Blood Frenzy

Från 60-talet till det ljuva slutet på 80-talet då flertalet ton med slasher- och galen-mördare-i-mask-slaktar-ungdomar-filmer kom.

En kvinnlig psykriatiker tar en grupp patienter med sig ut i öknen för att genomgå en "konfrontations terapi" med dom. I den här gruppen ingår bland annat en våldsam Vietnam veteran, en förbannad lesbisk kvinna, en uppblåst macho tönt, en söt blond nymfoman, ett blackout fyllo och en kvinna som får typ panik så fort någon rör henne. Men tydligen så ser någon på terapi som en uppsprättad strupe.. och snart börjar kropparna samlas på hög.

Ytterligare en slasherfilm sedd.. och ytterligare en film jag tänker såga rejält i. För det första vill jag gnälla rejält på skådespelarna. Vissa av dom är totalt inkompetenta, och borde inte ens fått vara med i en film. Men det fanns en och annan som faktiskt visste hur man skådespelar och för en trovärdig dialog utan att alltihop bara känns idiotiskt.

För det andra vill jag säga att den här filmen är riktigt jävla trög, och jag förstår inte hur den här filmen har fått så högt betyg på IMDB. Den är tråkig, och det tar lång tid innan något intressant överhuvudtaget händer.. dessutom känns det mest som om dom bara skriker, fjantar sig och hittar på en massa idiotiska idéer.. endast för att fördriva tiden till ca 90 minuter, vilket suger röv.

För det tredje är effekterna ett jävla skämt. Det syns lång väg att dom använt effekter och det hela känns bara larvigt och oäkta.

För det fjärde så HATAR jag den lesbiska karaktären. Varför? För hon är en dryg jävla flata, som är en jävla surfitta för den delen med.. som enbart gnäller och är allmänt ful. Fy helvete.

Och för det femte, och sista, så är slagsmålsscenerna, om man nu kan kalla dom det, värdelöst genomförda. Ljudeffekterna suger och det är mest en massa gap och skrik.

Finns det något gott överhuvudtaget med filmen egentligen? Ja, faktiskt. Att den tar slut.

Jag läste en kommentar på IMDB om den här filmen. Och han/hon som skrivit skrev att skådespelarna, effekterna osv. var imponerande. Antingen var han/hon en inkompetent filmtittare som inte vet hur en bra slasherfilm ska vara.. eller så är bara den personen dum i huvudet.

Filmen börjar ganska intressant konstigt nog, men det hela rinner ut i sanden och förstör hela filmen.. och slutet är bara löjligt och tråkigt.

Skit samma. Hela filmen är en idiotisk soppa som inte ens borde fått göras.

http://www.imdb.com/title/tt0092670/

Ma Barker's Killer Brood

And now, for my next number.. I like to return to the classics. Ett gammalt drama om en av tidernas värsta gangsters.. Katherine Clark 'Ma' Barker, och hennes söner och deras anhängare.

Som troligtvis alla förståt är filmen baserad på verkliga händelser, som skedde under 1930-talet (samt händelser före för att visa hur Ma och hennes söner blev vilka dom blev). Vi får följa Ma Barkers uppgång och fall, och allt som händer där emellan.. samtidigt som vi får följa hennes söner, som hon lär att ingenting är ett brott.. om man inte blir gripen. För er som inte vet vem Ma Barker är, så kan ni läsa mer om henne här.

För det första vill jag säga att Nelson Leigh, som spelade George Barker (Ma Barkers man), är otroligt stel i sin roll och det känns som om han enbart läser direkt ur manuset. Lurene Tuttle, som spelade Ma Barker, är riktigt bra och känns väldigt äkta. De övriga skådespelarna är i dugliga klasser och känns inte alls lika stela och träiga som Leigh.

För det andra så flyter storyn på ganska bra, även om den hoppar från att Ma's grabbar är små snorungar till att dom är vuxna. Men som sagt, storyn flyter på ganska bra och den känns inte tråkig, även om filmen är väldigt gammal.

Effekterna ska vi inte snacka om egentligen.. utan alltihop känns fruktansvärt mycket 60-tal, vilket är bra på sätt och vis.

Och självklart finns ju ett och annat sångnummer med i filmen, vilket var en självklarhet i dåtidens drama-filmer.

Men samtidigt som jag tycker storyn flyter på bra, så är jag ju även intresserad av Ma Barker, hennes söner, anhängare och deras historia vilket höjer mitt intresse för filmen.

Mycket mer än så vill jag inte säga om den här filmen. Det är en klart duglig drama-film som håller ett intresse uppe genom filmen och en och annan riktig duktig skådespelare.. och Lurene Tuttle är, som jag skrev tidigare, riktigt bra som Ma Barker.

http://www.imdb.com/title/tt0054041/

The Angry Video Game Nerd Vol. 1

Nu är det faktiskt dags för den första dvd-recensionen! Yaaay! Och självfallet har jag valt en av mina favoritdvder.. The Angry Video Game Nerd Vol. 1!

