Hard To Die

Och så ytterligare en Wynorski-film. Den här filmen är även känd som Sorority House Massacre 3, ni hittar recensioner på ettan och tvåan här och här.

När fem kvinnor ska städa upp i källaren i en kontorsbyggnad dyker ett paket upp. Det visar sig att paketet har blivit skickat till fel plats och av ren nyfikenhet öppnar kvinnorna paketets innehåll; en liten låda med underliga målningar på. Kort efter att de har öppnat lådan börjar de försvinna en efter en. Kan den underliga vaktmästaren ha med saken att göra?

Jag behöver nog inte skriva att den här filmen är urdum, men det gör jag ändå.. den här filmen är urdum. Den använder, precis som den andra Sorority House Massacre-filmen, scener ur den mycket bra filmen The Slumber Party Massacre (recenserad här) och bygger upp en helkorkad story kring scenerna de har klippt ihop ifrån den filmen.

Den här filmen påminde mig ganska mycket om Sorority House Massacre II på flera sätt; värdelösa skådespelare, liknande story som i SHM2, brudar som springer runt i underkläder (i en kontorsbyggnad, wtf?), flera scener där tjejerna visar tuttarna (som i alla andra Wynorski-filmer), klippen från The Slumber Party Massacre.. samt att Peter Spellos är med i en underlig roll som en zombieliknande snubbe som uppenbarligen inte dör av något.

På omslaget står det; "Highest rating! I love this movie! It's the female version of Die Hard, full of lightning-hot action and sizzling drama!". Vad jag inte riktigt begriper är vad filmkritikern som sagt/skrivit det där menade. För någon skottlossning blir det inte förns de sista minutrarna i filmen och att kalla den här filmen för "kvinnoversionen" av Die Hard skulle vara rena förolämpningen mot Bruce Willis och allt Die Hard-filmerna står för.

Jävla skräp.. även om jag inte är förvånad.

http://www.imdb.com/title/tt0103111/

Wedding Slashers

Lite mer våldsfilm.

Jenna drömmer om att hitta den perfekta mannen och gifta sig med honom. Alex verkar vara den mannen. Men tack vare hennes mörka förflutna blir det komplikationer under vigseldagen.. och gästerna blir bara färre.. och färre..

Den här urbotat dumma, korkade och tråkiga slasherfilmen var fan inte mycket att hurra över. Att jag inte somnade när jag tittade på den blev jag överaskad av själv.

Den innehöll våld. Den innehöll dugliga skådespelare (till en viss del). Den innehöll helt ok effekter. Den innehöll en del lättklädda damer. Så varför tycker jag då inte att den är bra? Till att börja med så var den så dåligt upplaggd att det inte var klokt. Manusförfattarna krånglade till storyn och började med att filmen visar vad som först hände för 40 år sen och sen helt plötsligt 5 år sen.. och direkt efter det dagen innan vigseldagen.. och sen vigseldagen. Att hela filmen blir grötig, tråkig och smått obegriplig behöver jag troligtvis inte skriva.

Att den var bara ca 80 min var dock ett plus, då skiten tog slut snabbare.

Det här är klart en av de sämsta slasherfilmer jag har sett någonsin. Gillar man totalt hjärndöd och svintråkig slasher, så kan man alltid kasta sig över den här.. jag vet då iaf att jag aldrig mer kommer titta på den.

http://www.imdb.com/title/tt0875630/

Chopping Mall

Ytterligare en Jim Wynorski-film.

Det stora köpcentret Park Plaza har skaffat ett par nya nattvakter; tre stycken hypermoderna robotar som ska ta inbrottstjuvar till fånga genom bland annat elspänningar som de kan skjuta ut. Men när en blixt slår ner i huvuddatorn ballar systemet ur och robotarna börjar förinta inkräktare istället för att ta dom till fånga.

Samma kväll har 8 ungdomar bestämt sig för att vara kvar i köpcentret, efter att alla affärer har stängt, för att dricka öl och ha sex i en madrassaffär. Det dom inte hade räknat med är robotarna som löper amok inne i centret.. och att de inte ska hinna ut innan säkerhetsdörrarna slår igen för att inte öppna sig förens klockan 6 morgonen därpå.

Jag är stum. Jag trodde verkligen inte Wynorski kunde göra en riktigt bra film.. men det kunde han ta mej fan. Jag gillade den här lilla fina lågbudget/B-filmen. Visst fanns det en och annan scen där man lyfte på ögonbrynet och sa "Eh, jaha?" och effekterna var inte de bästa. Skådespelarna var dock ganska bra och man såg att de kämpade med att försöka jogga istället för att springa allt de orkade ifrån robotarna för att försöka skapa lite mer spänning i det hela.

Att filmen dessutom är bara ca 77 min gjorde inte saken sämre, faktiskt. Wynorski (och de andra i filmteamet) har skippat slappheten i filmen och tryckt på utav bara helvete. Filmen flyter på i ett högt tempo och håller samma tempo från en kort bit från start till slut.

Letar man efter något storslaget lär man leta vidare. Letar man efter något väldigt lågdbudget kan jag helt klart rekommendera den här. Jag kommer troligtvis se om den flertalet gånger iaf.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0090837/

Starship Troopers Trilogy

Äntligen dags för ytterligare en trilogi-recension, den här gången är det de våldsamma sci-fi/action-filmerna Starship Troopers tur. Varsegoda.

När mystiska meteorer slår ner i Buenos Aires börjar regeringen att propagera för att få in fler rekryter till den så kallade Federationen. En av dessa personer är Johnny Rico, en ung man som förlorat sin familj efter att en meteor slagit ner i hans hemstad, som går med för att bli medborgare.. och senare också för att slå tillbaka hotet från rymden.

För att slippa spoila (för er som inte sett den) har jag uteslutit en del. Så ni vet. Fast jag skulle gissa på att de flesta antingen har sett den här filmen eller åtminstone har hört talas om den.

Jag älskar den här filmen. Enkelt och kort. Den har grymt snygga effekter, bra skådespelare, ett intensivt och intressant manus och en nypa humor till och från. Självklart innehåller den en del våld också.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0120201/

En grupp med Mobila Infantrier får lov att söka skydd i en övergiven utpost efter att ha blivit överrumplade av en stor mängd Archnid-insekter. Väl inne i den övergivna utposten hittar de kapten V.J. Dax fängslad i en cell. En av de meniga, Lei Sahara, släpper Dax fri för att få hjälp i striden mot insekterna. Men även om den stora mängden insekter utanför utposten bara blir större och större, så lurar fienden närmare än vad soldaterna trodde till en början...

Ärligt talat förstår jag mig inte på varför folk inte tycker tvåan är bra. Visserligen är filmen inte alls lika bra som första och en del av effekterna är sämre och en del av skådespelarna är inte något vidare heller.. samt att filmningen känns extremt B/lågbudget. Men ser man mellan fingrarna och inte bryr sig så mycket i det så är det en underhållande film.

En helt ok uppföljare, även om den känns lite mer B än första, så funkar den.. i mitt tycke iaf.

http://www.imdb.com/title/tt0367093/

Efter ett stort nederlag på planeten Roku San blir Johnny Rico (första filmens hjälte) dömd till döden. Men kort efter nederlaget störtar ett rymdskepp ner på den avlägsna, och outforskade, planeten OM-1 med bland annat Sky Marshall Omar Anoke och den tuffa Lola Beck. I smyg börjar Becks pojkvän, och Ricos forna vän, General Dix Hauser att göra upp en plan för att rädda Lola och de övriga. Samtidigt måste Anoke, Beck och de övriga slåss på OM-1 för att överleva.. vilket är lättare sagt än gjort.

Jag har hört och läst många olika åsikter kring den här filmen. Vissa säger att den suger röv och vissa säger att den är helt ok och är betydligt bättre än tvåan. Min åsikt är att tredje filmen är ok, men sämre än ettan.. och tvåan med för den delen. Öppningssekvenserna var riktigt nice, men sen började det bli en massa härjande om biblar, hallelujah-snack och annat skit som, enligt mig, var helt ointressant och borde inte ha varit med i filmen.

Effekterna dög, men vissa av skådespelarna spelade över något så jävla rejält att jag tyckte dom bara blev pinsamma efter ett tag. Och att Casper Van Dien försökte spela stenhård och skittuff blev bara töntigt, i mitt tycke.

http://www.imdb.com/title/tt0844760/

En hyfsad trilogi, även om bara första är tillräckligt bra för att rekommenderas. Dessutom skulle det inte förvåna mig ett dugg om det kommer dyka upp en fjärde Starship Troopers film, men tills dess så får man kika på de här filmerna.. iaf ettan.

Jack Brooks: Monster Slayer

Och så ytterligare en Robert Englund-film.

Ända sen Jack såg sin familj bli brutalt mördade av ett odjur medan de var ute och campade har Jack lidit av svåra aggressionsutbrott. Jack är nu en ung man som får lov att leva med en irriterande flickvän, terapimöten som inte leder någon vart, kvällslektioner som knappt håller hans intresse uppe och hans sidojobb som rörmokare.

När Jack's lärare Professor Crowley (Englund) ber Jack om att titta på hans vattenledningar råkar Jack av misstag släppa lös en uråldrig demon som förvandlar Professor Crowley's kropp till något inte-så-likt-en-människa och snart måste Jack slåss, öga mot öga, med den uråldriga demonen... och ett par stycken nyare.

Den här filmen var riktigt bra. Att Englund var med och gjorde en viktig roll gjorde ju inte saken sämre. Effekterna och make-upen var riktigt snyggt gjorda och vissa av effekterna var riktigt coola. Skådespelarna var bra för att vara B-filmsskådisar och jag blev riktigt imponerad på Trevor Matthews, som spelade Jack, som gjorde en riktigt bra insatts.

I över lag en riktigt cool och rätt så slaffsig film.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0816539/

Gremlins 2: The New Batch

Uppföljaren till den odödliga klassikern.

När Mr. Wing (ägaren av mogwaien Gizmo) dör köper storfräsaren Daniel Clamp upp hans gamla affär och bygger en stor affärsbyggnad på marken där affären låg. Under rivningen av byggnaden lyckas Gizmo ta sig ut och blir upphittad av en forskare som jobbar i den nya byggnaden.

Billy Peltzer (från första filmen) har fått jobb i en av avdelningarna i den stora byggnaden och hans flickvän Kate Beringer (också med i första filmen) jobbar som guide i det stora huset. Av en ren slump hör Billy ett paketbud vissla på melodin Gizmo brukar sjunga. Budet berättar om labbet längre upp och Billy beger sig iväg. Väl inne i labbet lyckas han sno åt sig Gizmo och gömmer strax därpå undan honom. Hans chef begär att ha ett möte över en middag med honom, vilket leder till att han måste lämna Gizmo själv en stund.

Gizmo beger sig ut i byggnaden (troligtvis för att titta runt lite) och av en ren slump får han vatten på sig och ett nytt gäng med magwais ploppar ur honom. Ganska snart får de tag på mat, efter tolvslaget.. och inte allt för långt efter bryter kaoset ut i byggnaden.

Den här andra filmen är helt hysterisk. Den driver hej vilt med sig själv, den föregående filmen och hela konceptet om de små monstrena som egentligen inte är ute efter något utan enbart vill ha jävligt kul på mänsklighetens bekostnad.

Jag minns att när jag var yngre gillade jag inte den här lika mycket som första och samma gäller tyvärr nu, men den lilla skillnaden är att jag avskyr inte den här utan tycker det är en rolig och bra uppföljare till ett mästerverk. Många av karaktärerna är riktiga idioter. Storyn är helsnurrig. Effekterna är lika imponerande som i första. Skådespelarna är lika bra som de i första filmen.

Så.. slutsattsen från mig blir att uppföljaren är bra, men inte lika bra som första och den är helt klart sevärd. Fast jag skulle gissa att många redan har sett den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0099700/

Gremlins

En klassiker!

