Bad Taste

Som utlovat kommer här första recensionen, av tre, för 1 årsdagen av bloggen. Innan Peter Jackson blev storfilmsregissör hade han varken budget, skådespelare eller utrustningen för att göra storslagna filmer. 1983 började han på den här lilla fina splatterfesten som en 15 minuter lång film för hemmabruk och 4 år senare, 1987, gjordes den till en 90 minuter lång spelfilm.

Kaihoro, Nya Zeeland. Efter ett nödanrop, där ringaren beskriver att Kaihoro har blivit invaderat av utomjordingar (som är hitsända av en intergalaktisk snabbmatskedja som har tänkt mala ner människor och göra hamburgare av dem), skickar Astro-Investigation and Defense Service (AIDS) in Grabbarna; ett gäng stenhårda killar som använder lite mer våld än vad som egentligen behövs.

Tillsammans måste de slå tillbaka utomjordingshotet, rädda utomjordingarnas blivande frukost och rädda världen.

Jag har alltid älskat den här filmen och kommer alltid att göra det. Storyn är löjligt simpel, men så jävla bra. Skådespelarna är, som sagt, amatörer med Peter Jackson själv i spetsen som utomjordingsutrotaren Derek. Jackson gör även en prestation som utomjordingen Robert. Samtidigt som han gör två roller, så slåss han även mot sig själv i en scen!

Humorn är på topp. Likaså är våldet. Det var med den här filmen Peter Jacksons filmkarriär började och den bör bli ihågkommen för det också.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0092610/

Kommentarer
Postat av: HA

Så sjukt bra film. Hittade biobiljetten häromdagen när jag städade. Så jävla nöjd att jag sett den på bio.

2009-02-10 @ 16:21:26
URL: http://glob.heltperfekt.com
Postat av: Vahetere...orka?

Det kan jag tro. Jäkla gubbe du är. Synd att man var en liten blöjunge när den gick på bio.

2009-02-10 @ 17:11:19
URL: http://vahetereorka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0