Scarface

Klassiker på gång här.

Redan i uppsamlingslägret i Miami lär sig den unge kubanen Tony Montana den brutala sanningen; det är bara brott som lönar sig för en fattig flykting. Den blommande kokainsmugglingen blir hans språngbräda till framgång och Tony Montana är smartare, hänsynslösare och hungrigare än sina konkurrenter. Vi får följa Mr. Montanas uppgång, storhet och fall.

Jag vet inte vad jag ska skriva. Den här filmen tog mig med storm. Jag blev grymt imponerad över Al Pacino's agerande som Tony Montana. Råheten i filmen är ganska hög för en action/maffia-film. Ja, kort och gott, en suveränn film.

Finns inte så mycket mer att säga om filmen egentligen. Dom flesta borde ha hört talas om den här filmen, och troligtvis sett den. Jag vet då iaf med mig själv att jag kommer troligtvis se om den här filmen, många gånger...

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0086250/

Poultrygeist: Night Of The Chicken Dead

Jag kan inte säga mer än som så, att Troma har överträffat sig själva den här gången.

Storyn är rena ursäkten för att visa en massa våld, tuttar och bajs. En snabbmatskedja (American Chicken Bunker) som säljer kycklingmat bygger upp en ny restaurang i Tromaville, på en gammal indiankyrkogård. Snart börjar saker och ting gå fel och folk börjar dö...och lite senare börjar även människor vakna upp till kycklingliknande zombies som vill äta dom levande.

Hela filmen är så rå och vidrig att jag flertalet gånger fick lov att vända bort huvudet för att inte magen skulle börja protestera. Riktigt underhållande och jag gapskrattade större delen av filmen. Utöver våld, tuttar och bajs finner vi även en del spyscener och ett och annat sångnummer. Det här är ingen film för dom som är känsliga.

Det här är, verkligen, Troma!

Föresten så har min vän H recenserat den här filmen med, och den recensionen hittar ni här.

http://www.imdb.com/title/tt0462485/

Parts Of The Family (Tromatic Version)

Detta är en omredigerad version av filmen Parts Of The Family, dvs att dom har klippt om filmen, spelat in lite nya scener, laggt på ljudeffekter och lite annat skoj, för att göra den här filmen mer lik en Troma-film. Förklarar längre ner hur det hänger ihop. Nu, filmens story.

I originalet (och även i den här omredigerade versionen) handlar storyn om en misslyckad bankrånare som är på flykt ifrån lagens långa arm. Han tar en tjej som gisslan och staplar med henne tillbaka till huset hon kom ifrån. Föga anar han att tjejen han tagit som gisslan är en fullblodig psykopat. Snart samlas ett uppbåd av poliser utanför huset och märkliga ljud hörs ifrån källaren och vinden. Situationen inne i huset stiger spänningen och snart börjar saker att gå fel, både för bankrånaren och poliserna...

Cecilia Bergqvist spelar Ella (tjejen som blir tagen som gisslan) i den här halvtaskiga Troma-filmen (nu snackar jag om originalet alltså). Att en svensk brud är med i en Troma-film är lite lustigt tycker jag. Dessutom får man se hennes tuttar flertalet gånger.

Lite rolig fakta är att Lloyd Kaufman (delägare i Troma, samt att han var med i den här filmen) tyckte att originalfilmen inte dög som en Troma film, så han och The Troma Team (!!) redigerade om filmen, helt enkelt..och släppte den som en Tromatic Version, dvs en version som visar hur Parts Of The Family BORDE ha varit.

Originalet duger, helt klart, men jag kan faktiskt förstå Kaufman till en viss del med tanke på att originalet inte riktigt känns som en riktig Troma film. Efter att ha sett Tromatic Version på Parts Of The Family kan jag bara säga att Kaufman aldrig slutar underhålla mig. Tromatic Versionen visar verkligen hur Parts Of The Family BORDE ha varit från första början. Den är riktigt underhållande och jag gapskrattade flertalet gånger och fnissade riktigt rejält till och från.

Helt klart godkänd film, även om jag inte riktigt vågar kalla den här för splatter med tanke på att jag kan få lite smällar på fingrarna. Dessutom, om ni tänkt se Parts Of The Family, införskaffa Tromatic Version istället för originalet...den här är betydligt mer underhållande och betydligt mer Troma!

http://www.imdb.com/title/tt0280012/

Days Of Darkness

Lite zombiefilm igen då.

En stor meteor blåser förbi vår planet och en bit av den slits lös och rammar rakt ner på jorden. I samma veva är ett ungt par ute och campar. Dagen därpå ska dom åka vidare, men stöter på ett gäng hungriga zombies. En snubbe kommer till undsättning och tar dom sedan till en sorts fästning där ett gäng andra överlevare är. Snart börjar saker och ting gå fruktansvärt fel och dom börjar plockas en, efter en. Det visar sig dock snart att zombierna inte riktigt är, vad dom verkar vara...

Filmen är ganska bra, faktiskt. Jag hade inga hyperstora förhoppningar på den här filmen, men jag blev glatt överaskad när flertalet scener var riktigt bra gjorda, även om storyn var lite tunn. Specialeffekterna var riktigt bra och det blev en hel del blod och gore. Skådespeleriet var helt ok och dög ganska bra.

Jag tyckte det var lite kul att Jake Kennedy (han som skrev manuset) gjorde en lite underlig vändning när det gått runt 50-60 minuter, och la fram en ganska överaskande förklaring till zombievågen.

