Deadfall

På hennes födelsedag sticker Dora (Audrey Lowe), hennes vänner Hope (Kirstin Leigh) och Rudy (Brady Fischer) tillsammans med hennes pojkvän Stanley (Patrick Lawlor) till en stuga tillhörande Stanley's farbror - en man som studerat vidskepelser och andra övernaturliga fenomen - för att spendera ett par dagar ute i skogen tillsammans. Väl i stugan hittar Rudy en underlig låda i källaren och tar upp den i vardagsrummet. Dora öppnar den, varpå en ondskefull kraft släpps lös och börjar terrorisera dem...

Evil Dead, någon? Det är en hel del saker som påminner om Evil Dead i den här filmen och det luktar rip-off lång väg.. eller åtminstone att gänget bakom filmen fått inspiration ifrån den filmen, även om den inte är i närheten av Evil Dead.

Deadfall är otroligt långdragen och det börjar inte hända något direkt av intresse förrens efter ungefär halva filmen, men även efter detta fortsätter det att vara långdraget och inte det minsta intressant. Det blir aldrig spännande, intressant eller engagerande utan filmen känns bara otroligt tråkig och utdragen fram till det stora "Jaha?"-slutet.

Effekterna är inte de bästa, men är klart godkända för den här typen av film - även om vi knappt får se någonting av dem då det mesta våldet inträffar off-screen. Skåd.. jag menar personerna i filmen är stela som träklabbar och många repliker låter som att de blir lästa direkt ur manuset - de har helt enkelt inte något större flyt.

Nä. Undvik Deadfall och se om Evil Dead igen istället. Den må vara nästan 20 år äldre, men den är fan så mycket mer engagerande och underhållande än den här tråkhögen.

http://www.imdb.com/title/tt0128158/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0