För er som inte vet vem (eller vad) The Angry Video Game Nerd är, så ska jag förklara kort. AVGN (som han även är känd som) heter egentligen James Rolfe och är en filmmakare som gjorde en videorecension av spelet Castlevania II: Simon's Quest 2004, och hela grejen var bara ett stort skämt egentligen. Kort därefter gjorde han ytterligare en video, där han själv framträdde framför kameran och klädde sig i en vit shorta (som ska typ symbolisera en nörd), drack öl (för att symbolisera att han dränker sina sorger för att spelet suger så mycket röv) och så visade han bara en kort bit ur spelet.. och spelet var Dr. Jekyll & Mr. Hyde till Nintendo 8-bit. Senare gjorde han även en tredje video där han både visade sig själv samt spelet mycket, och så la han in olika effekter.. och så startade det hela i princip. Detta skulle alltså bli avslutningen på AVGN-projektet (som då hette The Angry Nintendo Nerd), men som sedan fick så pass mycket respons att Rolfe bestämde sig för att fortsätta.

Detta finns även med på dokumentären "What was I thinking?", som finns med på den här fina dvdn.

Iaf.. AVGN är en stor figur ute på internet, och jag följer honom flitigt och kollar emellanåt hans hemsida för att vara uppdaterad på hans nya avsnitt och lite ny information angående AVGN-projektet.. så att säga.

Åter till dvdn nu iaf. Dvdn är riktigt bra, och är förutom fullmatad med dom första 17 AVGN-avsnitten också fylld till bredden med en massa bonusmaterial, t ex dokumentären (som jag nämde tidigare) "What was I thinking?", olika kortvideos där AVGN-karaktären är inblandad och specialvideos där Rolfe gör lite annat än sitter och gnäller och svär över gamla (och värdelösa) spel, på två stycken dvdskivor.

En av dom första 17 avsnitten skiljer sig dock från dom övriga, och det är Chronologically Confused-videon, där han tar upp olika värdelösa spel- och filmuppföljartitlar. Självklart är även den här videon lika underhållande som dom övriga.

Ett minus dock är att flera av videorna är redigerade, och flertalet olika scener ifrån filmer (typ klipp som blivit inredigerade för att skapa en komisk sekvens i avsnitten) har blivit borttagna. Visserligen förstår jag ju självklart att Rolfe och gänget som står bakom AVGN (ja, han gör ju inte precis allting själv) skulle fått sina arslen stämda till oigenkännlighet, men flera av videorna känns fel när inte dessa klipp är med. Har man följt AVGN på internet, och sedan ser på dvdn märker man genast att något saknas.. men det är inte så mycket att göra åt.

I långa drag är det en jäkligt bra dvd, och den innehåller en del roligt extramaterial och dokumentären är mycket intressant dessutom.

Introlåten till AVGN-avsnitten är riktigt bra.. även om den mest innehåller en massa svordomar ifrån avsnitten. Men att Kyle Justin lyckats göra en så pass bra låt på repliker ifrån avsnitten är imponerande. Mycket bra jobbat.

För er som inte vet vart man hittar AVGN, så varsegod.. ni hittar honom, exakt, här.

Det sista jag vill säga är.. alla jävla AVGN-imitationer (The Irate Gamer etc.) sucks monkeyfuck! AVGN var först, och är fortfarande bäst!

IMDB-adressen har bara information om själva serien, och inte om dvdn. Mer information om dvdn hittar ni på länken jag gav er längre upp.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt1230180/

Det Okända

En grymt underskattad svensk rysare.

En grupp biologer på fem far upp i den norrländska skogen för att undersöka 800 hektar skog som har brunnit. Ganska snart efter deras ankomst hittar dom något som liknar ett sönderbrännt kadaver. Kort därefter börjar mystiska saker hända.

Det här är i princip den svenska motsvarigheten mot den totalt värdelösa Blair Witch Project. Skillnaden på den här och Blair är att jag gillar den här, och hatar Blair. Varför? Ja, till exempel så är skådespelarna urusla i Blair, medans dom är något så när bra i den här, och känns inte speciellt träiga och tråkiga att titta på.

Några direkta effekter finns det ju visserligen inte i filmen, men filmen spelar inte på effekter, utan den spelar mycket på att bygga upp en stämning. Och ja, filmen är lågbudget och B, precis som i Blair.. fast skillnaden är ju självfallet att Det Okända är bättre än vad Blair är.

Det enda jag vill gnälla riktigt rejält på är slutet. Det känns som om dom inte tänkt igenom slutet så jävla bra, utan slutet kommer tvärt. Visserligen är det ju gjort för att man ska tänka själv vad som händer härnäst.. efter själva filmen. Men jag tycker dom kunde gjort slutet bättre iaf.

Jaaa.. jag tycker man ska ta och se den här, och inte slå på mig om man hatar filmen. Jag vill iaf rekommendera den här.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0243465/

Fucking Åmål

Alla borde veta vilken film det här är, om inte är det nog dags att sluta titta på film.

Filmen handlar om ett antal ungdomar i åldrarna 14 - 17. Elin, en av Åmåls populäraste tjejer som har hånglat med i princip varenda kille i kommunen. Hennes syrra Jessica, som är tillsammans med Markus, som tycker han är tuffast i hela Åmål. Markus bästa polare heter Johan, som är kär i Elin. Och så har vi ju Agnes också.. som är hemligt förälskad i Elin.