Jag är ganska imponerad av den här filmen, bland annat pga att jag inte hade speciellt stora förhoppningar och dessutom att den underhöll mig under dom, ca, 85 minutrarna den brummade på.

http://www.imdb.com/title/tt0499456/

Killer Pad

Helsnurrig komedi med en del våld.

Tre idioter köper ett ställe som är byggt typ, "in the middle of fucking nowhere", så att säga. Dom hinner knappt flytta in innan underliga och oförklarliga saker börjar hända. Dom kommer på att dom ska ha en inflyttningsfest och trycker upp flyers och typ sätter upp lite varstans i den närliggande staden och ger folk flyers med. Festen drar igång och inte långt därefter börjar offer efter offer skördas. Huset är nämligen en portal mellan helvetet och vår värld.

Jag diggade den här filmen ganska mycket. Den hade en hel del riktigt underhållande scener, och flera skämt garvade jag fruktansvärt mycket åt. Våldet var måttligt, kunde kanske varit lite mer. Aktörerna dög, helt klart. Storyn var lite tunn, men den underhöll så pass att jag inte brydde mig speciellt mycket i den.

Att Robert "Freddy Krueger" Englund har regisserat filmen gjorde mig bara mer sugen att se den, så jag beslöt mig för att kika på den, vilket jag inte ångrar nu efteråt.

Kort och gott underhåller filmen så pass att den mättar tittaren under dom ca 84 minutrarna den rullar på.

Mycket nöje gott folk!

http://www.imdb.com/title/tt0787485/

Wolf Creek

Baserad på verkliga händelser.

3 ungdomar får problem med sin bil vid Wolf Creek kratern, mitt ute i ingenstans i den australiensiska ödemarken. En äldre man kommer förbi och erbjuder dom hjälp, vilket dom tackar ja till. Mannen verkar till en början som en lite udda, men trevlig person..men visar sig vara en fullblodig psykopat som har en förkärlek till att jaga sina offer.

Herr Skribent (dvs jag) är just i detta nu fruktansvärt trött och orkar knappt hålla sina ögonlock öppna, pga detta hängde inte Herr Skribent riktigt helt och hållet med i filmen. Utöver detta så tyckte jag filmen var ganska seg på något sätt (vilket inte är speciellt bra om man är trött, eller hur?).

Skådespeleriet ska vi nog inte snacka så mycket om, tyvärr. Det var knappt någon dialog alls i filmen, utan mest en massa spring, gap och skrik när "actionscenerna" satte igång. Stämningen i filmen var taskig, annars hade jag nog varit med intresserad och kanske hängt med betydligt bättre än vad jag gjorde.

Filmen duger som underhållning om man inte har något bättre att titta på, men jag kommer troligtvis inte se om den här filmen, om jag känner mig rätt alltså.

http://www.imdb.com/title/tt0416315/

Bruiser

Ytterligare en Romero-film.

Henry Creedlow. En helt vanlig kille som jobbar på en modetidningsredaktion (eller något sådant), rustar upp sitt nya hem, rakar sig varje dag och hatar sin fula lilla pudel. Alla kör över honom och han tar enbart emot skiten han får. Henry är, som sagt, en helt vanlig kille...om man bortser ifrån hans tankar om att fimpa alla som kör över honom. Efter en fest hos sin chef Milo Styles (spelad av Peter Stormare, faktiskt) berättar hans (skitsnygga, för övrigt) fru hur värdelös och patetisk han är. Dagen därpå upptäcker han till sin stora fasa att hans ansikte har bytts ut mot en sorts vit mask som sitter fast i huden. Snart upptäcker han att det enda som kan få bort den vita masken är att döda dom som gjort honom illa...åter...och åter igen.

Jag gillar faktiskt den här filmen ganska mycket. Jag kommer ihåg när jag såg den första gången, jag gillade den ganska skarpt då med. Den har en lite underlig stämning över sig och jag tycker att Romero har lyckats bra med den här filmen. Filmen innehåller inte massor med våld och så, men den erbjuder en ganska underlig story och en del spännande scener.

Effekterna och makeupen är ganska imponerande, bl a för att masken Henry (spelad av Jason Flemyng) har på sig i större delen av filmen ser verkligen ut som om den sitter fast i hans skinn.

Storyn är ganska intressant och filmen flyter på i en lagom takt. Filmen inleds med hur vi får se Henry blir nedtryckt och överkörd stup i ett och fortsätter med att vi får se hur han tar ut sin hämnd. Storyn tar inga direkta otroliga vändningar eller så, men den underhöll och intresserade mig igenom hela filmen.

Ehm...ja, det är väl vad jag kan säga om den här filmen. Helt klart godkänd ifrån min sida, mer eller mindre...

http://www.imdb.com/title/tt0212830/

Diary Of The Dead

Jaha, då har jag sett den nya filmen i George A. Romero's Dead-serie, Diary Of The Dead. Filmen är av videokameradokumentationsstil (tack för ordet H), ungefär som den mycket skrämmande filmen [REC], som jag tidigare recenserade.

Diary Of The Dead handlar om ett gäng collegeelever och deras alkoholiserade lärare som befinner sig långt åt helvete ute i skogen en sen kväll för att spela in en egen skräckfilm. I samma veva bryter en zombieepidemi ut och dom bestämmer sig för att pallra sig hem i sin van. På vägen hem stöter dom på både det ena och det andra problemet. Givetvis börjar dom plockas, en..efter en..efter en..

Storyn är inte speciellt spännande. Filmen känns seg och ganska tråkig till och från. Några riktigt fina scener med riktigt grovt våld används, vilket gjorde att jag jublade högt. Filmen innehåller ett och annat riktigt brutalt skämt, som jag flabbade åt.

