Scanner Cop

Första spin-off-filmen till Scanners-filmerna.

Samuel och hans far är så kallade scanners. När fadern inte har fått medicin på flertalet dagar börjar han få kraftiga hallucinationer och får kraftiga utbrott. Hyresvärden kallar på polis som dyker upp. Strax efter polisernas ankomst blir fadern skjuten till döds och Samuel blir senare adopterad av en av poliserna.

15 år senare tar Samuel studenten och inträder i poliskåren. Polisen som adopterade honom, Peter Harrigan, är nu ett överbefäl inom poliskåren. När en plötslig mordvåg, där offren enbart är poliser, dyker upp ber Peter Samuel att "scanna" en av mördarna för att de ska få svar på vad som egentligen försigår och vem som egentligen ligger bakom alltihop.

Samuel säger nej till Peter, som accepterar hans beslut. Men kort därefter blir Samuels partner skjuten vilket leder till att Samuel bestämmer sig för att hjälpa till i fallet.

I ärlighetens namn är det här den bästa (hittils) av uppföljarna till Scanners (om man ska se den här som den fjärde filmen, alltså). Skådespelarna är bra, men som vanligt så är det självklart en och annan idiot som egentligen hade något framför kameran att göra överhuvudtaget. Effekterna är bra, om man bortser från ett par sekvenser då effekterna skriker B-film. Och storyn är givetvis bra och faktiskt ganska spännande. Dialogerna framfördes på ett bra sätt och de flesta skådespelarna lyckades göra en bra insatts för att få storyn att röra på sig.

I överlag en jäkligt bra film. I min mening iaf. Troligtvis kommer jag se om den fler gånger.. skulle jag tro.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0111082/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0