Ja, den här filmen släpptes när jag gick i mellanstadiet.. 1998 för att vara närmare bestämt. Det tog flertalet år innan jag införskaffade den på vhs (detta var alltså innan dvd fanns i alla hushåll). Första gången jag såg den älskade jag den, och dom kommande åren efter jag köpt den såg jag den många.. många.. många gånger.

Ja, nu är vi iaf tillbaka i nutid, och jag är en vresig filmrecensent och har faktiskt en del att gnälla på om den här filmen. För det första vill jag säga att Rebecca Liljeberg är väldigt träig i många av hennes scener, dessutom ser det ut som om hon är till att börja flina i princip hela tiden vilket störde mig något fruktansvärt.

Storyn är bra, och den visar till en viss del hur verkligheten ser ut.. men (det är alltid ett men, inte sant?) vissa saker känns egentligen bara larviga. T ex den så kallade festen dom är på i filmen känns enbart omoget och riktig fjortisfylla så det skriker lång väg.. suck..

Alexandra Dahlström är bra i rollen som Elin, men samtidigt så spelar hon över till och från och det hela känns väldigt fjortis.. men inte lika träigt som Rebecca Liljebergs insatts iaf.

I långa drag är det en bra svensk dramafilm, som har en och annan scen där man får lov att lägga av ett fnitter eller ett rejält gapskratt. Jag gillar filmen fortfarande.. även om jag ser mer kritiskt på den nu, än vad jag gjorde för 6 år sen (vilket var den sista gången jag såg filmen).

http://www.imdb.com/title/tt0150662/

The Dark Knight

Den senaste Batman-filmen är sedd, och här kommer recensionen.

Maffiafamiljerna i Gotham får problem när en galning, endast känd som The Joker, börjar råna bankerna där dom förvarar sina pengar.

The Joker ger dom dock ett förslag; dom får tillbaka hälften av deras pengar mot att Batman dödas. Samtidigt brottas Bruce Wayne med ett dilemma. Hans käresta Rachel har lovat att de kan vara ihop, förutsatt att han slutar att vara Batman, vilket han självklart inte kan låta bli.

Han ser dock lösningen i åklagaren Harvey Dent, som på laglig väg kämpar mot brottsligheten. Men självfallet finns det ju också ett problem.. Rachel och Harvey är nämligen tillsammans.

Först och främst vill jag säga att filmen är bra, på sätt och vis. Men samtidigt så vill jag inte ge den hur mycket creds som helst heller. Varför? Ja, det är en enkel fråga med ett enkelt svar; filmen är alldeles för händelserik, och dom har tryckt in så pass mycket att dom egentligen behövt utvidga tiden från ca 150 minuter (ca 2½ timme) till ca 240 minuter (ca 4 timmar) minst.

Storyn är dock inte kass, utan den är bara uselt framförd. Till exempel är vissa scener riktigt dåligt framförda med en slängande kamera, närbilder till och från så man knappt ser vad som egentligen händer och i vissa scener händer det så mycket att man egentligen inte hinner se allt som händer i en och samma scen. Dessutom får man aldrig någon direkt ro att komma in i själva handlingen, utan filmmakarna skyfflar på med effekter, explosioner, slängande kameror och.. eh, lite dialog emellanåt.

Dessutom måste jag faktiskt hålla med min vän H om en sak (ja, han har också recenserat den här filmen), och det är att när Batman väser ut sina repliker känns det hela ganska töntigt och blir bara larvigt i längden när han väser, spottar och fräser som en ilsken katt.

Och självklart måste jag ju även nämna Heath Ledger. Hans utförande av The Joker har hyllats världen över, och jag måste hänga på även jag. Hade inte den här karaktären varit med hade jag troligtvis sågat lite mer i den här filmen än vad jag gjort.

En sista grej jag vill nämna är att make-upen är grymt nice i den här filmen.

I långa drag är det en duglig film, och jag tycker man ska se den om man är ett Batman-fan. Men varför alla hyllat den och tycker den är så jävla bra förstår jag inte..

Just det ja. Ni undrar ju säkert vart H har sin recension, och den hittar ni som vanligt här.

http://www.imdb.com/title/tt0468569/

Slime City

Ett år efter den vedervärdiga (på ett bra sätt) Street Trash, kom den här, liknande, filmen.

Alex flyttar in i ett nergånget lägenhetshus för att få lugn och ro till sitt målande och pluggande. Kort efter att han har flyttat in blir han inbjuden till en av sina, något underliga, grannar.. där han blir bjuden på yoghurt och en "hembryggd" dryck. Och strax därefter blir han förförd av en av dom andra, något underliga, grannarna.

Dagen efter upptäcker han att han börjat smälta...och kort därefter upptäcker han att för varje människa han tar livet för, slutar han smälta under en viss tid. Utöver detta, upptäcker han väldigt snart också, att personerna som bor i lägenhetshuset där han bor... inte är, vilka dom utger sig för att vara...

