Tunnel Rats

Jag vet att det står 1968: Tunnel Rats på coverbilden. Det är en alternativ titel på filmen. Hur som haver, här är ytterligare en Uwe Boll-film som jag recenserar, den här gången i krigets tecken; vietnamkriget, för att vara mer exakt.

Under Vietnamkriget skickas ett förband specialutbildade amerikanska soldater ut i den vietnamesiska djungeln för att leta reda på och förgöra vietnamesiska soldater i de oändliga tunnlarna som går under deras fötter.

Storyn är enkel, men faktiskt ganska bra, även om den saknar några huvudkaraktärer överhuvudtaget. Effekterna var som i vilken Boll-film som helst. Skådespelarna funkade, även om vissa verkade läsa manuset innantill.

Min egna åsikt om filmen i helhet är att den är ganska bra. Den här filmen är ingen Hollywoodfilm, och det märks ganska lång väg tack vare att manusförfattaren har valt att visa den blodiga sanningen. De amerikanska soldaterna var inte så smarta och stenhårda som många Hollywoodfilmer vill visa, utan visar att även de amerikanska soldaterna var skitskraja och försökte enbart överleva ett krig som de egentligen inte ville medverka i.

Jag tror det inte finns så mycket mer att säga om den här filmen. Den är bra, helt enkelt. Och med tanke på att det är Boll som har regisserat, så är faktiskt det ganska otroligt.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0970462/

Long Time Dead

Brittisk skräck.

En grupp brittiska ungdomar går på en fest där de förtär droger och alkohol. De bestämmer sig för att spela "Anden i glaset" på ett hemmagjort ouija bräde, vilket visar sig vara ett idiotiskt beslut.

Under seansen får de kontakt med en ande som säger "All die". Sekunderna efteråt bryter en av ungdomarna cirkeln och snett efter det dör en av ungdomarna. Det går rätt snart upp för ungdomarna att anden de fick kontakt med är ute efter dem och de börjar ganska snart att falla offer för den.

Jag fick höra om den här filmen av en polare för något år sen att den skulle vara ruskigt bra. När jag lyckades hitta den införskaffade jag den direkt och har nu sett den.

Medelmåttig skräck, skulle jag kalla det. Den levererar ingenting nytt och upprepar en del grejer vi har sett tidigare. Effekterna och make-upen var bra och storyn var väl helt ok även om den var framförd på ett ganska segt sätt. Skådespelarna var bra, även om jag inte hört eller sett något av dem tidigare.

I vanlig ordning var filmen även förutsägbar på sina håll. Man visste när någon skulle dö, eller hade dött, vilket var lite trist. Dessutom var det flera off-screen-kills än on-screen-kills, vilket sänker betyget mycket hos mig.

Men har man en förkärlek till klichéefyllda filmer som egentligen inte ger något nytt så tycker jag man ska kika på den här filmen... eller om man bara råkar ha taskigt med filmer i filmhyllan att se.

Godkänd film, mer eller mindre.

http://www.imdb.com/title/tt0251806/

Legion Of The Dead

Ytterligare en "Of The Dead"-film.

De två killarna William och Luke är påväg igenom Kaliforniens öken för att möta upp en kille som heter Joe. På vägen blir de upplockade av en äldre man, som visar sig vara Psycho Mike, The Kern River Killer. Mike kidnappar de två killarna och beger sig iväg mot Kern River för att få två till namn på sin dödslista.

De två killarna lyckas fly från Mike och kommer till en liten skithåla mitt ute i öknen och går in på en bar där. Väl inne på baren möter de den snygga servitrisen Geena, som William snabbt får tycke om. Men kort efter deras ankomst dyker Togaio upp med hans hantlangare och sätter ett ultimatum; Geena har två timmar på sig att komma ut, annars kommer Togaio och hans hantlangare in.

Till att börja med vill jag bara säga att det här är en av de mest usla filmer jag har sett på länge. Matthias Hues (Digital Man, bland annat) är urusel i rollen som Togaio och spelar över så pass att jag bara sitter och suckar djupt varje gång han står framför kameran.

Effekterna var dock ganska bra, en del av dem iaf, men make-upen var dessvärre något av det fulaste jag någonsin har sett. Dialogerna var korkade och vissa grejer i filmen var helt obegripliga, bland annat en scen där en kille säger att han skulle bryta lillfingret av sig för sin polare.. vilket han slutligen gör. Storyn innehåller en hel del hål och slutet var något sulligt framfört.

Att de fått släppa den här filmen är obegripligt. Igenom filmen får vi se de odöda ca 5 min, på sin höjd. Utöver det är det korkad dialog, töntiga och tråkiga skämt, idiotiska händelser som inträffar då och då, lite övervåld och saker som enbart framkallar frågor.

Håll er långt ifrån det här skräpet. Usch.

http://www.imdb.com/title/tt0213802/

Seed

Det var ett tag sen jag recenserade en Uwe Boll film.. så nu är det dags för en igen.

Den galne och sadistiske seriemördaren Seed sätts i elektriska stolen för att avrättas. Efter två försök lever han fortfarande och de ansvariga för avrättningen bestämmer sig för att binda honom och begrava honom levande. Vilket visar sig bli ett ödesdigert beslut.

Till en början fick jag intrycket av att filmen skulle bli en orgie av sadistiska händelser, motbjudande scener och saker som till och med får mig att få gåshud. Givetvis fick jag helt fel intryck.

Filmen inleds med att vi får se riktigt sadistiska och riktigt vidriga saker som Seed gör mot djur.. och människor. Detta byts emellertid ut mot blod, gore och övervåld ju längre filmen går. Slutet var riktigt vrickat och kändes som om Boll inte riktigt visste hur han skulle avsluta filmen.

Skådespelarna var vad jag hade räknat med; Boll-filmsskådespelare som vet på ett ungefär hur man ska agera framför kameran utan att få tittarna att stånka och stöna över att allt enbart är överspelat. Effekterna var bra, precis som de flesta andra Boll-filmer. Storyn var riktigt störd och väldigt bizarr.

En sak jag störde mig som fan på var belysningen. I vissa scener var den så urusel att det kan jämföras med att man går på dass för att pissa en natt och helt plötsligt blir det strömavbrott. Det jag vill säga är att du är in deep trouble med tanke på att du inte ser ett jävla dugg.

I korta och långa drag funkar den här filmen hyggligt. Boll överträffade sig inte själv överhuvudtaget med den här filmen, utan den känns mest som något som han bara slängt ihop över en helg med ett sexpack pilsner och en bunt porrfilmer.

http://www.imdb.com/title/tt0758781/

Doomsday

Mänskligheten har ett bäst före datum.

Glasgow, Skottland. 2008. En epidemi bryter ut och dödar hundratusentals människor. Myndigheterna ser ingen annan utväg än att sätta upp en stor mur kring hela Skottland för att stänga inne Reaper viruset. Alla som närmar sig väggen blir skjutna på avstånd. Flygningar över Skottland blir förbjudna och de som ändå flyger över blir nerskjutna. Ingen tar sig in.. eller ut.

London, 2035. Väggen står fortfarande kring Skottland och alla offer som blev skördade av Reaper viruset är bortglömda. Plötsligt bryter viruset återigen ut, den här gången i London. Major Eden Sinclair blir inkallad för att gå in med en grupp elitsoldater i Skottland för att leta reda på ett botemedel för att försöka utplåna viruset en gång för alla. Sinclair och hennes grupp har mindre än 2 dygn på sig att ta sig in, hitta ett botemedel och ta sig tillbaka för att bli upplockade.

Men väl inne i Skottland märker de att det är enklare sagt än gjort.

Ja. Neil Marshall's nya film. Mannen bakom den jävligt bra skräckfilmen Dog Soldiers (recenserad här). Jag kan bara säga att jag är...besviken.

Jag är grymt besviken. Jag hade räknat med en riktigt blodig 28 Days Later-liknande rulle, men det jag fick var en halvdassig rulle som till en början är råbra, men fiser sedan ur sig, blir idiotisk och dessutom sulligt tråkig.. och slutligen blir ganska bra. Resultet blir en enda jävla soppa av våld, töntar som klätt ut sig till riddare, ledda av den urusla skådespelaren Malcolm McDowell, ett gäng som liknar dagens emo-ungdomar samt en story som kunde blivit riktigt bra.. men som sagt kukar ur och sullas bort, efter ungefär halva filmen.

Actionscenerna var ganska väl genomförda, bortsett ifrån en biljakt mot slutet av filmen där kameran gick åt alla håll på en och samma gång. Skådespelarna, utöver McDowell förstås, dög. Storyn var, som sagt, bra.. tills halva filmen. Effekterna var ju givetvis bra och våldet var snyggt genomfört där bland annat någon blev överkörd av en APC-pansarvagn och det sprutade blod, inälvor och annat gottis överallt. Hurra!

Sammanfattningsvis tycker jag filmen dög. Men den hade otroliga brister för att vara en Neil Marshall-rulle. Jag räknade med lika bra skit som Dog Soldiers.. men tyvärr fick jag nöja mig med en halvdassig rulle som dög att se. Jag är besviken.

http://www.imdb.com/title/tt0483607/

D-Tox

Jag har velat se den här länge och nu har jag gjort det.

