The Brain

En riktigt cheesig sci-fi skräckis.

Jim Majelewski, en ung kille som har för sig en massa djävulskap på skolan, blir tvungen att gå till den kända läkaren Dr. Blake för att inte bli avstängd från skolan, och därmed inte få ta studenten. Samtidigt har flertalet ungdomar mördat folk i deras närhet, och strax därpå tagit sitt eget liv.

Det visar sig dock snart att Dr. Blake använder en utomjordisk organism, som han kallar för The Brain, för att kontrollera sina tittare som tittar på hans program Independent Thinking. Jim blir utpekad som en kallblodig mördare och blir snart jagad av polis, och vårdare på Dr. Blakes företag.

Den här lilla filmen ifrån 88 är ett riktigt fynd. Den är spännande, tempofylld och innehåller få dö-scener och innehåller en och annan blodig scen. Storyn är ganska flummig och lite småtöntig egentligen, men personerna framför kameran agerar bra och driver på storyn i ett jäkla tempo så man blir egentligen inte direkt uttråkad av filmen.

Effekterna var rätt bra, faktiskt. Hjärnan är kul att se och är imponerande konstruerad, jag tycker dock det är synd att man fick se lite väl lite av den.

I långa drag, en underhållande sci-fi skräckis som håller ett högt tempo och har en drivande story. Jag gillade den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0094794/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0