Ja, vad kan man säga? Storyn är, som ni redan upptäckt, tunn och på gränsen till värdelös och är egentligen rena ursäkten för att få visa en massa slask, äckel, våld och blod. Så... jag gillar det. Dialogerna är störtlöjliga och en del av skådespelarna är på gränsen till urusla. Effekterna är riktigt grisiga, vilket självklart är trevligt. Men samtidigt som effekterna är trevliga, och hela filmen faktiskt är ganska trevlig med tanke på innehållet, så är vissa scener riktiga "Ehm, jaha?"-scener.

Gillar man B-filmer med rejäla slaskeffekter lär man gilla den här, precis som jag gjorde.

Ja just det ja. Slutet äger.

http://www.imdb.com/title/tt0234748/

Fright Night

Klassisk skräck/komedi från 85.

Charley Brewster är en riktig skräckfantast och följer varje kväll programmet 'Fright Night' som leds av Peter Vincent, en gammal skräckfilmsskådespelare. En natt upptäcker Charley att två män bär in något som liknar en gravkista i det gamla, sen länge tillbaka övergivna, grannhuset.

Kort efter att dom nya grannarna har flyttat in hittas flera kvinnokroppar. Och snart blir Charley varse om att den nya grannen, Jerry Dandrige, har mörka hemligheter.

Ja jävlar. Som sagt, det här är en riktig klassiker. Effekterna är riktigt nice, sminkingen är thumbs up, skådespelarna är bra (för en B-film, så klart) och storyn är intressant (tycker jag iaf). Och självklart har jag sett den här filmen flertalet gånger, fast det hade ni nog redan gissat.

Jaaa.. jag vet ärligt talat inte riktigt vad jag ska säga mer om den här filmen. Jag älskar den, mycket mer än så kan jag inte säga. Den innehåller lite våld, en nypa svart humor och riktigt snygga sminkningar på.. eh.. ja. Se filmen så förstår ni!

Lita aldrig på era nya grannar!

http://www.imdb.com/title/tt0089175/

Street Trash

En klassisk splatterfilm från 1987.

En spritbutiksägare hittar en låda med flaskor med etiketten 'Viper' på. Han funderar inte så noga på vad det kan vara utan ställer ut lådan i butiken, och tar 1 dollar per flaska.

Snart börjar uteliggarna komma in och köpa den 'nya' spriten, vilket gör att uteliggarantalet snabbt förminskas... på ett smetigt sätt.

Polisen börjar snart utreda dom underliga dödsfallen, men står handfallna och kommer ingen vart med utredningen. Samtidigt härjar Bronson, en psykotisk f.d vietnam-soldat, omkring på gatorna.

Ja jävlar. Först och främst vill jag tala om att jag sett den här tidigare, för ett par år sen och fick den rekommenderad av min käre vän H (ja, ni vet ju alla vem han är vid det här laget, eller hur?). För det andra vill jag säga att det här är en trevlig liten film, även om filmen inte innehåller så pass mycket splattervåld som man gärna velat se.. med tanke på filmens story och så. Men som sagt, den är trevlig... på ett slaskigt sätt!

Effekterna är roliga att se, bland annat pga att det inte är direkt något blod egentligen, utan en massa färggranna "smälteffekter", så att säga. Men filmen innehåller en del trevliga slaskeffekter och filmen intresserar ganska bra. Filmen har även en del svart humor i sig, vilket inte drar ner betyget kan jag då säga.

Skådespelarna är bra, och känns ganska äkta när det gäller själva "uteliggartemat". Eh, ja.

Jaaa... kortsagt en trevlig liten splatterfilm som man antingen älskar, gillar eller hatar. Kortsagt, alltså.

http://www.imdb.com/title/tt0094057/

Dellamorte Dellamore (aka Cemetery Man)

Ja, jag skrev ju i mitt senaste inlägg att det skulle bli dåligt med recensioner på ett tag.. men självklart kan jag ju inte låta bli att titta på en film. Så, varsegod.. enjoy.

Francesco Dellamorte jobbar som dödgrävare på en kyrkogård i den lilla staden Buffalora, i norra Italien, tillsammans med sin lite udda hjälpreda Gnaghi. Hans uppgift är enkel: skjut dom döda som vaknar till liv igen, och kliver upp ur deras gravar.. och begrav dom igen. Samt att han ska hålla efter kyrkogården.

Genom filmen får vi följa Dellamorte, och Gnaghi, och deras liv på kyrkogården och deras möten med diverse olika och udda personer... och varelser.

Jaha ja. Ytterligare en gammal klassisk skräckhistoria, med lite kärlek mitt uppe i den här mycket bizarra historian. Och ja, självklart har jag sett den här förut, för många år sen, så jag bestämde mig för att se om den pånytt. Jag tyckte att den var halvdan då. Mitt nuvarande tycke hittar ni längre ner i recensionen.

Filmen i sig är helt ok och vissa scener är riktigt intressanta, men filmen innehåller också en del dötid emellanåt. Effekterna är riktigt trevliga när det väl blir blod-, slask- och våldsscener (vilket är ganska ofta, när jag tänker efter), och så får vi ju några skratt under filmens gång också.

Ja, kortfattat är det här en underhållande skräckis, med en nypa kärlek, en nypa nattsvarthumor och ganska rejält med slaskiga effekter, vilket är trevligt. Filmen har ett riktigt underligt slut också.

