Silent Rage

Lite mer Chuck Norris då.

När den mentalt instabile mannen John Kirby tappar sitt förstånd tar han fram en yxa och hugger ner två av sina familjemedlemmar. Strax därpå anländer sheriffen Dan Stevens upp med sitt manskap. Dan lyckas fängsla John, som senare lyckas ta sig loss och blir därpå skjuten.

Kirbys kropp skickas till ett forskningsinstitut där två forskare provar en ny formel de tagit fram. Kirbys kropp utvecklas och sår han får läker inom loppet av några sekunder. Kirby, som varit död, vaknar till liv och han är sugen på hämnd.

Det här är en lite annorlunda Chuck Norris film. Chucken gör visserligen sitt; spöar skiten ur folk till höger och vänster, fäller en del one-liners, får fruntimmer på fall och blir slutligen en amerikansk hjälte. Självklart.

Men filmen känns inte riktigt som en Chuck Norris film då det inte är blytung B-action, utan lite mer åt thriller och skräckhållet (slasher-grenen, för att vara närmare bestämd). Filmen innehåller även en hel del goofs (fel i produktionen), exempelvis i en scen där Kirby flyger ut genom ett fönster ser vi någonting gult fladdrar till när han landar. Scenen efter, när vi får se han ligga på backen, finns det ingenting som är gult i närheten. Mycket underhållande. Utöver Chucken är det en fungerande skara skådespelare som är lagomt trovärdiga.

Något som fick mig att skratta högt var en scen där de sitter och knapprar på en dator som ska visa (vad jag begrep det iaf) Kirbys kropps utveckling. Det hela ser mer ut som något en LSD-påverkad person skulle se. Flummigt värre.

Den här filmen är en udda, men underhållande, Chuck Norris film. Jag tyckte den var riktigt bra iaf.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0084684/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0