Gnaw

Brittisk skräck.

En grupp på 6 stycken ungdomar åker ut på den engelska bondvischan för att semestra i en stor kåk de har hyrt mitt ute i ingenstans. Till en början verkar allting bra och maten, som står framdukad, är delikat. Men det som började som en skön semester ute på landet byter snabbt vändning till en mardröm då ungdomarna börjar försvinna en efter en.

Jag är ganska imponerad faktiskt. Den här filmen är mer eller mindre ren lågbudget, men det vi bjuds på är rätt bra ändå. Skådespelarna är övertygande och faktiskt riktigt bra. Effekterna är ganska bra och det märks inte så noga att det är lågbudget, även om filmen inte innehåller så pass mycket gore som jag hoppats på (om man ska jämföra med dagens standard på slashers där kannibaler är inblandade, exempelvis Wrong Turn filmerna och The Hills Have Eyes filmerna). Manuset var bra och speltiden - omkring 80 minuter - var alldeles lagomt för att stöka över storyn, med en rätt snygg avslutning.

Filmen innehåller emellertid en hel del klichéer som vi har sett i så jävla många andra slashers, vilket drar ner på betyget tråkigt nog. Klichéer brukar innebära förutsägbarhet och detta är inget undantag. Förutsägbarheten är väldigt hög i den här filmen, så är man ute efter hoppa-till-scener så får man ta och titta på någonting annat. Att bli rädd för den här filmen vore rent av löjligt.

Men utöver klichéerna och förutsägbarheten så är det faktiskt en riktigt hygglig slasherrulle. Helt klart sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt1268208/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0