En seriemördare som enbart mördar poliser har skördat 9 offer de senaste 6 månaderna. FBI-agenten Malloy (Sylvester Stallone) är en av de som utreder det hela. När Malloy kommer till en brottsplats där en f.d kollega hittats mördad får poliserna ett samtal från gärningsmannen. Kort därpå hittar de Malloy's tjej brutalt mördad i deras hem.

Tre månader senare har Malloy blivit alkoholiserad och efter att ha försökt ta sitt liv blir han intagen på en avgiftningscentral. Men snett efter Malloy's ankomst börjar kropparna att travas på hög och Malloy inser att polismördaren är någon i gruppen. Men vem?

Ja, Sylvester Stallone har ju givetvis huvudrollen. Men utöver Stallone så är även Tom Berenger (Sniper-filmerna), Robert Patrick (Terminator 2, From Dusk Till Dawn 2, X-Files), Charles S. Dutton (Alien³) och Kris Kristofferson (Blade-filmerna) med i viktiga roller.

Jag förstår inte riktigt varför den här filmen fick så dåliga recensioner när den kom. Stallone är bra i rollen som den nersupne FBI-agenten och de övriga skådespelarna gör ett bra jobb. Storyn är bra och filmen är till en början ganska intensiv, men lugnar ner sig och storyn trappas upp allt eftersom.

Att den blivit klassad som skräckfilm begriper jag inte heller. Den är för det första inte ett dugg skrämmande och failar hårt på det planet. Och för det andra så får jag inga skräckvibbar överhuvudtaget från den, om man bortser ifrån att den är lite blodig då och då.

Men jag gillar den iaf, helt klart. Tack vare de duktiga skådespelarna och en hygglig story driver filmen på på ett jämt och bra sätt.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0160184/

Blonde And Blonder

Denise Richards och Pamela Anderson i huvudrollerna.

De två korkade blondinerna Dee (Anderson) och Dawn (Richards) blir misstagna för att vara två lönnmördare efter att ha gått på en audition på en strippklubb där klubbägaren blivit mördad av den mystiska The Cat på uppdrag av Godfather.

I tron om att Dee och Dawn är The Cat och en kollega till henne erbjuds dem 250 000 dollar för att lönnmörda Mr. Wong. Givetvis tror blondinerna att "take him out" innebär att ta ut honom på en date, så de tackar glatt ja och sticker iväg till Niagara Fallen för att genomföra "jobbet". The Cat och hennes kollega The Kit får nys om detta och tror att Dee och Dawn försöker sno deras jobb och beger sig iväg för att eliminera dem.

Samtidigt skickar Godfather iväg två av sina klantskallar till anställda för att se till att Mr. Wong blir eliminerad. Självfallet skickas även två klantiga poliser iväg av sin chef för att gripa The Cat och hennes kollega (dvs Dee och Dawn).

Den här halvhjärtade komedin är ganska ok. Jag garvade och fnissade till ett par gånger, men den kändes inte speciellt originell utan upprepar det mesta andra filmer av den här typen redan gjort 100-tals gånger tidigare.

Skådespelarna är bra och både Richards och Anderson är rätt underhållande att se i rollerna som de blåsta blondinerna. Men jag tycker inte filmen håller måttet ända ut. Stundtals satt jag nedsjunken i fotöljen och tyckte egentligen bara att de var pinsamma. Två personer jag störde mig en hel del på var Emmanuelle Vaugier och Meghan Ory som skulle spela de stenhårda och kalla lönnmördarna The Cat och The Kit, men deras agerande blir enbart töntigt i längden.

Filmen speglar på ett ungefär alla blondinskämt som kommits på, både de tråkiga och de roliga... på ett ungefär, alltså.

http://www.imdb.com/title/tt0893509/

FleshEater

Den här filmen från 88 är också känd som Zombie Nosh och är regisserad och skriven av S. William Hinzman (som även medverkade i filmen) som spelade den första zombien i George A. Romero's klassiker Night Of The Living Dead.

Under Halloween beger sig en grupp ungdomar upp i skogen för att dricka öl, hångla och berätta spökhistorier för varandra. Men samtidigt gräver en bonde upp en kista på sin bakgård och i kistan ligger en man. Mannen vaknar och biter bonden.. och inte allt för långt efter brakar zombie-epidemin loss.

Vad jag har förståt så är den här filmen baserad på Hinzman's rollfigur i Romero's klassiska zombieskräckis. Som jag skrev tidigare medverkade Hinzman själv i den här filmen och han genomför återigen sin gamla roll. Utöver Hinzman återvände även Vincent D. Survinski i samma roll som han hade i Romero's klassiker.

En sak jag märkte en bit in i film var att hela filmen påminde väldigt mycket om Night Of The Living Dead och det kändes som Hinzman ville göra något i stuk med den filmen.. eller iaf gå i dess fotspår. Fast de två filmerna skiljer sig åt på flera punkter, givetvis.

Våldet är grövre och givetvis är det mer blod i den här filmen än vad det var i Night Of The Living Dead, men den här filmen har inte samma charm som den.. tyvärr. Men samtidigt som den här filmen är sämre än Romero's mästerverk så är inte den här filmen dålig.

Effekterna är ganska bra, om man bortser från några grejer som ser riktigt löjliga ut. Storyn är mer eller mindre en ursäkt för att visa våld, blod, tuttar och.. eh.. lite mer våld. Dialogerna är något tröga emellanåt och vissa av karaktärerna verkar inte riktigt ha alla getter i hagen. Och givetvis borde många av de som står framför kameran aldrig fått sätta sin fot där. Men hur mycket kan man begära av en sån här film egentligen?

Hur som haver så gillade jag den här filmen, även om den hade en del brister som jag i vanliga fall hade gnölat rejält på. Det är ju trots allt en Hinzman-film och gillar man zombiefilmer av den gamla skolan, då lär man gilla den här filmen.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0109809/

The Howling: New Moon Rising

Det här är sista delen i serien... och det luktar skräpfilm lång väg.

Inte långt efter att den australiensiske bikern Ted Smith dyker upp i en småstadshåla i Kalifornien börjar kroppar av den lokala befolkningen att hittas, sönderslitna.

Samtidigt håller en polis och en präst på att försöka utreda det hela och allting pekar på att en varulv ligger bakom överfallen.

Jag har sett många riktigt usla filmer och givetvis sågat dem. Ni som följer mina recensioner vet ju givetvis detta. Och jag har givetvis även sågat "storfilmer", som fått höga betyg på IMDB, så som Cloverfield och Quarantine. Och jag har ju givetvis hyllat riktiga dyngfilmer också, som folk verkligen hatar.. men som jag älskar.

Det jag vill säga är att de tidigare sågningarna är ingenting jämfört med vad jag vill säga om den här filmen. Det här måste vara något av det sämsta jag någonsin har skådat. Skådespelarna.. ursäkta, "skådespelarna" menar jag.. är en bunt jävla bondjävlar i en liten skithåla i Kaliforninen som Cliver Turner (han som skrivit manus, regisserat etc., och som skrev manus till Howling 4 och 5, och medverkade i båda de filmerna, samt den här) valt att spela in den här "filmen". Det här är en 90 minuter lång "film" där bondjävlarna super, super, dansar till urusel countrymusik var 10de minut, sjunger country, super lite mer och snackar urusla dialoger som framförs på ett så pass gräsligt sätt att jag blir spysjuk av att se skiten.

Några varulvar får vi inte se. Förvandlingen i slutet hade kunnat göras bättre av en gymnasie-elev som precis gått klart en kurs där eleven har lärt sig hur man gör 3D-grafik. "Varulven" får vi se ca 30 sekunder i hela filmen, sammanlaggt och däremellan är det som sagt urusel dialog, countrymusik och countrydans.. och bondjävlar som dricker öl och sprit, givetvis.

Effekterna är, som ni troligen redan räknat ut, urusla och make-upen vill jag inte ens gå in på. Dessutom får vi knappt se några effekter heller. Intelligent.

Storyn i filmen är så tråkig att jag satt bara och väntade ut filmen så att jag fick skiten överstökad. Jag såg dessutom en TV-rip (fy på mig!) med Joe Bob Briggs som ledde ett program på kanalen TNT som hette Joe Bob's Last Call, som typ ingick i något som hette Monstervision, som var känt för att visa usla filmer. Hur som haver så pausade de filmen emellanåt och Joe kommenterade en hel del scener i filmen och upprepade diverse olika repliker de sa i filmen. Detta medförde att jag orkade genomlida skiten.

Jag såg dessutom på ett omslag till den här filmen där någon dåre skrivit, eller sagt, följande: "One of the best werewolf movies ever made". Jag antar att personen i fråga måste ha varit redlöst nersupen med tanke på hur jävla urusel den här skiten är.

Vad ni än gör, så snälla, snälla, snälla.. se inte den här filmen. Inte ens om ni så får betalt för att göra det. Men är ni lika korkade och blåsta som mig, så varsegod.. take a bite of the shitcake. Säg inte att jag inte varnat er bara..

STAY THE FUCK AWAY!

http://www.imdb.com/title/tt0113349/

Howling VI: The Freaks

Sjätte filmen i serien... snart är det färdigylat.

När lösdrivaren Ian Richards anländer till en liten ökenhåla får han ett rum av den lokala prästen Dewey, mot att han hjälper till att renovera kyrkan. Inte allt för långt efter Ian's ankomst till staden dyker en kringresande karneval upp, ledda av den underlige R.B Harker.

