Day Of The Dead

Världen har blivit övertagen av de döda och mänskligheten hänger på en skör tråd till att utrotas en gång för alla. En grupp forskare och militärer har emellertid blivit stationerade i en gammal missilbunker någonstans i USA för att försöka hitta anledningen till varför de döda återvänder för att hitta nya offer att äta. Men även om den största faran lurar utanför bunkern med miljontals odöda så lurar även faran inne i bunkern då korpral Rhodes styr och domderar över grupperna med hot och våld.

Den tredje filmen i Romero's serie om de odöda var den första jag såg i serien, för sisodär 12, 13 år sedan. Jag brydde mig inte så noga i skådespelare, story eller andra relevanta grejer, utan ville bara se gore. I dagens läge är det lite annorlunda. Jag gillar den delvis för att den innehåller en del gore, men även för att skådespelarna är bra, storyn är välskriven och hela filmen är väldigt underhållande.. även om den inte är speciellt skrämmande.

Tom Savini återvände från Dawn Of The Dead för att stå för effekterna även i den här filmen - och det med besked. Vi får bland annat ett par stycken inälvsscener, halspulsåderavslitningar och annat godis för oss gorehounds.

Något som är lite intressant är hur Romero lyckades fortsätta sin story om de odöda efter den här filmen, med tanke på slutet. Slutet är ett sånt där "nu är det slut"-slut och egentligen borde det inte ha kommit någon mer film i serien. Men självfallet kunde inte farbror Romero hålla fingrarna i styr, utan sket ur sig Land Of The Dead.

Förra året - 2008 - släpptes även en urusel remake av den här briljanta skräckfilmen. Recension på den finner ni här.

Så.. med korta ord: se den här.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0088993/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0