När uppfinnaren Randall Peltzer är på affärsresa lyckas han få tag i en mogwai, ett litet djur, som han ger till sin son Billy i en tidig julklapp. Randall berättar för sin son att det finns tre regler som man måste följa stenhårt när det gäller mogwaier; 1. Ge dem inte mat efter klockan 12 på natten, oavsett hur mycket dom gnäller. 2. De får inte komma i kontakt med vatten. 3. Man måste hålla dem ifrån ljus, speciellt solljus, vilket dödar dem. Billy och Gizmo, mogwaien, blir väldigt bra vänner och allt verkar frid och fröjd... tills dagarna innan julafton.

Billy presenterar Gizmo för sin vän Pete som av misstag råkar spilla vatten på Gizmo, som strax därpå "föder" 5 nya mogwais. Dagen innan julafton ger Billy de fem mogwaierna mat strax före 12-slaget... tror han. Mogwaierna förpuppas och när de kommer ur sina puppor.. är det något betydligt otrevligare som kommer ut än vad som gick in i puppan.

När jag var liten älskade jag att titta på den här filmen. Jag såg den så mycket att jag kunde den utantill, till slut. Skådespelarna är svinbra och effekterna är riktigt imponerande. Storyn flyter på i ett ganska högt tempo och filmen levererar spänning och några rejäla gapskratt.

Hela filmen är råbra i mitt tycke och de som inte har sett den borde skämmas. Det är trotts allt en klassiker och en fin liten julsaga.

Jag älskar den fortfarande, för er som undrar.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0087363/

The Fear

Lite skräck igen. Jag såg uppföljaren för ett par år sedan (vilket jag inte visste då). Jag har tyvärr inte uppföljaren nu, men när/om jag får tag i den kommer den självklart bli recenserad. Stay tuned.

En grupp med ungdomar, ledda av Richard, en ung man med ett tragiskt förflutet, far ut till en stuga som Richards familj ägt i flera generationer. Väl där ska gruppen genomgå "skräckterapi", som Richard ska leda. Terapin går ut på att gruppen ska övervinna sina innersta rädslor. Men någon dag efter att gruppen anlänt till stugan börjar de försvinna en efter en. Kan den gamla trädockan Morty ha med saken att göra?

Den första filmen är jäkligt seg. Inte förns efter halva filmen börjar det hända något som är av intresse och de flesta morden i filmen är av offscreen-variant, vilket gör filmen ännu segare, tyvärr. Effekterna var rätt bra dock och skådespelarna var helt ok.. jag ville iaf inte strypa dom.

Vad jag kan minnas så är tvåan betydligt bättre än ettan, men jag kan ju ha fel också. Jag ska försöka införskaffa den snarast möjligt.

Men om man har brist på halvtaskiga skräckfilmer kan man ta och införskaffa den här filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0113043/

Tombstone

He was quoting the Bible. Revelations. "Behold the pale horse. The man who sat on him was Death... and hell followed with him."

Efter att ha städat upp i Dodge City bestämmer sig Wyatt Earp (Kurt Russell) för att dra sig tillbaka och beger sig iväg till Tombstone, Arizona, i sällskap med sina bröder Virgil (Sam Elliott) och Morgan (Bill Paxton) och deras flickvänner/fruar. Väl i Tombstone tänker Wyatt lämna sitt gamla liv bakom sig och börja tjäna pengar istället.

Men en grupp banditer, kända som The Cowboys, sätter självklart en käpp i hjulet för Wyatt och hans bröder och snart måste de ta itu med The Cowboys... innan de tar itu med dom.

Den här filmen är riktigt bra. Den har en bra drivande story samtidigt som den innehåller en hel del bra skådspelare. Utöver de nämda är t ex Val Kilmer och Michael Biehn med i varsin viktig roll. Mycket mer än så finns det inte att skriva egentligen.

Som ni troligtvis sett har jag gjort en ny kategori nu också, just för såna här filmer. Men ni kan vara beredda på att den här kategorin inte kommer vara överfull med recensioner, för så ofta tittar jag inte på western.. även om jag gillar genren.

Iaf, gillar man western, se den här. Jag gillade den mycket.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0108358/

I Know Who Killed Me

Lindsay Lohan! Yaaay!

Någon dag efter att en ung kvinna har hittats mördad försvinner Aubrey Fleming (Lohan) spårlöst. Några dagar senare hittas hon i ett dike. När hon vaknat upp säger hon att hon inte alls heter Aubrey Fleming, utan strippan Dakota Moss. Vad har hänt med Aubrey?

Det här är nog en av de larvigaste, mest idiotiska, trögaste, mest ointressanta, mest tröttsamma, tråkigaste, mest intelligensbefriade skitfilmer som jag har sett någonsin.

För det första hade jag för mig att yrket strippa innebar att en man eller en kvinna klär av sig dansandes till musik.. mestadels inför publik.. eller nåt. Det jag vill säga är att Lohan fäller inte ett plagg under någon av "strippscenerna". Hon hade ju liksom inte behövt visa tuttarna i kameran, men det hade ju varit betydligt mer trovärdigt att hon faktiskt var en strippa om hon tagit av sig kläderna och haft t ex ryggen emot kameran. Eller något.

Utöver det så spelar Lohan över så jävligt så jag blir spyfärdig emellanåt. Jag hade dessutom tankar på att stänga av filmen ett tag, men som den gode recensenten jag är så gjorde jag givetvis inte detta utan plågade mig vidare genom den här urtrista skiten. Dessutom innehöll filmen en del scener som var helt osammanhängande och som, iaf enligt mig, inte tillförde storyn i filmen ett jävla dugg.

Att idioterna bakom filmen dessutom har gjort en alternativ början och ett alternativt slut fattar jag inte. De är lika värdelösa (om inte mer) som de som var med i filmen. Att de dessutom har gjort en förlängd scen där Lohan "strippar" är bara urbotat dumt och larvigt. Att titta på Lohan som står och juckar mot en stång är inte speciellt intressant att titta på.

Nu kommer jag säkerligen få klagomål av Lohan-fans som kommer komma med dumma kommentarer kring filmen.. men det skiter jag blankt i. Jag hatar den här filmen. Lohan skulle ha slutat med skådespeleriet efter Mean Girls, uppenbarligen har ju hon bara blivit sämre sen dess.

DYNGA!

http://www.imdb.com/title/tt0897361/

Snoop Dogg's Hood Of Horror

Episod-skräckis med storys kring "the hood". Originaltiteln är Hood Of Horror, versionen jag såg hade den alternativa titeln.

Första berättelsen (mellanberättelsen, alltså) handlar om Devon, en ung kille som lever i "the hood". Han och hans polare dödar ett annat gäng, men i stridens hetta blir Devons lillasyster skjuten. Utom sig av sorg beger han sig iväg, men stöter på en bekant.. som visar sig vara något helt annat än det han trodde från början. Första berättelsen ger svaret till hur Devon blev HoH (Hound of Hell).

Andra berättelsen heter Crossed Out och handlar om Posie, en ung tjej som lever i "the hood" och håller på med graffiti. När hon konfronterar ett gäng killar som kladdar över hennes graffiti jagar dom henne och kort därpå möter hon Derelict, en mystisk man som tar med henne till hans lya och tatuerar henne. Hon märker snart att tatueringen inte är vilken tatuering som helst och snart börjar hennes konkurrenter tappas av en efter en under mystiska omständigheter.

Tredje berättelsen heter The Scumlord och handlar om Tex Jr., en girig självupptagen mansgris som tror att han kan få vilken tjej som helst, som måste spendera ett år tillsammans med sin fars gamla krigskompisar för att få arvet efter fadern. Efter flertalet händelser ledsnar gruppen med de gamla krigskompisarna ur och de förbereder sig för sin sista strid.

Fjärde, och sista, berättelsen heter Rapsody Askew och handlar om Sod, en ung man som drömmer om att bli en stor rapstjärna, vilket han blir också.. tack vare hans döda vän. Men kort efter att han har vunnit ett pris upptäcker han att en del tjänster har dyra gentjänster.

Jag har läst en del recensioner kring den här filmen och de flesta pekar åt sågning. Men jag måste faktiskt säga emot när det gäller det. Den här filmen är inte den bästa av episod-skräckisar jag har sett, men den är inte heller den sämsta. Jag gillade den faktiskt. Bland annat för att den var rejält slafsig till och från. Skådespelarna var dugliga, även om vissa spelade över så in i helvete.

Har man inget bättre för sig kan man alltid ta och titta på den här. Den är inte top-notch, men den är inte heller urusel. Godkänd film.

http://www.imdb.com/title/tt0475298/

Mirrors

Skräck från i år, igen.

När ex-snuten Ben Carson (Kiefer Sutherland), som är på gång att få ett nervsammanbrott efter att han har dödat en kollega av misstag, får jobbet som nattvakt på ett eldhärjat varuhus börjar han se mystiska saker i speglarna runt omkring i varuhuset.

Min käre vän H sa åt mig att se den här filmen pronto, vilket jag självfallet gjorde i tron om att bli skrämd från vettet.. eller åtminstone hoppa till ett par gånger. Blev jag skrämd? Inte speciellt. Jag ryckte till ett par få gånger, mycket mer än så var det inte.

Nu menar jag inte på att filmen är kass, utan bara att jag troligtvis förväntade mig mer än vad jag fick. Skådespelarna var svinbra, det är något jag inte kan neka till. Effekterna var lika bra dom med. Men händelseförloppet genom filmen kändes inte läskigt i mina ögon.

För övrigt så är det här en remake av den koreanska skräckfilmen Geoul sokeuro (aka Into The Mirror) från 2003.

För er som är nyfikna på vad H har skrivit, hittar ni hans recension här.

http://www.imdb.com/title/tt0790686/

Campfire Tales

Ytterligare en episod-skräckis.

På väg hem från en konsert kraschar fyra ungdomar med sin bil mitt ute i ingenstans. De bestämmer sig för att fixa till en lägereld för att få värme genom natten. För att fördriva tiden tills, förhoppningsvis, någon stannar för att hjälpa dem berättar de skräckhistorier för varandra. Detta är mellanberättelsen, som heter The Campfire.

Den första berättelsen börjar faktiskt före mellanberättelsen och heter The Hook. Ett ungt par sitter i bilen på en romantisk plats och gör det ungdomar brukar göra på såna ställen. Samtidigt går en tokig mördare lös som kallas för Hook. Tjejen ser något och kräver av killen att de åker därifrån. Ganska snart upptäcker killen att tjejen kanske hade rätt...

Tredje berättelsen (om man räknar med The Campfire) heter The Honeymoon. Det nygifta paret Rick och Valerie är på smekmånad och stannar till vid en turistattraktion under natten. En stund senare dyker en mystisk man upp som berättar om någonting som "jagar under natten". Ganska snart står det klart för det nygifta paret att mannen kanske inte bara svammlade...

Fjärde berättelsen heter People Can Lick Too. Kvällen innan Amandas tolfte födelsedag sitter hon och pratar med sin chattkompis Jessica och berättar att hon blir ensam hemma för att föräldrarna ska iväg för att vara med på ett föräldramöte och hennes storasyster, som lovat att stanna hemma med Amanda, ska ut och roa sig. Efter att alla gått hemifrån och Amanda är själv dyker en nattlig besökare upp...

Femte, och sista, berättelsen heter the The Locket. Scott bestämmer sig för att ut och åka med sin motorcykel, utan att veta vart han egentligen ska. När hans motorcykel börjar krångla tar han skydd hos Heather Wallace, en ung stum kvinna som bor med sin far i ett ganska isolerat hus. Hon erbjuder honom ett rum för natten för att vänta ut stormen. Under natten dyker Heathers far upp och snart får Scott reda på vem Heather egentligen är...

Som vanligt måste jag säga att även den här episod-skräckisen var riktigt bra, med en liten schysst twist i slutet. Skådespelarna var bra och effekterna var schyssta. Jag kände igen flera av berättelserna sen tidigare pga att de är baserade på populära spök- och skräckhistorier.

Gillar man episod-skräckisar lär man gilla den här. Jag gjorde det iaf.

http://www.imdb.com/title/tt0115813/

Shutter (2008)

Remaken på den finfina skräckisen.

Några timmar efter att det nygifta paret Benjamin och Jane Shaw anlänt till Japan råkar de ut för en olycka där de kör på en tjej som kliver rakt ut i vägen. De stannar på olycksplatsen och kontaktar polisen. Polisen anländer men hittar ingenting på olycksplatsen. Inga sjukhus har fått in något trafikoffer heller.

