Piranha

Klassisk Joe Dante (mannen bakom Gremlins filmerna och The Howling) rulle från 78.

Maggie McKeown jobbar med att leta efter försvunna personer och får i uppdrag att leta reda på två ungdomar som försvunnit spårlöst under en campingtur. I hennes sökande stöter hon på den försupne enstöringen Paul Grogan. Paul berättar om en nerlaggd militäranläggning lite längre upp i bergen.

Efter att ha lyckats få med sig Paul sticker han och Maggie dit för att försöka hitta spår efter ungdomarna. Väl inne på området hittar de en stor swimmingpool som de tömmer ut i en flod för att se vad som finns inuti den. Sekunderna därpå dyker Dr. Hoak - områdets enda invånare - upp och informerar dem om att poolens invånare var genetiskt förändrade pirayor och nu är de lösa.. och i deras väg ligger ett sommarläger för barn och en camping.

De filmer jag har sett av Joe Dante har alltid varit bra och Piranha är absolut inget undantag. Effekterna är visserligen föråldrade och dagens skräckfilmstittare som inte gillar äldre filmer skulle troligtvis spy galla över dem.

Hur som helst så är filmen väldigt underhållande med en nypa humor alá Joe Dante. Vi bjuds på mörk humor blandat med rödfärgat vatten. Hur underhållande som helst ju! Skådespelarna är bra och storyn är lite småfyndig, även om manuset kunde ha varit lite mer pressande då filmen stundtals är väldigt pratig.

Utöver ett pratigt manus så tyckte jag slutet var.. halvdassigt. Det gick lite för snabbt och osäkerheten svajade i luften. Se filmen så förstår ni vad jag menar.

Men i min mening har Dante gjort ett bra jobb även med den här filmen. Den är underhållande, både på humorplanet och det relativt höga våldsplanet. Även om vi inte får se jättemycket våld på skärmen, så vet vi att det är där.

Gillar man Dante's andra filmer är det här ett måste. Tycker jag.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0078087/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0