Class Of 1999 II: The Substitute

Uppföljaren till den fina B-actionfilmen från 90 om lärarrobotar som går berserk.

Jenna McKensie är en ung och attraktiv high school lärare som blir vittne när gängmedlemmen Sanders dödar en av hennes elever. Jenna vill vittna, men Sanders har andra planer. Så för att hålla hennes munn stängd, genomför Sanders och hans hantlangare diverse olika hot och går så pass långt att de försöker våldta henne. Rektorn kan inte stänga av Sanders utan några konkreta bevis på att han har gjort något fel, polisen har inga bevis och Jenna's pojkvän, Emmett, vill sätta åt Sanders på egen hand, givetvis vill inte Jenna det.

Jenna möter ganska snart John Bolen, en tystlåten vikarie med stenansikte som har en mörk hemlighet. Rätt snabbt fattar Jenna tycke om John och hon känner att hon har hittat en vän som är villig att lyssna på hennes problem. När Sanders och hans hantlangare ger sig på Jenna igen dyker John upp i sista stund och avvärjer deras attack mot Jenna och snart börjar Sanders gäng att minska i manskap, för John är av den typen som tar lärandet väldigt allvarligt och de som inte sköter sig i skolan ser han till att de aldrig sätter sin fot i hans eller någon annans klassrum.. någonsin igen.

Ingen av originalskådespelarna är med, kan jag börja med att säga. Skådespelarna är cheesiga som fan, men funkar rätt ok. Storyn är ganska tråkig, men händelserik. Actionsekvenserna sparkar igång typ från första stund. Och hade det inte varit för att filmen visar ett par flashbacks från första filmen och att de nämner några karaktärer ur första filmen samt binder ihop.. ett par av karaktärerna till de i första filmen, så hade de lika gärna kunnat kalla den här filmen något helt annat. Så mycket har den egentligen med första att göra.

Hade det inte varit för slutet hade troligtvis hela filmen brakat ihop tyvärr. Slutet är ganska våldsamt och det bjuds på en del action. Men hela filmen känns fel. Man har inte fått med den där framtidskänslan att hela samhället har gått åt skogen och att det är gäng som styr stora delar av städerna. Slutet bjuder också på en liten twist, som egentligen förstör mer än förbättrar, tyvärr. Suck..

Men i långa drag är det en ganska ok film. Den duger iaf att döda lite tid med. Har man sett första kan man nog titta på den här. Har man inte sett första kan man nog också se den här, så pass få kopplingar har filmerna mellan varandra.

http://www.imdb.com/title/tt0109442/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0