Howling V: The Rebirth

Femte, men inte sista, delen i serien.

Budapest, 1489. Efter att en stor familj, inklusive deras tjänare, har begått, ett till synes, kollektivt självmord bommas deras slott igen.

Budapest, 1989. Det har gått femhundra år och det är dags att öppna det igenbommade slottet igen. En grupp på tio personer har blivit inbjudna till slottet av en underlig greve. Gruppen har ingen som helst aning om vad de ska göra där och det hela får en olustig vändning när de upptäcker att bussen som tog dem dit har försvunnit. Givetvis förvärras läget när en plötslig snöstorm slår till och sällskapet måste övernatta i det gamla slottet.

Snart försvinner flera i gruppen och de resterande personerna bestämmer sig för att leta reda på dem. Inte allt för långt efter att sökandet börjat upptäcker de att det är något mer än dem på slottet...

Givetvis har jag uteslutit lite grann för att slippa spoila allt för mycket.

Det här är den (hittils) bästa uppföljaren till The Howling. Givetvis är den sämre än den första, men samtidigt är den bättre än de tre första uppföljarna.. även om den fjärde filmen var helt ok.

Den femte delen i serien avviker till en viss del ifrån de övriga filmerna i serien. Dels för att varulven får vi inte se mycket av och storyn har lite mer mystik över sig tack vare den underliga starten på filmen.

Att vi inte får se mycket av varulven låter kanske trist, men filmen drivs inte av att vi får se varulvar fjanta runt (som i tvåan och trean) utan den drivs av storyn och skådespelarna. På tal om skådespelare så duger de. De är bättre än de i tvåan, tack och lov, men givetvis är det inte skådespelare som borde bli Oscar-nominerade.. och givetvis är det en och annan av dem som inte borde fått ställa sig framför kameran. Dessutom är en och annan av karaktärerna riktigt dum i huvudet och emellanåt skulle jag vilja ge på de en fet nacksmäll. Effekterna och make-upen var ok och bättre än vad jag förväntat mig. Storyn är ganska bra och i slutet av filmen kommer en liten "twist".. även om jag redan räknat ut vad som skulle hända, typ.

Klart sevärd om man inte har något annat i filmhyllan.

http://www.imdb.com/title/tt0097534/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0