Just ja, glömde jag att säga att i den här filmen får vi inte bara se dom vandrande döda, utan också dom motorcykelkörande döda?

http://www.imdb.com/title/tt0109592/

Tråkiga nyheter

Ja gott folk. Som ni har märkt har det varit ganska glest på recensioner på några dagar nu. Anledningen: noll ork eller lust att titta på film.

Tyvärr.

Ja, det var faktiskt en av två tråkiga nyheter.

Andra nyheten är att jag kommer flytta inom en snar framtid, vilket innebär inget internet i mitt nya hem på någon vecka eller så. Jag kommer, självfallet, ha tillgång till internet hos en vän till mig.. men jag kommer inte ha ständig tillgång till det, tyvärr.

Så, inom en snar framtid kan det bli ganska glest med recensioner, men var inte oroliga.. bloggen läggs inte ner för att jag inte har internet på ett par dagar eller så.

Stay tuned!

War Dog

Lite svensk ultravåld action.

Charles är tvärsäker på att hans bror inte alls dog i Vietnam, utan att regeringen har gjort en mörkläggning av något slag.

En reporter, som råkat filma när en politiker (samt en bunt andra personer) blivit brutalt mördade, blir mördad, men hann lämna ett paket till sin vän Dean, i receptionen på sitt hotel innan han blir mördad. Dean ska i sin tur visa bandet för Charles, för att Charles ska identifiera Spacek, hans gamla fältchef i Vietnam. Charles kommer dock försent och hittar Dean ihjälskjuten. 

Charles går ner till receptionen (efter att ha nästan blivit tagen av polisen och sedan sprängd) och utger sig för att vara Dean Daniels och får videobandet som Deans vän spelat in. Charles tittar på videobandet och upptäcker att hans bror är med i gruppen som är med på bandet. Han känner igen Spacek också.

Spacek har blivit utvald för att ingå i ett hemligt projekt som leds av regeringen, där vanliga män ska bli utbildade till känslolösa mördarmaskiner. Helt enkelt dom perfekta soldaterna. Charles beger sig så småningom iväg för att leta reda på sin bror... och rädda honom ifrån det dömda projektet.

Ja. En av producenterna och författarna till filmen Jägarna var en av två som regisserade den här svenska, extremt våldsamma, actionfilmen som inte alls känns svensk för fem öre. Skådespelarna är bra, effekterna är bra och engelskan i filmen känns inte som den normala "Döööh, öööh..."-engelskan, som vi svenskar brukar ha.

Actionscenerna är ganska realistiska och riktigt nice gjorda. Skottlossning behöver man inte oroa sig över att det inte blir, för det är det ganska gott om. Explosioner då? Oh ja, tillräckligt. Nästan så att det blir överflödigt. Tempo finns det också gott om i filmen, och storyn är intressant när man väl tittar på filmen.

Flera scener känns nästan som tagna direkt ur The Terminator dessutom... iaf jag tyckte dom kändes väldigt lika med scener i den filmen.

Fast, bilen dom kör mot slutet av filmen måste ha en sjuhelvetes till skyddspansar.

Och, slutscenerna är riktigt gripande. Riktigt bra gjort.

Kort och gott, en sjuhelvetes till tung film. Att den är svensk märks inte överhuvudtaget, otroligt nog. Och att den är bra gör ju inte saken speciellt mycket sämre kan jag då säga.

Dom som gillar tung, rå och brutalt våldsam action: varsegod, middagen är serverad!

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0092193/

Chillers

Nu var det ett tag sen jag recenserade en Troma-film... så, here you go.

Fem stycken resenärer väntar på bussen på en busstation, och för att fördriva tiden berättar dom skräckhistorier, som är baserade på deras hemskaste mardrömmar, för varandra.

Första historian handlar om en ung kvinna som simmar, och som möter en man som utger sig för att vara duktig på att dyka och simma. Kvinnan märker dock snart att mannen har mer att dölja än det han har i badbyxorna.

Andra historian handlar om en grupp på tre ungar, och deras ledare, som far ut för att campa i skogen. Snart dyker en underlig jägare upp, som menar på att dom inte har någonting där att göra och uppför sig mycket hotfullt. Ledaren knallar iväg för att kolla runt lägret och se om jägaren fortfarande är kvar. Två av ungarna går iväg för att smygröka, men försvinner ganska snart. Den tredje ungen inser ganska snart att dom har något betydligt otrevligare att oroa sig över än myggbett och bin.

Tredje historian handlar om en medelålderskvinna som drömmer om nyhetsuppläsaren i tv. Hon ringer slutligen upp den här mannen, och kort därefter besöker han henne. Det visar sig dock snart att han är något helt annat än en vanlig nyhetsuppläsare på dom sena tvnyheterna. 

Fjärde historian handlar om en ung man som upptäcker att han har en underlig förmåga, vilket ger honom kraften att återuppväcka dom döda, och skicka tillbaka dom dit dom kom ifrån. Men att leka med döden gör man inte ostraffat.

Femte historian handlar om en man som undervisar i historia (tror jag iaf), som berättar om en utgrävningsplats nära skolan där han undervisar. Två ungdomar bestämmer sig för att sticka dit för att undersöka platsen. En av ungdomarna säger en ramsa som läraren har berättat om på lektionen, och blir besatt av en uråldrig demon. Demonen beger sig strax därefter iväg för att ta itu med läraren.

