Snatch

När Turkish (Jason Statham) - en olicensierad boxningsarrangör - skickat iväg sin nära vän och kollega Tommy (Stephen Graham) och deras boxare Gorgeous George (Adam Fogerty) till ett läger med tattare för att köpa en ny husvagn går George upp i en rond mot Mickey (Brad Pitt) - som dessvärre visar sig vara en mästare på att boxas utan handskar och knockar George. Med George på sjukan ber Turkish Mickey att ställa upp i en uppkommande match - och lägga sig i fjärde ronden - då gangstern Brick Top (Alan Ford) inte tänker blåsa av vadslagningen.

Samtidigt blir en ovärderlig diamant stulen i Artwerp, Ryssland, men försvinner. Detta medför att Avi (Dennis Farina) - han som skulle ta emot stenen - beger sig till England för att leta reda på den tillsammans med sin kusin Doug The Head (Mike Reid) och Bullet Tooth Tony (Vinnie Jones).

Och som i Lock, Stock And Two Smoking Barrels (som är regisserad och skriven av samma snubbe som gjorde den här) händer det ungefär tre miljarder grejer. Och jag säger samma sak igen: se filmjäveln.

Många av skådespelarna som medverkade i LSATSB medverkar även i den här filmen och ses som en fristående uppföljare av många. Huruvida det hänger ihop vet jag inte riktigt. Hur som helst. Snatch är som den ovannämnda filmen - skitbra. Den är riktigt kul och framkallar diverse olika gapskratt och är minst lika virrig och händelserik som ovannämnda film.

Så. Se filmjäveln. Det är den värd.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0208092/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0