Ärligt talat, så tycker jag den här filmen var ok, men inte mycket mer. Jag blev ganska besviken, med tanke på att jag läst H's recension (som ni givetvis kan läsa här) och tyckte den verkade riktigt bra. Jag införskaffade den, såg den och sitter just nu i skrivande stund och funderar på om allas vår favoritfarbror Romero börjar bli lite gammal till åren och borde kanske börja göra annat än film.

Jaha. Svammel. Så, vad tycker egentligen Herr Skribent? Filmen duger. Den är inte dålig, men inte heller en höjdarfilm. Duger att se med några polare, eller själv. Men jag tror att jag (tyvärr) inte kommer se om den här filmen på många år...faktiskt.

Mycket nöje.

http://www.imdb.com/title/tt0848557/

Saturday The 14th Strikes Back

Pga att jag inte upptäckte den här INNAN jag skrev om Biohazard 4D: Executer, så kommer den här recensionen efter den filmen. Jag ber om ursäkt för det här lilla missödet.

Iaf, uppföljaren till Saturday The 14th som är en helt ok parodi ifrån början va 80-talet. Är uppföljaren bra? Inte speciellt. Varför? Här kommer svaret...

Filmen handlar om en ny familj, som flyttar in i en kåk som dom ärvt av en morbroder. Sonen i familjen börjar märka att inte allt står rätt till i huset, och snart visar det sig att det är en spricka i källargolvet som det pyser ut en massa rök ur. Den här sprickan är en passage för ondskan att ta sig in i vår värld. Sonen tar snart upp kampen mot ondskan..

Filmen börjar starkt med några riktiga gapskratt och pyser snart helt ur och avslutar med ett riktigt förvirrande slut med klipp ifrån olika katastrofer och en massa halvdåligt gjorda specialeffektsscener. Effekterna är rena skämtet. Skådespelarna är rätt dugliga. Storyn är störtlöjlig och blir riktigt trist efter ca 30 min (eller det kanske var 15? hmm..).

Jag kom att tänka på en sak när jag kollade upp filmen på IMDB som var att det tog Howard R. Cohen 7 år (ja, alltså, det var han som gjorde första filmen också) att få fingrarna ur röven och göra den här skiten. Jag undrar varför han ens gjorde skiten..

Kort sagt, ser ni första filmen (eller om ni ger fan i det) så se ändå inte den här filmen. Den är inte speciellt kul efter en stund och man sitter typ bara och väntar på att filmen ska ta slut. Filmen är långt ifrån godkänd.

http://www.imdb.com/title/tt0096039/

Biohazard 4D: Executer

Biohazard 4D: Executer är en 3D film som gjordes för Resident Evil serien av Capcom. Filmen var en enbart-Japan release och driver på i ca 19½ minut. Sen 2000 kunde filmen enbart ses på nöjesfält i Japan. När man tittade på filmen på ett nöjesfält användes simulering, t ex att stolarna rörde på sig i actionscenerna. Där fick ni en lite längre inledning än vad jag brukar köra på... anyway, här är storyn.

5 medlemmar av U.B.C.S. (typ någon sorts specialstyrka) sänds in i Racoon City för att leta reda på Dr. Chameleon och hennes forskning. Det dom möter ligger bortom deras vildaste fantasier...

Filmen i sig är riktigt grym, och jag hoppade till flertalet gånger under dom få minutrarna filmen erbjuder. Resident Evil känsla fanns det rätt gott om i filmen, och det erbjöds även lite nytt i den.

Finns inte så mycket att säga egentligen. Filmen är gjord i 3D (duuh..) och därmed kunde filmskaparna göra lite mer saker än vad som hade varit möjligt om dom hade gjort filmen i aktörformat (alltså, spelfilm med riktiga aktörer). Ööh..ja.

Slutbetyg då? Helt klart sevärd, om man är ett fan till Resident Evil spelen (och kanske filmerna med). Den här filmen påminde mig om en annan film jag såg för många år sen (ett par år sen iaf), när jag var sjuk och låg i sängen och tittade på film. Den filmen jag tittade på då var en fan-film till Silent Hill (ja, jag vet att jag byter spel nu..men, anyway..). Jag fick ungefär samma känsla nu när jag tittade på den här, som när jag tittade på den där Silent Hill filmen. Nu när jag tänker efter ska jag nog ta och leta reda på den filmen igen och se den igen (och självfallet ge en recension på den!).

Om ni råkar hitta den här filmen (på ett ellar annat vis), så lägg vantarna på den. Den är helt klart värd det.

Mycket nöje!


http://www.imdb.com/title/tt0460411/

Saturday The 14th

Nej, jag har INTE skrivit fel, det finns verkligen en film som heter så här...och ja, den driver (bland annat) med Friday The 13th filmerna.

En snubbe ärver en (grymt) nergången kåk (som lustigt nog ligger på Elm Street) och flyttar väldigt snart in med sin familj där. Strax efter att dom flyttat in (ja, typ, samma kväll dom flyttat in) hittar pojken i familjen (som för övrigt ser helt tappad bakom skottkärran) en bok som heter The Book Of Evil, som berättar om att Fredagen den 13de är hemsk, men Lördagen den 14de är ännu värre! Iaf, när pojken bläddrar vidare i boken släpper han lös monster ur boken. Ett antal underliga händelser sker och boken försvinner väldigt snart spårlöst. Ganska snart efteråt tillkallas en skadedjursutrotare till huset (som visar sig vara något helt annat).

