Lock, Stock And Two Smoking Barrels

De fyra engelska killarna Tom (Jason Flemyng), Soap (Dexter Fletcher), Eddie (Nick Moran) och Bacon (Jason Statham) har samlat ihop 25 000 var för att skicka in Eddie - som är en jävel på att spela kort - till en pokermatch hos porrkungen Hatchet Harry (P.H. Moriarty). Men istället för att kamma hem storvinsten går Eddie förlorande ur matchen med en skuld på 500 000 till Harry - som ska vara betald inom en vecka. 

Lösningen verkar finnas i att göra en stöt mot Eddie's grannar som planerar en stöt mot ett gäng ganjaodlare. Samtidigt anlitar Harry's indrivare - Barry The Baptist (Lenny McLean) - två idioter som ska sno två ovärderliga hagelgevär åt Harry.

Sen händer det tre miljarder med andra grejer samtidigt - som jag inte tänker berätta om. Se filmjäveln istället. De som ingår i rollistan är skitbra och underhållande (vi ser bland annat Vinnie Jones utöver de nämnda skådespelarna som galen indrivare). Humorn är på hög nivå och levererar en hel del gapskratt. Varför Guy Ritchie - som var involverad i tv-serien och Snatch - inte varit involverad i fler filmer än vad han har varit begriper jag inte riktigt. Lock, Stock And Two Smoking Barrels är kvalitéunderhållning på hög nivå i mina ögon. Så, se filmjäveln.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0120735/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0