Quando Alice ruppe lo specchio (aka Touch Of Death)

Återigen en Lucio Fulci film.

Lester Parson är en stilig medelåldersman som bor ensam. Han dejtar kvinnor titt som tätt.. och när han tröttnat på dem dödar han dem och äter bitar av dem och tar deras juveler och pengar, för att kunna betala igen spelskulder till lånehajen Randy.

Men efter att ett av hans offer, som han har malt ner till köttfärs och gett kvarlevorna till sina grisar, hittats och ett annat offer som han kört ihjäl gett polisen ett signalement börjar Lester att undra om någon kopierar honom. Eller är det bara inbillningar?

Inte det bästa jag har sett ifrån Fulci, men inte heller det sämsta. Filmen bygger upp sig allt eftersom och i slutet bjuds vi på ett vrickat slut som i vanlig ordning när det gäller Fulci filmer. Effekterna och gore-scenerna var helt ok, men Fulci har spottat ut bättre i andra av sina filmer. Skådespelarna är ganska bra, om man bortser ifrån en ful kärring med mustasch som bara överdriver sitt så kallade skådespeleri.

Storyn, som är helt vriden i sann Fulci anda, var bra och byggdes hela tiden upp fram till slutet av filmen då vi fick.. "förklaringen" till vad som egentligen försigick. Jag tror att man måste se den här filmen ett par gånger för att begripa alltihop egentligen.

Inte det sämsta, men inte heller det bästa Fulci har gjort. Sevärd, om man inte ledsnat på hans större verk.

http://www.imdb.com/title/tt0095941/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0