Ian sitter dessvärre en mörk hemlighet; han är en varulv och vid varje fullmåne förvandlas han och löper amok. Fullmånen nalkas och han förvandlas. Harker får höra om detta och beordrar sina män att tillfångata Ian, för att ha honom med i Harkers karnevalshow med diverse olika freaks.

Ja. Sjätte filmen överstökad och jag måste säga att jag är imponerad. Den här delen i serien var riktigt bra. Skådespelarna var duktiga B-filmsskådisar och kändes trovärdiga. Effekterna var B så det skrek om det lång väg och mot slutet dök det upp effekter alá Evil Dead också! Storyn var bra och den sköt på i ett ganska lagomt tempo. Saker och ting rörde på sig nästan hela tiden utan att det hände massor på en och samma gång.

Vad jag vill säga är att den här filmen är den bästa efter den första filmen, helt klart. Den försöker inte vara något annat än vad den är; en B-skräckis.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0102067/

Howling V: The Rebirth

Femte, men inte sista, delen i serien.

Budapest, 1489. Efter att en stor familj, inklusive deras tjänare, har begått, ett till synes, kollektivt självmord bommas deras slott igen.

Budapest, 1989. Det har gått femhundra år och det är dags att öppna det igenbommade slottet igen. En grupp på tio personer har blivit inbjudna till slottet av en underlig greve. Gruppen har ingen som helst aning om vad de ska göra där och det hela får en olustig vändning när de upptäcker att bussen som tog dem dit har försvunnit. Givetvis förvärras läget när en plötslig snöstorm slår till och sällskapet måste övernatta i det gamla slottet.

Snart försvinner flera i gruppen och de resterande personerna bestämmer sig för att leta reda på dem. Inte allt för långt efter att sökandet börjat upptäcker de att det är något mer än dem på slottet...

Givetvis har jag uteslutit lite grann för att slippa spoila allt för mycket.

Det här är den (hittils) bästa uppföljaren till The Howling. Givetvis är den sämre än den första, men samtidigt är den bättre än de tre första uppföljarna.. även om den fjärde filmen var helt ok.

Den femte delen i serien avviker till en viss del ifrån de övriga filmerna i serien. Dels för att varulven får vi inte se mycket av och storyn har lite mer mystik över sig tack vare den underliga starten på filmen.

Att vi inte får se mycket av varulven låter kanske trist, men filmen drivs inte av att vi får se varulvar fjanta runt (som i tvåan och trean) utan den drivs av storyn och skådespelarna. På tal om skådespelare så duger de. De är bättre än de i tvåan, tack och lov, men givetvis är det inte skådespelare som borde bli Oscar-nominerade.. och givetvis är det en och annan av dem som inte borde fått ställa sig framför kameran. Dessutom är en och annan av karaktärerna riktigt dum i huvudet och emellanåt skulle jag vilja ge på de en fet nacksmäll. Effekterna och make-upen var ok och bättre än vad jag förväntat mig. Storyn är ganska bra och i slutet av filmen kommer en liten "twist".. även om jag redan räknat ut vad som skulle hända, typ.

Klart sevärd om man inte har något annat i filmhyllan.

http://www.imdb.com/title/tt0097534/

Howling IV: The Original Nightmare

Fjärde delen i serien, som faktiskt är ok... otroligt nog.

Efter att ha sett en del underliga saker ber författarinnan Marie Adams läkare om att hon och hennes man Richard ska fara iväg från storstaden ett tag så att Marie får vila upp sig. De beger sig iväg till en stuga strax utanför den lilla staden Drago.

När Marie har anländit till stugan verkar allting vara perfekt.. tills det att mörkret har gjort sitt intrång. Hon hör ylanden från skogen och när hon pratar med ortsbefolkningen förnekar de att det finns stora djur i trakten. Kort därpå försvinner hennes hund och hennes syner blir värre.

Janice, en f.d nunna, dyker upp och berättar att hon försöker reda ut vad som hennes vän Syster Ruth, som ska ha hittats virrandes i skogen runt Drago. Janice och Marie börjar rota i stadens historia för att ta reda på vad som egentligen försigår.. och vad som hände Syster Ruth.

Den fjärde filmen är bättre än de två första uppföljarna, men givetvis sämre än den första filmen. Men vad jag har förståt det så är den fjärde filmen också mest trogen till den första Howling-boken.

För er som undrar, yes, det finns en trilogi av böcker som heter The Howling och givetvis är filmerna baserade på dem. Det roliga är att den första och fjärde filmen är baserade på samma bok, men den fjärde filmen är mer trogen än den första. Även om fjärde filmen är sämre än första. Äh, ni fattar..

Hur som haver så duger fjärde filmen. Jag får inte gråa hår av att titta på den iaf. Den har lite spänning och några riktigt fina scener där någon blöder lite. Men med några scener menar jag få scener. Väldigt få, tyvärr. Förvandlingsscenerna är få, fast duger att titta på. De är iaf bättre än de i tvåan och trean.

Effekterna är riktigt bra. Make-upen däremot är ett skämt. Varulvarna ser mer ut som människor med extrema Ronny & Ragge-polisonger och färgat hår. Inte speciellt övertygande, alltså. Men rätt vad det är får de en annan form. Vill ni veta vilken, se filmen. Skådespelarna är bättre än i de två första uppföljarna, vilket är ett plus. Men samtidigt spelas det över till och från, vilket blir ett minus. Storyn i sig är ganska ok, även om den kunde ha varit lite mer intensiv och mer händelserik.

Filmen i sig duger att titta på. Tvåan och trean är sämre än den här, men den här är sämre än första filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0095334/

Howling III

Idioten Philippe Mora, som gjorde andra filmen, återkommer med den tredje delen i serien.

I Sibirien har det enligt rapporter setts till varulvar, som på något sätt är besläktade med pungdjur. Samma sak har även setts till i Australien. Jerboa och hennes familj är en grupp sådana varulvar.

Jerboa är less på sin styvfar så hon sticker ifrån sin familj för att försöka hitta något bättre. Hon stöter på regiassistenten Donny, som fixar en roll i lågbudgetfilmen ShapeShifters 8 åt henne. Självfallet är det kärlek vid första ögonkastet.

Samtidigt försöker professor Harry Beckmeyer studera den "nya" arten och försöker förstå sig på dem bättre och självklart vill militären utplåna arten helt, tack vare att de ser dem som ett hot mot mänskligheten.

När jag skriver att den här filmen är kass tror jag inte att jag förvånar någon egentligen. Den är tråkig, trög och ointressant till större delen. Effekterna och make-upen är horibelt urusla och jag tror andra filmen hade bättre effekter, till och med.

Storyn är fristående från de två första filmerna och jag tror sannerligen den är fristående från de övriga filmerna också. Så det så. Men bara för att storyn är fristående innebär det inte att den är bra, utan (som jag skrev längre upp) bara skittråkig, tack vare att jag tycker det knappt händer något i filmen. Att de drar ut på slutet suger också.

Skådespelarna var som i andra; överspelande idioter som inte borde fått ställa sig framför kameran. Men givetvis så finns det en och annan skådespelare även i den här filmen som faktiskt verkar veta hur man ska agera framför kameran.

Att de som har gjort filmen dessutom försökt lansera den som en skräck-komedi gör det hela ännu löjligare. Nog för att jag garvade till ett par gånger.. fast jag misstänker att det jag garvade åt inte var menat att vara kul iofs.

Skräp. Se inte.

http://www.imdb.com/title/tt0093227/

Howling II: Stirba - Werewolf Bitch

Första uppföljaren till Joe Dantes mästerverk.

Ben White, Karen White's (hon från första filmen) bror, blir kontaktad av Stefan Crosscoe som menar på att Karen är en varulv. Ben vill inte lyssna på sånt nonsens till en början, men efter ett par incidenter märker han att varulvar verkligen finns.

Stefan ber Ben, och hans systers väninna Jenny Templeton, att följa med till det forna Transylvanien för att förgöra Stirba, drottningen av varulvar. De måste hitta Stirba innan hennes 10 000de födelsedag, annars kommer alla varulvar på jorden att visa sin verkliga skepnad och löpa amok.

Det är så jag förstod storyn iaf.. och jag tycker den är totalt värdelös. Att den här filmen förbjöds i Sverige förstår jag faktiskt. Dels för att den har en del våld (det var ju ändå 80-tal) och dels för att den är så urusel att jag rentav ville stänga av skiten. Skådespelarna var ett skämt, utöver Christopher Lee, som, vad jag har förståt det iaf, bad Joe Dante om ursäkt under inspelningen av Gremlins 2: The New Batch för att han medverkat i den här sörjan. Effekterna dög, men make-upen såg förjävlig ut. "Varulvarna" såg mer ut som något ifrån Planet Of The Apes-filmerna än varulvar. Vilket skämt.

Uppenbarligen orkade de inte komponera fler låtar än en i den här filmen heller. Samma låtjävel spelas runt 20 gånger igenom hela filmen och givetvis avslutas filmen även med skiten. I slutet när sluttexterna rullar upp visas scener ifrån filmen och en scen där Sybil Danning sliter av sig ett plagg och visar tuttarna loopas typ 17 gånger eller något sånt. Väldigt givande.

Det här var första och sista gången jag såg den här filmen, det är något som är klart iaf. Att titta på den här filmen en gång är en gång för mycket och att se den kan jämföras på ett ungefär med att torka sig i röven med sandpapper.

