Howling IV: The Original Nightmare

Fjärde delen i serien, som faktiskt är ok... otroligt nog.

Efter att ha sett en del underliga saker ber författarinnan Marie Adams läkare om att hon och hennes man Richard ska fara iväg från storstaden ett tag så att Marie får vila upp sig. De beger sig iväg till en stuga strax utanför den lilla staden Drago.

När Marie har anländit till stugan verkar allting vara perfekt.. tills det att mörkret har gjort sitt intrång. Hon hör ylanden från skogen och när hon pratar med ortsbefolkningen förnekar de att det finns stora djur i trakten. Kort därpå försvinner hennes hund och hennes syner blir värre.

Janice, en f.d nunna, dyker upp och berättar att hon försöker reda ut vad som hennes vän Syster Ruth, som ska ha hittats virrandes i skogen runt Drago. Janice och Marie börjar rota i stadens historia för att ta reda på vad som egentligen försigår.. och vad som hände Syster Ruth.

Den fjärde filmen är bättre än de två första uppföljarna, men givetvis sämre än den första filmen. Men vad jag har förståt det så är den fjärde filmen också mest trogen till den första Howling-boken.

För er som undrar, yes, det finns en trilogi av böcker som heter The Howling och givetvis är filmerna baserade på dem. Det roliga är att den första och fjärde filmen är baserade på samma bok, men den fjärde filmen är mer trogen än den första. Även om fjärde filmen är sämre än första. Äh, ni fattar..

Hur som haver så duger fjärde filmen. Jag får inte gråa hår av att titta på den iaf. Den har lite spänning och några riktigt fina scener där någon blöder lite. Men med några scener menar jag få scener. Väldigt få, tyvärr. Förvandlingsscenerna är få, fast duger att titta på. De är iaf bättre än de i tvåan och trean.

Effekterna är riktigt bra. Make-upen däremot är ett skämt. Varulvarna ser mer ut som människor med extrema Ronny & Ragge-polisonger och färgat hår. Inte speciellt övertygande, alltså. Men rätt vad det är får de en annan form. Vill ni veta vilken, se filmen. Skådespelarna är bättre än i de två första uppföljarna, vilket är ett plus. Men samtidigt spelas det över till och från, vilket blir ett minus. Storyn i sig är ganska ok, även om den kunde ha varit lite mer intensiv och mer händelserik.

Filmen i sig duger att titta på. Tvåan och trean är sämre än den här, men den här är sämre än första filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0095334/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0