Pumpkinhead: Ashes To Ashes

Tredje filmen i serien.

Närmare 20 år efter händelserna i den första filmen har lugnet laggt sig över den lilla staden igen. Men lugnet bryts när ortsbefolkningen upptäcker att en grupp människor har sålt deras avlidna släktingars organ och dumpat kropparna i ett träsk inte allt för långt ifrån krematoriet.

I rent vrede beger sig fyra stycken personer iväg till den gamla häxan Haggis (som framkallade Pumpkinhead åt Ed Harley för närmare 20 år sedan) för att få hjälp att framkalla Pumpkinhead för att utkräva hämnd på de som har skändat deras släktingars kroppar. Haggis använder sig av Ed Harleys mumifierade kvarlevor för att framkalla Pumpkinhead återigen.

Men priset är fortfarande högt för att kalla på Pumpkinhead. Och frågan är återigen; är personerna beredda att betala priset?

Stundtals ser Pumpkinhead ut att vara en snubbe i dräkt, som i de tidigare filmerna, och stundtals ser han ut som en datoranimering vilket försämrar känslan i filmen. Visserligen ger det Pumpkinhead fler möjligheter, så som att klättra på tak, väggar och annat joks. Men det är ganska ointressant egentligen.. han känns betydligt verkligare i de två första filmerna, hur som haver.

Skådespelarna är betydligt sämre än i de två första och andra filmen hade ju inte toppen-skådisar. Effekterna är visserligen bättre och modernare, men samtidigt så tillför det ju att filmen blir automatiskt våldsammare och blodigare. Men modernare innebär inte heller automatiskt att de är bättre. En del av effekterna som visas är riktigt löjliga och det syns lång väg att de är datoranimerade. Att de har tagit med Lance Henriksen som Ed Harley igen är dock ett plus.. även om han knappt är med alls egentligen. Doug Bradley (Pinhead i Hellraiser-filmerna) gör en halvdan insatts som den lilla stadens doktor.

Tredje filmen är ett misslyckande i min mening. Tyvärr. Även om andra filmen inte var lika bra som den första, så är den betydligt bättre än den här tredje filmen. Jag är ganska besviken, men samtidigt är jag inte förvånad.

http://www.imdb.com/title/tt0780593/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0