Dessutom suger undertiteln.

http://www.imdb.com/title/tt0089308/

The Howling

Ytterligare en Joe Dante film (han som gjorde bland annat Gremlins filmerna och Small Soldiers), som har fått en rejäl kultstatus.. och givetvis en hel bunt uppföljare.

Karen White är nyhetsankare på TV. Efter att ha medverkat i en polisinsats för att fälla seriemördaren Eddie Quist, som hon med nöd och näppe undkommer med livet i behåll, får hon våldsamma mardrömmar. Tillsammans med sin man Bill, tar hon in på ett avlägset rehabiliteringshem känt som "Kolonin". Om nätterna hör hon ohyggliga ylningar från skogen och grannarna verkar lite väl ivriga att få henne att känna sig som hemma.

Snart upptäcker Karen varför grannarna är så ivriga.. och vad som ylar ute i skogen om nätterna.

De tidigare Joe Dante filmerna jag har sett och recenserat har jag rekommenderat.. det här blir inget undantag. Jag har sett den här filmen en gång tidigare, men då var jag så pass full att jag inte hängde med i filmen överhuvudtaget. Givetvis skäms jag över detta då jag missade en toppenrulle.

Make-upen var skrämmande och snuskigt imponerande. Skådespelarna var riktigt bra och drev på storyn på ett riktigt snyggt sätt. Många av skådespelarna, däribland Dick Miller, har givetvis medverkat i flertalet av Dantes andra filmer också. Storyn är bra, även om den är smått seg till en början.

Kort sagt:

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0082533/

Candyman Trilogy

Nu var det ett tag sen jag gjorde en trilogi-recension och efter den fina filmen Hatchet tänkte jag fortsätta med en bunt Tony Todd-filmer. Just det... Candyman.

Chicago. Helen Lyle och hennes vän Bernadette Walsh håller på att skriva en avhandling till en kurs kring myter och legender vid University of Illinois. Helen och Bernadette får nys om legenden om Candyman och börjar göra efterforskningar.

Candyman var en ung man, son till slavar, som hade en far som blev rik då han uppfann en maskin som massproducerade skor. Den utbildade Candyman var en konstnär, men när han gjort en ung vit kvinna med barn hyrde hennes far, som hade stor makt, in en grupp ligister som skar av hans ena hand med ett rostigt blad och satte fast en krok där handen satt. De tog honom sedan till en biuppfödare, slog sönder flertalet av kuporna och smetade in hans nakna kropp med honungen. Candyman blev ihjälstucken och hans kropp blev bränd på bål. Hans aska spreds ut över Cabrini Green. Legenden säger att säger man hans namn fem gånger framför spegeln, dyker han upp.

Helen är skeptisk till myten men trottsar den och säger hans namn fem gånger framför spegeln. Det borde hon inte ha gjort...

Jag såg den här filmen för första gången för många år sen. När jag var 8 eller 9 år. Mitt tycke om filmen var att den var riktigt obehaglig och självfallet så gillade jag den. Givetvis har jag sett den flertalet gånger efter första gången jag såg den. Nu när jag tittar på den igen gillar jag den fortfarande.

Storyn är drivande med duktiga skådespelare som uppenbarligen vet hur man ska agera framför kameran för att få åskådaren att fastna. Tony är råbra som Candyman och ger en smått obehaglig känsla. Virginia Madsen är riktigt bra som Helen och är trovärdig rakt igenom. Effekterna, och make-upen, är riktigt nice och en del blod finns även i paketet.

Kort och gott en sevärd skräckis.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0103919/

Efter att professor Phillip Purcell hittats brutalt mördad inne på toaletten på en bar arresteras Ethan Tarrant, misstänkt för mordet. Polisen misstänker att han även står bakom morden på flertalet andra liknande offer, däribland hans egen far.

Hans syster Annie tror inte det och börjar rota i det hela. Hon får snart höra av ortsbefolkningen att det är Candyman som står bakom morden. Hon tror givetvis inte på sånt nonsens och säger hans namn fem gånger framför en spegel. Ganska snart får hon dock klart för sig att legenden om Candyman är mer verklig än vad hon själv velat tro.

Den andra filmen om Candyman är till en början lite trög, men när den väl kommer igång blir den bra. Den har inte den obehagliga stämningen den första filmen hade, men den hade en del gore och dessutom får man reda på lite mer exakt vad som egentligen hände Candyman och hur han fick sitt namn.

Skådespelarna är bra, ungefär som i första filmen, och Tony Todd gör återigen en bra insatts som Candyman. Effekterna var lika bra som i första, om man bortser ifrån en liten grej i slutet av filmen som jag nästan började skratta åt tack vare den tidens datoreffekter som var i ett tidigt skede fortfarande.

I långa drag en bra film, sämre än första visserligen, men helt klart sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt0112625/

Galleriaägaren Caroline McKeever, en avlägsen släkting till Candyman, blir utmanad av en vän att säga Candymans namn fem gånger framför en spegel. Hon antar utmaningen och säger hans namn fem gånger. Hon tror ju inte på legenden om Candyman.

Ganska snart hittas vännen och en brud i hans lägenhet brutalt slaktade och snart upptäcker Caroline att hennes avlägsna släkting är allt annat än skrock..

Donna D'Errico kan inte ha fått huvudrollen i den här filmen genom att hon är bra på att skådespela, utan enbart för det som sitter strax ovanför naveln på henne. Hon spelar över något fruktansvärt emellanåt och känns bara löjlig. Men vad kan man räkna med av en brud som varit med i Playboy och enbart haft roller i såpor? Flera av de andra skådespelarna gör det samma, men vissa funkar. Den enda som jag tyckte gjorde ett bra jobb var ju självklart Candyman själv, Tony Todd. Effekterna var nice och filmen innehöll en del blod, precis som föregångarna, men en scen i slutet var rent patetiskt dåligt gjort för att vara en film från 1999. Storyn var ganska tråkig och händelsefattig jämfört med de två föregångarna och filmen kändes äckligt trög i lite mindre än en timme, sen började den gå uppåt.. men givetvis spelade Donna över rejält den sista halvtimman så filmen for i backen så det small om det lång väg.

En annan grej jag störde mig som fan på var att de hade ändrat Candymans bakgrundshistoria. Varför ändra en redan bra historia?

Den tredje filmen är alltså inte sevärd, om man inte har sett de två föregångarna och vill ha en full story om Candyman.

http://www.imdb.com/title/tt0165662/

Sammanfattningsvis så är första filmen råbra, andra är bra och tredje är gar-bitch. Hela trilogin är klart sevärd, men tredje filmen bör man fundera en extra gång innan man ser den... om man inte vill ha hela Candyman-storyn dvs.

Hatchet

Oldschool skräck med Robert 'Freddy Krueger' Englund, Kane 'Jason Voorhees' Hodder och Tony 'Candyman' Todd i samma film!

Ben och några av hans vänner, bland annat Markus, har stuckit till Mardi Gras för att supa, knulla runt och ha det kul tillsammans för att Ben ska slippa tänka på sin f.d flickvän som gjorde slut efter 8 års förhållande. Ben orkar inte med festandet och bestämmer sig för att sticka iväg på en guidad tur i träsken inte allt för långt därifrån. Markus hänger på för att Ben ska slippa vara ensam. Gruppen med människor som är med på den guidade turen åker ut i träsket som sägs vara hemsökt av Victor Crowley.

Victor Crowley var en missbildad pojke som bodde med sin far ute i träsket. En Halloween-natt när Victor hade vuxit upp dök det upp ett par ungdomar som försökte driva ut honom ur stugan för att få sig en skymt av honom.. men det hela slutar olyckligt och stugan börjar brinna. Victors far dyker upp och försöker slå in dörren med en yxa, men Victor trycker sig mot dörren och får yxan rakt i ansiktet och dör kort efter av sina skador. Victors far blir eremit efter händelsen och dör tio år senare av ett brustet hjärta. Efter Victors fars bortgång började folk försvinna i träsket.. och det sägs att man kan höra Victor ropa efter sin far på nätterna.

Stämmer myten om Victor Crowley? Eller är det bara skrock? Gruppen får ganska snart klart för sig vad som är skrock.. och vad som är verklighet.

Först och främst kan jag säga att jag gillade den här filmen. Den var rå, den var rolig och den hade det där lilla extra. Det andra jag vill ha sagt är att jag tycker det är synd att Robert fick på pälsen, waaaay too fast och att Tony bara skymtade förbi lite snabbt var också synd.. jag hade velat se betydligt mer av dem. Kane Hodder är dock i högform i den här filmen och en fråga som dök upp i mitt huvud var; Är detta vår tids Friday The 13th?

Frågan dök upp tack vare att Hodder spelade ju nämligen Jason Voorhees i flertalet av Friday-filmerna. Jason är ju missbildad, precis som Victor. Friday-filmerna är riktigt råa, det är Hatchet också. Dessutom är det på gång en uppföljare till den här filmen också.

Jag kommer givetvis även se Hatchet 2, när den släpps. Att jag inte sett den här filmen förens nu borde jag skämmas över.. vilket jag visserligen gör.

När Scream kom menade alla recensenter på att den filmen skrämde skiten ur tittarna samtidigt som den framkallade skratt. Jag kan säga att jag blev inte skrämd en enda gång under första gången jag såg Scream.. skrattade gjorde jag inte heller. Hatchet däremot är the real deal. Jag gapskrattade hur mycket som helst och tyckte skämten var helt sannslösa, samtidigt som jag ryckte till en och annan gång.