Den här filmen är...snurrig. Det är en parodi, som dom flesta troligtvis redan begripit. Jag tyckte om den, ganska mycket...eller nåt, lite osäker på det. Från och till kändes filmen riktigt underhållande och jag höll på att skratta mig harmynt (nästintill iaf), och ibland kändes den ganska seg och jag pausade flertalet gånger för att springa och göra diverse saker.

Effekterna ska vi inte ens snacka om. Jag tror inte dom hade världens största budget till den här filmen...eller så klantade dom till det big time med effekterna. Effekterna är, i dagens läge, rena skämtet. Flertalet av effekterna satt jag och gapskrattade åt för dom var rent av löjliga. T ex är det ett flertalet scener där fladdermöss är involverade...samtliga fladdermöss såg ut som leksaker. Förvandlingsscenerna med Dracula (yes, även han är med här!) och hans brud var störtlöjliga bland annat pga att dom började, eh..vicka (???) på häcken när dom skulle förvandla sig (?!).

Ah, yes.. det var om effekterna. Skådespelarinsattserna då? Ja, vad kan man förvänta sig av en B-parodirulle som det här? Jag hade inga större förhoppningar, men flertalet av skådisarna var riktigt underhållande att se.

Filmen delar även ut ett antal kängor till diverse filmer; Friday The 13th filmerna, A Nightmare On Elm Street, Jaws, Swamp Thing etc. Flertalet skämt gapskrattade jag åt, flertalet flinade jag åt och resten satt jag och funderade om det var ett skämt eller om det inte var det...vissa av skämten är lite knepiga att begripa, ja.

Kort och gott då? Jo, filmen är helt klart godkänd, även om den kunde varit lite mindre seg då och då..men den är helt klart underhållande.

Eh...ja. Mycket nöje!

http://www.imdb.com/title/tt0083033/

Predator 2

Uppföljaren som dök upp 3 år efter den första filmen. Den här filmen finns även recenserad hos min käre vän H (som ni finner här).

Uppföljaren utspelar sig ett antal år efter första filmen (har för mig det är typ, 10 år eller så). Istället för en djungel har dom placerat storyn i Los Angeles.

Ett stort gängkrig mellan två knarkligor har uppståt och polisen står handfallen. När polisen stoppar en bil, visar det sig vara några gängmedlemmar, poliserna blir skjutna och är allvarligt skadade. Skottstrider uppstår och polisen står handfallen och kan inte hjälpa sina skadade kollegor. Mike Harrigan (Danny Glover, Lethal Weapon filmerna) dyker upp och fimpar ett par av gängmedlemmarna. Ett par av gängmedlemmarna tar sig in i ett hus och tar sig in i ett föråd med knark och vapen.

Plötsligt exploderar stället och Mike och hans kollegor går in. Efter den här händelsen börjar kropparna travas på hög och Mike börjar förstå, ju mer han rotar i det hela, att antalet kroppar inte beror på gängkriget, utan något mycket värre.

Uppföljaren, i mitt tycke, är en riktigt hygglig uppföljare. Den innehåller det mesta första filmen hade; våldet, skjutandet och en riktigt stygg utomjording som tycker om att jaga för skoj skull.

Eh, ja...kan inte skriva så mycket mer om den här filmen. Den är helt klart godkänd som uppföljare, och gillar man första gillar man ju säkert den här med.

Mycket nöje, eller nåt.

http://www.imdb.com/title/tt0100403/

Predator

Yes, lite action/sci-fi på gång nu!

Storyn borde dom flesta som är pålästa veta av. En grupp på 7 man, ledd av Dutch (Arnold Schwarzenegger), skickas in i central-amerikas ogenomträngliga djungler på ett räddningsuppdrag. Efter ett antal händelser i djungeln upptäcker gruppen ganska snart att det finns något mycket värre att oroa sig för än myggor och gerillasoldater i den ogenomträngliga djungeln.

Den här filmen är en tungviktare i min samling av filmer. Extramaterialet är riktigt intressant som finns med på special editionen jag har i mina ägor, där bl a intervjuer och bakom kulisserna ingår. Ehm.. ja.. filmen i sig då?

Filmen är en tung och rå action/sci-fi film, helt enkelt. Den underhåller och rullar på riktigt bra från början till slut. Eeeh...ja.. gillar man Alien Vs. Predator filmen/filmerna, borde man även gilla den här filmen, med tanke på att det här är ursprunget för Predator-monstrena.

Thumbs up för den här filmen iaf. Rekommenderas varmt om man är sugen på en lite udda actionfilm. Att få se Schwarzenegger åka på lite smisk av en alien gör man ju inte varje dag heller, inte sant?

http://www.imdb.com/title/tt0093773/

Nightbreed

Clive Barker (skaparen av Hellraiser), skräckens mästare, står bakom den här något underliga skräckisen.

Aaron Boone (Craig Sheffer) lider av underliga mardrömmar och hans psykolog (David Cronenberg) menar på att hans mardrömmar och det han har berättat under deras samtal har en sammankoppling med en rad vidriga familjemord. Boone har talat om en plats som kallas för Midjan (lite underligt namn eh?), där monstrena bor.

Efter att en snubbe slitit sönder sitt ansikte (och därmed satt Boone som huvudmisstänkt i jakten på familjemördaren) beger sig Boone iväg för att hitta Midjan och svar på sina frågor. Han finner Midjan och kort därefter blir han ihjälskjuten pga hans psykolog.

Väl på bårhuset försvinner hans kropp spårlöst och spåren efter kroppen leder hans flickvän Lori Designer (Anne Bobby) till Midjan. Men det är inte bara hon som är på jakt efter Boone. Kommisarie Eigerman slår sig ihop med den lokala polisen för att ta upp jakten efter Boone. Även Boones psykolog hänger med...men pga helt andra orsaker än att dra Boone inför rätta.

