Dark Reel

Losern Adam Waltz' (Edward Furlong) liv verkar ha vänt. Som den trogne B-filmstittaren han är har han vunnit en tävling vilket ger honom en roll i just en B-film - med bland annat B-filmsstjärnan Cassie Blue (Tiffany Shepis). Men Waltz hinner knappt anlända till inspelningsplatsen då det börjar inträffa ovanligt brutala mord i filmteamet. Mord som liknar ett olöst fall på en skådespelare vid namn Scarlett May (Alexandra Holden) för över 50 år sedan. Har de någon koppling? Eller är det bara en copycat?

Terminator 2: Judgment Day och American History X är två hyllade filmer där Furlong medverkat i. Och gjort bra ifrån sig. En annan bra - men mindre känd - film han varit med i är Brainscan. En mindre bra film - och uppföljare - han medverkat i är Pet Sematary II. Så jag tänkte ge Dark Reel en chans att faktiskt visa vad den gick för.

Filmen är inte bra. Den är inte heller dålig. Den är väl halvok. Ungefär. Till en början verkade den vara lovande, men efter inledningen blev det segt. Fruktansvärt segt. Det pratas, det ageras halvtaskigt och manuset är bara tråkigt. Sen händer något, i typ 2 minuter. Sen blir det tråkigt igen. Och så håller det på resten av filmen, till ungefär de sista 12, 13 minutrarna av filmen.

Filmen lider av ett stort handikapp och hela filmen känns otroligt långtråkig och seg. Speltiden är löjligt överdriven med nästintill 110 minuter. Hade de kortat ner speltiden till runt 90 minuter hade jag kanske kunnat gilla filmen lite mer. Men nej..

Skådespelarna är väl halvdugliga, men framför vissa dialoger uselt. Furlong ser som vanligt helt drogad ut, Tiffany Shepis visar tuttarna flertalet gånger, Lance Henriksen spelar den paranoida filmbolagschefen och Tony Todd spelar en uppkäftig mordutredare med sin korkade medhjälpare Rena Riffel. Effektmässigt är den godkänd då den bjuder på ett par halvslaskiga mordscener, men det är långt mellan dem och däremellan är det en massa prat. Som sagt. Snark.

Vill man se Furlong i någon film kan man lika gärna titta på T2, American History X eller Brainscan igen istället för den här halvsunkiga filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0883398/

Kommentarer
Postat av: HA

Edward Furlong är inte alls bra i T2, han är anledningen till att man drar sig för att se om den fast filmen är svinbra i övrigt.

2009-06-29 @ 08:57:46
URL: http://glob.heltperfekt.com
Postat av: Vahetere...orka?

Och där kom gnällhammaren fram! Vad exakt är det han inte gör bra i T2? Trodde du var med argument-mannen. Så, hit med argument tack så mycket.

2009-06-29 @ 15:57:45
URL: http://vahetereorka.blogg.se/
Postat av: HA

Har du SETT Terminator 2?

2009-07-01 @ 23:16:12
URL: http://glob.heltperfekt.com
Postat av: Vahetere...orka?

Både bioversionen och directors cut versionen. Så, ja.. jag borde ha sett den då, inte sant? Fram med argumenten nu gubbe. Jag väntar.

2009-07-02 @ 13:22:08
URL: http://vahetereorka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0