Ja.. kort sagt; bra effekter, bra skådespelare och en fin och påtryckande story som gav en lagom längd på ca 80 minuter.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0422401/

In The Mouth Of Madness

John Carpenter film med Sam Neill i en huvudrollerna.

Försäkringsagenten John Trent får i uppdrag av förläggaren Jackson Harglow att leta reda på den välkände skräckförfattaren Sutter Cane som försvann spårlöst strax innan hans nyaste bok 'Horror In Hobb's End' skulle släppas.

I tron om att alltihop är en plojgrej för att få mer publicitet beger sig John iväg med Cane's redigerare, Linda Styles, till New Hampshire för att leta efter Cane.

Under natten när Linda kör hamnar de i Hobb's End.. men att den lilla staden enbart är påhittad av Cane och att den egentligen inte existerar är bara början på Trent's problem...

Jag minns när jag såg den här filmen för första gången. Jag var 12 år och tyckte den var riktigt obehaglig. Nu när jag sett den återigen tycker jag den inte är riktigt lika obehaglig, men den har ändå en kuslig stämning över sig.

Storyn är bra och schysst driven tack vare bra skådespelare och flera riktigt vridna twister som skruvar filmen ytterligare ett varv. Effekterna och make-upen är riktigt bra gjorda också. Slutet är riktigt coolt också, även om man möjligtvis kan förutse vad som kommer ske om man har huvudet på skaft och har hängt med noga genom filmen.

Filmen är i korta drag riktigt bra och troligtvis skrämmande för dem som har lätt för att bli skrämda. Det sista jag har att säga är att det här är en komplicerad film och efteråt får man fundera lite för att få ihop alla trådar. Gillar man inte såna filmer bör man kanske se något annat.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0113409/

Class Of 1984

En fin kultfilm, av regissören som gjorde Firestarter och Commando, som fick en fristående uppföljare som heter Class Of 1999, som även den fick en uppföljare.

Andrew 'Andy' Norris kommer till Lincoln High som ny musiklärare. Vid hans ankomst möter han biologiläraren Terry Corrigan som varnar honom för att det här är inte som alla andra skolor.

När Andy kommit in på skolan förstår han vad Corrigan menade; knarklangning, misshandel, stölder, vandalism och annat brottsligt är vardagsmat för ungdomarna på den här skolan. Snart möter Andy gängledaren Peter Stegman. Alla avråder honom att bråka med Stegman, men Andy beslutar sig för att bekämpa Stegmans skräckvälde.

Detta medför att Stegman förklarar krig mot Andy och det finns inga gränser för hur långt Stegman och hans hantlangare kan gå för att skada Andy.. och hans nära och kära.

En kultklassiker, helt enkelt. Framför kameran ser vi bland annat Perry King, Roddy McDowall (Fright Night filmerna, bland annat) och en mycket ung Michael J. Fox. Samt en bunt andra duktiga skådespelare som gör riktigt bra insattser. Storyn är snyggt berättat och följer både de vuxna och ungdomarna storyn kretsar kring. Och vad jag har förståt är en del av händelserna i filmen baserade på verkliga incidenter.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om den här filmen egentligen. Jag gillar den, dels för att skådespelarna är sevärda och dels för att filmen har en drivande story som aktörerna lyckas framföra på ett snyggt sätt.

En mycket sevärd film, helt enkelt. Jag gillar den.. och många fler gör det med. Se den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0083739/

Pumpkinhead: Blood Feud

Fjärde och, hittils, sista Pumpkinhead-filmen.

De två familjerna McCoy och Hatfield ligger i en blodsfejd sen länge. Men Ricky McCoy och Jodie Hatfield, två unga människor, har en hemlig kärleksaffär tillsammans. De möts upp i skogen en kväll och Rickys syster, Sara, står vakt. Två av Jodies bröder dyker upp och jagar Sara vilket slutar olyckligt.

De två Hatfield bröderna kommer på Ricky och Jodie och sätter fast Ricky bakom deras bil och drar honom efter marken. Ricky lyckas till slut ta sig loss och springer och letar efter Sara. Efter en stunds letande hittar han hennes livlösa kropp. Han tar med sig henne och beger sig iväg till den gamla häxan Haggis.

Han kräver av henne att hon ska kalla på Pumpkinhead för att utkräva hämnd på Hatfield familjen, men att han ska skona Jodie. Haggis varnar honom, efter att Ed Harleys ande har krävt det av henne, och berättar vad det kommer bli för konsekvenser av hans val. Han viftar undan varningarna och skiter blankt i vad hon säger.

Ganska snart börjar Hatfieldsläkten att minska.. en, efter en, efter en..

Den fjärde installationen i serien är en klar förbättring sen den usla tredje filmen. Men fjärde filmen är självfallet sämre än första filmen.. men ändå bättre än andra filmen.

Skådespelarna duger, men jag stör mig som fan på att de snackar som en hög med rednecks.. även om de ska typ föreställa det. Effekterna var typ i samma stuk som de i tredje filmen, fast våldet och blodet var dubblat vilket gör den här filmen till den blodigaste och våldsammaste i serien.

Jag gillade den här filmen faktiskt, men den når inte riktigt fram till en rekommendation tack vare att jag rynkade på näsan ett par gånger åt effekterna samt det där förbannade rednecksnacket.

Mycket mer än så har jag inte att skriva om den här serien. I långa led är det en schysst skräckfilmsserie, utöver den usla tredje filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0790816/

Pumpkinhead: Ashes To Ashes

Tredje filmen i serien.

Närmare 20 år efter händelserna i den första filmen har lugnet laggt sig över den lilla staden igen. Men lugnet bryts när ortsbefolkningen upptäcker att en grupp människor har sålt deras avlidna släktingars organ och dumpat kropparna i ett träsk inte allt för långt ifrån krematoriet.

I rent vrede beger sig fyra stycken personer iväg till den gamla häxan Haggis (som framkallade Pumpkinhead åt Ed Harley för närmare 20 år sedan) för att få hjälp att framkalla Pumpkinhead för att utkräva hämnd på de som har skändat deras släktingars kroppar. Haggis använder sig av Ed Harleys mumifierade kvarlevor för att framkalla Pumpkinhead återigen.

Men priset är fortfarande högt för att kalla på Pumpkinhead. Och frågan är återigen; är personerna beredda att betala priset?

Stundtals ser Pumpkinhead ut att vara en snubbe i dräkt, som i de tidigare filmerna, och stundtals ser han ut som en datoranimering vilket försämrar känslan i filmen. Visserligen ger det Pumpkinhead fler möjligheter, så som att klättra på tak, väggar och annat joks. Men det är ganska ointressant egentligen.. han känns betydligt verkligare i de två första filmerna, hur som haver.

Skådespelarna är betydligt sämre än i de två första och andra filmen hade ju inte toppen-skådisar. Effekterna är visserligen bättre och modernare, men samtidigt så tillför det ju att filmen blir automatiskt våldsammare och blodigare. Men modernare innebär inte heller automatiskt att de är bättre. En del av effekterna som visas är riktigt löjliga och det syns lång väg att de är datoranimerade. Att de har tagit med Lance Henriksen som Ed Harley igen är dock ett plus.. även om han knappt är med alls egentligen. Doug Bradley (Pinhead i Hellraiser-filmerna) gör en halvdan insatts som den lilla stadens doktor.

Tredje filmen är ett misslyckande i min mening. Tyvärr. Även om andra filmen inte var lika bra som den första, så är den betydligt bättre än den här tredje filmen. Jag är ganska besviken, men samtidigt är jag inte förvånad.

http://www.imdb.com/title/tt0780593/

Pumpkinhead II: Blood Wings

Uppföljaren till den fina filmen från 88.

1958. En grupp ungdomar mördar en missbildad pojke vid namn Tommy.

1994. Familjen Braddock har precis flyttat till en liten håla från New York. Fadern, som ursprungligen är ifrån den lilla hålan, är den nya sheriffen i staden och hans dotter Jenny börjar hänga med den lilla stadens ligistgäng. När de en kväll är ute och åker råkar de köra på en gammal kärring som sägs vara en häxa. De beger sig iväg till den gamla kärringens stuga för att kolla om hon är ok. Väl i stugan hittar de något de antar är blod av de fördömda. Kärringen dyker upp och ungdomarna ger sig iväg.

Ungdomarna sticker till en intilliggande kyrkogård och gräver upp en kista där. Häller blod på det inuti och uttalar en formell. Ingenting händer. Strax därpå upptäcker de att kärringens stuga står i lågor.. strax efter återuppväcks det som låg i kistan; Tommy... i skepnaden av Pumpkinhead.

Tommy/Pumpkinhead beger sig iväg för att leta reda på, och straffa, dem som dödade Tommy.. och de som återuppväckt honom.

Den första uppföljaren är helt ok. Den är sämre än första filmen, helt klart, men den är ändå ganska sevärd. Skådespelarna är visserligen sämre och en del av dem spelar över som fan. Men samtidigt finns det några guldkorn även i den här, t ex så ser vi Kane Hodder i en snabb roll. Linnea Quigley skymtar förbi lite snabbt, halvnäck som vanligt. Effekterna var dock riktigt bra, men uppföljaren är också betydligt blodigare och våldsammare än den första filmen. Make-upen var som i första filmen, riktigt bra.