Den här filmen var till en början rätt seg, och jag och min polare som jag tittade på den med funderade lite grann på att stänga av den, men vi bestämde oss för att fortsätta titta på den vilket jag, nu efteråt, tyckte var ett klokt beslut.

Filmen är en typisk Clive Barker film. Storyn är underlig och lite konstig från och till, och till en början fattade jag knappt vad den handlade om. Att Cronenberg dök upp i en (ganska viktig) roll var ganska skoj, med tanke på att jag gillar en hel del av hans filmer, och han passade fruktansvärt bra i rollen som den mystiske psykologen med ett mörkt motiv till att få tag i Boone.

Iaf, gillar man Barker-filmer lär man inte bli speciellt besviken av den här filmen. Helt klart godkänd, även om den till en början kan vara lite småseg.


http://www.imdb.com/title/tt0100260/

Run Fatboy Run

Ytterligare en Simon Pegg och David Schwimmer film. Pegg står för huvudrollen och har även haft ett par fingrar med i manusskrivandet. Schwimmer har stått för regin.

Dennis (Simon Pegg) får kalla fötter (tack för orden H) och lägger benen på ryggen och pyser iväg precis innan bröllopet med sin gravida flickvän. Fem år senare presenterar hon sin nya pojkvän (Hank Azaria) som är en framgångsrik, snygg affärsman som utöver sina affärer även springer maraton. Utan att tänka på vad han säger, så vräker Dennis ur sig "jag med", och därmed måste han träna stenhårt inför loppet tre veckor senare. Till sin hjälp får han exets kusin (Dylan Moran, Shaun Of The Dead) och sin indiska hyresvärd, som frågar vem i helvete han är varje gång han låst sig ute.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om den här filmen. Den är bra och några riktiga gapskratt framkallade den hos mig och den underhöll mig från det att den började tills det att den slutade. Flertalet grejer som hände i filmen kände jag igen mig i också, tyvärr. Filmen är en ganska typisk romantisk film, alltså att något inleds, som svarvas av att något smärtsamt händer och som sedan blir lyckligt i slutet.

Vet inte så mycket mer jag kan skriva om den här filmen. Den är en fin film som underhåller en rätt väl från det att den börjar tills det att den slutar, men det är nog ingen film man kommer se om flertalet gånger på följden.

Så, bänka dig med en vän, eller någon du tycker om, och se den här filmen.

Just ja, glömde jag att nämna att Pegg är svinbra i den här rollen med?

http://www.imdb.com/title/tt0425413/

Big Nothing

Dags för en komedi!

Charlie (David Schwimmer, Ross i Vänner) får inte sålt sin nya bok, och bestämmer sig därför att ta ett jobb som datasupport för att dra in pengar till familjen. Första dagen på jobbet möter han Gus (Simon Pegg, Shaun Of The Dead) som har en idé hur de kan tjäna stora pengar. Gus har nämligen fått tag i listor som visar hur en präst surfat på pedofilsiter, och föreslår utpressning. Planen, som verkar enkel och säker, funkar till en början, men går ganska snart käpp rätt åt skogen för samtliga inblandade.

Den här filmen är en väldigt svart komedi, men är samtidigt riktigt underhållande. Många gapskratt och en hel del småfnissande utlovas. Vet inte riktigt så mycket mer jag kan säga om den här filmen. Simon Pegg är, som vanligt, svinbra i rollen som Gus och David Schwimmer är också grymt underhållande att se.

Helt klart godkänd och rekommenderas varmt till dom som gillar lite udda komedier.

http://www.imdb.com/title/tt0488085/

April Fool's Day (2008)

Nyinspelning av en gammal 80-tals slasher. Originalet är troligtvis ganska okänd för dom som inte är insatta i slasherfilmer (eller av en ren händelse såg den...eller sett den på dvd..eller nåt).

Storyn är att det är två rika syskon som fixar en fest för en kompis, som ett välkomnande in i det societetiska livet. Festen arrangeras den första April (konstigt va?).

Under festen genomförs ett skämt mot en bitch, som blivit drogad och därefter dör genom en tragisk olycka. Historian blir uppdaggad i tv och tidningar.

Ett år senare får samtliga som var med på skämtet ett brev, där det står att dom ska pallra sig till graven där den där bruden ligger begravd. På plats vid graven får dom ett paket med en portabel dvdspelare, som visar hur en av gästerna ifrån fjolåretsfest blir mördad, och ett brev, som säger att någon i gruppen måste träda fram och ta på sig skulden för mordet annars kommer samtliga möta samma öde som han på videon.

Ingen av dom tar varningen på allvar till en början...vilket dom borde ha gjort.

Den här filmen var faktiskt helt ok för att vara en remake. Skådisarna är medelmåttiga slasherskådisar. Effekterna? Slasherstuk, som det ska vara. Det som skiljer originalet och remaken är att dom har ändrat på storyn ganska rejält, fast..det finns en likhet mellan dom (vad det är får ni se om ni ser filmen).

Ööh..finns inte så mycket mer att säga om filmen. Helt ok film. Duger att titta på om man gillar slasherfilmer, eller bara vill tidsfördriva en tråkig fredagskväll.

Mycket nöje.

http://www.imdb.com/title/tt1018817/

[REC]

Det har nu gått en vecka sen jag la upp en recension, så nu är det dags igen. Jag blev rekommenderad den här lilla skräckfilmen av min käre vän H, så jag knapprade in mig på hans blogg och läste hans recension (som ni kan hitta här) och införskaffade den efter jag läst recensionen.