De fortsätter resan till stugan de ska övernatta i. Dagarna efter är Benjamin på det nya jobbet - modefotografering i Tokyo. Under fotograferingen börjar Benjamin se mystiska saker och när bilderna har blivit framkallade syns underliga skuggor och vita plumpar i en del av fotona.

Jane bestämmer sig för att börja rota i det hela och snart står det klart för henne att man inte kan fly från sitt förflutna.. även om man försöker glömma.

Den här remaken är skräp. Skräp, skräp, skräp och lite mer skräp. Vilken idiots briljanta idé var det att göra det här skräpet egentligen?

För det första så hatar jag filmer där de tar redan grymt bra, och läskiga, scener och kopierar dom nästintill rakt av. För det andra var filmen så jävla förutsägbar (delvis för att jag har sett originalet) emellanåt att hela filmen blev löjlig. För det tredje var filmen inte ett dugg läskig, utan enbart långtråkig och de scener i originalet jag blev skraj för hade de sullat till och förstört.

Att idioterna bakom den här skitfilmen inte kunde få till något bättre än att göra en rip-off begriper jag inte. Nog för att jag inte hade speciellt stora förhoppningar på den här, men att titta på den här rip-offen är rent utsagt pinsamt och tråkigt.

Se originalet istället. Det här skräpet avråder jag er att se.

http://www.imdb.com/title/tt0482599/

Shutter

Nu blir det lite asiatisk skräck.

När den unga fotografen Tun och hans flickvän Jane kör på en tjej smiter de ifrån olycksplatsen. Dagarna efter framkallar Tun sina senaste kort som han tog på en student. På korten syns mystiska skuggor och till en början tror Tun att det blivit något fel på hans kamera, men snart går det upp för honom att tjejen, som dom körde på för ett par dagar sen, har med saken att göra.. och att man inte kan fly ifrån sitt förflutna.

Jag är den stenhårda typen som aldrig blir rädd av skräckfilmer och skräck käkar jag till frukost. Men den här gången fick jag en fet nacksmäll. Den här filmen skrämde skiten ur mig.

Jag har sett en hel del asiatiska skräckfilmer och visst har jag väl ryst till lite grann till varje sån film. Men skillnaden på dom filmerna och den här är att jag höll på att hoppa ur fotöljen jag satt i när jag såg den här.

Storyn var riktigt bra och hade en schysst twist på slutet. Effekterna var top-notch och lyckades få mig att hoppa till flertalet gånger. Skådespelarna var riktigt bra och dom fick den redan bra storyn att driva på ännu bättre.

Självklart har det också kommit en remake på den här filmen och nästa recension blir just den filmen.

Gillar man asiatisk skräck så är det här ett måste. Se den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0440803/

Curse IV: The Ultimate Sacrifice

Fjärde och sista filmen i serien, som gjordes 1988 (just det, samma år som 2an gjordes) men som inte släpptes förens 1993. Förklaring hittar du längre ner.

1506. En grupp munkar stänger in en kraftfull demon i klostrets källare, i San Pietro En Valle, och sätter en sigil för att stänga in demonen för alltid.

1988. Strax efter att en ung lärarinna anlännt till klostret börjar mystiska saker inträffa. Och efter att en av munkarna hittat ingången till demonens fängelse och tagit bort sigilen, ovetandes vad som finns bakom muren, bryter sig demonen ut ur sitt fängelse.

Den här filmen spelades in under namnet Catacombs men pga att Empire Pictures gick i konkurs runt 1989 kunde aldrig filmen släppas. 1993 köpte Tristar/Epic upp rättigheterna för filmen och släppte den under titeln Curse IV: The Ultimate Sacrifice.

Med det sagt vill jag bara säga att den här filmen är skräp. Den är långtråkig så in i helvete. Med 84 minuters speltid kändes det snarare som 84 timmar. Storyn är något sullig och grymt tråkig. När personerna i filmen börjar härja runt med biblar och citat ur bibeln suckar jag bara djupt och känner hur ögonlocken blir tunga. Effekterna dög, men kunde ha varit bättre.

Det enda i filmen jag kan säga att jag tyckte var bra var skådespelarna. Dom arbetade mot ett tunnt, stentrist och löjligt manus. Men dom gjorde så pass bra ifrån sig att jag somnade iaf inte.

Håll avstånd.

http://www.imdb.com/title/tt0106636/

Curse III: Blood Sacrifice

Tredje filmen i Curse-serien.

1950. Någonstans i dom östra delarna av Afrika. Tre amerikaner, bosatta i Afrika, räddar en get ifrån att bli offrad av en afrikansk infödingsstam. Häxdoktorn blir rosenrasande och lägger en förbannelse, som involverar bland annat en uråldrig gammal demon, över en av kvinnorna i sällskapet. Till en början verkar det bara vara skrock.. men kvinnan inser snart att förbannelsen är mer verklig än vad hon till en början velat tro.

Den här tredje filmen i serien är tråkig. Den är inte dålig, utan bara tråkig. Jag tyckte det inte hände speciellt mycket om jag ska vara ärlig. Visst, våld och blod fanns det. Men jag tyckte den aldrig kom igång riktigt ordentligt.

Jag läste en recension på IMDB om den här filmen, där skrev recensenten att filmen var spännande och betydligt bättre än första Curse-filmen. Och tydligen hade recensenten enbart sett första och tredje Curse-filmerna. Vad jag vill säga är att den som skrev den recensionen måste haft en rejäl bakfylla eller gått på tunga droger, för den här filmen är inte det minsta spännande. Jag satt mest och väntade på att den skulle ta slut. Utöver att den är tråkig och inte det minsta spännande är den förbannat förutsägbar också. Dessutom är den definitivt inte bättre än första Curse-filmen.

Men som sagt, filmen är inte dålig utan bara tråkig. Vill ni se den så gör det.. det är ni som slösar bort ca 90 minuter, precis som jag gjort.

http://www.imdb.com/title/tt0101636/

Curse II: The Bite

Den fristående uppföljaren till The Curse.

När ett ungt par är på resa genom USA bestämmer de sig för att ta vägen genom Texasöknen. De stannar till på en bensinstation mitt ute ingenstans för att tanka och fråga om vägen. Bensinstationsinnehavaren avråder dem att ta en genväg, och råder dem att ta den längre vägen.

Det unga paret ignonerar rådet och tar genvägen ändå. Snart märker de att vägen är full med ormar. En bit in på vägen stannar de till och killen blir kort därefter biten i handen.

Till en början verkar inte bettet speciellt farligt... men snart går det upp för det unga paret att de borde tagit omvägen.

Den här fristående uppföljaren är faktiskt en helt ok film. Jag har sett den flertalet gånger, fast under enbart undertiteln, The Bite. De som har The Bite i ägorna har alltså Curse II: The Bite. The Bite kan man hitta i såna där fina lådor på t ex ÖB för 29kr styck. Releasen jag har är ifrån House Creek Entertainment och innehåller i princip bara filmen, subtitles och några menyer.

Iaf.. åter till filmen. Filmen i sig har bra skådespelare (iaf om man tänker på att det är en B-film) och effekterna är precis som i första filmen, bra men emellanåt riktigt vidriga.

Har man inte sett ettan, så kan man ändå se den här. Den har ingenting med den föregående filmen att göra what so ever.

http://www.imdb.com/title/tt0094929/

The Curse

Baserad på en H.P. Lovecraft story och dessutom producerad av den gamla skräckmästaren Lucio Fulci!

Under en stormig natt slår en meteor ner inte allt för långt ifrån familjen Crane/Hayes gård. Dagarna efter börjar mystiska saker att hända; djuren blir galna, frukterna och grönsakerna blir förstörda, vattnet börjar smaka konstigt och även en del av djuren börjar ruttna, fastän de fortfarande lever.

Dagarna efter börjar flera av familjemedlemmarna förändras, både till sättet... och till utseendet.

Det märks att Fulci har producerat den här fina gamla skräckfilmen. Den innehåller en jävla massa äckeleffekter, gore och vider. Skådespelarna är riktigt bra och storyn driver på i ett lagomt tempo med ett riktigt vridet slut.

Jag märkte två misstag dom gjort i filmen dock. Det första är att man ser metalarmen som håller i "meteoren" som slår ner. Och det andra är att man får se en del av inledningsscenen i ett tvreportage, även om det inte var något tvteam där. Se filmen så förstår ni vad jag menar..

Jag gillar den här filmen, mycket. Får ni tag i den, se den. Den är helt klart värd det.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0092809/

Iron Man

Ytterligare en Marvel-figur som kommit upp på stora duken.

När den genialiske, och snuskigt stenrike, Tony Stark är på en affärsresa i Afghanistan tas han tillfånga av en grupp rebeller som kräver att han ska bygga ett exemplar av sin senaste raket. Han låtsas göra det, men bygger istället en robotdräkt för att ta sig därifrån..

Och därtill kommer det ännu fler saker som händer under filmens gång, men som vanlgit utesluter jag att berätta för att inte spoila.

Att karln står i en grotta i Afghanistan och bygger en hyperavancerad stridsmaskin är visserligen "något" långsökt.. men det hela funkar ganska bra ändå. Actionscenerna är snyggt framförda och skådespelarna gör ett toppenjobb framför kameran. Storyn driver på i ett jämnt och fint tempo.

En helt klart sevärd film. Jag kommer säkerligen se om den ett par gånger iaf.

http://www.imdb.com/title/tt0371746/

Zombie Strippers

Och nu; Robert Englund och Jenna Jameson!

I en inte allt för avlägsen framtid har George W. Bush blivit omvald för fjärde gången, tillsammans med sin vicepresident Arnold Schwarzengger och USA ligger i krig med diverse olika länder, t ex Irak, Libanon, Frankrike och Alaska. Pga de höga dödssiffrorna inom den amerikanska armén har regeringen börjat forska fram ett virus som återuppväcker de döda för att bygga en armé av odöda.

Men något går fel i en av de hemliga forskningsanläggningarna, som är belagd i Sartre, Nebraska, och viruset bryter ut. En grupp med benhårda militärer skickas in för att rensa upp. En i gruppen blir biten men lyckas ta sig därifrån och hamnar slutligen i en underjordisk illegal strippklubb.

Väl inne på strippklubben dör soldaten, men vaknar snart till liv igen och biter en av stripporna.. och stripporna börjar äta sina kunder.

Jag hade hört av flera polare att den här filmen var riktigt värdelös.. dessutom hade jag läst en och annan recension, som sa det samma om den. Och inledningen verkade inte allt för lovande..

Men jag kan säga som så att jag fick en något stor chock en bit in i filmen då jag fick lov att lägga av ett och annat gapskratt. Och en ännu större chock tillkom när filmen var slut; jag gillade den.

Det här är kvalitéfilm när den är på lägsta möjliga nivå. En tunn story, halvtaskiga effekter, en assamblé av skådespelare man knappt hört talas om och självfallet ett och annat stort namn i spettsen.

Gillar man såna här filmer ska man helt klart se den här. Jag vet då en sak iaf; jag kommer se om den här.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0960890/

The Incredible Hulk

Den nya Hulken-filmen, med Edward Norton i huvudrollen.

Efter att ett experiment med gammastrålning har gått snett flyr forskaren Bruce Banner till Brasilien för att gömma sig från armén och för att söka efter ett botemedel mot hans unika tillstånd; vid hög stress förvandlas han till ett stort grönt monster som slår sönder allt i sin väg.

Av en ren slump (och en del klantighet) lyckas General Ross, som ledde projektet Banner arbetade på, lokalisera vart Banner befinner sig. Emil Blonsky, en soldat med en lång meritlista, kallas in för att leda en grupp som ska fånga Banner för att de ska kunna utföra fler experiment på Banner.

Efter ett totalt misslyckande för General Ross och Blonsky, men en framgångsrik flykt för Banner, tar sig Banner tillbaka till USA för att leta reda på Mr. Blue, en kontakt han har någonstans i USA som kanske kan hjälpa honom att bli kvitt den gröna besten som bor inom honom. Av en ren slump stöter han på sin gamla flickvän, Dr. Elizabeth 'Betty' Ross, General Ross dotter, och tillsammans beger de sig iväg för att leta reda på Mr. Blue. Men Ross har andra planer för Banner.. lika så har Blonsky andra planer... för sig själv.