Sjätte, och sista, historian är mellansekvenserna mellan varje historia (som jag har beskrivit i början av recensionen).

Den här avsnitts-skräckisen var ett riktigt fynd tycker jag. Jag gillade den starkt. Visserligen var en och annan av historierna något långrandig, träig och trist. Men i långa drag var filmen en riktigt bra avsnitts-skräckis.

Skådespelarna var så som man kan räkna med i en Troma-film, B-skådisar alltså. Effekterna var hyggliga, men inga mirakulösa grejer. Storyn var intressant, och avslutningen var helt klockren.

Mycket mer än så tänker jag inte skriva om den här filmen. Ja, mer än att jag rekommenderar den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0092750/

Groove

Lite drama då.

En grupp break-and-enter-festarrangörer bryter sig in i en övergiven lagerlokal och ska fixa en ravefest där.

Under filmens gång får vi följa diverse olika besökare på den här festen, och får följa vad som händer under festens gång.

Det här är en av mina favoritfilmer inom genren Drama, bland annat pga handlingen och en del av musiken som spelas. Även om musiken inte är den vanliga jag lyssnar på, så är det en och annan låt som är riktigt nice.

Jag känner inte till någon av skådespelarna som är med i filmen, men dom flesta gör bra insatser och hela filmen känns realistisk och trovärdig.

Mer än så vill jag inte säga om den här filmen, mer än att jag tänker rekommendera den. Och NEJ, det spelas ingen techno i filmen, utan drum 'n bass, trance, house och jungle.. som exempel.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0212974/

Zombie Child

En gammal skräckis från 1977. Originaltiteln är The Child, men releasen jag såg hette Zombie Child.

En ung kvinna återvänder till sina hemtrakter för att börja arbeta som hushållerska. I huset där hon ska börja jobba finns en far, en dotter och en son. Modern ligger begravd på den intilliggande kyrkogården.

Snart försvinner en äldre dams hund spårlöst efter nattens intrång, och kort därefter även kvinnan. Den unga hushållerskan börjar ana oråd, och snart visar det sig att den unga dottern i huset har en telekenetisk kraft och kan förflytta saker med bara tanken, och har bestämt sig för att utkräva hämnd på dom som hon anser tog livet av hennes mor... med hjälp av dom vandrande döda.

Jaha ja. Den här zombiefilmen är en något trög, men dock, en våldsam sådan. Filmen bygger upp en otrevlig atmosfär, och fortsätter sedan i zombie-gore-stuket. Är det inte för härligt med zombiefilmer?

Något jag dock störde mig som fan på var hon som spelade dottern. Hon spelade över så jävligt så det blev rent utsagt löjligt att titta på henne. Vissa av dom andra skådespelarna spelade bra, men några av dom kändes träiga och läste i princip direkt ur manuset, lät det iaf som.

Men för att inte gnälla sönder filmen helt och hållet, så ska jag även hylla den lite grann. Effekterna var makalösa för att vara från årgång 77, och jag kunde inte låta bli att le när effekterna kom in i bilden. Make-upen var riktigt trevlig och se också, vilket ger filmen ett plus i kanten.

I långa drag, en helt klart godkänd skräckfilm, som bygger upp en kuslig atmosfär och fortsätter i slask... vilket jag tycker är riktigt trevligt.

http://www.imdb.com/title/tt0075838/

Blood Rage

En slasher ifrån 83, men som tydligen släpptes på nytt 87, under titeln Nightmare At Shadow Woods.

1974. Jacksonville, Florida. En av två tvillingbröder mördar brutalt en man som har sex med sin flickvän (antar jag) i sin bil på en drive-in-bio, och lägger hela skulden på sin bror.

Tio år går, och den beskyllda, men oskyldiga, brodern sitter inlåst på en mentalinstitution. Den andra brodern lever med sin mor i det fria. Men snart lyckas den inspärrade brodern rymma ifrån institutionen.

Och snart börjar kropparna samlas på hög...

Det här är en riktigt våldsam film, med en och annan riktigt blodig och slafsig scen. Om man bortser ifrån det något inkompetenta skådespeleriet så är det en ganska duglig underhållningsfilm. Effekterna är ganska bra, och man sitter inte och skakar bara på huvudet för att det ser enbart töntigt ut.

Storyn är dock förbannat tunn, och förstör filmen väldigt mycket tycker jag. Den känns som en ren ursäkt för att få visa en massa övervåld, typ. Fast, jag har ju inte sagt att övervåld inte är kul att titta på iofs.

Men utöver en tunn story, så verkar några av karaktärerna helt hjärndöda. T ex i en scen så ser ett fruntimmer vår käre mördare komma gående i lugn takt, och hon står bara och skriker och ojar sig, utan att röra sig en centimeter. Varför? Ja, jag har ingen aning. Hon verkar då helt körd i huvudet iaf, eller så orkade inte filmteamet spela in en scen där hon skulle jagas också.

Kortfattat så är filmen inte värdelös, men den duger enbart som underhållningsvåld och inget annat. Den är inte speciellt spännande, men den är våldsam och innehåller en och annan trevlig scen. Mer än så har den inte att erbjuda.

