seagal-film, dvs han slår folk på käften, det är ett sjuhelvetes till skjutande till höger och vänster och folk dör.. och Seagal får knappt en skråma på sig.. eller.. ursäkta mig. I den här filmen FÅR faktiskt Seagals karaktär ett antal skråmor!

Så.. över till filmen. Den är faktiskt riktigt bra och jag minns att jag såg den här med min kära mor och far för ett x antal år sen på vhs då vi hyrde den i den lokala videobutiken. Jag tyckte den var svinbra då, och tycker den är bra nu. Mycket kan förändras med tiden.

Utöver Seagal medverkar även Tommy Lee Jones och Gary Busey i ett par viktiga roller. Samt utöver dessa herrar (gubbar nu för tiden dock) får vi även se den (iaf då) sköna och välsvarrvade Erika Eleniak i rollen som filmens kvinnliga karaktär.. och för er snuskhummrar, ja, man får även se hennes tuttar.

Kort och gott är filmen späckad med action, slagsmål och en och annan riktigt våldsam scen! Detta fick mig faktiskt att lyfta på ögonbrynen och gjorde mig glatt överaskad.

Klart sevärd actionrulle för, nästan, hela familjen!

http://www.imdb.com/title/tt0105690/

Return Of The Living Dead: Rave To The Grave

Den femte filmen om dom återkommande odöda.

Julian och dom få av hans vänner som tog sig ut ur Necropolis (Hybra-Tech byggnaden i fjärde filmen alltså) har allihop börjat college och försöker att lägga deras minnen om Hybra-Tech bakom sig för alltid.

Jenny och Julian råkar hitta en underlig kemikalietunna i ett gömt rum och för att ta reda på vad Trioxyin-5 är för kemikalie tar dom tunnan till deras vän Cody. Snart lyckas Cody hitta ett sätt att framställa partydroger ur kemikalierna för snabba pengar. Cody börjar framställa så pass stora mängder av den nya drogen (som kallas för 'Z') så att han börjar sälja till ungdomar på colleget.

Halloween börjar närma sig och det nalkas till en underground ravefest. Problemet är att nästan alla på colleget har provat 'Z'.. och under ravefesten börjar dom förvandlas till dom odöda. Ett ännu större problem är att Halloween-kostymerna besökarna har på sig gör det svårt att skilja på vem som är levande...och vem som är en vandrande död.

Femte delen är, precis som fjärde filmen, helt duglig och duger att titta på om man sett föregående filmer i serien. Den har en och annan skämtscen till och med, vilket man saknade i både tredje och fjärde filmerna.

När jag såg den här filmen tänkte jag: "Shit, coolt. En ravefilm med zombies!". Jag blev lite besviken faktiskt.. jag går själv på ravefester och så, och när jag satte igång den här filmen hade jag hoppats på ett rejält blodbad till tung elektronisk musik.. vilket jag självfallet inte fick se.

Utöver den där lilla besvikelsen så tycker jag filmen är duglig att titta på. Men jag hoppas innerligt att dom lägger ner Return Of The Living Dead-idéerna nu.. bland annat för att dom kommer aldrig kunna göra en så pass bra uppföljare så den verkligen slår originalet.

Iaf, åter till femte delen. Har du/ni sett dom tidigare filmerna kan ni nog slå ihjäl ca 90 minuter med hjälp av den här filmen, och gillar ni elektronisk musik av den lite softare sorten så kommer ni säkert gilla musiken också.

http://www.imdb.com/title/tt0411806/

Return Of The Living Dead: Necropolis

Fjärde filmen om dom odöda som gillar att tugga på mänskliga hjärnor.

Ägaren till det kraftfulla och onda företaget Hybra-Tech sticker till Chernobyl för att köpa några tunnor av giftavfall för att genomföra experiment med lik. När en ung kille råkar ut för en olycka med sin motorcykel försvinner han spårlöst och hans vänner beger sig iväg till Hybra-Tech för att leta reda på honom. När dom väl har brutit sig in råkar dom av misstag släppa lös en grupp med hungriga zombies.. som är utsvultna.

Den fjärde filmen i serien är väl en ganska ok film.. mer eller mindre. Humorn är väl rätt död, vad jag märkte iaf.. men våldet är ganska duktigt på topp. I den här delen får vi även se en ny typ av zombie..

Vad jag har förståt det så samproducerades den här filmen med den femte filmen i serien.. alltså att den spelades in samtidigt som dom spelade in femman.

