Pinocchio's Revenge

Pinocchio!

1991. Vincent Gotto blir gripen på bar gärning när han håller på att begrava en pojke.

1996. En vecka innan Gotto's avrättning försöker försvarsadvokaten Jennifer Garrick att få Gotto's dom ändrad, men får avslag och Gotto blir grillad i elektriska stolen. Samma kväll ska Jennifer's dotter, Zoe, ha ett födelsedagskalas. Zoe hittar en Pinocchio-docka, som var ett av bevisen som hittades när Gotto greps, som Jennifer haft med sig hem och tror genast att det är en födelsedagspresent.

Efter att flera mystiska olyckor inträffat påstår Zoe att det är Pinocchio dockan som genomfört dem. Hennes psykolog, som hon går hos efter att hennes far och Jennifers f.d man lämnat dem, tror givetvis inte på henne. Kort efter börjar Zoe att förändras och olyckorna övergår till mord.

Jag tyckte den här filmen var bra och den hade några riktigt coola sekvenser. Skådespelarna var helt ok och var av B-filmsstuk. Storyn var dock seg. Det tog lite väl lång tid innan de lyckats bygga upp storyn och slutet var ganska snabbt överstökat med en liten twist som förklarar allt som hänt i filmen. Vilket är.. bra, typ. De effekter som var med (de var få) var riktigt coola.

Många ser säkerligen den här som en Child's Play rip-off. Docka. Mördare. Och så vidare. Men det här är långt ifrån en Child's Play rip-off. De har få likheter och många skillnader.

Jag gillar den iaf. Sevärd skräck, även om den är lite seg till en början.

http://www.imdb.com/title/tt0117342/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0