Storyn är följande: Àngela och hennes kameraman befinner sig på en brandstation en natt för att spela in ett inslag till programmet “Medan Ni Sover”. Brandmännen får ett larm om att det hörts skrik i en av lägenheterna i ett hyreshus. Brandmännen, Àngela och kameramannen (som heter Pablo) sticker iväg. Väl på plats möts de av polisen och strax därpå bryter de sig in i lägenheten där skriken ska ha hörts ifrån. Väl inne i lägenheten hittar de en galen kärring som attackerar och biter en av poliserna. Strax därefter upptäcker de att hela huset omringats av en specialstyrka som blockerat alla utgångar och placerat hela huset i karantän. Vad är det som pågår?

Jag kan nog inte säga mer än: Wow. Den här filmen skrämde skiten ur mig från och till, och vid ett flertal gånger hoppade jag till riktigt ordentligt. Filmen är (som det stod i H's recension) en spansk rysare som är riktigt bra. Hela händelseförloppet, genom hela filmen, visas genom kameramannens kamera vilket ger ett bra resultat.

Varför tycker jag det? Jo, bl a för att man vet egentligen aldrig när något ska hända, för bilden är begränsad och kan bara visa ur en vinkel och ibland blir bilden suddig när kameran slängs fram och tillbaka. Filmen känns dock inte amatörmässig, så som Blair Witch Project (som för övrigt suger röv). Våldet finns även där och skrämselscenerna kommer plötsligt.

Kort sagt: En riktigt bra skräckfilm som dom flesta borde se, egentligen.

Om ni inte har läst H's recension, så kommer det iaf en amerikansk remake i höst av den här filmen, under titeln Quarantine.

http://www.imdb.com/title/tt1038988/

Helt Perfekt Ajekt

Ja! För en gångs skull ska jag varken gnälla eller hylla någon film, utan göra lite reklam för min käre vän H's ajekt.

Min vän H gnäller och hyllar inte bara filmer, utan kör även musik i form av ajekter (typ, förinspelade radioprogram). Om ni är sugna på lite svårlyssnad musik, så, go for it.. länk finner du/ni nedanför.

http://www.heltperfekt.com/ajekt/

Catacombs

Massgravar och grejer, samt en svintråkig film. Här följer storyn:

Filmen inleds med texten: "Inspired by True Events". Texten som följer berättar om att för 200 år sen dog för många människor i Paris, så någon smartskalle föreslog att dom skulle begrava samtliga kroppar (ca 7 miljoner kroppar) i gruvtunnlarna under Paris...vilket dom gjorde.

Under Paris genomförs undergroundraves, vid namn The Catacombs, av illegala ravearrangörer. Victoria får ett vykort av sin syster, Carolyn (spelad av Pink, sångerskan alltså), som bor i Paris att hon ska komma över dit. Sagt och gjort, Victoria åker till Paris.

Väl i Paris möter Carolyn upp sin syster och dom börjar förbereda sig för att sticka iväg och festa. Klara och beredda drar dom iväg till ingången, ner i underjorden, ner, till The Catacombs. Festen drar igång och hård drum 'n bass musik dunkar på och blinkande ljus lyser upp det stora rummet.

Victoria och Carolyn följer med några av arrangörerna till ett sorts VIP-rum, där dom dricker absinth och snackar. En av arrangörerna berättar om en gammal myt, om en okult sekt som typ fött upp en pojke, till att bli en helt vansinnig best. Dom skär loss en gets huvud, tömmer skallen på innehåll och sätter "masken" över pojkens huvud. Senare, när han fyllt 18 år är han "klar" och lyckas rymma och sägs fortfarande vandra runt i gångarna där nere.

Hela gänget pyser iväg till en underjordisk vattenkälla och badar där, förutom Victoria. Victoria går därifrån och snart kommer Carolyn efter. Rätt vad det är går lampan sönder. Carolyn drar igång en fackla och sekunderna efter försvinner hon. Victoria hittar henne strax därefter med uppskuren hals och blir snart jagad av "getmannen".

Hon lyckas undkomma honom och tar sig in på ravet igen, men nästan i samma veva som hon gör det stormar polisen stället och stänger festen. Hon följer med en ström av människor in i en gång och slår snart i huvudet i något (man får inte se vad det är, eller ja..jag hann iaf inte se vad det var). Hon vaknar upp senare och märker att hon är helt ensam kvar i gångarna och måste ta sig ut. Men hon är inte ensam...

Storyn låter skitspännande, typ, men den här filmen är skrot. Dom enda sakerna jag gillade riktigt mycket var musiken som spelades och avslutningen på filmen. Skådespeleriet var helt ok och otroligt nog var Pink riktigt duktig i sin roll. Effekterna var bra, även om dom var väldigt få.

Så, då var det avklarat. Varför tycker jag filmen är skrot för då? Jo, det ska jag berätta. För det första är filmen så jävla ointressant så det finns inte riktigt ord för att beskriva det. Större delen av filmen får man se Victoria (spelad av Shannyn Sossamon) springa runt i dom förbannade mörka tunnlarna och från och till ser man inte ett förbannat skit för att manusförfattaren har valt att i vissa scener ska det bli kolsvart och strax efter (alltså, bara någon sekund) att ljuset har slagits igång igen, då blir det en "nu-ska-vi-alla-hoppa-till!"-grej, vilket är grymt förutsägbart.

Filmen blir egentligen bara mer och mer ointressant för varje minut som går efter att raiden mot ravet har varit, så emellanåt funderade jag helt allvarligt på att stänga av skiten. Om nu någon tycker den här skiten är bra, så förstår jag mig ärligt talat inte på den/dom personen/personerna.

