ZMD: Zombies Of Mass Destruction

25 September, 2003. Livet är lugnt och stilla på den lilla amerikanska ön Port Gamble - fram tills det att en terroristattack i form av ett virus inträffar på ön och förvandlar större delen av befolkningen till zombies. Ett fåtal personer är fortfarande i livet och måste nu överleva attackerna från de odöda.

ZMD var till en början väldigt långsam och seg, men runt en halvtimme in i filmen brakar det hela loss och resten av filmen består till större delen av gore, våld och lite skämt. Effekterna är välgjorda för en independent film och jag blev faktiskt ganska imponerad över dem, bortsett från ett par enstaka fall där uppenbar CGI använts. Det är inga nämnvärda skådespelare med i filmen, men de gör ändå ett bra jobb och det hela flyter på bra.

Filmens enda fall är att den är inte speciellt kul. Det är några enstaka skämt som fick mig att garva till men i det stora hela kändes det mer som en Romero-inspirerad satir utan någon som helst humor.

Jag tror många skippar att se den här filmen tack vare namnet, men går då även miste om en underhållande zombiefilm - även om den inte var speciellt roligt.

Mycket sevärd - även om den är felkategoriserad.

http://www.imdb.com/title/tt1134674/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0