Eeeeh...ja. Om ni har sett dom övriga filmerna i serien så kan ni ju titta på den här.. den duger (ungefär som tvåan) på en seg söndagskväll.

http://www.imdb.com/title/tt0411805/

Return Of The Living Dead 3

Tredje filmen om dom odöda.. nu har dom dock ändrat riktning.

Curt är son till en vetenskapsman i armén som ägnat sitt liv åt fasansfulla militära experiment. Julie är en glad och vild tonåring som får alla killars blickar efter sig. I första ögonkastet förstår Curt och Julie att de är menade för varandra och deras kärlek vet inga gränser.

Efter flertalet misslyckade experiment som gått riktigt snett blir Curts pappa avsatt som ledare i gruppen och ska bli förflyttad. Curts pappa säger åt Curt att börja packa för dom ska flytta, vilket Curt vägrar. Dom börjar bråka och Curt och Julie bestämmer sig för att rymma. Efter en tragisk motorcykelolycka dör Julie och Curt blir förtvivlad och bestämmer sig för att använda sin fars forskning för att återuppliva henne. Detta kommer att visa sig vara ett mycket oklokt beslut...

I den tredje delen vänder filmmakarna helt och hållet på konceptet om dom vandrande döda som gillar att äta hjärnor och kan även säga ett och annat ord. Den här filmen är ren skräckfilm. Ingen humor, inget flams, straight våld och en och annan äckeleffekt.

Den här filmen funkar, visst, men att det är en uppföljare till en av tidernas (i mitt tycke) bästa skräck/komedier gör mig lite fundersam på vad filmmakarna egentligen tänkte sig när dom gjorde den här filmen.

Tredje delen har inga större brister egentligen.. förutom att humorn är helt borta då. Skådespelarna är väl rätt godkända, effekterna är mer än godkända (dom är riktigt bra, faktiskt) och manuset och dialogen är dugliga och mättar tittaren i dom 93 minutrarna filmen rullar på.

Min personliga åsikt är dessutom att den tredje filmen är bättre än den andra filmen, som hade en del spår av den första filmen i sig.. men alla uppföljare kan ju inte vara bra. Det är ju bara titta på Amityville-serien, usch..

Glömde jag att nämna att tunnorna även är med i den här delen?

Mycket brai...nöje!

http://www.imdb.com/title/tt0107953/

Return Of The Living Dead Part II

Uppföljaren till dom festande döda.

Militären har fått tag i tunnorna med den dödliga 2-4-5 trioxen gasen och ska transportera den (troligtvis) till en militärbas där den (troligtvis) ska förstöras. Självklart ramlar en av tunnorna av en av lastbilarna. Snart hittar en grupp ungar tunnan och självfallet kan dom inte hålla fingrarna i styr, utan lyckas fippla upp den och den dödliga gasen läcker ut.. och snart börjar dom levande döda återigen vandra på jorden.. för att festa!

Return Of The Living Dead Part II känns inte alls som den första filmen. Jag tyckte den här filmen saknade charmen och humorn som gjorde den första filmen jävligt bra.

Storyn är en typisk zombiefilmsstory.. och känns ganska fylld med klyschor och är inte speciellt kul att titta på. Den duger som underhållning för en seg söndagskväll, men mycket duger den inte till, tyvärr..

Dom återanvänder (självfallet) att zombierna talar, vilket jag tycker dom gjorde rätt i och inte ändrade på det.. annars hade troligtvis den här filmen fått ett ännu sämre betyg. Varför ändra på ett vinnande koncept, helt enkelt?

Iaf, den duger, helt klart. Men jag kommer troligtvis inte se om den.. iaf inte på många år.

http://www.imdb.com/title/tt0095990/

Return Of The Living Dead

Vad sägs om en liten klassiker?

Två idioter som jobbar på ett sorts lager går ner i källaren och hittar ett par tunnor, som dom av misstag råkar öppna och en dödlig gas tar sig ut. Snart vaknar ett lik uppe i ett av frysrummet till liv och börjar härja runt. Dom tillkallar chefen som kommer på stört och dom hackar upp liket i smådelar. Dom går över till det intilliggande krematoriet och bränner kroppsdelarna. I samma veva hänger ett gäng ungdomar på en kyrkogård som ligger precis intill lagerlokalen och krematoriet. Av likdelarna sprider sig nu en dödlig rök, som väcker dom döda till liv.. och dom är redo att festa loss!