Ett fruntimmer som springer runt i mörka tunnlar är inte speciellt intressant, speciellt inte när det knappt händer något. Nej, ska man se något i stil med den här sörjan, så kan man lika gärna glo på The Decent eller Creep igen, för den här filmen erbjuder fan inte mycket.

http://www.imdb.com/title/tt0449471/

The Crazies

Klassisk film av George A. Romero.

Ett virus (som antingen dödar den infekterade eller gör den infekterade permanent galen) framställt i ett labb bryter ut i vattnet intill en liten håla i Pennsylvania. Alla som försöker ta sig ifrån staden blir skjutna på plats.

Ett gäng personer lyckas rymma ifrån militärerna och beger sig iväg för att försöka ta sig ut ur staden, vilket är lättare sagt än gjort.

Jag hade hört mycket om den här filmen innan jag såg den, både att den skulle vara urusel och att den skulle vara skitbra. Jag ligger lite mitt emellan där. Filmen är bra, men den har även sina baksidor, t ex var det en grej som jag störde mig lite grann på, det var att den kunde bli ganska seg ibland, att det blev lite dödtid när det enbart var en massa snack (samt gap och skrik till höger och vänster) igenom flertalet scener, filmen ska ju ändå vara en "sorry-guys-we're-fucked"-film. Fast, ska jag vara ärlig kan jag faktiskt förlåta det med tanke på den fina avslutningen (som man visserligen har sett många gånger förr).

Iaf, i långa och höga drag så är det här en helt klart godkänd...eeeh...skräckfilm? Vet faktiskt inte om man kan kategorisera den här som skräck, med tanke på att den inte är ett dugg läskig. Den är ungefär som en zombiefilm, fast utan zombies...och med...typ, galna människor, eller så.

En lite rolig grej jag upptäckte var att Richard Liberty, som spelade Dr. Logan i Day Of The Dead (en senare Romero-skräckis), och Richard France, som spelade Dr. Milliard Rausch i Dawn Of The Dead (ytterligare en senare Romero-skräckis), dök upp i den här filmen.

Ehm, ja. Gillar man äldre skräckfilmer (om man nu vågar kalla det här för det), så kanske man gillar den. Är man enbart för nyproducerad skräck, håll fingrarna borta och vänta isåfall på nyinspelningen av den här filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0069895/

Terror Toons 2: The Sick And Silly Show

Jaha. Vad finns det att säga egentligen? Titeln säger det mesta.

Storyn är urlöjlig (precis som första filmen). En tjej som fyller 12 år har ett kalas och får en dvd med Terror Toons hem till sig. Under tiden kalaset är igång får vi se i Toonvärlden.

I Toonvärlden lyckas Hansel och Gretel sulla bort sig i skogen och hittar en kåk gjord av godis och andra sötsaker. Dom börjar moffa i sig vilket får påföljden att dom spyr och mår illa. Dom knackar på och knallar in. Inne i stugan bor en elak häxa som tar en råtta som legat i en kittel med en grön sörja i och en giftflaska och ger dom till Hansel och Gretel. Dom äter och dricker det dom har fått i tron om att dom ska må bättre, dom däckar av och vaknar sedan till liv igen och förvandlas...

I vår värld pågår kalaset för fullt. Tjejen öppnar sitt paket med Terror Toons dvdn och stoppar i den i dvdspelaren. Snart kommer Hansel och Gretel ut ur tvn för att göra livet surt (och riktigt blodigt) för gästerna.

Filmen är helt hjärndöd, precis som första, men är riktigt underhållande. Gapskrattade precis som när jag tittade på första. Våldet har dom självfallet inte sparat på och effekterna är riktigt bra, precis som i första. Artworken är lika värdelös som i första (iofs är det meningen att den ska vara det med, men ändå...gör bara filmen roligare).

Skådespelarna är dugliga. Vi får även se ett gästspel av Damien (djävulens son, alltså), som berättar hur allt hänger ihop, och ja, Terror Toons är fortfarande djävulens verk, precis som i första filmen.

Ehm...ja. Gillar man första filmen, borde man även gilla andra. Vad jag har förståt det så är det även en tredje del på gång med Terror Toons, som jag kommer invänta...för innehållet i dom här filmerna, det kallar jag underhållning!

http://www.imdb.com/title/tt0362230/

Terror Toons

Haha, ja, vad ska man säga? Den här filmen är...sjuk!

Filmen inleds med att vi får se en (troligtvis) efterbliven, storbystad blondin som badar. Ögonblickena senare får vi se när hon säger hej då till sin mamma (som troligtvis är transvestit, "hon" spelas iaf av en man) och pappa. Sedan får vi se när hon går in och öppnar ett paket, som innehåller en dvd-film. Dvd-filmens titel? Terror Toons så klart! Hennes storasyster (tror jag iaf) och hennes kompis kommer och pratar med henne. Kompisen föreslår att dom ska dra dit två killar, vilket lillasyster inte tycker för "mamma" och pappa har sagt nej till besökare.

Lillasyster går in på sitt rum och sätter igång Terror Toons dvdn och börjar titta. Samtidigt ringer kompisen och storasyster upp två killar och ber dom komma över med sprit, vilket dom senare gör. När killarna har anlänt börjar dom dricka och spela en kombination av "anden i glaset" (utan glas dock) och strippoker. Samtidigt som dom gör det, händer det saker i lillasysters rum. Figurerna på Terror Toons dvdn tar sig ut ur dvdn och in i vår verklighet. Väl inne i huset börjar Dr. Carnage och Max Assassin slakta ungdomarna, en efter en...efter en...efter en...

