Alone In The Dark

Ytterligare en Christian Slater film, denna gången regisserad och producerad av Uwe Boll.

1967 hittar en grupp med gruvarbetare restar av en sen länge försvunnen civilisation, namngiven Abkani. Abkani trodde att det finns två världar i den här världen, en ljus och en mörk. När dom öppnade en portal mellan världarna för tiotusen år sedan lyckades något ondskefullt ta sig igenom portalen innan den hann stängas.

För 22 år sedan gjorde Regeringens Paranormala Forskningsbyrå 713, ledda av professor Lionel Hudgens, experiment på barn. Filmens handling dras fram till nutid, och vi får se ett av dessa barn som blivit en paranormal detektiv, Edward Carnby (Slater), som precis har fått tag i en Abkani artefakt i Syd-Amerika och blir jagad av en underlig man. När en gammal vän ifrån fosterhemmet försvinner spårlöst mitt i natten börjar Carnby rota i det hela och väldigt snart går det upp för honom att demonerna är på väg in i vår värld.. igen.

För att vara en Boll-film är jag faktiskt imponerad. Den här filmen var helt ok faktiskt! Den är fylld med action och om man ska räkna kroppar lär man tappa bort sig ganska fort när det väl smäller igång.

Utöver att det är en ok film, så kan jag kan inte kalla det här för skräckfilm, så det får bli action.. med tanke på att dom skjuter ganska duktigt i den här filmen, men skrämmande är den inte överhuvudtaget. Monstrena liknar dessutom monstrena i Alien-filmerna (lite grann iaf).

I stora drag är det här en helt klart godkänd film, faktiskt. Tro det eller ej, men Boll har lyckats med något halvdant som man inte vill stänga av efter 10 minuter.

http://www.imdb.com/title/tt0369226/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0