Den nya Hulken-filmen är inte en uppföljare, men inte heller en remake. Vad jag har förståt det ville dem som gjorde filmen göra den mer lik serietidningen, än vad filmen från 2003 var.

Med det sagt kan jag bara skriva ett ord: Wow. Den här filmen var betydligt mörkare än Hulk och hade betydligt högre tempo. Skådespelarna var riktigt bra och effekterna var top-notch. Storyn var drivande as hell och någon direkt dötid fanns det inte. Actionscenerna var snyggt gjorda och kameran slängdes inte omkring som en jojjo, som det uppenbarligen har blivit populärt att göra i dagens actionfilmer.

För övrigt så kan jag tala om att jag såg den här filmen, och recenserar den, tack vare en så kallad request av min käre vän T. Han tyckte jag skulle ta och recensera den och det har jag gjort nu. Att jag recenserade Hulk var pga att jag trodde det var den första filmen och att det här var en uppföljare.. men jag hade ju, som jag skrev ovan, fel.

Med allt det sagt.. så vill jag bara säga en sista sak: se den, den är värd det.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0800080/

Hulk

Hulken!

Efter att Bruce, en vetenskapsman med ett suddigt förflutet, varit med i en olycka där han blivit utsatt för höga halter av gammastrålning och nanorobotar (en liten livsform som ska hela sår, men som enbart dödat allting de har kommit i kontakt med) dyker hans biologiska far upp. Kort efteråt upptäcker han att när hans temprament hettar till förvandlas han till en stor grön best som drivs av Bruce's ilska.

Varför jag inte har sett den här filmen innan begriper jag inte själv. Jag har alltid gillat Hulken och den här filmen gjorde mig inte speciellt besviken heller. Inledningen var lagomt lång för att förklara till hur Bruce blir Hulken.. och sen brakar allting igång i ett jävla tempo.

Skådespelarna var riktigt bra med bland annat den snygga Jennifer Connelly i en viktig roll. Effekterna var storslagna, typ i stil med vad storfilmer ska ha.

Ja.. jag gillar den här filmen och tycker att om man inte sett den ska man se den. Helt klart sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt0286716/

The Curse Of The Komodo

Ytterligare en film av Jim Wynorski, idioten bakom filmer så som Sorority House Massacre II, The Thing Below och The Bare Wench Project filmerna.

Efter att ett gäng har rånat ett casino beger de sig iväg med en helikopter. Deras största problem är att de flyger mitt i en storm och tvingas att landa på en, till synes, öde ö. Ganska snart blir de dock varse om att ön inte alls är öde, utan bebos av några forskare som har experimenterat på komodovaraner.. vilket har gett oanade konsekvenser.

Den här filmen är troligtvis en av Wynorskis "bästa" filmer, skulle jag tro. Skådespelarna går att titta på utan att vilja strypa dom och effekterna är.. typ lika töntiga som i alla andra av hans filmer. Men den här filmen har lite mer charm än de övriga dyngfilmerna han har gjort.

Storyn är jävligt tunn och ganska långsökt dock.. men duger i långa drag och nån direkt dötid blir det nästan inte alls. Slutet var ett sånt där typiskt dra-på-läpparna-slut.

Filmen är inte helt värdelös, men inte heller något jag kommer se om.. skulle jag tro.

http://www.imdb.com/title/tt0346811/

Alone In The Dark

Nej, det är inte Uwe Bolls film från 2005, utan en gammal Donald Pleasence (Dr. Loomis i Halloween filmerna) film.

Under ett stort strömavbrott bryter sig fyra psykopater ut från Haven, ett mentalsjukhus som drivs av en lite skruvad doktor (Pleasence). De beger sig iväg för att fimpa sin nya doktor, som de tror har mördat deras förra för att ta dennes plats.

Den här, något udda, slasherfilmen är bra.. men jag tyckte det var lite synd att man inte fick se Donald så mycket som jag hoppats på. Dessutom verkade hans roll vara betydligt virrigare än vad jag är van att se honom som.

Utöver Donald så var det en helt bunt duktiga skådisar som gjorde filmen trovärdig och dem som spelade galningarna var riktigt bra och gav en känsla av att de verkligen var tokiga.

En fin film till slasher-samlingen helt enkelt.

http://www.imdb.com/title/tt0083542/

Infection

Och nu något udda.

19 Maj, 2006. Forest Service Parkland, ett par mil utanför Lawton, Kalifornien.

Larry Jenkins befinner sig i parken när han upptäcker en meteor och ringer till polisen. Polisen Bardo skickas till platsen. Strax efter att han har anlänt händer någonting.. och varken Bardo eller Jenkins lär bli sig själva.

Samtidigt är det unga paret Cheryl och Timmy i parken för att reda ut olika problem i deras äktenskap efter att ha varit på studentdansen. Bardo dyker upp och snart lär inte Timmy heller bli sig själv. Cheryl snor polisbilen och åker iväg för att försöka ta sig ut ur parken. Samtidigt som hon gör det, har hon kontakt med polisen Ben över radion.

22 Maj, 2006. Lawton, Kalifornien.

N.S.A.A. drar igång utredningar i och kring Lawton. Utredningen ledde till att presidenten och CDC utlöste ett så kallat "Counter Measure 5". Endast presidenten och CDC kan utlösa detta, vid ett fall av Rött Alarm.

Genom filmen får vi följa vad en fastskruvad kamera i en polisbil "ser" under 63 minuter.

Jag gillade den här filmen. Även om hela idéen är jävligt långsökt och att det dessutom inte kan stämma överens med filmens årgång.. så gillade jag den. Jag hoppade till ett par gånger och filmen hade en riktigt kuslig stämning över sig. Skådespelarna var inte top-notch, men deras insattser dög.

Och ja, den är i samma stuk som [REC], Blair Witch Project, Diary Of The Dead m.fl.

Får man tag i den, se den. Jag tycker den var värd en kik.

http://www.imdb.com/title/tt0472465/

Anaconda III

Tredje filmen om jätteormarna, gjord för tv.

När en biljonär är på besök på en forskningsstation, som han ger pengar för att de ska försöka hitta en kur mot cancer (vilket han har), lyckas han reta upp en fångad anakonda, som de har experimenterat på vilket har lett till att anakondan har utvecklats. Anakondan lyckas ta sig ut och börjar slakta alla som kommer i dess väg. Kort därpå upptäcker två av de anställda att anakondan har lyckats frigöra ytterligare en anakonda.

En grupp med legosoldater blir inkopplade för att ta hand om problemet, däribland Hammet (David Hasselhoff) som ska leda gruppen. Men en i gruppen verkar uppenbarligen ha problem med det, så gruppen sticker iväg för att leta reda på ormarna, vilket visar sig vara ett dumt val..

Jag skulle kunna såga den här filmen på mitten, om jag vill det.. men ärligt talat tycker jag den är underhållande, på ett kasst sätt.

Till att börja med kan jag ju säga att skådespelarna är inte mycket att hurra över. Effekterna är sämre än skådespelarna. Och filmen innehåller dessutom scener och händelser som är helt absurda, korkade eller helt oförklarliga.

T ex i en scen sprängs en bil, efter att ha fått fem - sex skott i sig, på den sidan där bensintanken inte sitter. Hur går det till egentligen?

Det märks rätt lång väg att det här är en film gjord för tv, så jag hade faktiskt inte skitstora förhoppningar på den. Den var, som sagt, bra på ett kasst sätt. Nu är det bara invänta Anaconda 4!

Undertiteln, 'The Offspring', på den här filmen är förresten en alternativ titel på filmen. Releasen jag såg hette enbart Anaconda III. Så det så.

Anaconda 4 är dessutom anledningen till varför jag inte gjort en trilogi-recension av Anaconda-filmerna. Tydligen har de som gjort filmerna gjort filmerna samtidigt, precis som Critters 3 och 4.. men det är en helt annan historia.

http://www.imdb.com/title/tt1137996/

Anacondas: The Hunt For The Blood Orchid

Uppföljaren till Anaconda.

En expedition sticker till Borneo för att leta reda på den sällsynta blodorkidéen, som sägs kunna ge längre liv. Efter att ha åkt en bra bit in i djungeln med en båt och dess hyrda besättning far båten över ett vattenfall och gruppen måste fortsätta expeditionen till fots. Detta leder dock till ett nytt problem; en grupp med anakondor. Efter att en av personerna i gruppen blivit uppäten beger sig gruppen iväg för att möta upp en båt för att ta sig ut ur djungeln.. vilket är lättare sagt än gjort.

Den här uppföljaren till den fina lilla B-filmen från 97 är faktiskt en ganska bra uppföljare.. för att vara en uppföljare till en B-film, alltså. Spänningen finns fortfarande där och skådespelarna är bra, för att vara åt B-filmshållet. Men precis som den första filmen byggs filmen upp steg för steg och det tar ett tag innan det händer något av intresse.

Helt ok film, precis som den första.

http://www.imdb.com/title/tt0366174/

Anaconda

En välkänd B-skräckis med bland annat Jennifer Lopez, Ice Cube och Jon Voight.

När ett gäng med National Geographic-filmare (däribland Lopez och Cube, samt en bunt andra) drar ut i den täta Amazondjungeln, för att hitta en indianstam och spela in en dokumentär kring dem, stöter de på Paul Sarone (Voight), vars båt har pajat. De plockar upp honom från båten och beger sig vidare längs floden.

Teamet berättar för Sarone vad de gör ute i djungeln och han erbjuder sig att hjälpa dem att leta reda på stammen. Efter att ha fått motorstopp skadas en i teamet och blir sängliggande. Sarone föreslår en annan rutt för att ta sig tillbaka till civilisationen och menar på att den rutten är snabbare än den de tog för att ta sig dit de är.

En bit in på rutten de tagit hittar de en båt som fastnat i träsket. Sarone och två i teamet går ombord på båten.. och ganska snart står det klart för teamet vad Sarones anledning till att ta den rutten egentligen är.

Jag såg den här för första gången för många år sen. Har för mig det var 1 eller 2 år efter biopremiären i Sverige. Jag gillade den då (har jag för mig iaf) och jag gillar väl den fortfarande, men jag tycker Lopez spelar över större delen av filmen. Cube gör en bra insatts och Voight är klockren som psycho.. vilket väger upp Lopez nästintill löjliga insatts. De övriga skådespelarna är bra, men det finns en tendens till överspel hos vissa av dem. Effekterna är riktigt schyssta och spänningen finns där, men skrämmande blir den aldrig.

Utöver Lopez, Cube och Voight ser vi även Eric Stoltz, Jonathan Hyde, Owen Wilson, Kari Wuhrer och Danny Trejo i var sin roll.

Helt ok film som duger att kika på om man har brist på annat att se.

http://www.imdb.com/title/tt0118615/

Dead Sexy

Och nu lite Shannon Tweed i en erotisk thriller.

Inspektör Kate McBain (Shannon Tweed) försöker lösa ett fall där flertalet prostituerade kvinnor har blivit mördade, alla på liknande sätt. Kate bestämmer ett möte med Blue (John Enos III), en snuskigt rik man som har haft sex med tre av tjejerna som har blivit mördade och som är en av tre huvudmisstänkta, genom en bordellmamma. Det går inte som Kate har planerat och Blue vill inte ha sex. Efteråt får hon reda på att Blues mamma dog, på ett liknande sätt som tjejerna, för flertalet år sedan. Kort därefter hamnar Blue och Kate i säng med varandra.

Frågan är bara, är det Blue som står bakom morden? Eller är det någon av de andra två? Eller är det någon annan?

Den här filmen är skit. Verkligen en stor jävla hög med stinkande skit. Förklaringen till varför jag skriver så är enkel; nästan alla "skådespelare" i filmen borde inte få gå lösa framför kameran, speciellt Tweed som troligtvis inte ens vet vad skådespelare betyder, storyn är riktigt trög och förutsägbar. Jag kunde lista ut vem mördaren var efter ungefär en halvtimme av filmen och filmen är ca 90 minuter lång. Så jag satt i princip och bara tittade trött på filmen i en timme för att se klart på den.