Visst ja. Jag glömde en sak. Vem fan brukar städa hela sitt hus mitt i natten?

http://www.imdb.com/title/tt0085253/

Bikini Bloodbath

En helt hjärndöd lågbudget komedi/skräckis, med otroligt kassa effekter... och dessutom en skådespelarassamblé som troligtvis i vanliga fall gör hård- eller mjukporr.

Sju stycken korkade tjejer ska fira att dom gått ur high school, och fixar ett pyjamasparty. I samma veva är en galning, vid namn Chef Death, på rymmen.

Gissa vem som tänkt komma förbi tjejernas pyjamasparty...

Det här är en sån där film man bara inte vill se, och självklart har jag sett den!

Varför vill man inte se den? Ja, till exempel så är skådespelarinsattserna lika bra som i ett barnprogram, ungefär. Filmen är kategoriserad som komedi/skräck, men det roligaste med filmen är att den är inte skrämmande för fem öre och speciellt rolig är den inte heller.

Flertalet av tjejerna ser bara ut som uppblåsta bimbos som fått vara med i filmen för att dom legat med filmbolagsdirektören. Storyn är, rent utsagt, oengagerad och ganska tråkig och snuskigt tunn. Storyn är i princip rena ursäkten för att visa en massa halvnakna brudar som springer runt och är bara korkade.

Dessutom, så är det flertalet scener som är totalt obegripliga pga att karaktärerna gör helt obegripliga saker. T ex i en scen står ett gäng killar och tar varandra på röven. Det blir ungefär som ett stort 'Jaha? Ska det här vara kul?', typ. Och varför skär mördaren halsen av sina offer, när han har en stor jävla köttyxa?!

"Skämten" i filmen känns bara desperata för att försöka få tittaren att flabba. Jag flinade till ett par gånger, men garvade absolut ingenting. Visst låter det här som en riktigt bra komedi?

Karaktärerna, samt skådespelarna, är ett gäng jävla idioter dessutom. Sämre insattser får man leta efter. Herregud.

Ja, just det, jag höll på att glömma en sak. Utöver tjejerna, får man se ett gäng puckade killar som töntar och bögar sig, väldigt jättekul. Jag skrattar så jag får klagomål av min granne pga att jag skrattar hejdlöst i två veckor.

Ja, kortfattat så är det här en jävla förbannad dyngfilm som inte ens borde ha blivit släppt. Punkt.

Att två uppföljare är på gång gör det hela ännu mer löjligt.

Slutet suger röv också. Så det så.

http://www.imdb.com/title/tt0874869/

Are You Scared?

Och nu, en Saw ripoff.

En grupp ungdomar vaknar upp i en lagerlokal och vet inte vart dom är, eller varför dom är där. Dom får snart veta att dom är med i reality-horrorshowen 'Are You Scared?'.. men som visar sig vara något helt annat än underhållningsprogram på tv.

Den här filmen hade allt... som Saw-filmerna inte hade. T ex dåliga skådespelare, halvtaskiga effekter, en tunn story samt osannolika grejer. Filmen i sig var väl rätt ok, men ska man jämföra Are You Scared? med Saw-filmerna, så är den här filmen ett rent skämt.

Precis som i Saw-filmerna gick personerna i filmen rakt in i komplicerade, men smarta fällor, där dom hade två val: leva, eller dö. 

Mycket mer än så här kan jag inte säga om filmen. Det är en halvdan ripoff som duger att fördriva tiden med, men den är inte alls i samma klass som Saw-filmerna. Älskar man Saw-filmerna och är ett stort fan av dom bör man undvika den här filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0845955/

The Legacy

Den sög då, men dög nu.

Maggie och hennes kille Pete åker till England för att utföra ett arbete, där de ska få 50 000 dollar. De råkar dock ut för en olycka och möter den hygglige och stenrike Jason Mountolive, som tar med dem till sin herrgård medans dom väntar på att deras motorcykel ska bli lagad.

Strax efter deras ankomst dyker även fem personer till upp, och snart börjar underliga saker hända på den gamla herrgården...

Den här gamla skräckfilmen ifrån 1978 såg jag för mer än 10 år sen. Jag hatade den något fruktansvärt då, men i dagens läge var det en ganska duglig skräckis som var något seg, tyvärr, men som underhöll ganska bra om man bortser ifrån dötiderna som uppstod emellanåt.

Skådespelarna är bra, men hela filmen stinker 70-tal lång väg (vilket hade varit lite underligt om den inte gjort det, iofs). Dom effekter som var med i filmen var bra arrangerade, men kändes som 70-tal (igen).

Finns inte så mycket mer att säga om den här filmen egentligen. Det är en duglig film helt enkelt, men inget jag vill rekommendera pga att den har en del dötid, men samtidigt så har den ett par riktigt hetsiga scener också, vilket gjorde att den inte skickades rakt ner i köttkvarnen för värdelösa filmer.

Har man absolut ingenting annat att titta på kan man alltid dötitta på den här filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0079450/

How To Make A Monster

En suverän B-skräckis som är grymt underskattad.

