Sleepaway Camp II: Unhappy Campers

Första uppföljaren till den klassiska slasherfilmen från 83.

Ett par år har gått sen massakern vid Camp Arawak och Angela har gått igenom könsbyte, flera års terapi och elchocksbehandlingar och har nu återvänt till campinglivet. Hon är nyanställd på Camp Rolling Hills som lägerledare och ser fram emot en sommar med många glada campare.

Men flera av ungdomarna har andra planer för sommaren, så som droger, sex och att retas med lägerledarna. Men Angela tycker inte om stygga och olydiga campare och snart börjar skogarna runt omkring campinglägret att färgas röda av blod.

Den här direkt-till-video-slashern är en av de där filmerna som kom mot slutet av slasherfilmens storhetstid. Den skiljer sig ifrån första filmen, då vi redan från första början vet vem det är som springer runt och fimpar folk till höger och vänster. Dessutom har filmen lite humor (fast jag vet inte om det är menat att det ska vara kul).

Skådespelarskaran vi ser framför kameran funkar och Pamela Springsteen är riktigt bra som psykot Angela och Renée Estevez är grymt söt. Händelseförloppet i filmen känns lite som en hyllning till andra slasherfilmer, så som Friday The 13th (en kille klär ut sig till Jason), A Nightmare On Elm Street (en annan kille klär ut sig till Freddy) och The Texas Chainsaw Massacre (Angela dyker upp i en utstyrsel som liknar Leatherface's utstyrsel). Effekterna är bra och vissa dödsscener är rätt fyndigt gjorda och bodycounten är ganska hög. Vilket är trevligt. Storyn är helt ok, men bjuder egentligen inte på någonting nytt som inte visats i tidigare slasherfilmer.

Jag tycker den andra filmen i serien är en ganska bra film. Det är en ok underhållning och funkar fint de 80 minutrarna den rullar på.

Sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt0096118/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0