Exorcist II: The Heretic

Fyra år har gått sedan Regan MacNeil (Linda Blair) blev besatt av en ondskefull demon och fick genomgå en exorcism, med resultatet av tre döda. Med hjälp av Dr. Gene Tuskin (Louise Fletcher) försöker hon att återfå bortträngda minnen och med hjälp av en manick Dr. Tuskin tagit fram, som hypnotiserar två personer och kopplar samman deras medvetanden, upptäcker de att demonen som besatte Regan, kallad Pazuzu, fortfarande finns inom henne.

Samtidigt blir Fader Lamont (Richard Burton) tillfrågad att utreda Fader Merrin's (Max von Sydow) död, vilket leder honom till Regan. Tillsammans måste de försöka att övervinna Pazuzu.

Hur i hela fridens namn kunde de få släppa något sånt här skit? Att den första filmen var långdragen på sina håll var en sak, men när de gör en uppföljare där i princip inte ett skit inträffar igenom filmen utöver de sista tio minutrarna är rent av skamligt.

Manuset i filmen är rent av obegripligt och stundtals slår det mig att jag undrar vad filmen egentligen handlar om och vad som egentligen händer. Hela händelseförloppet är otroligt tråkigt, långdraget och helt befriat från intressanta saker fram till ungefär de sista 10 minutrarna av filmen då det faktiskt inträffar någonting som man kan kalla för intressant. Dialogerna var utomordentligt skittråkiga och dras ut något fruktansvärt igenom filmen, vilket gjorde mig mer sömnig än intresserad.

Skådespelarna är hyfsat ok, men engagerar inte för fem öre och gör filmen desto tråkigare. Effekterna imponerar inte heller, utan ser bara cheesiga och fåniga ut.

Trivia kring filmen då; när filmen äntligen var klar för förhandsvisning skrattade publiken sig fördärvad. Ett nytt slut spelades in och filmen klipptes om och ner. Det gjorde inte saken ett dugg bättre. Ytterligare ändringar gjordes utan John Boorman's medverkan. När de behöver dra in filmen två gånger för att redigera om den tack vare att publiken, istället för att bli skrämda, skrattar åt skiten säger en del om filmen i sig. Att folk dessutom slängde saker på bioskärmen under förhandsvisningen för att visa vad de tyckte om filmen påvisar ännu mer hur värdelös filmen i sig är.

En skräckfilm utan skräck är inte en bra skräckfilm - vilket inte Exorcist II: The Heretic är. Småbarnsprogram så som Teletubbies både engagerar och skrämmer mer än den här smörjan. Tyckte du att den första filmen var seg? Se upp med den här, den är tio resor värre.

http://www.imdb.com/title/tt0076009/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0