Satan Claus

Vem har menat på att alla tomtar är snälla?

Natten innan julafton. Ett psycho, utklädd till tomten, börjar mörda folk på New Yorks gator och tar kroppsdelarna han hugger av för att bygga "den perfekta julgranen". En skådespelare, hans flickvän som är snut och en voodookvinna (som tydligen är flickvännens morsa) med skådespelaren tar upp jakten på galningen.

För att beskriva den här filmen med ett enda ord, skulle jag troligtvis använda ordet 'skit'. Skådespeleriet är helt värdelöst. Agerandet är skamlöst löjligt. Effekterna plastiga. Ljussättningen helt åt helvete. Kvalitén på bilden ett skämt, även om jag såg den ifrån en dvd (eh, typ).

Jag vill säga att den här filmen har grymt många brister. T ex, varför skiter polisen totalt i att åka och kolla på brottsplatserna? Och varför är filmen så jävla mörk?! Har dom dragit ner på elförsörjningen i New York eller? Herregud. Den här filmen får Granny att likna bra... nästan.

Effekterna är grymt lågbudget och det syns lång väg att dom knappt hade budget till filmen. Och att dom dessutom hyrt in en skådespelarskara som troligtvis skulle kunna agera bättre i ett avsnitt av Bamse eller Björnes Magasin gör inte saken speciellt mycket bättre.

Bildkvalitéen ska vi inte ens snacka om. Det är nog ett av dom största skämten jag har sett på väldigt länge. Antingen hade dom inte råd med ljus till filmen, eller så var det strömavbrott under inspelningen. Bilden är skitmörk och dom verkar inte ha några ljus inne på polisstationen, eller någon annanstans heller för den delen. Dessutom så zoomar kameran in helt oväntat, och den typ studsar, eller nåt, tillbaka för att den zoomar in för mycket. Vad i helvete...?!

Karaktärernas agerande i filmen är bara förvirrande. Exempelvis så skiter polisen högaktningsfullt i att åka ut och kolla på brottsplatserna och sitter bara på sina feta rövar och pratar i telefon.

Slutet på filmen är riktigt löjligt och obegripligt med, vilket gör filmen ännu sämre.

Nej, ska ni se någon film med en psykopat utklädd till tomte som fimpar folk till höger och vänster, så titta på Silent Night, Deadly Night istället. Den är betydligt mer underhållande, och betydligt mer välgjord.

http://www.imdb.com/title/tt0117553/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0