Braindead

3 år efter att Meet The Feebles släpptes gjorde Peter Jackson den här splatterfesten.

1957. En zoologist tar med sig en speciell råttapa från Sumatra till ett zoo i Nya Zeeland. Den lokala killen Lionel Cosgrove är en ung och blyg man, som har svårigheter att komma över hans fars bortgång, som blir dominerad av sin elaka och possessiva moder Vera.

I en liten affär i närheten av hans hus möter Lionel det mycket vidskepliga affärsbiträdet Paquita Maria Sanchez, som tror att han kommer bli mannen i hennes liv. Paquita bjuder in Lionel att gå på zoo tillsammans med henne, men Vera följer efter dem och blir biten av den underliga Sumatranska apan.

Kort efter att Vera blivit biten dör hon och vaknar snart upp som en levande död. Lionel har inte hjärta nog att se till att hans mor förblir död, utan gömmer undan henne och de människorna som hon biter. Lionel får dock rejäla problem när hans morbror Les upptäcker att Lionel förvarar lik i källaren och pressar honom på huset.

Morbror Les fixar en stor fest i det stora huset.. och snart bryter kaoset ut.

Världens blodigaste film. Det borde egentligen vara det enda jag behöver skriva. Peter Jackson mölar på med våld, blod, slask, äckel.. allt vad man kan önska sig! Både våld och humor är på väldigt hög nivå, I love it. Skådespelarna är bra och vi skymtar förbi Jackson själv i en snabb roll som dödsgrävarens assistant. Effekterna är, som troligtvis alla vet, råbra.

Jag citerar ifrån IMDB: 300 liters of fake blood was used in the final scene of the film. During the lawnmower scene, movie blood was pumped at five gallons per second.

Mer än så har jag inte att skriva. Alla har troligtvis sett Braindead, eller vet åtminstone vad det är för film. Braindead var, är och kommer förbli en av de bästa filmerna som gjorts (enligt mig, givetvis), bland annat tack vare att den är en.. hjärndöd splatter.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0103873/

Kommentarer
Postat av: HA

Så jävla bra. Se bara upp för den klippta USA-versionen - både R-rated och Unrated är klippta gentemot den internationella versionen som gavs ut här i Sverige.

2009-02-10 @ 16:25:00
URL: http://glob.heltperfekt.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0