Mansquito

När ett dödligt virus sprids genom myggor som skördar tusentals offer i Amerika försöker professorerna Dr. Aaron Michaels och Dr. Jennifer Allen att framställa en ny sorts mygga som ska para sig med vanliga myggor, vilket ska resultera i att viruset utplånas.

Den dömde massmördaren Ray Erikson har tackat ja till att medverka i de medicinska forskningarna där folk så som Michaels får göra saker med honom mot att han får ett lindrigare straff. Men när Ray blir förflyttad från sin cell till laboratoriet lyckas han frigöra sig själv och tar en av fångvaktarnas pistoler, varpå en skottstrid utbryter. Under skottstriden exploderar en special reaktor inne i laboratoriet och täcker Ray med en slemmig blå DNA förändrad sörja. Kort därefter börjar Ray att förändras...

Vad som följer är halvtaskiga effekter, halvtaskigt skådespeleri, en jävla massa blod och slask och en av de högsta bodycountsen jag någonsin har sett i en film som kan tänkas vara gjord för Sci Fi Channel. För helvete, varelsen mosar exempelvis ett helt S.W.A.T. team utan att ens bli svettig.

Effekterna är bitvis bedrövliga och bitvis ganska imponerande. Mansquito-varelsen ser faktiskt ganska bra ut, även om jag inte kan definiera om det är en snubbe i dräkt eller någon typ av robot. Eller docka. CGI är det iaf inte. Makeupen är helt ok med. Förvandlingssekvensen en kort bit in i filmen är bedrövlig och det syns att det är dåliga CGI-effekter. Hur skrämmande är det att titta på en effekt som ser ut som en 8 åring suttit och gjort i 3D Max Studio?

The Gate filmernas regissör - Tibor Takács - står för regi. Framför kameran ser vi bland annat Corin Nemec (som jag aldrig har sett förut, tydligen), Musetta Vander (som var med i Mortal Kombat: Annihilation), Matt Jordon (som jag heller inte har sett förr, men som spelar Ray/Mansquito-varelsen) och Christa Campbell (2001 Maniacs) svischar förbi i en biroll i ungefär 2 minuter, då hon dör efter det.

Att filmen innehåller flera "Va?"-incidenter är ganska självklart. T ex verkar S.W.A.T. teamet i filmen vara det sämsta teamet som blivit inkallat, då hälften av dem missar det de skjuter på - och den andra hälften träffar ytterst få gånger. Detta sker även om deras mål - Mansquito-varelsen - är nästintill precis framför dem. Sen inträffar det ett antal grejer till som fick mig att lyfta på ögonbrynet och fundera hur de egentligen tänkte när de skrev manuset. Men även om filmen innehåller såna där härliga "Va?"-incidenter så är faktiskt storyn ganska välskriven och hade en del potential - som dessvärre spolas delvis ner i toaletten. Detta pga att filmen är väldigt cheesig på sina ställen då det märks kanske klart och tydligt att budgeten inte fanns för att göra en ordentligt trovärdig film.

Jag skulle kalla Mansquito en hyfsat bra film. Det går nog att se om den ett par gånger, men det är ingen sån där film man skulle betala flera hundra för att få ha i samlingen.

http://www.imdb.com/title/tt0430334/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0