Hau mo chu (aka The Haunted School)

Asiatisk skräck igen.

Narranmoda Memorial School är en strikt flickskola med ett par stränga regler och ett mörkt förflutet. Det är en ny termin och skolans rektor har bestämt att skolan ska prova på att undervisa båda könen. Killarna Ben, Charlie, Dick och Goh Keung har antagits till skolan för att fortsätta sin studier där.

Men någonting är underligt med skolan. De fyra killarna får inte vistas med flickorna på skolan, de får inte heller undervisas i samma lokaler och de får inte heller äta tillsammans med flickorna då en av reglerna på skolan är att man inte får bli förälskad i någon på skolan.

Efter en hemlig fest där killarna och fyra av tjejerna dricker och har kul tillsammans börjar kärleken att blomstra mellan flera av dem, vilket kommer visa sig vara ett stort misstag. För 20 år sedan bröt en stor brand ut på skolan och sedan dess syns en siluette av en människa på en av väggarna och om nätterna hörs en spöklik sång genom korridorerna. Ovetandes har de väckt en förbannelse till liv igen som legat undangömd.. i 20 år.

Till en början verkade filmen ganska lovande, men ju längre filmen gick desto mer gick det nedåt för den. Effekterna var rent av usla och fult gjorda, vilket förvånade mig. Asiater brukar ju kunna göra schyssta effekter i såna här filmen. Storyn var en typisk asiatisk-skräck-story. Skådespelarna var inte i toppklass, men dög väl.. typ. Sett sämre hur som helst.

Själva skrämselfaktorn var ungefär lika med 0. Skrämmande blev den aldrig och när den skulle vara läskig hade de lagt på en massa irriterande effekter som gjorde att filmen dels gick i slow-motion och dels hackade, samt att kameran kunde börja skaka som en jävla milkshaker. Detta blev fruktansvärt frustrerande när det inträffat ett par gånger.

Slutet var ett ganska typiskt asiatisk-skräckfilms-slut. Men jag hoppas verkligen på att det inte kommer en uppföljare.

Den här filmen började lovande, men sket sig en bit in i den. Hade de lagt ner mer tid på effekter, händelseförloppet i filmen och gjort den mer skrämmande, samt skippat de irriterande sekvenserna jag nämde lite längre upp, hade det här kanske blivit en riktigt bra skräckfilm.

Den är inte urusel, men den är inte heller speciellt bra.

http://www.imdb.com/title/tt0989654/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0