Det här är ett stycke skräck/komedi-historia! Den är både rolig som fan och samtidigt smått våldsam. Att zombierna talar känns bara urlöjligt och man skrattar åt det (ja, alltså dom pratar inte som oss människor.. utan säger enbart enstaka ord som t ex "Braaaaiiins".. osv).

Jag läste lite om den här filmen förut, innan jag såg den första gången (jag har sett den här väldigt många gånger), och om jag inte minns fel så läste jag något om att den här filmen både var en parodi men samtidigt en hyllning till George A. Romero's gamla klassiska zombieskräckis Night Of The Living Dead ..

Iaf, vill ni ha ett gott skratt men samtidigt se en riktigt bra zombiefilm, se den här!

Braaaaaaaaiiiins...

http://www.imdb.com/title/tt0089907/

2001 Maniacs

Remake av den gamla klassiska 2000 Maniacs.

Ett gäng vårystra studenter ger sig av på en gemensam bilsemester med siktet ställt på öl i massor, "Wet T-shirt"-tävlingar och sololjeglänsande kvinnor iförda minimala bikinis. Men på väg ner till den varma södern kör dom fel och hamnar i den lilla staden Pleasant Valley och kommer lagomt till den stora lokala "Guts and Glory"-festivalen, som hålls årligen i den lilla staden. De hälsas varmt välkomna av stadens enögde borgmästare, Buckman (Robert Englund), och det verkar som om de står inför ett dukat bord av sex, mat, dryck och lössläppta nöjen. Men den lössläppta stämningen som först tedde sig som ett paradis, förvandlas snart till rena helvetet!

Jag säger bara: Robert Englund. Det räcker va? Jag har inte sett originalet, tyvärr, så jag kan inte jämföra originalet med den här remaken.. men med tanke på att Englund medverkar är den helt suveränn.

Filmen gör verkligen rätt för sitt namn. Den här filmen är rena slakthuset, ifört ett grymt bra manus, mycket våld och en hel del humor.

Finns inte så mycket mer att säga egentligen.. filmen är underbar. Den som inte tål våld får nog ta och söka vidare, för den här präglas av krossade människor, skallkrossningar, spett-genom-ändtarmen-metoden, syrabongar och diverse annat man kan tänkas använda sig av för att ha ihjäl ett gäng glada ungdomar som vill ha sex och supa.

Peter Stormare dyker även upp i en snabb roll som lärare och Eli Roth (mannen bakom Cabin Fever och Hostel-filmerna) dyker även upp i en snabb roll.

Varsegod.. hugg in.. bokstavligt talat.

http://www.imdb.com/title/tt0264323/

Dog Soldiers

Jag har sett den här filmen så många gånger att jag kan den utantill.

Sex soldater skickas ut i den skotska ödemarken för en militärövning. Snart hittar dom kvarlevorna av ett gäng soldater och deras svårt skadade befälhavare. Strax därefter blir dom attackerade av en ny fiende.. som är snabbare och dödligare än något annat dom stött på tidigare.

Jag älskar rent utsagt den här filmen. Den är våldsam, den har bra dialog, den har duktiga skådisar (även om dom är rätt okända, åtminstone för svenska tittare) och en schysst story som håller intresset uppe och som även bjuder på en och annan twist.

Jag kan bara rekommendera den här filmen starkt, och hoppas på att du/ni tittar på den och gillar den.. för det förtjänar den.

Mycket nöje..!

http://www.imdb.com/title/tt0280609/

The Amityville Horror (2005)

Ja, varför inte ta remaken när jag ändå är igång?

Remaken ifrån 2005 har i princip samma story som originalet ifrån 1979: familj flyttar in i ett okänt hus där en familj blivit brutalt mördad. Snart börjar farsan bli underlig och sen brakar allting loss och spökena börjar röja runt och härja där.

Det som skiljer originalet mot remaken är att remaken faktiskt var ganska ok.. och att remaken hade lite nya scener och ett nytt slut, och självfallet nya skådisar, just det.

Men att göra en remake på en sån skitfilm som The Amityville Horror är egentligen ett stort skämt, med tanke på att originalfilmen inte är ett dugg läskig. Jag såg den här filmen precis när den släpptes (dvs runt 3 år sen), och jag tänker inte se om den. Jag tyckte den var ok då, och jag lär säkert ha samma uppfattning nu.. möjligtvis att jag tycker den är lika kass som originalet..

Iaf, vill man se The Amityville Horror tycker jag man ska se den här (om något onödiga) remaken av den filmen.. för originalet ger absolut ingenting annat än tristess.

