Alone In The Dark II

Uppföljaren till en Uwe Boll film som jag tyckte var helt ok. Första filmen är recenserad här.

När Xavier (Zack Ward) står på en toalett och fixar till några påsar med droger kommer tre personer inrusande. En av dem gömmer undan en dolk och strax därpå utbryter skottlossning.

Tre dagar senare söker Xavier upp Edward Carnby (Rick Yune), en specialist på det övernaturliga. De sticker till ett bårhus för att kolla på kropparna efter de tre personerna. Sedan sticker de till toaletten där det hände. Xavier hugger dolken i Edward och strax därpå anländer fyra personer till toaletten.

De fyra personerna tar med sig Carnby för att ta ur dolken. Dagen efter vaknar Carnby i huset där gruppen bor. Kort efter att han vaknat börjar han se saker som är sammankopplade med en gammal häxa och dolken som Xavier högg honom med. Gruppen bestämmer sig för att hämta Abner Lundbert (Lance Henriksen), en erfaren häxjägare, för att försöka hjälpa Carnby.

Lundbert ger Carnby en spruta. Därefter kan gruppen bara vänta och se.. hur länge det tar innan häxan kommer för att hämta det som är hennes.

Jag har uteslutit en hel del, som både händer före, under och efter det jag har skrivit, för att inte spoila allt för mycket. Jag hoppas att storyn är sammanhängande iaf.

Utöver de nämda skådespelarna är även Danny Trejo med i den här filmen, fler än så behöver jag inte nämna skulle jag tro.

Jag vill börja med att säga att den här filmen är tråkig. Rejält jävla tråkig. Även om den försöker vara spännande så känns den bara tråkig. Spänningen finns inte där helt enkelt.. troligtvis för att jag tycker att häx-filmer är tråkiga och ointressanta. Ska jag vara ärlig hade jag ingen aning om alls att den här filmen skulle handla om häxor och skit, utan jag antog att den skulle ta vid på den första filmens helt ok story, men icke.

Effekterna var bra, som vanligt. Men bra effekter i en tråkig film gör inte speciellt stor skillnad. Skådespelarna var som i vilken B-film som helst.. även om det är ett par stora namn i kalkon-scenen.

En till sak som borde nämnas är att Uwe Boll inte har regisserat den här filmen, utan enbart producerat.

Kort och gott är filmen bara trist. Visserligen var den inte urusel.. men trist räcker för att jag ska gnälla över filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0913951/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0