The Dentist

Dr. Feinstone hade allt: en vacker fru, ett stort hus och en framgångsrik tandläkarkarriär. Men när han kommer på sin fru med att vara otrogen med poolkillen inser han att under alla vita och rena ytor gömmer sig äckel och förruttnelse, varpå det slår slint för honom...

The Dentist - eller Tandläkaren som den hette i Sverige - är en av mina barndomsfavoriter, av mästaren Brian Yuzna som gav oss Re-Animator filmerna och Rottweiler. Men för att vara en Yuzna film är den ganska tam på våldet och koncentrerar sig mer på rena tortyrscener i tandläkarstolen - vilket kan vara alldeles lagomt stötande för de med tandläkarskräck.

I huvudrollen som Dr. Feinstone ser vi Corbin Bernsen, som gör en grymt bra gestaltning av den psykotiske tandläkaren. Som en av poliserna som är ute efter Feinstone ser vi ingen mindre än Ken Foree som var med i båda versionerna av Dawn Of The Dead - också han gör en grymt bra gestaltning av sin roll. De övriga i rollistan gör också bra ifrån sig, men Bernsen snor hela showen och man får lite av ett medlidande för honom - även om han är skurken, så att säga. Effekterna är riktigt bra och emellanåt vrider man lite på sig i stolen när en tand exempelvis blir pulveriserad.

Jag gillar fortfarande The Dentist och kommer nog alltid att göra det. Visst är den ganska tam för att vara en Yuzna film och visst är det mer uppbyggnad än ultravåld, men det är ändå en underhållande B-skräckis alá Yuzna style.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0116075/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0