Jackie Brown

Och så lite Quentin Tarantino-film, igen.

När flygvärdinnan Jackie Brown blir stoppad på flygplatsen av två poliser hittar poliserna 50 000 dollar i ett kuvert i hennes väska och de vet den exakta summan med. Väl inne på förhör hittar de även kokain i kuveret.

För att inte få fängelse och ett nersvartat ryckte inom flygbranschen går Jackie med på samarbeta med poliserna och sätta åt vapenhandlaren Ordell Robbie, samtidigt som hon gör upp planer med Robbie om hur han ska få över en halv miljon dollar utan att betala någon skatt för dom.

Men samtidigt gör hon upp planer med en tredje part för att sno pengarna framför näsan på Robbie och poliserna.

Det märks rätt lång väg att det är Quentin Tarantino som gjort den här filmen. Vissa sekvenser i filmen berättas ur flera vinklar, flera av replikerna är riktigt komiska och så innehåller den till en början en lite knepig story som reds ut allt eftersom.

Skådespelarna är riktigt bra, så som Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert Forster, Bridget Fonda, Michael Keaton och Robert De Niro. Sid Haig och Chris Tucker syns till på varsitt hörn också.

Storyn är bra och drivande ända fram till slutet. Enda jag har att gnälla på är väl att den här Tarantino-filmen inte är våldsam. Tarantino har ju gjort sig känd för att vara delaktig i filmprojekt där det är en hel del våld. Men den här filmen är ett undantag.

Men givetvis gillar jag den här filmen också. Gillar man Tarantino, då gillar man också den här.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0119396/

Kommentarer
Postat av: Rosie

Du finns med i min blogg. ;)

2008-10-13 @ 15:57:13
URL: http://roosiee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0