Sûpâ Mario Burazâzu.: Pîchi-hime kyushutsu dai sakusen

En väldigt svåråtkomlig anime med Super Mario Brothers från 1986! Översättning på titeln blir ungefär; Super Mario Bros.: The Great Mission To Save Princess Peach (till engelska, givetvis).

En kväll när Mario sitter och spelar händer något märkligt; en prinsessa vid namn Peach kommer ut ur tvrutan och ber Mario om beskydd från den ondeskefulla King Koopa. Strax därpå dyker även King Koopa upp och kidnappar Peach.

Dagen därpå beger sig Mario och hans lillebror Luigi iväg till Mushroom Land för att rädda prinsessan Peach från King Koopa.

Vad jag har förståt det så släpptes den här på bio och senare på vhs. Men i dagens läge är den otroligt svår att få tag i och lyckas man få tag i en kopia kan man lugnt räkna med att få hosta upp mot 180 dollar.

Hur som haver så stinker hela filmen 80-tal lång väg, med tanke på animationerna. Storyn är simpel, men är ganska underhållande på sitt lilla sätt. Animationerna är ganska bra och vissa sekvenser skriker anime lång väg. T ex olika ansiktsuttryck som man inte kan låta bli att gapskratta åt och diverse olika situationer som enbart kan inträffa i en anime.

Att voiceactingen var lite trög och kändes emellanåt svamlig var dock ett litet minus. Filmen känns dock väldigt trogen till Super Mario Brothers spelen då de använt en massa ljud och musik ifrån spelen.

Allt som allt så tyckte jag det var en bra film. Och de 60 minutrarna var alldeles lagomt för den här filmen då den inte behövde utveckla storyn tack vare att vi alla redan känner till Super Mario Brothers. Så.. råkar ni snava över ett exemplar så kika på den.. det är den klart värd.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0469611/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0