The Exorcist III

Kommisarie Kinderman (George C. Scott) och Fader Dyer (Ed Flanders) försöker att gaska upp varandra genom att gå på "It's A Wonderful Life" på den lokala biografen i Georgetown, nära Washington D.C., då det var femton år sedan deras gemensamma vän Fader Damien Karras dog under en exorcism (första filmen). Men Kinderman får ingen vila då en våldsam och sadistisk galning är på fri fot. Hans mord - involverande tortyr, halshuggning och vanhälgande av religiösa ikoner - är nog illa, men de påminner också om de Gemini Killer genomförde.. enda problemet är att denne har varit död i femton år.

Den tredje filmen är en klar förbättring från den andra urusla filmen och det går faktiskt att klassa den här filmen som en skräckfilm, även om den är utdragen på sina ställen. Spänning finns och filmen engagerar så pass att man inte vill stänga av den iaf, lite tack vare insatser från Brad Dourif och Jason Miller som spelar samma roll, som skiftar mellan de två.

Manuset är lite mer sammanhängande än den föregående filmen, men vissa pusselbitar fattas och flera hål och frågor lämnas öppna vid filmens slut. Effekterna är helt ok, även om man inte får se speciellt mycket av dem då nästintill alla mord inträffar off-screen - varpå vi får dem beskrivda för oss, troligtvis mycket för att slippa censurproblem. Eller nåt.

Den tredje filmen är inget mästerverk, men den går lite i samma fotspår som den första filmen samtidigt som den går en egen väg. Hyfsat ok film hur som haver - finns bättre, finns sämre.

http://www.imdb.com/title/tt0099528/

Kommentarer
Postat av: melker

Hallå! Jsg diggar verkligen din blogg. Jag håller själv på att jobba inom film. Jag är övertygad om att mitt företag har något som kan intressera dig. Det handlar om en ny teknik för att kolla på film online. Du kan väl höra av dig till mig om du skulle vara nyfiken. Melker.Isell@linqers.com

2010-02-18 @ 11:52:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0