The Mad

En skräck/komedi med Billy Zane i en av huvudrollerna.

Dr. Jason Hunt (Zane), hans dotter Amy (Maggie Castle), hans flickvän Monica Tepper (Shauna MacDonald) och Amys pojkvän Blake MacNaughton (Evan Charles Flock) är ute på en resa. De bestämmer sig för att stanna till i en liten skithåla någonstans i USA för att få sig ett mål mat och sovplatser.

Restaurangen de stannar till vid får sitt kött från en lokal bonde, men lokalt innebär inte alltid att det är hälsosamt. I den lilla staden har en ny sorts galna kosjukan brytit ut och de som äter köttet från korna som har blivit smittade förvandlas ganska snart till köttätande zombies.

Det här är en typisk skräck/komedi som försöker gå i samma spår som Shaun Of The Dead, men misslyckas ganska big time då humorn är grymt låg och våldet är illa framfört. Det enda som lyfter filmen lite är Billy Zane's insatts som den svamlande farsan. Utöver Billy är de övriga skådespelarna ganska ok.

Filmens humornivå är låg, men då och då får den faktiskt in en fullträff som gjorde att jag började gapskratta. De scener där våld förekommer blir egentligen bara töntiga tack vare att filmen är en uppenbar lågbudgetproduktion. Speciellt blodigt blir det aldrig heller.

Det filmen faller på är att de har försökt göra en film som ska både vara rolig och blodig, men de har misslyckats så pass grovt med det att filmen blir en ca 80 minuter lång transportsträcka från punkt A till punkt B. Den har sina ljusa stunder, men de är få och det är långt emellan dem.

Går att titta på om man är ett zombiefreak som bara måste se allt som har med de odöda att göra.

http://www.imdb.com/title/tt0848552/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0