The Brøken

När den brittiska radiologisten Gina McVey (Lena Headey) annordnar en överaskningsfest - tillsammans med sin pojkvän Stefan Chambers (Melvil Poupaud), hennes bror Daniel (Asier Newman) och hans flickvän Kate Coleman (Michelle Duncan) - för hennes far John (Richard Jenkins) inträffar någonting märkligt; spegeln i matsalen går i tusen bitar utan någon som helst anledning.

Dagen efter firandet tror sig Gina se sig själv åka förbi henne med hennes egen bil. Chockad över händelsen beger hon sig efter den mystiska kvinnan till hennes lägenhet, där hon finner ett fotografi av sig själv och sin far. Härifrån tar händelserna en spöklik vändning och frågan är om inte Gina blivit tokig.. eller?

Inledningen byggs upp ganska snabbt, men guess what? Resten av filmen är en otroligt långsam resa till ingenstans. Filmen kommer ingen direkt vart utan står och trampar på samma ställe och vi får egentligen aldrig någon ingående förklaring till varför flera saker i filmen inträffar - vilket lämnar stora frågetecken efter att filmen slutar. Många, många scener i filmen är utdragna så pass långt de bara går att dra ut på och det hände mer än en gång att jag tappade tråden av vad som egentligen inträffade i filmen tack vare ointresse.

Filmens story hade potential och idéen filmen bär på är inte dum, bara det att framförandet är så otroligt långtråkigt och händelselöst (till största delen) att det blir nästintill olidligt att titta på den. Det som höll mig kvar var de goda skådespelarna som kämpar tappert att driva storyn framåt - men misslyckas tyvärr ändå - samt den hyfsat kusliga stämningen filmen hade, som aldrig utvecklas till sitt fulla potential.

Gillar man snarkiga rysare kan nog det här vara något för en att slänga ögonen på. Vi andra - som vill bli underhållna när vi tittar på film - kan leta vidare.

http://www.imdb.com/title/tt0906734/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0