Skjult

Efter att Kai Koss återvänt hem för att begrava sin mor börjar mystiska försvinnanden att inträffa. Kai är säker på att försvinnandena har någonting med den olycka som inträffade för 19 år sedan i den lilla byn, då en pojke försvann spårlöst kort därefter.

Den här norska rysaren av Pål Øie är en otroligt förutsägbar film och den inbitne skräck/rysartittaren lär inte få ut speciellt mycket av den. Det enda som skulle kunna klassas som obehagligt är nog ett par korta sekvenser i början av filmen, resten är rätt utdraget och småsegt.. men helt ok.

Skådespelarna är riktigt bra och det finns inte så mycket mer att påpeka än så. De effekter som är med är snyggt gjorda och väl genomförda. Storyn och manuset är riktigt bra, bortsett från att det blir rätt segt i mittenpartiet även om det faktiskt händer lite grejer, filmen blir aldrig riktigt riktigt intressant utan det känns mycket som att filmen mest står på tomgång och puttrar.

Skjult är inte dålig, men den är väldigt förutsägbar, seg bitvis och så har den ett slut som var - för mig - rätt enkelt uträknat (jag räknade ut det ungefär efter halva filmen). Skjult är en ok film som duger att se iaf en gång, fast fler gånger än så vet jag inte riktigt...

http://www.imdb.com/title/tt1347007/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0