One Missed Call (2008)

Remaken.

Efter att hennes vän Shelleys död får Leann ett mystiskt röstmeddelande från framtiden. På den utsatta dagen börjar Leann se underliga saker och när den utsatta tiden kommer blir Leann attackerad av någonting på en gångbro ovanför ett tågspår vilket resulterar i att hon ramlar ner framför tåget.

Hennes vän, Beth, ser det hela och tar kontakt med Leann's pojkvän, Ben, som också har fått samtalet och bevittnar hans död. När hennes rumskamrat, Taylor, får samtalet blir Beth vän med polisen Jack, som berättar att hans syster var det första offret telefonsamtalet krävde.

De bestämmer sig för att undersöka kopplingarna till Jack's syster och hittar namnet Marie Layton, som ska ha misshandlat sina döttrar. Jack och Beth arbetar emot tiden för att se till att Beth inte går samma öde till mötes som de andra.

Jag citerar ifrån ett inlägg på IMDB om den här filmen: [...] Now answer these questions to yourself, 1. Do you like watching movies with no plot at all? 2. Do you enjoy movies where you have no idea at all of what's going on? 3. Do you like movies with 0% character development? 4. Do you enjoy watching a bunch of teens 'try' to act and not succeed? 5. Do you think a baby with a cellphone is extremely scary? 6. Do you like sleeping in theaters?

Egentligen räcker det med det där citatet för att förklara hur värdelös den här filmen är. Att göra en remake på en film som är okej och sedan göra det hela ännu sämre är enbart idiotiskt. Hur fan tänkte de som gjort den här filmen egentligen?

Det enda som var riktigt nice i den här filmen var slutet på den. Delvis för att den tog slut, givetvis, och delvis för att det var en riktigt schysst effekt. Resten av filmen är antingen nästintill eller är rip-off av originalfilmen. Skillnaderna är att det är amerikanska "skådespelare", lite bättre effekter, det utspelar sig i USA, slutet är ändrat och de har även kortat ner manuset med ca 25 minuter från originalets manus.

Av "skådespelarna" är det bara Ray Wise (The Chase, Dallas) som uppenbarligen vet hur man ska agera framför kameran för att inte tråka ut publiken så jävligt att de somnar, vilket jag nästan gjorde.

Summan av kardemumman är att man ska hålla sig ifrån den här remaken som stinker skit lång väg. Jag säger inte allt det här för att jag hatar remakes, jag säger det här för att det är fakta.

http://www.imdb.com/title/tt0479968/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0