Biography - Arnold Schwarzenegger

Biography är ett amerikanskt biografi/dokumentär/historia-program där de berättar om olika välkända personer inom diverse olika ämnen - film, sport, forskning, politik, krigsföring osv. Avsnittet jag tittat på och tänkte recensera handlar givetvis om ovannämda person: Arnold Schwarzenegger.

Igenom avsnittet berättar de hyfsat detaljerat om Arnold's uppväxt, hur han slog sig fram inom bodybuilding och vilka vägar han fick lov att ta för att ta sig dit han ville; filmvärlden. De går givetvis också in på hans filmkarriär och hans politiska karriär, men även de motgångar han fick gå till mötes, både privat och som kändis, så som filmer som floppade, hjärtproblem och skandaler involverande sexuella trakasserier. De går även kort in på hans privatliv, så som hur han träffade sin fru Maria Shriver, deras giftermål och deras barn. Men då det här Biography avsnittet är ifrån 2003, så har det ju givetvis hänt en del sen dess för Arnold.

Utöver Arnold intervjuas flera andra personer som följt honom genom åren, exempelvis James Caan, James Belushi, Jonathan Mostow, Ivan Reitman, Stan Winston, Penelope Ann Miller, Kelly Preston, Ronald Shusett, Kristanna Loken, Jack Armstrong (bodybuilder), Eric Morris (skådespelarlärare) och Joe Weider (en av Arnold's vänner).

Dokumentären i sig är informativ och är intressant - åtminstone för oss som är fans till Arnold. Men samtidigt målar nästan alla intervjuade upp Arnold som en hyvens snubbe som aldrig gjort en fluga förnär, vilket jag ärligt talat tror vad jag vill om. Visst, Arnold har säkert gjort mycket gott här i världen och är säkerligen en mycket bra pappa och man i sig - men vi har alla skelett i garderoben.. och det kommer ingen undan med.

Fans till Arnold får nog ut - åtminstone lite - av den här dokumentären, alla andra som inte är det får nog inte ut ett skit av den.

http://www.imdb.com/title/tt0472034/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0