Men allt som allt är det en hygglig B-film som funkar som uppföljare. Den är sämre än första, sure, men den funkar.

http://www.imdb.com/title/tt0110913/

Pumpkinhead

En gammal Lance Henriksen film!

1957. Pojken Ed Harley bevittnar en kväll när den gamla demonen Pumpkinhead utkräver hämnd åt någon som har återuppväckt honom.

1988. Ed har blivit vuxen och är pappa sen ett par år tillbaka. En dag när han och hans son Billy är vid deras fruktaffär dyker en grupp ungdomar upp som är på väg till en stuga inte allt för långt därifrån. När Ed far iväg på ett ärende blir Billy av misstag påkörd av en av ungdomarna när han åker cross. I ren rädsla för att hamna i fängelse sticker den unga mannen tillsammans med sin flickvän iväg och hack i häl har de sina vänner.

När Ed återvänder från sitt ärende hittar han Billy svårt skadad. Ed bestämmer sig för att leta reda på en gammal häxa som bor någonstans i skogarna kring affären. När han väl har hittat henne ber han henne om att återuppväcka Pumpkinhead för att hämnas på ungdomarna.

Men priset för att väcka Pumpkinhead är större än vad Ed hade räknat med. Är han beredd att betala?

Jag hade läst en del om den här klassikern men aldrig riktigt engagerat mig i att införskaffa den. Och nu äntligen har jag faktiskt sett den och jag måste säga att jag är imponerad. Den överskred mina förväntningar... och inte lite heller. Lance Henriksen som den vuxne Ed Harley är grymt bra och gör en riktigt schysst prestation i den här filmen. Vi skymtar till George 'Buck' Flower (bland annat Wishmaster) också. De övriga skådespelarna är hyggliga och jag tyckte de gjorde ett bra jobb.

Effekterna var hyggliga även om de inte spädde på med våld och blod. Make-upen däremot var riktigt cool och gjorde mig ganska imponerad tack vare att jag hade räknat med att det här skulle vara en riktig B-rulle med halvtaskiga effekter och halvtaskiga skådespelare. En till rätt cool grej är att filmen är baserad på en dikt av Ed Justin. Den går så här: "Keep away from Pumpkinhead, unless you're tired of living. His enemies are mostly dead, he's mean and unforgiving. Bolted doors and windows barred, guard dogs prowling in the yard. Won't protect you in your bed. Nothing will, from Pumpkinhead."

Hur som haver är det en riktigt bra skräckfilm iaf. Jag är riktigt imponerad.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0095925/

Old School

Och så lite komedi.

När Mitch kommer hem tidigare ifrån en arbetsresa kommer han på sin flickvän Heidi med att vara otrogen. Frank gifter sig, men vill inte släppa sitt vilda liv med fester, brudar och sprit. Beanie är en familjefar som försöker hitta tillbaka till sin vilda och galna ungdom.

Hur som haver flyttar Mitch ut från sin flickvän in i ett nytt hus som ligger intill ett college. Beanie får den briljanta idéen att de tre gamla vännerna ska skapa en förening, för att återuppleva deras ungdomsår, där de tar in missanpassade college elever, förlorare, medelålders folk och gamlingar som blir deras nya vänner. Men samtidigt vill det nya elevombudet, Pritchard, stänga ner deras förening tack vare det Mitch, Frank och Beanie gjorde mot honom när de var yngre.

En ganska kul komedi i långa led, helt enkelt. Stundtals är den skitkul, men emellanåt är det lite mycket trög dialog och inte allt för skojiga scener. Rollistan kan jag dock inte gnälla på. Flertalet av skådespelarna är såna där skådespelare jag gärna ser i en komedi och de gör ett bra jobb även i den här filmen.

Hur som haver är filmen ganska bra, även om den inte riktigt når ända fram till en rekommendation. Men vill man se en ganska typisk college-komedi så kan man alltid sno åt sig den här.

http://www.imdb.com/title/tt0302886/

Stalingrad

En av mina favoriter i kategorin Krig.

Filmen följer en bataljon tyska soldater under slaget om Stalingrad. Vi får följa dem när de intar staden och händelserna där emellan fram till det att de försöker ta sig ifrån staden då den Röda Armén har omringat Stalingrad.

Jag har sett den här flertalet gånger och det är inte utan anledning att den är en av mina favoriter i kategorin Krig. Den förfinar ingenting utan visar hur krig går till. Att vi dessutom får följa tyskar (som dessutom talar tyska!) gör filmen lite intressantare än alla dessa Hollywood-producerade filmer där det läggs fram att tyskarna var monster och helt omänskliga. Skådespelarna är bra och man lider nästan med karaktärerna de spelar när man tittar på filmen. Krigsscenerna är bra genomförda och känns trovärdiga.

Den här, tillsammans med Cross Of Iron, är en av de bästa krigsfilmerna som gjorts.. iaf i mitt tycke. Den skildrar på ett snyggt, men samtidigt brutalt och gripande, sätt hur slaget om Stalingrad gick till.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0108211/

The Misfit Brigade

Releasen jag såg hette Döden På Larvfötter, dvs Wheels Of Terror, översatt. Men originaltiteln är alltså The Misfit Brigade.

1943. Slaget om Stalingrad är förlorat och tyskarna är på reträtt. Djupt inne i de ryska skogarna har det 27:e pansarregementet förskansat sig, ett manskap bestående av f.d. straffångar och annat slödder som används vid självmordsuppdrag.

En grupp från det 27:e pansarregementet skickas iväg till järnvägsstationen i Dankov för att spränga ett tåg med olja, som ska stanna till där för att fylla på vatten. De lovas att slippa åka till östfronten överhuvudtaget något mer och en lång permission om de genomför uppdraget. Det är bara ett litet problem; uppdraget är rena självmordet.

När jag kikade på IMDB upptäckte jag att versionen jag såg var den korta versionen, som är ca 100 minuter, men det ska tydligen finnas en version på 112 minuter också. Den längre versionen tänker jag dock inte leta ihjäl mig efter, utan om jag råkar komma över den så kan jag tänka mig att se den.

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva. Jag har läst ett par av kommentarerna på Discshop om den här filmen och i nästan alla kommentarer skriver personerna att de hatar den här filmen och att den är orealistisk, skådespelarna är kassa etc. För det första kan jag faktiskt hålla med om skådespelarna.. åtminstone delvis. En del av skådespelarna borde inte ha fått vara med i den här filmen. När det kommer till krigsfilmer så ser jag gärna att de som står framför kameran verkligen kan leva sig in i hur det skulle kunna vara att vara med i krig. För det andra så följer visserligen inte filmen verklighetens historia, men ser man mellan fingrarna och ser på filmen som en underhållningsfilm så funkar den. En del av stridsscenerna var uruselt gjorda och såg till och från ut som om de var tagna ur dokumentärer kring andra världskriget. Dessutom talar skådespelarna engelska och använder sig av amerikanska uttryck, vilket är lite underligt med tanke på att de ska föreställa tyskar.

Jag skulle kunna fortsätta med ännu mer gnäll, men orkar inte.

Det jag menade med att filmen inte följer verklighetens historia är det här; "I början så använder sig filmen av en sovjettillverkad stridsvagn mod T55 från 50-talet. Uppenbarligen så ska den föreställa en Tiger. Senare så använder man flera SU-85 också från Sovjet fast denna modell användes av ryssarna under senare delen av 2:a världskriget och verkligen inte av tyskarna. Ska troligen föreställa tyska Jagdpanthers. Det enda som stämmer är ett par tyska bandvagnar och givetvis ryssarnas T34/85 stidsvagnar."

Det här stycket är tagit ifrån en av kommentarerna på Discshop.

Hur som haver så duger väl filmen att titta på tack vare att den är spännande till och från vilket räddar filmen från att landa platt.

http://www.imdb.com/title/tt0093546/

Incubo sulla città contaminata (aka Nightmare City)

Tack vare min snälle gamle vän H så fick jag slutligen tag på ett cover som hade originaltitel OCH alternativ titel.. även om releasen jag såg hade den alternativa titeln. Hur som haver, tack H!

TV-journalisten Dean Miller får i uppdrag att intervjua en professor och far iväg med en kameraman till flygplatsen för att invänta denne. Väl på flygplatsen landar ett militärplan utan landsmärken och strax därpå väller det ut en hord av människor som blivit utsatta av höga halter strålning som börjar slakta allt och alla som kommer i deras väg.

Miller måste nu försöka leta reda på sin fru Anna och ta sig ut ur staden innan den har blivit övertagen.

Den här ostiga skräckisen från 1980 är något av en kultrulle i mina ögon. Skådespelarna och storyn är riktigt bra. Men samtidigt som den har bra sidor så har den också ostiga. T ex effekterna och make-upen är något man nästan börjar skratta åt. Självfallet var releasen jag såg också dubbad till engelska, som så många andra av de gamla italienska skräckfilmerna.

Men i mångt och mycket är den här filmen en riktig guldklimp i min filmsamling och jag har sett den många, många, många gånger och älskar den för vad den är.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0080931/

Cross Of Iron

Klassiker.

1943. Vid östfronten har nazisternas krigslycka vänt. Soldaterna retirerar, medan slagfältet färgas rött av blod och ryssarnas fanor.