Att det dessutom är en erotisk film gör ju inte saken bättre. Att titta på två personer som juckar mot varandra som två kåta apor som inte vet hur man får in mannens i kvinnans är bara svintråkigt, och dessutom avtändande som fan, att titta på. Att de som gör sån här skit dessutom trycker in fem, sex (ibland fler) såna scener i en och samma film gör ju inte saken bättre.

Håll avstånd från den här skiten, det vinner ni på i längden.

http://www.imdb.com/title/tt0295923/

Alone In The Dark II

Uppföljaren till en Uwe Boll film som jag tyckte var helt ok. Första filmen är recenserad här.

När Xavier (Zack Ward) står på en toalett och fixar till några påsar med droger kommer tre personer inrusande. En av dem gömmer undan en dolk och strax därpå utbryter skottlossning.

Tre dagar senare söker Xavier upp Edward Carnby (Rick Yune), en specialist på det övernaturliga. De sticker till ett bårhus för att kolla på kropparna efter de tre personerna. Sedan sticker de till toaletten där det hände. Xavier hugger dolken i Edward och strax därpå anländer fyra personer till toaletten.

De fyra personerna tar med sig Carnby för att ta ur dolken. Dagen efter vaknar Carnby i huset där gruppen bor. Kort efter att han vaknat börjar han se saker som är sammankopplade med en gammal häxa och dolken som Xavier högg honom med. Gruppen bestämmer sig för att hämta Abner Lundbert (Lance Henriksen), en erfaren häxjägare, för att försöka hjälpa Carnby.

Lundbert ger Carnby en spruta. Därefter kan gruppen bara vänta och se.. hur länge det tar innan häxan kommer för att hämta det som är hennes.

Jag har uteslutit en hel del, som både händer före, under och efter det jag har skrivit, för att inte spoila allt för mycket. Jag hoppas att storyn är sammanhängande iaf.

Utöver de nämda skådespelarna är även Danny Trejo med i den här filmen, fler än så behöver jag inte nämna skulle jag tro.

Jag vill börja med att säga att den här filmen är tråkig. Rejält jävla tråkig. Även om den försöker vara spännande så känns den bara tråkig. Spänningen finns inte där helt enkelt.. troligtvis för att jag tycker att häx-filmer är tråkiga och ointressanta. Ska jag vara ärlig hade jag ingen aning om alls att den här filmen skulle handla om häxor och skit, utan jag antog att den skulle ta vid på den första filmens helt ok story, men icke.

Effekterna var bra, som vanligt. Men bra effekter i en tråkig film gör inte speciellt stor skillnad. Skådespelarna var som i vilken B-film som helst.. även om det är ett par stora namn i kalkon-scenen.

En till sak som borde nämnas är att Uwe Boll inte har regisserat den här filmen, utan enbart producerat.

Kort och gott är filmen bara trist. Visserligen var den inte urusel.. men trist räcker för att jag ska gnälla över filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0913951/

The Stick

En gammal Darrell Roodt (idioten som gjorde den hemska Dracula 3000, recenserad här) film.

En grupp soldater, belagda någonstans i Sydafrika, skickas in i djungeln för att leta reda på en rebelgrupp som utplånade en föregående grupp. Väl inne i djungeln hittar gruppen en by där alla männen är borta.

Något går snett och en av männen blir skjuten, strax efteråt blir häxdoktorn i byn skjuten. Dagen efter är hans kvarlevor förruttnade, ungefär som om de legat begravda i flera år. Gruppen får panik och skjuter alla bybor och beger sig sedan in i djungeln igen för att ta sig tillbaka till deras läger. Men snart börjar männen se saker och konstiga saker börjar inträffa.

Är det rebellerna? Eller har häxdoktorn laggt en förbannelse över männen?

Ni som har läst min recension på Dracula 3000 kan nog förstå mig när jag skriver att jag gruvade mig över att titta på den här filmen, med tanke på att det är samma regissör som gjort de båda filmerna. Men otroligt nog så var faktiskt inte den här kass. Den var över de förhoppningar jag hade, men samtidigt så var den inte råbra utan helt ok.

Skådespelarna var bra och trovärdiga och manuset drev på bra, även om filmen till en början var småseg. Slutet var inte något vidare, om jag ska vara ärlig. Men i långa drag var det en helt ok film som inte tråkade ut mig så pass att jag bara ville att skiten skulle sluta.. eller att jag var nära att stänga av den.

http://www.imdb.com/title/tt0094038/

Exterminator 2

Uppföljaren till den klassiska våldsfilmen.

Efter en lång tystnad återvänder John Eastland (Robert Ginty) för att rensa upp på gatorna i New York, under synonymen 'The Exterminator'. När ett gatugäng, ledda av X (Mario Van Peebles), börjar terrorisera på gatorna rycker John in och dödar flera av gängmedlemmarna, bland annat X's bror.

X och hans gäng ska köpa en stor mängd narkotika som de ska sälja och skaffa sig makt igenom. Men samtidigt är X driven av hämndbegär mot 'The Exterminator' och av en ren slump upptäcker han och hans män vart Johns flickvän bor, som de tror är en sopgubbe som höll på att sabba deras planer ett par nätter innan.

I tron om att det är sopgubbens flickvän misshandlar X och hans män henne vilket resulterar i att hon blir förlamad från midjan och neråt. Efter den här händelsen tar John lagen i egna händer igen... och ganska snart kommer X och hans män att förstå varför John kallas för 'The Exterminator'.

Andra filmen om Utrotaren är inte alls lika bra som första. T ex så spelar flera av skådespelarna över som fan och då tänker jag främst på Mario Van Peebles. Fast det är ju visserligen ingenting att bli överaskad över när det gäller honom, de flesta filmer han medverkat i suger röv.

Dessutom tycker jag storyn är trögare i den här filmen än i förra, det är en massa snack om att ta över stan, terrorisera hit och dit, hämnd.. jada jada jada.. men det hela slutar med mycket snack och liten verkstad.

Men för att inte gnälla allt för mycket på filmen så har den faktiskt ett ganska ok slut och den blir ganska hygglig efter ungefär halva filmen då det blir en del skjutande och sprängande.

Kort och gott; en ganska ok film, inget att svimma eller hurra över, men går att se om man har brist på annat att se.

http://www.imdb.com/title/tt0087229/

The Exterminator

Kultaction.

Efter att vietnamveteranen John Eastlands (Robert Ginty) krigspolare Michael Jefferson (Steve James) blivit svårt misshandlad av ett gäng ligister (vilket resulterar i att Michael fått en bruten nacke och blivit förlamad i hela kroppen) bestämmer sig John för att betala tillbaka skulden han hade till Michael sen vietnamkriget, då Michael räddade John.

John plockar på sig sin gamla utrustning från kriget och beger sig ut för att rensa upp på gatorna, däribland svinen som misshandlade Michael, och väljer namnet 'The Exterminator'. Samtidigt försöker kommisarie James Dalton (Christopher George), som också är en vietnamveteran, att utreda fallet med 'The Exterminator'.

Jag gillar den här filmen, bland annat pga att skådespelarna är bra, storyn är drivande och filmen i sig är våldsam.. men att de gjorde en del offscreen grejer blev jag lite besviken på, nu när jag tittade på den igen efter flertalet år.

Men samtidigt som jag blev lite besviken, så är jag fortfarande nöjd med filmen. Det är en underhållande hämndhistoria som visar att människor kan gå väldigt långt, bara dom blir tillräckligt utsatta.

Utöver besvikelsen med offscreen grejerna, så tycker jag dom kunde ha gjort ett bättre slut.. och det har jag alltid tyckt.

Men i långa drag gillar jag den här filmen och tycker att om man inte har sett den, ska man se den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0080707/

Transformers

De flesta borde veta vad det här är för film.. eller åtminstone vad Transformers är.

Efter att en militärbas i Qatar-öknen har blivit utplånad av en okänd attackstyrka inträffar flertalet underliga händelser. Samtidigt köper Sam Witwicky sin första bil tillsammans med sin pappa; en gammal Camero.

Snart blir Sam varse om att vi inte är ensamma i universum. De goda Autobots, ledda av Optimus Prime, berättar deras historia och varför de är på jorden. Han berättar också om Decepticons, som är ledda av den onda Megatron. Sam lovar att hjälpa Autobots och beger sig iväg med den vackra Mikaela, och deras nyfunna vänner, för att hitta ett par glasögon som hans farfars farsfars far ägde.

Med hjälp av glasögonen ska de hitta Allspark, en kub som är källan till allt liv. Men Decepticons är också ute efter kuben.. men de har helt andra avsikter att använda den än vad Autobots har.

Och ja, det är mycket jag har uteslutit för att slippa spoila storyn.

Jag såg dessutom den här på bio när den kom och jag bestämde mig för att se om den igen pga att det kommer en uppföljare nästa år.. och det är ju aldrig fel att friska upp minnet om det är en halvok film, typ.

Första gången jag såg den tyckte jag den var bra. Nu, andra gången jag sett den, tycker jag den är ok, men sämre än första gången jag såg den. Bland annat tycker jag så för att den här gången tänkte jag mer på hur filmen var filmad.. osv.

Vissa scener är helt bortkastade, ärligt talat. Kameran flyger åt alla jävla håll så man ser absolut inte ett skit vad som händer (alá 28 Weeks Later). Effekterna kan man dock inte klaga på och skådespelarna var ok, men inget jag hurrade över (varken första eller andra gången jag såg filmen).

Storyn kändes ganska tunn också, nu när jag tänker efter. Och hur de ska kunna göra en uppföljare med slutet i första filmen är, för mig, ganska svårtänkt. Men det är väl antagligen bara invänta uppföljaren och se om det är ett bottennapp eller top-notch-fall.

I stora drag är filmen helt ok, som sagt.. men att den fått så högt betyg på IMDB som den har fått begriper jag inte riktigt.

http://www.imdb.com/title/tt0418279/

Dead Heat

Och nu gott folk blir det något udda; zombieaction.

Under 2 veckor har 6 rån utförts av den såkallade "Cash & Dash"-ligan. Poliserna Roger Mortis och Doug Bigelow utreder fallet men står handfallna utan några ledtrådar till varför ligamedlemmarna agerar som de gör.. och varför de inte dör när de blir skjutna.

Under ett besök till ett företag, som använder kemikalier som hittats i förbrytarnas kroppar, inträffar ett par saker vilket leder till att Roger dör. Doug och Rebecca, Rogers gamla tjej, hittar en maskin som är byggd för att återuppväcka de döda inne i byggnaden.

De använder maskinen på Rogers kropp vilket leder till att Roger återigen vaknar. Roger och Doug beger sig iväg för att plocka den som skapat maskinen, sätta stopp för "Cash & Dash"-ligan och utkräva hämnd åt Roger för det som har hänt honom.

Det är bara ett litet problem: dom har bara 10 - 12 timmar på sig, innan Roger förruttnat.

Jag har uteslutit en del händelser i filmen för att slippa spoila allt för mycket, men jag kan iaf säga att det händer betydligt mer än vad jag skrivit.

Med tanke på att den här filmen är delvis en sorts zombiefilm så innehåller den, självfallet, en del gore också, vilket jag gjorde vågen åt flertalet gånger. Dessutom innehåller den en del twister som man lyfter på ögonbrynet åt, vilket är lite skoj. Dessutom innehåller filmen en nypa humor som man kunde flina och garva till åt.

Skådespelarna är riktigt bra och driver på storyn på ett snyggt och bra sätt.. även om storyn redan är bra. Effekterna känns riktigt 80-tal, men en del av dem är riktigt snyggt gjorda.

Gillar man zombiefilmer, med en del skjutande i, så slå till direkt. Men man bör ha en sak i åtanke när man slår igång den här filmen; det här är inte en fullfjädrad zombiefilm, men inte heller en fullfjädrad actionfilm. Att jag laggt den i Action-kategorin är för att dem skjuter en del i filmen och den är inte det minsta läskig.. vilket innebär att det hade varit fel att trycka in den i Skräck-kategorin. Tycker iaf jag.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0094961/

Thir13en Ghosts

Kalla mig efter, men det här är faktiskt första gången jag ser den här omtalade filmen.