Ett spelföretag ska släppa ett nytt skräckspel under titeln 'Evilution'. Efter att ett gäng klåpare sullat till det med spelet och gjort det riktigt löjligt och larvigt, hyrs tre nya killar in; Hardcore, Sol och Bug. Dom tre och deras chef får reda på att om dom lyckas göra ett riktigt läskigt monster, har dom chans att få en bonus på en miljon dollar, men det finns en hake; dom har bara fyra veckor på sig.

Efter tre veckor ska dom köra in rörelserna för spelkaraktären, och använder sig av en skådespelerska som sätter på sig en dräkt och börjar röra sig på olika vis. Men kort därpå slår blixten ner i en elstolpe vilket kortsluter servern och alla filer blir korrupta.

De tre programmerarna och praktikanten, Laura, spelar 'Evilution' för att bestämma vem som ska stanna kvar över natten och se till så att alla backup-filer kommer in på datorn så att dom kan fortsätta med spelet.

Under natten händer dock något, och dräkten får spel (bokstavligt talat) och kommer till liv och börjar spela 'Evilution'... i verkligheten.

Utöver den något flippade storyn, så ingår en hel bunt B-skådisar också. T ex Clea DuVall (Identity, Ghosts Of Mars, The Faculty), Steven Culp, Tyler Mane (som spelade Michael Myers i den totalt värdelösa nyinspelningen av Halloween), Jason Marsden, Karim Prince, James Sullivan (Terror Toons) och Colleen Camp (Police Academy 2 och 4, Speed 2, Apocalypse Now, Last Action Hero och Die Hard With A Vengeance). Om du/ni undrar varför jag inte skrivit vad vissa av dessa skådisar varit med i, så är det för att inte tråka ut dig/er allt för mycket.

Filmen visar en del smygreklam för en del spel dessutom. T ex om man tittar i bakgrunden vid ett par tillfällen så får man se Evil Dead: Hail To The King-affischen. Ett annat exempel är att dom har ett Tales From The Crypt-flipper i bakgrunden också.

En annan rolig sak med filmen är att när själva spelsekvenserna är igång, då hör man skådespelarna trycka så in i helvete på knapparna på dosorna (som för övrigt ser ut som något billigt skit för typ 100 kr eller så), men det händer absolut inte ett jävla dugg i spelet. Detta drar självfallet inte ner betyget, men det är en lite rolig grej jag upptäckte.

Effekterna är grymt bra och makeupen för monstret är riktigt coolt, vilket innebär thumbs up. Skådespelarinsattserna är väl så pass så som man kan räkna med när det gäller B-filmer. Storyn är, som sagt, något flippad, men den väcker intresse och är grymt underhållande. Utöver det, är den även ganska våldsam men den framkallar ett och annat garv också. Dessutom, så innehåller den en och annan scen där ganska oförklarliga saker händer.

Det är mycket som man kan gnälla över i den här filmen, sure, men den är underhållande, våldsam, rolig och intressant vilket gör den sevärd.

Jag såg, dessutom, den här filmen för flertalet år sen på TV1000, när den gick där då. Jag gillade den då, och jag gillar den fortfarande.

Det här, kallar jag underhållning.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0281919/

Taskigt med recensioner

Ja gott folk. Lite information, igen.

För er som undrar varför det varit lite glest med recensioner de senaste dagarna beror det på en väldigt enkel och simpel anledning: jag har jobbat lite knäppa tider, vilket medfört noll ork till varken film eller recensioner.

The Simpsons Movie-recensionen var ett undantag, pga att jag låg på tvsoffan och slöglodde på den och kunde egentligen skrivit en recension direkt ur huvudet på den filmen.

Nu är det iaf helg igen, och troligtvis kommer några nya recensioner upp under helgen.

Stay tuned.

The Simpsons Movie

Har man inte sett den här filmen kan man per omgående sluta läsa mina recensioner.

Springfieldsjön är så pass förgiftad att om någon dumpar en enda sak till i sjön, så utvecklas det hela till en naturkatastrof. Homer dumpar en silo med grisskit i sjön i ren brådska att hinna iväg till den lokala munkaffären för att roffa åt sig gratis munkar, och sjön blir förgiftad och en naturkatastrof står vid dörren.

EPA lägger fram fem förslag till president Schwarzenegger, som väljer ett av dom, vilket visar sig vara att EPA sätter en stor glaskupol över staden.

Som sagt, den som inte har sett den här filmen kan per omgående sluta läsa mina recensioner. Jag såg om den här filmen (för typ 500de gången, eller så) ikväll, och garvade lika mycket ändå. Och ja, jag gick självfallet på den här filmen när den gick på bio.

Jag är ett stort Simpsons-fan, och älskar tvserien. Filmen är råbra, och känns mycket som tvserien, fast i en större skala.

Humorn är klockren, storyn känns väldigt mycket som Simpsons och skådespelarna som har rösterna är som vanligt bra. Mer än så kan jag inte säga om filmen egentligen.

Tänker inte skriva så mycket mer om den här filmen faktiskt. Jag misstänker att dom flesta faktiskt har sett den här filmen, och dom som inte har gjort det bör skämmas och barrikadera ytterdörren där hemma och ruttna bort i ett mörkt hörn med spindelväv.

http://www.imdb.com/title/tt0462538/

RSS 2.0