Tack för mig. Mycket nöje.

http://www.imdb.com/title/tt0384806/

Amityville: Dollhouse

Åttonde och (förhoppningsvis) den sista Amityville-filmen (om man bortser ifrån remaken från 2005).

En familj med en frånskild pappa och en änka flyttar in i ett nytt hus som pappan byggt med sina barn. Strax efter att dom flyttat in hittar pappan ett gammalt dockhus i ett litet skjul som står på baksidan av huset. Dockhuset är en exakt kopia av det hemsökta huset i Amityville. Pappan tar in dockhuset in i huset och snart blir dotterns tilltänkta present (en cykel) till hennes födelsedag (som händelsevis äger rum dagen efter dom flyttat in) förstörd, och hon får istället dockhuset. Snart börjar underliga olyckor inträffa och personer börjar förändras på underliga sätt.

Den åttonde filmen är ganska ok, precis som dom 3 andra Amityville-filmerna jag bedömt som ok. Storyn är ganska tunn och skådespeleriet är inte det bästa, men den charmade mig på något underligt sätt ändå. Effekterna var riktigt bra och gav ett litet extra plus till filmen. Filmen var (typ som dom andra filmerna i den här serien) lite seg från och till, men det jämnades ut allt eftersom vilket höll intresset uppe fram till den något tvära avslutningen.

På tal om avslutningen. Den var, som sagt, ganska tvär men den gav inte ett lika stort 'Fuck you' till tittaren som den första Amityville filmen gjorde.

Eh, ja. Mycket nöje gott folk!

http://www.imdb.com/title/tt0115535/

Amityville: A New Generation

Sjunde filmen om Amityville-förbannelsen.

En fotograf får en mystisk spegel av en uteliggare efter att ha fotograferat honom från ett café, han ger bort spegeln till en av grannarna i huset han bor i, och väldigt snart börjar folk begå självmord under mystiska omständigheter och fotografen börjar få underliga drömmar med minnen som inte tillhör honom. Han börjar rota runt i det hela och upptäcker snart att spegeln han fick kom ifrån ett omtalat hus...i den lilla staden Amityville.

När jag precis satt igång filmen, funderade jag lite på hur dom skulle lägga upp filmen och hade onda aningar om att den skulle vara lika urusel som de flesta av dom föregående filmerna som gjorts i den här filmserien. Men den här filmen var faktiskt ganska hygglig och hade en ganska intressant story, även om den tunnades ut ju längre filmen rullade på. Skådespeleriet var väl ganska ok, i vissa scener blev jag dock lite fundersam vart dom hade fått tag i skådisarna ifrån egentligen.

Filmen blir lite seg från och till, men är klart mycket bättre än dom urusla föregångarna (om man bortser ifrån fjärde och stjätte filmerna i serien). Skrämmselmoment fanns det, precis som i föregångarna, knappast.

Filmen är helt klart godkänd och är, som sagt, ganska intressant.

Mycket nöje!

http://www.imdb.com/title/tt0106262/

Amityville 1992: It's About Time

Sjätte filmen i Amityville-serien.

En farsa (Stephen Macht, Graveyard Shift) kommer hem med en lite udda present till sina två tonårsbarn: en gammal antik klocka ifrån..just det, Amityville-huset. Väldigt snart blir han attackerad av en grannhund och efter detta börjar fler underliga saker hända. Sonen i huset börjar fatta misstankar och börjar snart rota i det hela. Ju längre tiden går desto mer saker börjar hända. Folk börjar dö runt omkring dom och snart börjar den gamla antika klockan bli ett..med huset.

Sjätte filmen är en ganska duglig film (iaf om man ska jämföra den med tidigare filmer i serien). Jag såg den här för en herrans massa år sen, och trodde då, att det här var den andra filmen i serien.. troligtvis med tanke på den svenska release titeln, Huset Som Gud Åter Glömde.

Jag minns att jag gillade filmen riktigt mycket, troligtvis mer än vad jag gjorde den här gången när jag tittade på den.. och det kan nog bero på att jag gillade väldigt mycket filmer då som jag, i princip, hatar nu eller bara tycker att dom är löjliga.

Filmen duger helt klart, men som dom tidigare filmerna har även den här filmen knappt några oförutsägbara skrämmselmoment, vilket drar ner betyget lite grann. Gillar man dom tidigare filmerna (vilket jag tvivlar på) eller är bara sugen på en film som är duglig att fördriva tiden med kan man slänga ögonen över den här.

