Mum & Dad

Första dagen på jobbet som städare på en flygplats möter Lena tjejen Birdie och hennes adoptivbroder Elbie. Efter att ha missat bussen hem tack vare Birdie erbjuds Lena att följa med Birdie och Elbie hem. Lena följer med och hamnar mitt i en mardröm då Mamma och Pappa i det här hushållet är två fullblodade psykopater.

19 år efter Parents kom så kom den här brittiska skräckisen som innehåller en hel del svordomar i sann brittisk anda och en massa onödigt övervåld. Samt tortyr och en och annan äckelscen. Det hela påminde mig lite grann om The Texas Chainsaw Massacre (delvis originalet och delvis remaken). Inspirationen från de filmerna låg iaf i luften och svävade.

Skådespelarna och effekterna var bra och trovärdiga. Men filmen hade ett par baksidor också. Den påminde väldigt mycket om andra filmer i samma stuk och vissa grejer i filmen har vi sett i andra filmer, exempelvis tortyr, psykotiska händelser, övervåld och så slutet på filmen. Händelseförloppet kändes lite upprepande ungefär halvvägs in i filmen också.

Filmen i sig var klart sevärd, men den har som sagt ett par brister. Men gillar man filmer av samma sorts faller nog den här en i smaken.

http://www.imdb.com/title/tt1129428/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0