Ett halvår efter att ha förlorat sin fru i en brand, får Arthur Kriticos beskedet om att hans farbror, Cyrus Kriticos, har avlidit och att i testamentet vill Cyrus att Arthur och hans familj ska ta över hans hus och bosätta sig där.

Väl vid ankomsten upptäcker familjen att huset är gjort av glas och lyckan är enorm till en början.. men byts snart ut mot skräck när de upptäcker vad farbror Cyrus förvarat i källaren och vad huset egentligen är för något.

Filmen var helt ok. Jag har sett bättre, men samtidigt så har jag sett betydligt sämre filmer också. Effekterna var dock riktigt bra, men ökade inte skrämmselfaktorn det minsta. Dessutom var inte filmen skrämmande alls, tyvärr. Skådespelarna var bra och jag kände igen flertalet av dem ifrån andra filmer.

En sak som var lite kul med filmen var dock slutet som hade en liten twist, vilket inte satt helt fel.

Filmen är en helt ok film, även om den inte är skrämmande för fem öre och misslyckas med det den är menad för att göra: skrämmas.

http://www.imdb.com/title/tt0245674/

Bad Boys

Nej, det här är INTE Will Smith och Martin Lawrence filmen från 1995, utan ett starkt drama ifrån 1983.

När Paco Moreno och hans två polare är på väg till ett möte där de ska sälja droger till ett annat gäng försöker Michael O'Brien och hans polare Carl sno väskan, men misslyckas pga att gänget som ska köpa drogerna av Paco och hans vänner startar en skottlossning vilket resulterar i två döda.

Polisen förföljer Michael som slutar med att han, av misstag, kör över Paco's lillebror och kraschar med bilen. Domstolen dömmer Michael till ett sorts ungdomsfängelse, där han ska rehabiliteras för att kunna fungera i samhället.

Paco bestämmer sig för att ge igen på Michael och våldtar hans flickvän samtidigt som han misshandlar henne svårt. Han blir gripen direkt efter händelsen och skickas till samma anstält som Michael sitter på.

Det här ganska våldsamma, men fängslande, dramat är riktigt bra, med duktiga skådisar så som en ung Sean Penn (som flertalet år senare gjorde en roll i The Thin Red Line).

Jag har sett den här filmen en gång tidigare, men bestämde mig för att titta på den ytterligare en gång för att friska upp minnet lite. Den var bra första gången och minst lika bra den här gången också.

Se den, helt enkelt.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0085210/

Unrest

Skrik inte.. du väcker de döda.

Alison Blanchard (Corri English) har flyttat in i ett rum på sjukhuset för att hon ska plugga till obdusent. Men redan första dagen märker hon att något är fel. Kroppen hon och hennes grupp ska obdusera är okänd och har stora skärsår över hela kroppen. När fästmön till en av killarna i gruppen dör under mystiska omständigheter står det klart för Alison att både hennes eget och andras liv står på spel.. dvs dom som har varit i kontakt med kroppen.

Ska jag vara ärlig så trodde jag inte speciellt starkt på den här filmen. Jag hade sett fodralet i hyllan på den lokala videobutiken där jag bor flertalet gånger men aldrig brytt mig i den. Men nu har jag sett den och jag är imponerad.. den var bra.

Filmen underhöll mig och höll kvar mitt intresse genom hela filmen. Direkt tråkig blev den aldrig, vad jag märkte iaf. Men samtidigt som jag gillade den, så tyckte jag att den följde ett väldigt vanligt tema i dagens läge. Dessutom hade den en del klichéer och förutsägbara scener.

Skådespelarna var bra och kändes inte som en grupp idioter som spelade över stup i ett. Effekterna var i samma stuk som de flesta andra skräckfilmer som inte är av lågbudget-produktion. Storyn är bra och snyggt genomförd, men som sagt.. klichéer och förutsägbara scener.

Mer än så har jag inte att skriva. Mycket nöje.

http://www.imdb.com/title/tt0453533/

Evilspeak

Ytterligare en Clint Howard film.

När den utstötte militärkadetten Stanley Coopersmith (Howard) städar i källaren på militärskolan, där han studerar och bor, hittar han en gammal bok med en pentagramstjärna på framsidan. Efter att ha översatt texterna i boken upptäcker han att boken innehåller texter skriven av en gammal präst, Fader Esteban. Texterna beskriver hur han skänker sin själ till Satan och vad som behövs för att han ska kunna komma tillbaka till de levandes värld.

Stanley förbereder allting och försöker att få Esteban att komma tillbaka, men misslyckas. Efter ett par incidenter lyckas han.. och hans plågoandar får vad de förtjänar.

Som jag tidigare nämnt så älskar jag Clint Howards filmer. Men den här filmen skiljde sig från hans andra filmer. Den är för det första riktigt seg och det händer inte så mycket förns långt in i filmen, vilket jag blev väldigt besviken över. För det andra sparade filmskaparna allt krut till slutscenerna.

Filmer där de sparar allt krut till slutet brukar jag inte gilla. Att sitta och tröga igenom en film utan att något speciellt händer är det värsta jag vet och när filmskaparna trycker in krutet i slutet på filmen blir jag bara irriterad. Varför inte jämna ut filmen och slänga in ett par scener där det händer något intressant istället för att spara allt till slutet? Gör man så finns det risk att tittaren stänger av filmen och skiter i att se klart den.. ja, ni fattar nog hur jag tänker.

Jag säger dock inte att filmen är kass, utan bara att den är väldigt seg. Den är välspelad och Howard gör en bra insatts, som vanligt. Effekterna, när det väl händer något, är riktigt schyssta också. Men filmens stora brist är att det händer för lite under för lång tid.

Jag tänker inte rekommendera den här filmen, just pga att den är seg.. men gillar man lite udda filmer, eller att man bara tycker sega filmer är bra, så kan man väl titta på den här.

http://www.imdb.com/title/tt0082346/

DuckTales: The Movie - Treasure Of The Lost Lamp

Alla minns vi väl DuckTales.. iaf vi som var barn i slutet av 80-talet/i början av 90-talet.

Efter 40 års letande hittar Joakim von Anka Collie Babas försvunna skatt i Egypten. Men i skatten finns en magisk lampa med en ande i. Ungarna upptäcker det först och förbrukar sina önskningar på löpande band. Det dom inte vet är att den ondskefulle trollkarlen Murlock är ute efter lampan också.. vilket dom snart blir varse om.

Självfallet gillar jag fortfarande den här filmen. Jag såg den för många år sen, och att se den igen värmer riktigt mycket.

Den har allt en Disney-film bör ha; humor, spänning (iaf om man ska se filmen ur en 7-8 årings ögon) och en liten gnutta sorglighet.

Mer än så behöver jag nog inte skriva. Se den, helt enkelt.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0099472/

The Peacemaker

Nu är det dags att presentera en annan av mina favoritskådespelare: George Clooney.

Ett tåg, lastat med kärnvapenstridsspetsar, exploderar i en avlägsen del av det forna Sovjetunionen. Mycket snart väcks misstanken att explosionen varit en undanmanöver för att stjäla vapen. Vita Husets kärnvapenexpert Dr. Julia Kelly (Nicole Kidman) får i uppdrag att ta reda på vem som ligger bakom attentatet när världsfreden hotas.

Till sin hjälp får hon överstelöjtnant Thomas Defoe (Clooney) som arbetat i Sovjet och haft täta kontakter med den ryska försvarsmakten. Genom sina kontakter i den ryska undre världen upptäcker Defoe och Dr. Kelly ett samband mellan en rysk officer och en man från det forna Jugoslavien.

Explosioner. Lite skjutande. En drivande story om terrorism och attentat. Det är väl typ det man kan beskriva den här filmen med om man bara fick använda några få futtiga ord. Fast jag glömde ju visserligen ett ord; bra.

Skådespelarna, utöver Clooney och Kidman, är bra och det känns inte som om dem spelar över.. vilket vore lite skumt om dom gjorde det iofs, med tanke på att det här är en så kallad "storfilm".

Anyway. Filmen är bra, den underhåller och fördriver tiden bra i ca två timmar och tråkig blir den egentligen aldrig även om den lugnar ner sig stundtals.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0119874/

Killing Zoe

En trevlig liten våldsam thriller med Quentin Tarantino som en av de exekutiva producenterna.

"Vi går in. Vi tar det vi vill ha. Sen går vi ut."
Så lyder planen inför rånet mot en av Paris största banker. Vad kan gå fel när man har sådan självsäkerhet? Svaret är: Allt!

Zed (Eric Stoltz) har precis landat i Paris för att träffa sin gamle vän Eric (Jean-Hugues Anglade), och hans kompanjoner. Men innan Zed får tag i Eric ringer han och beställer en call-girl (prostituerad) som kommer upp till hans hotellrum. Hon presenterar sig som Zoe (Julie Delpy), och kort därpå har dom sex med varandra.

Efter att de har haft sex dyker Eric upp och, bokstavligt talat, slänger ut Zoe med huvudet före och säger åt Zed att de ska ut och fira inför morgondagen. Zed och Eric sticker iväg och träffar de andra i gruppen som ska vara med under stöten. Under kvällen förbrukar de en hel del billig rödvin och tillräckligt med heroin för att däcka en blåval.

Lika utvilade som om de precis har sprungit maraton får de rånet snabbt att gå överstyr. Som om det inte vore nog att polisen dyker upp utanför, beväpnade som om tredje världskriget har brutit lös, inne i banken börjar kaoset komma till liv och de trötta männen börjar snart gå emot varandra.. och mitt i alltihop finns en kassörska som Eric och Zed känner igen; Zoe.

Jag gillar den här filmen starkt om jag ska vara ärlig. Den är jävligt udda, men samtidigt jävligt drivande, intressant och våldsam.. vilket gör det hela mycket roligt. Skådespelarna är bra och gör riktigt schyssta insatser. Storyn är något tunn, men skådespelarna i filmen lyckas arbeta på ett sånt sätt att ju längre filmen fortskrider desto mindre märker man av den något tunna

Mer än så kan jag nog inte skriva om den här filmen. Jag hoppas att de som ser den gillar den, för det gör jag.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0110265/

The Punisher (1989) / The Punisher (2004)

Originalfilmen med The Punisher, där Dolph Lundgren axlar rollen som den obarmhärtige rättskämpen som slaktar skurkar till höger och vänster.

Efter att Frank Castle's (Lundgren) familj blivit utplånad av maffian bestämmer han sig för att ge upp polisyrket och ta lagen i egna händer. Han flyttar ner i kloakerna under staden och lever ett liv i ensamhet, så när som på råttorna i kloakerna och en alkoholiserad uteliggare som förser honom med information kring maffiafamiljerna som han lyckats fiska upp på diverse olika ställen.

Efter att Castle/The Punisher har utplånat stora delar av maffiafamiljerna går Gianni Franco, en av maffiafamiljernas ledare, in och för samman alla maffiafamiljer för att göra dem själva starkare. Detta leder dock till att den japanska maffian, Yakuza, får upp ögonen och lägger sig i leken. Ganska snart står Frank Castle, aka The Punisher, inför en svår uppgift: att rädda barnen till dem som han har försökt utplåna i fem år, och dessutom sammarbeta och slåss på samma sida som den man som står ansvarig för att hans familj är död.

Originalet av The Punisher är en riktigt våldsam film, kan jag säga direkt. Vad jag vet så har den blivit klippt i ett och annat land just pga det våldsamma innehållet. Dolph är bra som Frank Castle och han åker på en del stryk i den här filmen också, vilket är lite underhållande att se att ett sånt muskelberg (som han var då) åker på smisk av en slank liten brutta.

Anyway.. originalet på The Punisher är bra, tycker jag iaf. Den innehåller våld, en bra drivande story, en del scener där det skjuts och bra skådespelare. Dessutom skulle jag tippa på att det här är Lundgrens bästa film, i mina ögon.. även om jag gillar Men Of War också.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0098141/

Nyinspelningen där Thomas Jane tar över rollen från Lundgren som Frank Castle. Och den här gången är det John Travolta som står för skurkrollen.

Under en undercover operation blir Bobby Saint, son till den korrumperade affärsmannen Howard Saint (Travolta), dödad. FBI agenten Frank Castle (Jane) drar sig tillbaka efter operationen för att ha mer tid med sin familj.