Mycket nöje!

http://www.imdb.com/title/tt0103678/

The Amityville Curse

Femte filmen om det fördömda huset i den lilla staden Amityville.

En präst blir brutalt mördad i bekännelsebåset. Tolv år senare kommer en grupp människor på fem till hans gamla hus som stått orört i tolv år. Dom börjar renovera upp kåken men snart börjar dom bli störda i sitt arbete, bland annat genom olika syner och drömmar. Snart börjar dom ana att något är fruktansvärt fel med huset, och en av kvinnorna i sällskapet börjar närma sig sanningen om huset och dess tidigare ägare...

Femte delen är en trög och ganska tråkig film. Filmen tar även en underlig vändning mot slutet, vilket fick mig att tänka på Lucio Fulci's Voices From Beyond (som visserligen gjordes ett år efter den här).

Den här filmen skiljer sig även ifrån dom tidigare filmerna ganska rejält. Bland annat menar dom på att det är samma kåk som dom var i dom tidigare filmerna, vilket är HELT fel. Att dom sen skruvar storyn åt ett helt annat håll gjorde mig bara mer konfunderad och undrade om dom tänkt försöka sig på att göra en Halloween III-skruv, så att säga.

Kort och gott så rekommenderar jag inte filmen, men vill man ha något trögt att titta på, så varsegod.. för den här filmen ÄR trög.

http://www.imdb.com/title/tt0099030/

Amityville Horror: The Evil Escapes

Fjärde filmen i Amityville-serien. Den här filmen är även känd som Amityville 4: The Evil Escapes, men releasen jag tittade på hette alltså Amityville Horror: The Evil Escapes.

En grupp präster går in i Amityville-huset och genomför en exorcism. I tron att ondskan har försvunnit ut ur huset säljs allting i huset till skämtpriser. En gammal dam köper en gammal antik lampa och skickar den till sin syster som bor i Californien. I samma veva flytar systerns dotter och hennes familj in hos henne. Snart börjar mystiska olyckor hända och yngsta dottern i familjen börjar se sin avlidne far.

En av prästerna som var med under exorcismen i Amityville-huset frisknar till efter att ha blivit skadad under själva exorcismen. Han får nys om att lampan sålts och beger sig väldigt snart iväg till Californien för att försöka stoppa ondskan, en gång för alla.

Fjärde delen i serien börjar segt, men slutar riktigt bra. Jag tyckte filmen var helt ok.. inte bra, men inte heller värdelös. Den här filmen är en riktig förbättring från dom tre totalt värdelösa föregångarna. Fjärde delen är dessutom en film som är gjord för TV, vilket gjorde mig ännu mer förvånad att den inte var ännu sämre än föregångarna.

Även i den här filmen har filmskaparna valt att använda dom förbannade flugorna, men dom dyker dock inte upp varje gång något "läskigt" ska hända, utan enbart 2 gånger (vad jag kunde räkna mig till iaf).

Fjärde delen är alltså helt klart godkänd.. inte bra, men inte värdelös heller. En klar förbättring och även ett riktigt bra slut som jag gillade riktigt skarpt!

http://www.imdb.com/title/tt0096808/

Amityville 3-D

Tredje delen i Amityville-serien.

Efter att ha avslöjat en bluff i Amityville-huset flyttar en frånskild reporter in i det fördömda huset. Efter flertalet underliga olyckor och dödsfall som kan kopplas till huset bestämmer sig reportern för att kalla in en expert på det paranormala.

Den här filmen är ungefär lika bra som dom två första filmerna, dvs totalt värdelös. Det är typ 1½ timmes snack, och lite dödsfall som är ganska ointressanta (om man bortser ifrån när en kvinna blir uppbränd, vilket jag tyckte var en ganska intressant scen).

Filmen är även gjord med 3-D-effekter, och ser enbart löjligt ut när man inte har 3-D-brillor. Utöver den här har ju även Jaws 3 och Friday The 13th part 3 3-D-effekter som ser ganska töntiga ut i dagens läge..men det är 2 helt andra historier.

Skådespelarna är precis som i dom första filmerna, helt ok, men med tanke på att dom arbetar mot ett fruktansvärt tunnt manus blir det hela enbart bedrövligt att titta på.

Dessutom störde jag mig på en sak något fruktansvärt, och det var dom förbannade flugorna (som dom även använt i dom 2 första filmerna). Så fort något "läskigt" ska hända dyker dom upp och alltihop blir fruktansvärt förutsägbart och tråkigt.

