Chicago Massacre: Richard Speck

Ytterligare en film av Michael Feifer, mannen bakom Ed Gein: The Butcher Of Plainfield. Tydligen har han en förkärlek till att göra filmer baserade på riktiga psykopater.
 
Filmen är baserad på verkliga händelser som utspelade sig i Chicago, 1966. 8 kvinnor, som studerade till sjuksköterskor, hittas slaktade på ett boende för studenter. 1 överlevande hittas. Polisen börjar utreda det hela och kommer närmare och närmare mördaren.

I samma veva får vi se vad mördaren har för sig, dvs Richard Speck. Richard Speck är en fullblodad psykopat, med stora acnesår i ansiktet och en förkärlek till att misshandla kvinnor och dricka whiskey. Vi får följa hans väg när han försöker hålla sig undan lagens långa arm.

Den här filmen var något bättre än Ed Gein: The Butcher Of Plainfield faktiskt. Den var något våldsammare, och något råare. Men i samma stuk typ. Att Andrew Divoff (Wishmaster, Wishmaster 2: Evil Never Dies) och Tony Todd (Candyman filmerna) var med i varsin viktig roll var ganska kul tyckte jag. Deras insattser var riktigt bra och höjde filmen en del. Corin Nemec (The Stand) var riktigt bra i rollen som den totalt urballade Richard Speck.

Kort och gott en ganska bra film, något seg till och från, men helt klart duglig underhållning.

Jag skulle tro att de som gillar filmer som är baserade på massmördare, seriemördare och diverse psykopater som funnits på riktigt kommer gilla den här filmen.

Mycket nöje.

http://www.imdb.com/title/tt0995033/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0