Dom som har skrivit manus till den här filmen måste ha gått på riktigt tunga droger när dom skrev. Helt klart alltså. Storyn är så vrickad så jag begriper inte riktigt hur fan dom har kommit på den. Filmen är grymt underhållande och jag satt och gapskrattade nästan hela tiden filmen var igång. Flertalet scener är riktigt urflippade och större delen av filmen innehåller ljudeffekter man brukar höra i tecknade filmer. Jag tyckte om den här filmen riktigt mycket, bl a för att den är riktigt våldsam och riktigt humoristisk. Slutet drar dock ner lite grann på betyget.. det kändes inte riktigt genomtänkt, men det funkade.

Just det, glömde jag att säga att djävulen har blivit regissör och gjort Terror Toons filmen som spelas i filmen?

http://www.imdb.com/title/tt0324213/

Wishmaster: The Prophecy Fulfilled

Fjärde och (hittils) den sista filmen om Djinn-varelserna.

Filmen inleds med att vi får se ett ungt par komma till en gammal kåk som dom (troligtvis) precis har köpt. Efter inledningen dras tiden fram tre år och killen har varit med i en allvarlig trafikolycka. Vi får se tjejen besöka en vän till hennes pojkvän. Hon får en ask som present av vännen. Han försöker kyssa henne vilket resulterar i att hon blir skrämd och tappar asken som splittras i tre bitar och ur asken ramlar...just det...rubinen som håller en Djinn fängslad.

Djinnen släpps lös och beger sig ut efter tjejen som släppte lös honom. Snart har tjejen gjort sina tre önskningar, men Djinnen kan inte uppfylla den tredje önskningen, för mänsklig kärlek måste ges på riktigt och inte igenom önskningar till en Djinn...så Djinnen sätter sina planer i verket...

Den fjärde filmen av Wishmaster-serien är ett riktigt ryck uppåt för serien ifrån den riktigt dåliga tredje filmen. Storyn är ganska intressant (om än lite småsliskig med allt kärlekstjaffs). Effekterna är riktigt bra, slaskscenerna har dock skärts ner i den här filmen. En sak som skiljer fjärde filmen ifrån dom resterande filmerna är att i den här får man se fler än en Djinn, vilket jag tycker är lite skoj.

John Novak axlar återigen rollen som den onde Djinn, som han även spelade i tredje filmen. Jag tycker ärligt talat att han gör ett bättre jobb i fjärde filmen än i tredje filmen, vet inte riktigt varför, men det kan ju ha att göra med att jag inte gillar trean speciellt mycket för den är så jävla tråkig. I fyran händer det lite mer än i trean också, samt att i den här filmen ges det rum till andra händelser än att Djinnen ska behöva ödsla sin tid på att jaga en brud i ca sjuttio minuter av nittio, vilket han typ gör i trean.

Höll på att glömma en sak. Humorn då? Den är fortfarande borta, men det är faktiskt något jag inte tänkte så noga på när jag tittade på den här filmen, för den fängslade så pass att man inte blev uttråkad efter tjugo minuter in i filmen och fick följderna att man satt och kom på en massa fel och brister som var med i filmen.

Iaf, fjärde filmen är riktigt bra och ett riktigt snyggt ryck upp, ifrån den halvtaskiga tredje filmen. Gillar man dom tidigare filmerna i den här serien kommer man troligtvis gilla även den här. Helt klart godkänd film från min sida. Se den om ni vill...ni skiter nog ändå i vad jag tycker.

http://www.imdb.com/title/tt0254872/

Wishmaster 3: Beyond The Gates Of Hell

Tredje filmen i Wishmaster-serien.

Filmen inleds med att vi får se en tjej drömma om en tragisk trafikolycka (som har hänt, typ, flera år tidigare på riktigt, i filmen) där hennes båda föräldrar dör. Hon tar på sig skulden, jadi jadi jadi, ja, ni fattar. Hon har fått ett extraknäck på ett museum där hennes historielärare (tror jag det var iaf) jobbar. Hon går dit, men läraren är inte där. Hon sätter sig och väntar och i ren nyfikenhet öppnar hon en låda med en gammal sten i, som visar sig innehålla en röd rubin (gissa vem som bor i?). Hon gnuggar stenen vilket resulterar i att Djinnen släpps lös några minuter senare. Resten av filmen följer Djinnen i hans jakt på den här tjejen, för att hon ska göra sina tre önskningar.

Det jag för det första inte gillade med tredje installationen av Wishmaster-serien var att det var en annan kille som spelade Djinnen, han passade inte speciellt bra, tyckte iaf jag. För det andra så kändes den extremt seg, även om våldet fanns där. För det tredje var den mörka humorn som bortblåst, jag flinade inte ens till en enda gång. Slaskeffekterna är dock kvar, hade dom varit borta hade jag troligtvis stängt av filmen utan att ha sett klart den.

Det som skiljer trean ifrån dom två första Wishmaster filmerna är, förutom att det är en ny kille som är Djinnen, att Djinnen stoppas inte genom att huvudrollen önskar något som gör så att han försvinner...hur han stoppas får ni reda på om ni tittar på filmen.

Vad får filmen för dom då? Mja, med tanke på att dom två första filmerna är riktiga charmtroll, så blev jag besviken ännu en gång (ja, alltså, jag såg den här filmen för flera år sen, samma med dom två första filmerna), så domen blir nog att den duger som skräckfilm, men inte mycket mer.

http://www.imdb.com/title/tt0254871/

RSS 2.0