Kort sagt: håll er ifrån den här sörjan.

Den här skitfilmen är även känd som Amityville III: The Demon och Amityville: The Demon. Men med tanke på att ni troligtvis aldrig kommer titta på den här sörjan så spelar ju inte det någon roll, eller hur?

http://www.imdb.com/title/tt0085159/

Amityville II: The Possession

Prequel och uppföljare till en av tidernas största skitfilmer.

Filmen handlar om familjen som bodde i det fördömda huset i Amityville, innan dom som det handlar om i första filmen. Väldigt snart efter att familjen har flyttat in börjar saker och ting förändras hos familjemedlemmarna. Fadern blir allt mer aggressiv mot sina barn, modern blir allt mer hysterisk och deras äldsta son börjar bete sig underligt. Väldigt snart börjar sonen göra konstiga saker, blir mer och mer sjuk och slutligen mördar han hela familjen. Polisen tar honom och en präst försöker rädda honom från dom onda krafterna.

Ja..vad kan man säga? Den här filmen är VÄRRE än första filmen. Den är så urlöjlig så det finns inte ord att beskriva skiten med. För det första, vad är det för en jävla ide att berätta en sak som man egentligen redan fått klart för sig? Nu menar jag det här om att familjen blev mördad osv..

Och för det andra så börjar dom härja runt med biblar och hallelujah-snack, vilket gjorde mig totalt ointresserad av filmen och jag ville egentligen bara stänga av skiten.

Filmen är så grymt långdragen och långtråkig att det är rent bedrövligt att dom ens har gjort den här filmen. Dom som var med och gjorde den skäms troligtvis väldigt mycket över att dom ens medverkade i att skapa en så här värdelös film. Den här filmen är (om det nu är möjligt) mindre läskig än vad första filmen var, vilket borde beskriva en hel del om den.

Sist men inte minst, håll er LÅNGT ifrån den här filmen. Den är inte ens värd att se för att se hela serien av dom här filmerna, den är bara överflödig och borde skrotas.

http://www.imdb.com/title/tt0083550/

The Amityville Horror

En omtalad gammal skräckfilm, som har fått 7 uppföljare och 1 remake.. vilket jag tycker är ganska konstigt. Varför? Läs vidare får ni reda på varför.

13 November, 1974. Amityville, Long Island. En familj blir brutalt mördade i sina sängar. Inga motiv kan kopplas till morden. Ett år senare flyttar en ny familj in i huset. Efter ungefär en månad börjar saker och ting hända. Styvfadern blir allt mer sjuk. Dottern får en mystisk låtsasvän. En präst som varit in i huset blir plötsligt mycket sjuk och blir senare blind... detta är bara några av dom saker som händer. Så småningom upptäcker styvfadern att huset är byggt på en gammal ritualplats för satanister..och det står klart för honom att familjen svävar i livsfara.

Storyn låter skitspännande, ja. Men filmen är skräp. Rent dynga. Jag brukar älska äldre skräckfilmer, men jag kan faktiskt inte riktigt placera in den här i "skräck"-facket ändå. För det första finns det typ inga scener ALLS i filmen som verkligen ÄR läskiga och för det andra så är det ca 2 timmar snack bara.. typ.

Slutet är så töntigt och löjligt så man kan börja fundera om dom som gjorde filmen egentligen inte orkade bry sig i att göra ett värdigt slut.. även om filmen är rent skräp. Jag hade tänkt citera en liten grej min vän H skrev till mig på msn om den här filmen, innan jag såg den: "Man sitter ju bara som ett jävla frågetecken och undrar om alla som satt på inspelningen av filmen tyckte "jaa, det blir ett bra slut"."

H's citat stämmer in jävligt väl. Jag satt faktiskt som ett frågetecken och funderade precis det där han skrev till mig.

Att Amityville fick 7 uppföljare skrämmer mig, och att den även fått en remake är nog ett av tidernas största skämt (även om remaken var helt ok, den kommer jag recensera när jag recenserat dom 7 andra Amityville filmerna.. för dom som bryr sig).

Kort och gott är det här en jävla skitfilm som egentligen inte borde fåtts släppas. Om någon blivit rädd för den här filmen tycker jag dom borde uppsöka psykvård, för den här filmen är så löjligt tråkig att jag höll på att somna större delen av filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0078767/

RSS 2.0