Men familjelyckan slåss sönder ganska snart pga att Howard håller Frank ansvarig för sin sons död. Howard skickar legosoldater efter Frank och hans familj, som är på en familjeträff. Det hela slutar i en massaker, och den enda som överlever är Frank, som lämnas för att dö.

Utbränd och fördärvad av sina minnen av sin familj börjar Frank skrida till verket med sin hämndaktion. Ganska snart blir han känd som 'The Punisher', som agerar jury, dommare och bödel på samma gång och han låter ingen komma i hans väg. Hans ända mål är att förgöra Howard Saints familj, och Howard själv...

Remaken av The Punisher är en riktigt bra remake måste jag säga. Jag har sett den många gånger (precis som originalet) och jag gillar den lika mycket om jag ska vara ärlig. Skådespelarna är riktigt bra och storyn flyter på fint.

Skillnaden mellan originalet och remaken, vilket ni troligtvis redan kommit på själva, är ju att i originalet får vi se hur Franks familj blir dödade i en flashback, medans i remaken har filmskaparna valt att göra en längre sekvens där vi får se hur Franks familj blir dödade.

Hur som haver är remaken en bra film, men samtidigt så är originalet det också.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0330793/

Nu undrar ni säkert varför jag har gjort den här lilla specialrecensionen med The Punisher-filmerna. Svaret är mycket enkelt: det kommer en uppföljare på remaken av The Punisher i December (vars titel är Punisher: War Zone).. och jag råkade återigen få syn på originalet av The Punisher, så jag bestämde mig för att göra en liten specialrecension av de här två filmerna.

Ja, för att avrunda den här specialrecensionen så vill jag bara säga; mycket nöje gott folk!

The Running Man

Och nu ska vi återigen nosa lite mer i Arnold Schwarzeneggers filmarkiv.

Året är 2017, och det populäraste programmet på tv är 'The Running Man', där utmanare ska ta sig igenom en bana och överleva attackerna ifrån diverse olika 'Stalkers', vars uppgift är att ta livet av utmanarna.

Ben Richards har blivit dömd till fängelse efter att ha blivit utpekad som ansvarig för en massaker som han egentligen inte var ansvarig för. Han och hans medfångar lyckas bryta sig ut. Ben tar en kvinna som gisslan och beger sig mot flygplatsen. Väl på flygplatsen avslöjar hon honom och han blir gripen av flygplatsvakterna.

Kort därefter får han reda på att han ska medverka i 'The Running Man'.. som en av utmanarna.

I mina ögon är det här ett mästerverk, baserad på en bok av Stephen King (som han visserligen skrev under ett annat namn, men ändå). Skådespelarna är bra, och den innehåller en del våld dessutom. Effekterna är väldigt 80-tal, men storyn har ett schysst flyt och blir egentligen aldrig tråkig.

Så.. jag anser att om man inte har sett den här filmen, se den. Om ni sett den, se den igen.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0093894/

Night Of The Demons Trilogy

Och nu blir det återigen en trilogirecension. Den här gången i skräckens tecken.. varsegoda, hugg in på Night Of The Demons trilogin.

Tio ungdomar sticker till ett gammalt hus, som använts som begravningsbyrå och krematorie, mitt ute i ingenstans under Halloween för att festa. En gammal sägen säger att huset är byggt på en ohelig mark där de levande inte hör hemma och det sägs att de förra ägarna, familjen Hull, blev brutalt mördade där. Under festen genomför gruppen en seans med en spegel och väcker därmed en uråldrig demon till liv. Snart blir en av ungdomarna besatt.. och helvetet bryter lös.

Den första filmen i triologin börjar ganska segt, men klarnar upp ganska duktigt efter ca halva filmen. Slutet gav ett plus i kanten som fick mig att flina till ganska rejält. Att de dessutom kombinerar ganska brutalt våld med en nypa humor är inte helt fel. Men varför dom tryckt in en helt onödig dansscen förstår jag inte.. jag blir så trött på dem förbannade dansscenerna.. gah!

Första filmen är iaf bra, och går klart att se flera gånger.

http://www.imdb.com/title/tt0093624/

Det är återigen Halloween och en grupp med ungdomar, ifrån en skola för ungdomar med problem som drivs av präster och nunnor, bestämmer sig för att dra iväg till en hemlig fest som ingen av dom vet vart den är (utom en av dom, förstås). Väl framme vid platsen upptäcker de övriga i gruppen att det är det gamla Hull huset, som sägs vara hemsökt av Angela (en av ungdomarna i första filmen). I sällskapet ingår bland annat Angelas lillasyster, Melissa, som freakar ur när hon upptäcker vart de ska ha festen.

Kort efter deras ankomst börjar underliga saker hända, och de beslutar sig för att sticka därifrån. En av ungdomarna snor med sig ett läppstift från det gamla huset.. och Angela verkar ha hittat nya marker att festa på.

Nu har jag uteslutit en del saker som händer i filmen för att inte spoila filmen allt för mycket, men det händer mer än vad jag skrivit iaf.

Hur som helst är filmen helt ok för att vara en uppföljare till en rejäl B-film. Det som skiljer första från andra är väl mest att tvåan har en grötigare story än första och den kommer inte lika snabbt till saken som första filmen. Slasket är fortfarande kvar, och emellanåt är den faktiskt slaskigare än första.

Men hur som haver är det en ok uppföljare och jag har väl inte så mycket att gnälla över egentligen. Har man sett första kan man se andra. Helt enkelt.

http://www.imdb.com/title/tt0110667/


Två tjejer som är på väg till en Halloweendans får motorproblem. Ett gäng värstingar kommer förbi och erbjuder dom lift. De stannar till på en mack för att handla öl och cigg. Efter tjafs med butiksbiträdet tar biträdet upp ett hagelgevär som en av ungdomarna tar ifrån honom, direkt efter kommer två poliser in och ungdomen med geväret råkar skjuta en av dom. Skottlossning utbryter mellan den andra polisen och ungdomen med geväret, vilket resulterar i att en av ungdomarna blir träffad.

Direkt efter sticker gänget med ungdomar ifrån macken i tron om att en av dem har dödat en polis. De bestämmer sig för att åka upp till det omtalade Hull huset. Väl i huset träffar de husets inneboende, Angela (just det, hon från de tidigare filmerna). Ganska snart upptäcker ungdomarna att Angela inte är så oskyldig som hon till en början såg ut att vara...

Något jag störde mig som fan på var att de återanvände scener ifrån den första filmen och det syntes ganska jävla väl pga kvalitéskillnaderna på bilden. Att vissa scener är enbart dumma och korkade gör ju inte saken bättre heller.. även för att vara en B-film.

En del av makeup-effekterna var halvtaskiga och vissa såg riktigt töntiga ut. En del specialeffekter var taskigt gjorda också. Skådespelarna dög, men vissa borde egentligen inte fått ha så stor roll som de hade.

Men samtidigt som den är halvtaskigt gjord så är den ganska underhållande till och från.. så den får iaf inte ett bottenbetyg. Tredje filmen duger alltså, men den är klart den sämsta i trilogin.

http://www.imdb.com/title/tt0116073/

Sammanfattningsvis så kan jag väl säga helt enkelt att ettan är bra, tvåan helt ok och trean duger, för att ses en gång. Hela trilogin tillsammans får ett helt ok, som betyg.

Mycket nöje!

Rottweiler

Ytterligare en hundskräckis, och ytterligare en Brian Yuzna film.

Året är 2018. Dante, en ung man på flykt från fängelset, försöker ta sig till staden Puerto Angel, där han har lämnat sin flickvän Ula. Men att ta sig dit är lättare sagt än gjort, pga att han har en rottweiler efter sig som har blivit svårt misshandlad.. och fått tänder och ben utbytta till metal.

Jag gillade den här filmen. Den innehöll våld, gore och en intensiv och snabb story.. som visserligen fes ur sig till och från, men återupptog tempot ganska fort.

Storyn hoppar mellan det förflutna och nutid, för att förklara hur mannen har hamnat i den sitts han hamnat i och hur hunden egentligen blev den mördarmaskin den är.

Det här är ingen film man ska se om man vill se något verklighetstroget. Det här är underhållningsvåld, och filmen försöker inte vara något annat heller.. och jag gillar den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0371920/

The Happening

Det händer...

När flertalet människor till en början beter sig förvirrat och sedan tar sitt liv mitt i Central Park, New York, utfärdas ett rikslarm om att det kan röra sig om ett terroristanfall. Men när samma sak händer i flertalet andra stora, och även mindre, städer i norra USA står det klart för människorna att det kanske inte alls handlar om ett terroristanfall... utan något betydligt farligare.

Genom filmen får vi följa en grupp människor, och deras kamp om överlevnad mot det ostoppbara.

Jag hade läst en hel del recensioner kring den här filmen innan jag såg den, och jag hade inga direkt stora förhoppningar på den om jag ska vara ärlig.. men jag blev faktiskt glatt överaskad över att den inte var helt urusel, men grymt bizarr.

Det största problemet jag tror folk har med den här filmen är att de tänker för mycket när de tittar på den. Och de ställer troligtvis många frågor så som "Varför..?". Ska man se den här filmen ska man helst koppla ifrån alla frågor, stänga av större delen av hjärnan och bara njuta av showen.

Till en början dök det upp en del frågor hos mig också, men allt eftersom filmen fortskred så lutade jag mig tillbaka och bara njöt av det filmen hade att erbjuda. Det här är en underhållningsfilm, inget annat. Dessutom är den faktiskt lite våldsam till och från, vilket jag blev riktigt förvånad över.

Allt som allt gillade jag den här filmen, även om den hade sina brister så underhöll den mig.. vilket är typ, poängen med en film.

http://www.imdb.com/title/tt0949731/

The Breed

Vissa hundar ska man inte klappa.

Fem ungdomar far till en ö där två av ungdomarna, som är bröder, har en sommarstuga under en helg för att supa och ha kul tillsammans. Kort efter deras ankomst kommer en hundvalp till stugan och personerna i sällskapet blir något förvånade. Samma kväll blir en av ungdomarna biten av en större hund, vilket leder till att gruppen bestämmer sig för att dra hem tidigare. Men de upptäcker snart att hundarna, och deras vänner, inte vill att gruppen ska lämna ön.. och snart måste de kämpa för sina liv för att ta sig därifrån.

Jag hade inte jättestora förhoppningar när jag och min polare slog igång den här filmen, men ack så fel jag hade. Jag gillade den riktigt mycket. Den hade lite gore, samtidigt som den har en schysst dialog och en schysst story. De har lyckas göra riktigt schyssta scener med hundarna och det ser väldigt äkta ut alltihop. Skådespelarna är bra dom med.

Mja.. mycket mer än så har jag inte att säga om den här filmen. Om man får tag i den tycker jag man ska se den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0455362/

Prom Night IV: Deliver Us From Evil

Fjärde, och sista, installationen av Prom Night-filmerna. Där de också återgår till ursprungstemat.

1957. Fader Jonas, som blev uppfostrad av en präst, har bara en enda sak i sitt huvud den här studentnatten: att förgöra alla syndare. Efter att ha mördat ett ungt par i deras bil utanför balen upptäcker de andra prästerna vad Fader Jonas har gjort, och låser in honom.

1991. Studenten nalkas och fyra ungdomar som ska ta studenten bestämmer sig för att strunta i balen och sticka till ett hus, som råkar vara Fader Jonas gamla tillhåll, mitt ute i ingenstans för att festa och ha sex. Samtidigt lyckas Fader Jonas rymma efter en rad händelser. Fader Jonas sticker till huset och upptäcker snart att hans jobb inte är klart än.

Att dom ens kallar den här för Prom Night IV är ett hån mot serien, även om de två första filmerna är halvdana och den tredje är bra.

För att skippa skitsnacket så ska jag förklara snabbt, enkelt och kort varför jag tycker som jag tycker. För det första är skådespelarinsattserna rena skämten. För det andra är storyn löjlig, och vissa saker i filmen förklaras inte ens utan tittaren får sitta som ett jävla frågetecken och undra "Varför gjorde han/hon så?". Och för det tredje är den seg som ett gammalt tuggummi.

Karaktärerna är dessutom dumma i huvudet.

