Scanners II: The New Order

Uppföljaren till Cronenberg's mästerverk.

När David Kellum kommer till storstaden, för att läsa till veterinär, använder han sig av en speciell förmåga, som han har haft ända sen han var liten, för att stoppa ett butiksrån. Polischefen Forrester visar genast intresse för David och sammanför honom med en forskare som behandlar andra människor med liknande förmåga, så kallade Scanners. Han tror att han nu ska få hjälp. Men egentligen är David bara en kugge i Forresters plan att skapa en polisstat styrd av en armé av Scanners.

Den första uppföljaren är högljudare, våldsammare, intensivare (till och från).. men ändå tråkigare. Att fortsätta en story som egentligen bara räckte till en film känns bara idiotiskt. Att de dessutom till och från drar ut på vissa scener, som är så otroligt onödiga och tråkiga att de bara förlänger och trögar ner filmen, gör filmen tråkig. Vissa scener hade de lätt kunnat korta ner med 2-3 minuter.. eller tagit bort helt och hållet vilket hade gjort filmen kortare och kanske mer intressant.

Skådespelarna är helt ok, sämre än den första filmens, men ok. Men självfallet har den även de skådespelare som inte borde fått vara med.. eller varit med i något annat heller för den delen. Effekterna och det intensiva slutet är dock stora plus, vilket höjer filmen från att totalkrascha.

Helt ok film som duger att se, även om den har en del brister vilket gör den sämre än den första filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0102848/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0