Million Dollar Baby

Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) är en fattig trettioett år gammal servitris från de lägre samhällsklasserna med en dysfunktionell familj som försöker att göra en skillnad i sitt liv genom boxning. Hon lyckas övertala den erfarne och hårde boxningstränaren Frankie Dunn (Clint Eastwood) till att bli hennes tränare och ledare - med hjälp av Frankie's gamla partner Eddie Scrap-Iron Dupris (Morgan Freeman) som ser potentialen i henne som boxare. Frankie - som har en problematisk relation till sin dotter - adopterar i princip Maggie genom hennes karriär.

Som många andra filmer där Clint Eastwood stått för regi, producering och även medverkat i en av huvudrollerna var även den här bra (Clintan står även för musiken i filmen), även om jag avskyr boxningsfilmer. Skådespelarna var riktigt bra givetvis och jag har inget speciellt att gnälla på angående dem. Karaktärerna var lagomt intressanta och man fick veta bitvis en hel del om varje huvudkaraktär (Maggie, Frankie och Eddie). Händelseförloppet gick i lagom takt och innehöll den där Clintan-humorn som man sitter och fnissar - alternativt gapskrattar - åt, till en liten bit efter halva filmen då någonting väldigt allvarligt inträffar och hela filmen får en twist. Detta medför också att filmen blir lite mer intressant och inte blir så enkelspårig - ungefär som Gran Torino.

Jag gillade den här filmen - som många andra Clint Eastwood filmer - och jag kommer troligtvis att se om den fler gånger.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0405159/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0