Karaktärerna gör, som sagt, vissa saker som inte förklaras.. eller som är enbart idiotiska. En av karaktärerna tar t ex av sig stövlarna när hon ska springa ner i vinkällaren (hon är dessutom jagad av filmens galning), där hon vet att det är en krossad vinflaska.. självfallet trampar hon rakt ner i skärvorna. Det finns fler exempel, men det där får duga.

En till sak jag vill påpeka, och som jag störde mig på något fruktansvärt, var att en av karaktärerna har troligtvis det största flinet i världshistorien. Dessutom är hon ful.

Jag läste dessutom ett par recensioner på IMDB om den här dyngan.. och jag kan inte förstå hur folk kan skriva som dom gör. I flertalet av recensionerna skriver dom att den här filmen är "underskattad", "läskig", "en av de bästa filmerna i slashergenren" etc.

Underskattad? Knappast, den är värdelös, punkt slut. Läskig? Vilket skämt. En av de bästa filmerna i slashergenren? Sluta, jag blir pissnödig av skratt.

Ja.. kort och gott så är det här klart den sämsta i serien.. även om de övriga inte är top-notch heller, men den här delen är ett förbannat skämt och de borde egentligen bara fått kalla den för "Deliver Us From Evil". Fast jag gissar på att dom ville suga de sista pengarna man kunde få ur Prom Night-serien.

Ja just ja, jag höll på att glömma en sak. Studenten tar man tydligen mitt i vintern.. iaf enligt idioterna som har gjort den här stinkande avloppssörjan till skitfilm.

SKRÄP!

http://www.imdb.com/title/tt0105179/

Prom Night III: The Last Kiss

Tredje filmen i Prom Night serien.

Mary Lou (från andra filmen) har lyckats ta sig tillbaka ifrån helvetet, och hemsöker återigen Hamilton Highs korridorer. Hon förför Alex, en deprimerad elev som drömmer om att bli läkare, för att ha en "eskort" in i de levandes värld, och en hjälpreda för att göra sig av med kropparna hon lämnar efter sig. Ju mer Mary Lou kommer tillbaka i en fast form, desto färre elever kommer ta studenten på Hamilton High... igen.

Jag är faktiskt riktigt imponerad. I och med att den första och andra filmen var halvdana skräckfilmer, så hade jag inte speciellt stora förhoppningar på den här tredje delen. Men vilken överaskning. Jag gillade den faktiskt.. mycket.

Den innehöll en hel del riktigt slaskiga scener, och det första blodet i hela filmen kom bara några få minuter in i filmen vilket gjorde mig förvånad. Skådespelarna var i samma stuk som de andra, dvs helt ok. Storyn var bra och sölade inte med våldet.

Det jag dock blev besviken över är att den här filmen är klassad som skräck/komedi.. jag fnissade till en gång under hela filmen. Varför folk tycker den här är rolig förstår jag inte. Jag anser att den försöker vara rolig, men misslyckas big time med det.

Men bara för att den misslyckas med att vara rolig så är den inte kass, utan filmen är underhållande, och driver på fint under de ca 90 minutrarna den rullar.

http://www.imdb.com/title/tt0098136/

Hello Mary Lou: Prom Night II

Uppföljaren till den smått bedrövliga klassikern.

1957, Hamilton High (samma skola som i första filmen). Baldrottningen, Mary Lou Maloney, blir dödad av misstag när hennes bedragna pojkvän, Bill Nordham, ska ge igen för att hon hållt på med andra killar bakom ryggen på honom.

30 år senare, 1987. Studentbalen börjar närma sig, och Bill Nordham är nu rektor på skolan. Hans son, Craig, ska gå till balen med Vicki Carpenter. Men efter att Vicki har öppnat en koffert i skolans källare, släpper hon lös Mary Lou Maloneys vålnad.. som besätter henne.. och hon vill ha hämnd.

Ja, andra filmen i Prom Night-serien är.. faktiskt ganska ok. Till en början är den seg och jävlig och rätt tråkig, men den klarnar upp mot den sista halvtimman då det blir en del blod.. vilket jag gillade. Skådespelarna är väl vad jag hade förväntat mig och en del av effekterna var riktigt imponerande.. t ex en besatt gunghäst.

Andra filmen i serien var iaf inte helt värdelös, utan är en helt ok film som dessutom kan ses utan att man ska ha sett ettan för att fatta något.. pga att den är fristående.

http://www.imdb.com/title/tt0093176/

Prom Night

Ja, nu ska vi till 80-talet igen och ytterligare en klassiker.

Fyra ungar, Kelly, Jude, Wendy och Nick, leker en lek som heter (antar jag) "The Killer Is Coming". När Robin, som är två år yngre, vill vara med börjar de andra ungarna att skrämma upp henne. De trycker in henne i ett hörn tills hon står på ett fönsterbräde, och i nästa sekund ramlar ut genom fönstret och slår ihjäl sig. De fyra vännerna lovar varandra att aldrig säga något, i rädsla för att bli bestraffade. Men någon såg dem...

Sex år senare. Kelly, Jude, Wendy och Nick ska ta studenten och de ska gå på studentbalen och ha kul.. men någon har andra planer för dem.. någon som vet vad som egentligen hände för sex år sen.

Jag hade lite förhoppningar på den här filmen. Jag har hört av en del att den ska vara riktigt bra.. men vad fick jag? Jo, en förutsägbar, långtråkig film som det inte händer något intressant what so ever förns i sista halvtimmen (om man bortser ifrån början på filmen).

Med förutsägbar menar jag att jag visste vem som var mördaren direkt efter incidenten i början.. hur jävla skoj är det då att titta på en slasher? Iaf om mördaren ska vara hemlig tills slutet.

Ärligt talat förstår jag inte heller varför de gjorde en remake av den här filmen.. den lär iofs suga ännu mer röv. Att den här filmen dessutom fått 3 uppföljare är chockerande det med.

Att Leslie Nielsen och Jamie Lee Curtis är med i den här halvdassiga filmen fattar jag inte heller.

Och självfallet innehåller filmen en totalt ointressant dansscen, där det dansas i ca 5 minuter. Grymt underhållande att titta på.. om man vill somna dvs.

Nej, det här är inget jag rekommenderar. Den har väl sina ljusa stunder, sure.. men de är få, och det är alldeles för långt mellan dem, tyvärr. Den är inte urusel, men den är inte skitbra heller.

http://www.imdb.com/title/tt0081383/

The Deadly Bees

Och nu gott folk ska vi återigen tillbaka till det sköna 60-talet.. fast den här gången i skräckens tecken.

Efter att en popsångerska svimmar av pga psykisk utmattning blir hon skickad till Seagull Island av sin läkare som har en gammal god vän där. Men kort efter sångerskans ankomst börjar befolkningen på ön att minska pga nya livsfarliga bin. Sångerskan slår sig samman med den något tråkige grannen. De börjar rota i det hela.. och snart går det upp för sångerskan att skaparen av bina är närmare än vad hon anat.

Jag brukar gilla gamla skräckfilmer ganska mycket. Men den här filmen var lite av ett undantag. Den är trög, och inte speciellt spännande, men den är absolut inte dålig.

Skådespelarna är bra och håller filmen levande. Hade det inte varit för dom hade jag troligtvis spytt galla över hela filmen. Effekterna är vad man kan vänta sig av en 60-tals film.

Finns inte så mycket mer att säga om den här filmen egentligen. Den är inte dålig, men samtidigt så är den inte skitbra heller. Det är väl vad jag brukar kalla en ok film, typ.

http://www.imdb.com/title/tt0061557/

No Man's Land: The Rise Of Reeker

Fler offer för Reeker att skörda.

1978, en ung polis griper The Death Valley Drifter, en ökänd mördare som skördar offer längs vägarna i öknen kring Death Valley. Under förhör menar mannen på att han blivit driven av röster som sagt åt honom att döda, för att öva inför sin uppgift i nästa liv.

Nutid, samma polis som tog mannen 78 ska gå i pension och hans son, som knappt känner sin far, ska ta över efter honom. När de två poliserna är på ett fik får de reda på om ett casinorån. Strax därpå upptäcker dom att rånarna är på samma fik. Skottlossning utbryter och en bil exploderar. Inte allt för långt efter dessa händelser börjar konstiga saker hända.

Poliserna får inte kontakt med sina kollegor. Telefonerna fungerar inte. Tvapparaten får inte in några kanaler. Människorna på fiket upptäcker snart att någon, eller något, inte vill att dom ska ta sig därifrån..

Den här uppföljaren är riktigt bra. Faktiskt bättre än första, enligt mig iaf. Den innehåller mer våld, mer blod och mer gore-effekter. Men samtidigt så är den väldigt lik den första.

Även den här filmen slutar med en twist, så har man sett första filmen vet man i princip vad som kommer hända mot slutet av filmen. Skillnaden mellan den här och första är dock att man får veta lite om vem Reeker är och hur han blev den han är.

Gillar man den första tycker jag man ska se den här. Är det så att man inte har sett den första filmen kan man se den ändå, den är ganska fristående och följer inte upp den första filmens story.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt1090671/

Reeker

Och nu ska vi tillbaka till skräckfilmerna igen.

En grupp ungdomar är på väg till en ravefest som går under namnet Area 52. Mitt ute i öknen visar en av ungdomarna de andra hans bagage; en massa ecstacy-tabletter som heter killEr. De vänder bilen och åker tillbaka till ett fik som de stannade på tidigare.. men något är fel.

Bränsleledningen har blivit avskuren på deras bil och de blir strandsatta vid fiket. Inne på fiket är det helt tomt. De får inte in någonting alls på tvn eller radion. Snart bryter mörkret in och en underlig man med ett dåligt minne dyker upp. Kort därefter börjar mystiska saker att hända.. och snart börjar personerna vid fiket att försvinna.. en efter en.

Den här, något, udda skräckfilmen intresserade mig när jag såg fodralet inne på den lokala videofilmsbutiken där jag bor. Fodralet föreställer en gasmask, där det rinner blod ur filtret. Jag tittade noga på fodralet och läste självfallet om filmen.

Kort därpå införskaffade jag mig den, och tittade på den, detta var ca 3 år sen. Och för bara någon vecka sen såg jag att det kommit en uppföljare på den här filmen (som kommer bli nästa recension, just det), så jag bestämde mig att återigen se den.

En sak som är lite lustig med den här filmen är att den påminner lite om ett par andra filmer.. iaf mot slutet.

Men iaf så är Reeker en bra skräckfilm. Den är inte speciellt läskig, men den innehåller trevliga effekter och en fin liten twist på slutet som fick mig att flina till både första och andra gången jag såg den.

Skådespelarna är bra och jag blev lite förvånad när jag såg på IMDB att Arielle Kebbel var med. Hon var med i American Pie Presents Band Camp också.. fast den filmen kom senare.

En sak som är lite synd med den här filmen är att den börjar med en riktigt stark startscen.. men efter det blir det lite väl mycket prat och lite väl lite verkstad så att säga i ca 30 minuter. Tack och lov sullade inte filmmakarna bort den här fina idéen, utan fortsatte i samma spår efter ungefär halva filmen.

Ja.. den som gillar en lite udda skräckis med en fin liten twist på slutet gillar nog den här.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0393635/

The Thin Red Line

Lite krigsfilm.

1943, Guadalkanalen, Japan. C Company ska inta en ö i Guadalkanalen som är strategiskt viktig. Genom filmen får vi följa flera olika soldater, och se ur deras synvinkel av striderna.

Ärligt talat tycker jag inte om den här filmen speciellt mycket. För det första är den seg, och för det andra så är det flertalet scener (upp mot en timme, skulle jag tro) som är helt onödiga.

Hade dom klippt bort allt svammel och totalt onödiga scener som inte är relevanta till filmen i sig så hade troligtvis den här filmen blivit något mer intensiv, och troligtvis bättre.

Skådespelarna är bra, men dialogerna känns ganska tråkiga emellanåt och försämrar betyget.

Hur den här filmen fick sju stycken nomineringar som t ex "bästa film" förstår jag inte. Den är tråkig, om man bortser ifrån stridsscenerna, punkt slut.

http://www.imdb.com/title/tt0120863/

RSS 2.0