Samtidigt utkämpas en strid inom den egna truppen mellan korpral Steiner och kapten Stransky. Korpralen är en dekorerad kämpe; en vän av folket som ber överheten att dra åt helvete. Kaptenen är hans motpol; en vän av kapitalet som sätter diciplin och prestige i högsätet. Hans insats i kriget handlar enbart om att komma hem som en hjälte, dekorerad med Järnkorset. Och han skyr inga medel för att lyckas, vare sig lögner, utpressning - eller att offra sitt eget manskap.

Det blir en kamp mellan två järnhårda viljor, mellan moral och omoral, mitt i ett brinnande helvete i ett krig utan hjältar.

Det här måste vara en av tidernas bästa krigsfilmer, skulle jag tro. Den skildrar kriget ur tyskarnas synvinkel och påvisar att tyskarna faktiskt var mänskliga dem med. Skådespelarinsattserna är top-notch och alla skådespelare gör ett grymt bra jobb. Stridsscenerna är bra gjorda också, med en hel del explosioner, personer som sprängs, blir skjutna osv. och påvisar hur krig går till på ett snyggt men samtidigt brutalt sätt.. men vad är krig om inte brutalt?

Kort och gott är det en mycket bra krigsfilm som ingen krigsfilmsfantast borde vara utan.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0074695/

Sûpâ Mario Burazâzu.: Pîchi-hime kyushutsu dai sakusen

En väldigt svåråtkomlig anime med Super Mario Brothers från 1986! Översättning på titeln blir ungefär; Super Mario Bros.: The Great Mission To Save Princess Peach (till engelska, givetvis).

En kväll när Mario sitter och spelar händer något märkligt; en prinsessa vid namn Peach kommer ut ur tvrutan och ber Mario om beskydd från den ondeskefulla King Koopa. Strax därpå dyker även King Koopa upp och kidnappar Peach.

Dagen därpå beger sig Mario och hans lillebror Luigi iväg till Mushroom Land för att rädda prinsessan Peach från King Koopa.

Vad jag har förståt det så släpptes den här på bio och senare på vhs. Men i dagens läge är den otroligt svår att få tag i och lyckas man få tag i en kopia kan man lugnt räkna med att få hosta upp mot 180 dollar.

Hur som haver så stinker hela filmen 80-tal lång väg, med tanke på animationerna. Storyn är simpel, men är ganska underhållande på sitt lilla sätt. Animationerna är ganska bra och vissa sekvenser skriker anime lång väg. T ex olika ansiktsuttryck som man inte kan låta bli att gapskratta åt och diverse olika situationer som enbart kan inträffa i en anime.

Att voiceactingen var lite trög och kändes emellanåt svamlig var dock ett litet minus. Filmen känns dock väldigt trogen till Super Mario Brothers spelen då de använt en massa ljud och musik ifrån spelen.

Allt som allt så tyckte jag det var en bra film. Och de 60 minutrarna var alldeles lagomt för den här filmen då den inte behövde utveckla storyn tack vare att vi alla redan känner till Super Mario Brothers. Så.. råkar ni snava över ett exemplar så kika på den.. det är den klart värd.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0469611/

Futurama: Bender's Game

Tredje och, än så länge, sista Futurama filmen.

Bender blir besatt av ett tärningsspel och blir snart inspärrad på dårhus för robotar. I samma veva försöker Leela, Dr. Farnsworth och Fry att föra en svart rubin till Mom's Dark Matter (typ bränsle) fabrik för att kombinera den svarta rubinen med en röd rubin (tack vare Mom's höga priser på bränslet), vilket resulterar i att Dark Matter bränslet blir värdelöst och därmed går Mom i konkurs.

Men något händer och Leela, Dr. Farnsworth, Fry, Bender, Mom och hennes söner dras in i Benders fantasivärld.. där kampen fortsätter.

Den här tredje filmen är den sämsta av de tre filmer som finns hittils. Den gav mig inte lika mycket som de två första och dessutom var storyn betydligt sulligare, samtidigt som den var långdragen.

Jag menar inte att den är kass, men den är, som sagt, sämre än de två tidigare filmerna och saknar dessutom seriens charm och styrka.

I helhet en helt ok film. Men älskar man serien och gillar de två första filmerna lär man bli besviken.. tyvärr.

http://www.imdb.com/title/tt1054486/

Futurama: The Beast With A Billion Backs

Andra Futurama filmen, som tar vid direkt efter den första.

Efter händelserna i första filmen har en stora reva i universum kommit till. När mänskligheten undersöker revan upptäcker de att innanför revan finns en utomjordisk livsform som är lika stor som en planet, med tentakler. Utomjordingen tar över planeten Jorden och med hjälp av dess kraft att kontrollera andra livsformer använder den sig av Fry för att driva en religös sekt.

Den andra Futurama filmen har en ännu snurrigare story, men i mitt tycke är den faktiskt bättre än den första. Jag garvade ännu mer än vad jag gjorde när jag såg den första filmen och jag är riktigt nöjd med den här.

Mycket mer än så finns det inte att säga om den här filmen. Den är kul helt enkelt och känns trogen till serien.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt1054485/

Futurama: Bender's Big Score

Den första långfilmen med Futurama! Tack vare att en fjärde Futurama film är på gång så gör jag inte en trilogi-recension av de tre filmerna som finns ute redan. Så.. enjoy.

Professor Farnsworth blir lurad att skriva under ett kontrakt, som säger att han överlåter hela Planet Express till tre utomjordingar, efter att ha fått en massa spam på sin mail. I samma veva tankar Bender ner gratis porr, tror han.. vilket i själva verket är ett virus vilket gör att han måste göra allting som de tre utomjordingarna begär av honom.

Det låter inte ut att vara mycket av en story, men faktum är att jag har uteslutit en del för att inte spoila (som jag brukar göra när det är en lite knepig story, typ).

Jag gillar iaf den här första Futurama filmen. Jag såg den strax efter att den kom ut och gillade den även då. Den är vad man kan vänta sig av Futurama; snurrigt, roligt och ganska flammsigt. Storyn blir en bit in i filmen riktigt snurrig men nystas på ett snyggt sätt upp mot slutet. De som har lånat ut rösterna i serien har även lånat ut sina röster här och de gör det även bra här.

Gillar man Futurama serien lär man också gilla den här första filmen. Jag gillar den iaf och den gav mig ett antal rejäla gapskratt och en hel del fnissningar. Så, den..

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0471711/

The Tommyknockers

Stephen King filmatisering igen.

När författarinnan Roberta 'Bobbi' Anderson hittar något underligt i skogen som omger hennes marker strax utanför den lilla staden Haven börjar mystiska saker inträffa. Flertalet mystiska försvinnande inträffar i Haven, Bobbi's hund Pete's gråstarr försvinner mirakulöst och människorna i den lilla staden börjar förändras.

Vad är det som försigår egentligen? Och vad är det för föremål Bobbi hittade egentligen?

Den här filmatiseringen av King's bok är rejält seg. Inte förns efter ca 90 minuter (av 180) börjar filmen röra på sig och något av intresse faktiskt händer. Skådespelarna är visserligen bra, men de kämpar mot ett trögt och i överlag stentrist manus. Effekterna vill jag knappt påpeka.. det är ju i början av 90-talet och en film gjord för tv, så vad kan man egentligen begära?

I långa drag är det här en av de trögare King-filmatiseringarna tycker jag. När jag såg den när jag var yngre hatade jag den och tyckte den var stentråkig och värdelös. Nu när jag sett om den tycker jag den är trög och tråkig, men inte urusel som innan.

Om man måste se alla King filmatiseringar så lär man se den här, i annat fall tycker jag man kan se något annat som filmatiserats efter King's böcker och noveller.

http://www.imdb.com/title/tt0106156/

Small Soldiers

Joe Dante filmen som blev grymt omtalad när den kom. Kritikerna satte morgonkaffet i halsen och det blev ramaskri över att den innehöll alldeles för våldsamma scener för barn men att den samtidigt var alldeles för barnslig för vuxna.

När en leksaksdesigner får tillgång till hemlig teknologi sätter han in ett datorchip, som är framtaget av militären för krig, i nya actionfigurer för att de ska kunna tala, röra på sig och agera.

Tre månader senare lyckas den femtonårige Alan, son till en leksaksaffärsägare, övertala lastbilschaffisen Joe om att få en last med de nya actionfigurerna för att kunna sälja dem och få in en slant åt sin far.

Kort därefter kommer figurerna till liv och The Commando Elite, ledda av Major Chip Hazard, beger sig iväg för att leta reda på och förinta The Gorgonites, ledda av Archer. Ganska snart blir den lilla lugna staden till en krigszon.

Ok. Det första jag har att påpeka är att den här filmen är råbra. Det andra jag har att påpeka är att den har en massa bra skådespelare som både agerar framför kameran, samt att det är flertalet bra skådespelare som lånar ut sina röster till dockorna. Till exempel ser vi en ung Kirsten Dunst i en av huvudrollerna, Tommy Lee Jones, Frank Langella, George Kennedy, Sarah Michelle Gellar och Christina Ricci lånar ut sina röster och Dick Miller (som var med i Gremlins filmerna, som Joe Dante också regisserade) skymtar förbi i rollen som lastbilschaffisen Joe. Och givetvis en helt bunt andra duktiga skådespelare.

