Twelve Monkeys

Bruce Willis, Madeleine Stowe och Brad Pitt i en välkänd sci-fi thriller.

1996-1997. Ett kraftfullt virus bryter ut över världen och dödar 5 biljoner människor och endast 1% av jordens population överlever och går under jorden för att den mänskliga rasen inte ska utplånas helt.

2035. Fången James Cole (Willis) skickas tillbaka i tiden för att få tag i ett prov av viruset så att forskarna i hans egen tid kan utveckla ett botemedel. Av misstag sänds han till 1990, sex år före det året han skulle till, och blir gripen och instängd på ett mentalsjukhus där han möter psykiatern Dr. Kathryn Railly (Stowe) och den underlige mentalpatienten Jeffrey Goines (Pitt).

Ju klarare sanningen blir, desto mer börjar Cole att ifrågasätta sig själv. Håller han på att bli galen? Kommer verkligen mänskligheten nästintill utrotas? Och vad har De Tolv Apornas Armé med det hela att göra?

Storyn är knepig att berätta, men när man väl sitter och tittar försvinner tiden otroligt fort. Jag såg den här för många år sen med mina föräldrar när de hyrde den på den lokala videobutiken. Jag tror det var kring vhs-premiären, så jag mindes inte ett skit när jag satte mig för att titta på den.

Jag gillar den här filmen.. mycket. Den är intressant, twistig och spännande. Ett litet minus är att storyn hattar en del mellan dåtid, nutid och framtid. Samt att slutet var förutsägbart ungefär 30 minuter innan slutet. Skäms.

Willis är som vanligt råbra i huvudrollen, Stowe vet jag inte om jag har sett i någon annan film men jag tyckte hon mest var irriterande till en början då hennes karaktär hela tiden ältade att "så är det inte alls det" fastän tittaren redan visste att det visst var så. Gosch. Pitt är helflummig i sin roll och Christopher Plummer spelar Pitt's karaktärs farsa.

Jag är glad att jag såg om den här filmen. Den håller sig väldigt bra än idag, 14 år efter den gjordes. Jag kommer troligtvis se om den fler gånger.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0114746/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0