Storyn är lite freaky, men funkar helt klart. Den innehåller en portion humor samtidigt som den innehåller en del riktigt coola actionsekvenser. Att den inte är gjord för varken yngre barn eller äldre vuxna säger sig självt. Jag skulle tippa på att den är mer riktad mot ungdomar och personer med flyktig fantasi.

Precis som Gremlins filmerna så ska man inte ta den här filmen på allvar, utan bara låta sig bli underhållen.. vilket jag personligen tyckte att den gjorde väldigt bra.

Kort och gott så är det här en mycket sevärd film i mitt tycke.. och jag kommer troligtvis att se om den fler gånger.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0122718/

Sweet 16

Jag hittade inget cover med originaltiteln, så jag tog det här istället. Releasen jag såg hette dessutom samma som coverbilden säger, men originaltiteln är alltså Sweet 16.

Den söta nyinflyttade 15 (snart 16) åriga flickan Melissa försöker skaffa sig nya vänner. Men det är ett litet problem; alla killarna hon umgås hittas senare brutalt mördade. Är det Melissa som står bakom morden? Eller är det någon annan?

Det här måste ha varit en av de många slasherfilmer som kom och försvann i glömska för många under det ljuva 80-talet då slasherfilmer blomstrade som ogräs i filmvärlden. Jag tyckte det inte var något speciellt alls med den här filmen utöver att skådespelarna var ganska bra.

Den var inte speciellt spännande och något direkt våld fanns inte heller med i bilden egentligen. Mordscenerna gick i slowmotion och kändes ganska tråkiga att titta på med tanke på att samma sak hände i varje scen där man fick se någon som blev mördad.

Storyn var dessutom en enda klisché. Galing-som-fimpar-folk-till-höger-och-vänster-med-ett-ibland-korkat-eller-löjligt-motiv-story, i princip.

I långa led duger väl filmen att fördriva tid med, men jag kommer troligtvis inte se om den iaf. Jag ser den här filmen mest som ytterligare en av de slasherfilmer som kom under 80-talet som egentligen inte tillförde ett skit utan fortsatte bara i samma gamla vanliga spår som alla de andra slasherfilmerna redan gått i.

http://www.imdb.com/title/tt0083146/

Clownhouse

Clownskräck av mannen bakom Jeepers Creepers filmerna.

Två veckor innan Halloween kommer en cirkus till en liten stad. I samma veva rymmer tre stycken mentalpatienter ifrån det lokala mentalsjukhuset. Tre bröder, som är ensamma över kvällen, bestämmer sig för att gå på cirkusen. Väl på cirkusen får Casey, den yngsta brodern, panik när en av clownerna försöker dra upp honom i ringen, tack vare att han har clownskräck.

Snett efter att de tre bröderna har kommit hem dyker mentalpatienterna upp.. utklädda till clownerna från cirkusen.

Den här independent filmen, som är lite i stuk med den första Halloween filmen, är riktigt kuslig. Skådespelarna är bra, även om man kan tycka att de tre bröderna är töntiga emellanåt. Och istället för tonvis med blod, gore och äckel så har Victor Salva valt att spara på blodet och fokusera på stämningen istället.

Jag gillar ofta clownskräckisar och det här är inget undantag. Jag har sett den en gång förut och när jag fick syn på den på dvd så införskaffade jag mig den per omgående. Anledningen till att jag gillar den är, som jag skrev längre upp, den grymt kusliga stämningen den har över sig och de välspelade karaktärerna. Samt en schysst, men enkel, story som drivs på ett snyggt sätt.

Är man för såna här filmer är det här ett måste.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0094886/

Wrong Turn 2: Dead End

Den grisiga uppföljaren.

Den pensionerade militären Dale Murphy har sadlat om och blivit programledare för dokusåpan Ultimate Survivalist: The Apocalypse, där deltagarna tävlar i en simulerad postapokalyptisk ödemark. Tävlingen är enkel; deltagarna ska under fem dagar "överleva" i vildmarken och utföra diverse olika uppgifter som de allt eftersom blir utmanade att göra. Men inte allt för långt efter deras ankomst till skogarna i Greenbrier Back Country, West Virginia, där tävlingen ska genomföras, måste de kämpa för sina liv på riktigt.

Det första jag har att säga är att jag var nöjd med inledningen av filmen. Filmens bimbo blev struken redan efter nån minut in i filmen. För det andra vill jag säga att den här filmen är betydligt grisigare och blodigare än den första filmen. Och för det tredje så tyckte jag faktiskt den var ganska bra.

Men även om den hade sina bra sidor, så hade ju den också självklart sina dåliga sidor. Skådespelarna var väl ganska ok, även om en och annan av dem spelade över något fruktansvärt och borde inte ha fått ställa sig framför kameran överhuvudtaget. Storyn i filmen var halvdan, men funkade. Vissa av dialogerna tyckte jag var helt onödiga och rent utsagt gräsliga att lyssna på.

Ett plus som filmen ska ha är effekterna, som det bjöds rejält på, och make-upen.

Har man inte sett första Wrong Turn men vill se den här så behöver man inte leta ihjäl sig efter den första filmen. Den här har ingenting med den första filmens händelser att göra what so ever.. mer än att den är jävligt våldsam och har ett liknande tema.

Sevärd, men inte tillräckligt stark för att rekommenderas. Tyvärr.

http://www.imdb.com/title/tt0804555/

Wrong Turn

Och så återigen; kalla mig efter. Det här var första gången jag såg den här filmen.

I bergen i West Virginia sägs det bo en familj som efter flera generationer av inavel har blivit vanställda. De som har besökt deras hemtrakter har försvunnit spårlöst...

När Chris Flynn är på väg till en arbetsintervju väljer han att ta vägen över bergen i West Virginia tack vare att en olycka längs vägen har stoppat upp trafiken vilket kommer göra honom försenad till intervjun.

Tack vare brist på uppmärksamhet kör han rakt in i en annan bil som fått punktering och som står mitt på vägen. Han och tre av personerna i sällskapet med den punkterade bilen beger sig iväg för att försöka leta reda på en telefon så de kan fixa en bärgare. Efter att ha gått en stund kommer de slutligen fram till en underlig stuga mitt ute i ingenstans. De går in och blir snart varse om att de kanske inte borde ha gjort det...

Den här filmen gav mig ingenting egentligen. Vissa säger att den här filmen är råbra och vissa säger att den suger röv. Jag säger att den är ok... att döda tid med. Är man en inbiten slasherfilmstittare så ger inte den här filmen något nytt what so ever. Ser man inte så ofta på slasher (eller skräck överhuvudtaget) så kanske den ger något som kan gotta för en stund.

Utöver att den inte gav mig något nytt så var den fruktansvärt förutsägbar också. Våldet hade dom inte sparat på heller, vilket iofs ingen gör i dagens slasherfilmer. Ju mer blod, desto "läskigare" blir det.. tydligen. Vissa av karaktärerna (och skådespelarna med för den delen) skulle jag bra gärna vilja klippa till och säga "Gör om! Gör rätt!" till. Idioter.

Men i överlag är det här en helt ok film att slå ihjäl lite tid med. Men har man sett en del slasherfilmer, då har man även sett den här.. egentligen.

http://www.imdb.com/title/tt0295700/

The Incredible Torture Show (aka Bloodsucking Freaks)

Originaltiteln är alltså The Incredible Torture Show, men releasen jag såg hette Bloodsucking Freaks. Dessutom orkade jag inte leta reda på ett cover med originaltiteln, så det så.

Master Sardu och hans medhjälpare Ralphus driver en teater där nakna kvinnor, som blivit kidnappade, blir torterade till döds. Publiken tror dock att det bara är trovärdiga specialeffekter som framförs på ett mycket realistiskt sätt.

Men när en dansös försvinner spårlöst blir hennes pojkvän misstänksam och tar kontakt med en polisinspektör som börjar rota i det hela.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om den här filmen. Den är grymt bizarr och konstig. Den hade sina stunder då den var ganska blodig och våldsam. Mycket naket var det också, givetvis.

Skådespelarna dög. Effekterna lika så. Men storyn var helt vriden och stundtals funderade jag på om filmen egentligen hade någon story som var sammanhängande. Utöver det så var storyn jävligt trög stundtals.

Jag läste en kommentar på IMDB kring den här filmen, där skribenten skrev att man måste se filmen två gånger, eller fler, för att man ska kunna tycka om den. Jag tror jag aldrig mer kommer se den här filmen.. den föll mig inte mycket i smaken.

http://www.imdb.com/title/tt0077247/

Revenge Of Billy The Kid

Gamle McDonald hade en gård.. och på den gården HADE han en get.

När farmaren Gyles MacDonald på fyllan sätter på en av sina getter ger de oanade konsekvenser. Geten föder en mutant som är till hälften människa och till hälften get, som dottern i familjen ger namnet Billy.

Gyles gör sig av med Billy.. men snart kommer Billy tillbaka, för att ge igen.

Jag hade inte speciellt stora förhoppningar på den här filmen när jag införskaffade den. Självfallet fick jag inte heller speciellt mycket mer än det jag hade hoppats på heller. Skådespelarna var bra, effekterna var bra och storyn var väl ok, fastän den var något vriden.

När jag införskaffade den hoppades jag på att få se en rejäl splatterfilm, det jag fick var en ok skräck/komedi.. även om den inte framkallade några skratt för min del.

Men filmen var iaf inte dålig. Jag tycker den var lagomt underhållande och helt ok i långa led.

http://www.imdb.com/title/tt0102783/

RSS 2.0